Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

Διαδήλωση στη Ρώμη κατά των αυτοκτονιών από την κρίση
Περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το βράδυ στη Ρώμη στην πλατεία του Πάνθεον, παρά τη βροχή, για να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά κατά των αυτοκτονιών που σημειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Πολλές ενώσεις επιχειρηματιών και βιοτεχνών από το Λάτιο, την περιφέρεια στην οποία ανήκει η Ρώμη, και τα βασικά ιταλικά εργατικά συνδικάτα (CGIL, CUISL, UIL, UGL) συγκεντρώθηκαν για μια «σιωπηλή» διαμαρτυρία για «τα θύματα της κρίσης» και «για να μην υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες».
Μια μεγάλη οθόνη είχε τοποθετηθεί στην πλατεία για να αποτίσει φόρο τιμής στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που αυτοκτόνησαν από την αρχή της κρίσης, στους οποίους αναφέρθηκε σήμερα το πρωί και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Ζητάμε μια απάντηση από το κράτος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επαναφέρουν στην αγορά τις δραστηριότητές τους, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η ιταλική οικονομία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαουρίτσιο Φλαμίνι, της ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Λάτιουμ.

«Η κρίση δεν πρέπει να βαραίνει στους ώμους των πιο αδύναμων, των εργατών που χάνουν τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους ή τους συνταξιούχους», επεσήμανε από την πλευρά του ο Τομάσο Αουσίλι, γενικός γραμματέας του CISL του Λάτιο.
Από την 1η Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 23 αυτοκτονίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την Ένωση Βιοτεχνών CGIA.
Το 2010, 192 έμποροι και βιοτέχνες έβαλαν τέλος στη ζωή τους, καθώς και 144 επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου κοινωνικών και οικονομικών ερευνών Eures με τίτλο «Οι αυτοκτονίες στην Ιταλία την εποχή της κρίσης», δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη.
Το φαινόμενο αυτό πλήττει κυρίως τους άνεργους: 362 αυτοκτόνησαν το 2010, οι 272 από τους οποίους είχαν μόλις χάσει τη δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: