Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Μήνυση κερδοσκόπων





Eίμαστε στην Πλατεία Συντάγματος, απέναντι από την έξοδο του ΜΕΤΡΟ.

Ζητάμε την ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ για να βοηθήσουμε όλοι μαζι την Ελληνική Δικαιοσύνη να ξετυλίξει το κουβάρι της κερδοσκοπίας, που κατέστρεψε την Εθνική μας Οικονομία και υποθήκευσε το μέλλον των επομένων γενεών και την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

Δώστε μας ότι στοιχεία ή πληροφορίες έχετε στην διάθεσή σας !!!

Υπογράψτε τη ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ !!!

Οι εγκληματίες που χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος, δεν ζημίωσαν μόνο το Ελληνικό Δημόσιο.

Κόλαφος για κυβέρνηση και τρόικα το πόρισμά της Επιτροπής για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά



ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ (εφ.) 

Κόλαφος για την κυβέρνηση και την τρόικα και προσωπικά για τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, που τη συγκρότησε, αναμένεται να είναι το πόρισμα της «Διαρκούς Επιτροπής Κρίσης ΒΑΕ», που αναμένεται τις επόμενες μέρες. Ο Κουτρουμάνης θα μείνει μόνο με τον ΣΕΒ και αν τολμήσει να βγάλει υπουργική υπόφαση με την οποία θα απεντάσσει από τα ΒΑΕ έστω και μια ειδικότητα ή ένα χώρο εργασίας (πόσο μάλλον τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελμάτων και χώρων, όπως προβλέπει το Μνημόνιο), αυτή θα είναι μια απόφαση καθαρά δικτατορική, χωρίς την παραμικρή επιστημονική νομιμοποίηση. Και βέβαια, θ’ αναγκαστεί να διαλύσει τη συγκεκριμένη Επιτροπή, την οποία μετά βαΐων και κλάδων συγκρότησε, πιστεύοντας ότι θα κάνει για λογαριασμό του τη βρόμικη δουλειά και θα τον εφοδιάσει με το επιστημονικοφανές άλλοθι που αναζητούσε για να διαπράξει το νέο έγκλημα κατά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων.

κ. Ρομπόπουλε, κ. Αθανασιάδη…



 Πηγή: youpayyourcrisis.blogspot.com

Ελπίζω η ισχυρή και επίμονη πρόθεσή σας να μην επικυρώσετε με την ψήφο σας το μεσοπρόθεσμο θα παραμείνει ως έχει, και δεν θα βάλετε την ουρά στα σκέλια στο πρώτο επιτιμητικό τηλεφώνημα του ευφραδούς κενολόγου αντιπροσώπου του αρχηγού σας,  ο οποίος επιμένει να νομίζει ότι μπορεί να συνεχίσει να σας  συμπεριφέρεται όπως στα κοτόπουλα που βγήκαν απ’ το κοτέτσι, κακαρίζοντας την στιγμιαία αυτοδιάθεση και ελευθερία τους.

Έχετε μιαν ύστατη ευκαιρία λοιπόν, για ν’ αποδείξετε ότι δεν είστε …κότες.

Δεν γνωρίζω για τον κ. Αθανασιάδη, αν έχει απόλυτη επίγνωση για το πού πρόκειται να οδηγήσουν τα νέα ασφυκτικά μέτρα λιτότητας, για το αν εν τέλει ωφελούν και για το ποιους εξυπηρετούν. Μπορεί η προσκόλλησή του στη ΔΕΗ και μόνο, να τον εμποδίζει να δει την εικόνα ολόκληρη. Ας προσπαθήσει τουλάχιστον να την αποκτήσει, στο ελάχιστο διάστημα που απομένει.

150 δισ. ευρώ χαμένων ευκαιριών


ΠΑΝΩ από 150 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία έχουν έρθει στην Ελλάδα ως επιδοτήσεις για επενδύσεις και δάνεια, χωρίς καν να προσμετρηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις από τη δεκαετία του '80.
Τα 125 δισ. ευρώ προέρχονται από τα διαρθρωτικά ταμεία (ΚΠΣ πριν και ΕΣΠΑ τώρα) και τα 25 δισ. ευρώ από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που αναλαμβάνει πλέον πολύ πιο έντονο ρόλο στα ελληνικά δρώμενα, ως αντιστάθμισμα της ανύπαρκτης τραπεζικής ρευστότητας...
Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μία ανταγωνιστική, καινοτόμο, εξαγωγική οικονομία, με ισχυρό ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Κατέληξαν να τροφοδοτούν ένα αδηφάγο κράτος και δημόσια έργα, που ακόμη επιχειρούν να ολοκληρωθούν ύστερα από πολλές παρατάσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις, και να διατηρούν στη ζωή (κρατικοδίαιτες) εταιρείες που στη μεγάλη πλειονότητά τους δεν έγιναν ούτε ανταγωνιστικές, ούτε εξαγωγικές.

ECONOMIST: ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ, ΣΧΕΔΟΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ!


ΠΗΓΗ: ISKRA
ΤΩΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Αν χαθεί η Ελλάδα», ένα αντίστοιχο κύριο θέμα και τρία ακόμη άρθρα για την Ελλάδα κυκλοφορεί σήμερα το περιοδικό Economist. Στο κύριο άρθρο του, το βρετανικό περιοδικό εκτιμά ότι η ευκαιρία των Ευρωπαίων ηγετών για την αποτροπή μιας καταστροφής συρρικνώνεται με γοργό ρυθμό, επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι είναι καιρός να σταματήσουν να παρατείνουν το πρόβλημα. Εκτιμώντας ότι η χρηματοδότηση της Ελλάδας γίνεται ολοένα πιο τοξική, οι επενδυτές την αποφεύγουν αναμένοντας τη χρεοκοπία, ενώ ο φόβος της μετάδοσης μεγαλώνει.

Σημειώνει δε ότι υπάρχει πλέον η εκτίμηση ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα αποτελούσε μια «στιγμή Lehman» που θα συμπαρέσυρε πολλούς ακόμη και θα κατέστρεφε την παγκόσμια οικονομία.Μεταξύ μαζικών μεταβιβάσεων κεφαλαίων που θα θύμωναν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και μιας μη ελεγχόμενης στάσης πληρωμών που θα αποσταθεροποιούσε τις αγορές και θα απειλούσε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αντιπροτείνει μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση, που θα μείωνε το ελληνικό χρέος στο 80% του ΑΕΠ, σε συνδυασμό με εξωτερική υποστήριξη, μεγαλύτερη πολιτική ένωση στην Ευρωζώνη και εσωτερικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Ανοίγουμε τα Διόδια 26/6



ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ BANNER ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7, ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ







ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ" www.oxidiodia.gr και www.denplironodenplirono.com


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24/6 ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟ ΡΟΥΠΑΚΙ

http://www.youtube.com/watch?v=b1pWyfYu5yc&feature=player_embedded

Σκόρπιες του Ιούνη (Μέρος 4ο, ρέστα και ταμείο)



ΠΗΓΗ: techie chan


Σκέψη 7η. (αγροτική παραγωγή)
Πως θα σας φαινόταν, αν σας έλεγα πως η Γερμανία είναι μια από τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή ζαχαρότευτλων παγκοσμίως? Είναι η ζάχαρη κάποιο αγαθό με τεράστια αξία? Όχι φυσικά. Είναι η ζάχαρη η αιχμή της αγροτικής παραγωγής? Προσθεού. Τότε γιατί αυτοί οι λαχανοφάγοι παράγουν τόσο πολύ ζάχαρη? Διότι στην ηπειρωτική ευρώπη, η αγροτική παραγωγή ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε στην τύχη της. Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, ακόμα και η Ολλανδία διαθέτουν ιδιαίτερα ισχυρή αγροτική παραγωγή παρά το γεγονός πως είναι προηγμένα βιομηχανικά κράτη.

Εναλλακτικές λύσεις για το χρέος



ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/06/2011
Του Ευκλείδη Τσακαλώτου
Θέλω να παραθέσω δύο επιχειρήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν στο πώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του χρέους. Πρώτον, η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Παρόλο που πολλοί και πολλές έχουν ασκήσει κριτική στον οικονομισμό, όταν τους ακούω καταλαβαίνω ότι δεν το λέει η καρδούλα τους. Δεύτερον, η κρίση δεν αφορά κυρίως το χρέος. Έχει βαθύτατες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ρίζες, όπως έχουν επισημάνει αναλυτές που εκπροσωπούν όλα τα ιδεολογικά ρεύματα της Αριστεράς.
Από την πλευρά του ιδεολογικού ρεύματος που αντιπροσωπεύω, ένας τρόπος για να διατυπωθούν αυτά τα δύο επιχειρήματα είναι να δούμε ότι η κρίση έχει πολλές «στιγμές»: ιδεολογική, οικονομική, κοινωνική, πολιτική. Όλες αυτές οι στιγμές έχουν τη δική τους αυτονομία, τη δική τους χρονικότητα, τη δική τους λογική. Αλλά, μετά το 2008, όλες αυτές οι στιγμές συνέκλιναν και λειτούργησαν πολλαπλασιαστικά.

Καπιταλιστική ανάπτυξη και αστικοί δημοκρατικοί θεσμοί




ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ (25/6)
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/06/2011
ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΤΑΡΠΑΓΚΟΥ
Πώς γίνεται τελικά και ο κορυφαίος θεσμός της αστικής δημοκρατίας, το κοινοβούλιο και οι λειτουργίες του, να καταλήγουν να βρεθούν στο επίκεντρο των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων του τελευταίου μήνα, κατά έναν τρόπο αυθεντικά λαϊκό, πρωτότυπο και γεμάτο οργή και αγανάκτηση; Κι’ αυτό όταν επί έξι ολόκληρες μεταπολεμικές δεκαετίες, και επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα), ο αστικός κοινοβουλευτισμός λειτούργησε αδιατάρακτα, προβλήθηκε ως η δημοκρατική απάντηση στις δικτατορίες του μεσοπολέμου και σε αντιπαραβολή με τα ανατολικά κοινωνικά καθεστώτα. Κι ακόμη περισσότερο όταν ιστορικά το ευρωπαϊκό αριστερό κίνημα, είτε στη ριζοσπαστική του εκδοχή είτε στη μετριοπαθέστερη εκδοχή του, ενέτασσε τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς που ευαγγελίζονταν μέσα στις δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπου και προβάλλονταν ως το αντίπαλο δέος στις συντηρητικές διακυβερνήσεις.