Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

To μεσοπρόθεσμο της χρεοκοπίας και το πατριωτικό καθήκον



Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου*

Παρότι αποφάσισα να απόσχω από τον δημόσιο διάλογο αυτή την «πρόστυχη» περίοδο, δεν θα μπορούσα σήμερα να μην προσθέσω την φωνή μου στη κραυγή διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού εναντίον αυτών που το «πατριωτικό τους καθήκον» οδηγεί στην πολιτική εξαφάνιση της Ελλάδας και στην κοινωνική υποβάθμιση του λαού, ενώ παράλληλα καλλιεργούν μια μορφή διαλεκτικής που παραπέμπει στην λατινο-αμερικανοποίηση της Ευρώπης.

Όχι, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής  2012 -2015, δεν πρέπει να υπερψηφιστεί, διότι αυτό το «σχέδιο νόμου» θίγει τον πυρήνα του δημόσιου συμφέροντος, του κοινοβουλευτισμού και εν τέλει του πολιτεύματος. Δεν πρόκειται για προϋπολογισμό, ούτε ασφαλώς για εφαρμογή  των διατάξεων του άρθρου 79 παρ. 8 του Συντάγματος, σύμφωνα με τις οποίες «τα προγράμματα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης εγκρίνονται από την Ολομέλεια της Βουλής, όπως νόμος ορίζει». Το «μεσοπρόθεσμο» είναι ένα απολύτως αυθαίρετο νομικά και χυδαίο κοινωνικοοικονομικά σχέδιο διαχείρισης της κατάστασης χρεοκοπίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Δεν απαντά ούτε στον δημοσιονομικό ανορθολογισμό, ούτε στο ζήτημα της μεγέθυνσης του δημόσιου χρέους. Είναι έκφραση του αδιέξοδου στο οποίο οδήγησαν την Ελλάδα αυτοί που κατέλαβαν την εξουσία με το δόγμα «λεφτά υπάρχουν», ενώ επέλεξαν να κυβερνήσουν μέσω «μνημονίων», υπό την διαρκή απειλή της discourse «δεν υπάρχει σάλιο». Η απειλή αυτή μετεξελίχθηκε μέσα σε ένα χρόνο από το «μνημόνιο ή χρεοκοπία», που μας έφερε πιο κοντά στην στάση πληρωμών - όπως παρατηρείτε - στο «μεσοπρόθεσμο ή τανκς», το οποίο μας εντάσσει και επίσημα στο φάσμα της πολιτικής ανωμαλίας.

Κίνημα Φορολογικής Ανυπακοής



Πηγή: real.gr (27/6/20110)

Τέλος στην προσπάθεια συναίνεσης με τον Αντώνη Σαμαρά βάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ την κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαιτέρως η εκδήλωση ενός κινήματος φορολογικής ανυπακοής ή και μία κοινωνική ανάφλεξη.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι όχι απλώς δεν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ότι τη σχετική προσπάθεια εκμεταλλεύεται ο κ. Αντώνης Σαμαράς για να εμφανίζεται ως «ανυποχώρητος εθνικός ηγέτης», ενώ το ζητούμενο είναι η επιτυχής διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να απαντήσει από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το 
Μεσοπρόθεσμο.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ  ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
                   
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου η κυβέρνηση επανέρχεται με τα ίδιο εκβιαστικό δίλημμα (Μνημόνιο ή χρεοκοπία) για να επιβάλει την εφαρμογή μιας ακόμη πιο βάρβαρης κοινωνικά και αδιέξοδης πολιτικής. Το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, η συζητούμενη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και το νέο δάνειο από την Τρόικα αποτελούν τον πιο αδιάψευστο μάρτυρα της αποτυχίας των μέτρων που εφαρμόστηκαν πέρυσι για να επιλύσουν το πρόβλημα της δημοσιονομικής κρίσης, στο βαθμό που και φέτος είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια χρηματοδοτικά αδιέξοδα.
Από την άλλη η πρωτοφανής μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά 11% και 19% αντίστοιχα το 2010, η αναίρεση κοινωνικών δικαιωμάτων με ζωή ακόμη και ενός αιώνα και η βεβαιωμένη πλέον «μεγάλη φυγή» των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών από το ελληνικό χρέος, καθώς μπόρεσαν και ξεφορτώθηκαν  μέρος από τα ελληνικά ομόλογα, βεβαιώνουν ποιοι ήταν οι πραγματικοί στόχοι του Μνημονίου: η καταστρατήγηση των κοινωνικών κατακτήσεων και η διάσωση των ξένων ομολογιούχων.

Λάθος στην παγίδευση τηλεφώνων





Tου Σεραφειμ Κωνσταντινιδη
Καθημερινή: 28-06-11 

Κανένα σύστημα δεν είναι άτρωτο. Ούτε το προηγμένο σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων των υπηρεσιών ασφαλείας, το οποίο κατέγραψε κατά λάθος συνομιλίες κυβερνητικών στελεχών. Σχεδόν παράλληλα με τα τηλεφωνήματα συμμοριών που εμπλέκονται σε απάτες στο Στοίχημα και το ποδόσφαιρο, «έγραψε» άσχετες συνομιλίες πολιτικών παραγόντων. Η αστοχία έγινε αντιληπτή γρήγορα και το πρόβλημα λύθηκε, με επανεκκίνηση του κεντρικού υπολογιστή. Δυστυχώς, μέρος μιας συνομιλίας απομαγνητοφωνήθηκε αυτόματα από το πρόγραμμα αναγνώρισης φωνής και περιλαμβάνεται κατά λάθος στα δικόγραφα της ποδοσφαιρικής μαφίας.
Την αναδημοσιεύουμε για την ενημέρωση του κοινού, με την παρατήρηση ότι δεν είναι σαφές ποιοι είναι οι συνομιλητές, ούτε τα πρόσωπα στα οποία αναφέρονται:

Α.: Ελα, αγορίνα, πού είσαι;
Β.: Στο γραφείο ακόμα. Μίλησα με τον Παγετώνα, τον Φινλανδό, και μετά με πήρε ο κοκκινοτρίχης, ο Δανός, και είμαι έξαλλος.
Α.: Γιατί τι έλεγαν πάλι οι γ…;
Β.: Σκέπτονται να ανακοινώσουν ότι είναι δική μας απόφαση να βάλουμε φόρους. Θα πουν ότι δεν το επέβαλαν αυτοί.
Α.: Ρε συ, να ενημερώσεις τον Γίγαντα, πρέπει να τέλειωσε το πιλάτες.
Β.: Περίμενε, ρε μ..., το ωραίο δεν στο είπα. Θα πούνε, λέει, να μειώσουμε δαπάνες, δίνοντας και παραδείγματα.

Video - Δ. Πατέλης. ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑ - ΧΡΕΟΣ - ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

ΣΟΚ: Έφαρμοστικός νόμος: Το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας. Έχουν διαβάσει καλά οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν;

Έφαρμοστικός νόμος: Το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας

|
Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το Μεσοπρόθεσμο...
 
Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Πέμπτη ο Εφαρμοστικός νόμος που υλοποιεί το Μεσοπρόθεσμο.
Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» πήραν στα χέρια τους το επίσημο κείμενο του Εφαρμοστικού νόμου που έχει δοθεί στους Έλληνες Βουλευτές και διαβάζοντας τις διατάξεις αναρωτιόμαστε αν οι Βουλευτές που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, έχουν μελετήσει ένα προς ένα τα άρθρα του και το περιεχόμενό τους.

Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια ευτελή για τα ελληνικά συμφέροντα πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας, προς όφελος των δανειστών μας. Η χώρα υποθηκεύει το μέλλον της, όχι μόνο το άμεσο αλλά και το απώτερο.

Η παραχώρηση π.χ. της εκμετάλλευσης των αρχαιολογικών χώρων, που αποτελούν κομμάτι του μοντέλου ανάπτυξης που ευαγγελίζονται οι εμπνευστές του νόμου, πώς θα αυξήσει τα έσοδα του δημοσίου αφού θα πηγαίνουν απευθείας στους δανειστές μας. Αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα που μπορεί κάποιος να δει στα άρθρα του νόμου.

πηγή: ΕΠΙΚΑΙΡΑ


Δείτε εδώ όλο τον εφαρμοστικό νόμο με σχολιασμό    


 

    

Παραμύθι ο ευρω-εκβιασμός για χρεοκοπία!


reutersΠΗΓΗ: Sofokleous 10
Η προσπάθεια συστηματικού εκφοβισμού της κοινής γνώμης και του πολιτικού συστήματος της χώρας από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με διλήμματα του τύπου «Ψήφος στο Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία», αποδείχθηκε χθες ότι αποτελεί μια... παραφουσκωμένη μπλόφα: το Reuters αποκάλυψε ότι, ακόμη και αν δεν εγκριθεί το Μνημόνιο 2 από τη Βουλή, η Ελλάδα δεν θα αφεθεί να χρεοκοπήσει τον Ιούλιο (πιθανότατα, μάλιστα, δεν θα χρειασθούν και τα τανκς του Θ. Πάγκαλου για να σταματήσουν τους εξοργισμένους καταθέτες μπροστά στα τραπεζικά καταστήματα...).
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έσπευσε λίγες ώρες πριν δει το φως της δημοσιότητας το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου να τονίσει ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» για την Ελλάδα, σε περίπτωση που καταψηφισθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πέμπτη δόση δεν θα εκταμιευθεί και η Ελλάδα θα αφεθεί να χρεοκοπήσει ατάκτως.

Η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση και οι Ψευδομαρξιστικές Ερμηνείες της


Πηγή: dose pasa
του Θεόδωρου Μαριόλη, Αν. Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Πάντειο Πανεπι-στήμιο (1)

Στα μέσα του 2007 έλαβαν χώρα δύο ιδιαίτερα σημαντικές, για την παγκόσμια οικονομία, εξελίξεις, ήτοι (i) η χρηματοπιστωτική αναταραχή, που ξέσπασε στις ΗΠΑ, και προκάλεσε περιορισμό της ρευστότητας, άνοδο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, έντονες διακυμάνσεις των βασικότερων συναλλαγματικών ισοτιμιών και αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, και (ii) η μεγάλη αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, των βασικών μετάλλων και των τροφίμων, η οποία δημιούργησε έντονες πιέσεις στο – άμεσο και έμμεσο – κόστος παραγωγής, πληθωριστικές προσδοκίες και αβεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη του επιπέδου των τιμών.