Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ευρωτρομοκράτες

Το ευρώ υποτίθεται ότι είναι κοινό νόμισμα των 17 χωρών-μελών της ευρωζώνης. Και λέμε υποτίθεται, διότι η συμπεριφορά των ιθυνόντων της ευρωζώνης τον τελευταίο καιρό και η χρησιμοποίηση του ευρώ ως «φόβητρου» για να καμφθούν οι αντιδράσεις για τα σκληρά μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, δείχνει ότι αυτοί που αμφισβητούν τη βιωσιμότητα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, είναι πρώτοι και καλύτεροι οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακές του.
Πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς την περιβόητη δήλωση της επιτρόπου Μ. Δαμανάκη, περί διλήμματος «ευρώ ή δραχμή», κατά το αμίμητο «Καραμανλής ή τανκς», σε μια καταφανή προσπάθεια τρομοκράτησης του ελληνικού λαού ότι θα πάθει πολύ χειρότερα... αν συνεχίσει να αντιδρά στην πολιτική της «τρόικας»;

ΕΞΗΝΤΑ ΟΚΤΩ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


Πηγή: ISKRA

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝ/ΜΙΑΚΩΝ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, «ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Καταγγελία του Μνημονίου, αλλαγή πολιτικής και κήρυξη στάσης πληρωμών στους εξωτερικούς δανειστές της χώρας ζητούν με επιστολή που έχουν αποστείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές 68 ακαδημαϊκοί.
Η πανθομολογούμενη παταγώδης αποτυχία του Μνημονίου, η προοπτική ξεπουλήματος της χώρας και η άγρια λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων συνιστούν ένα μείγμα ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης πολιτικής που καταστρέφει τον τόπο και υποθηκεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων αυτής της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο η μοναδική λύση είναι η απαλλαγή της χώρας από τα άδικα και επαχθή βάρη αυτού του χρέους και η ανασυγκρότηση της με μία εναλλακτική προοδευτική αναπτυξιακή πολιτική.
***Η Ίσκρα, για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει τη σχετική επιστολή των 67 ακαδημαϊκών: 

Πάρτι τραπεζιτών στη χρεοκοπημένη Αθήνα!

Πηγή: Banks'News
Την ώρα που η κυβέρνηση κατέθετε στη Βουλή το νέο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2011-’15) και το Βερολίνο συγκρουόταν με τους τραπεζίτες της Φραγκφούρτης για τις κρίσιμες «λεπτομέρειες» του νέου πακέτου διάσωσης (;) της Ελλάδας, οι τραπεζίτες της ευρωζώνης δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η χώρα οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα σε κάποια μορφή χρεοκοπίας/αναδιάρθρωσης χρέους, πολύ πριν προλάβει να κριθεί η επιτυχία του νέου σχεδίου κυβέρνησης-τρόικας. Και ετοιμάζονται για ένα μεγάλο πάρτι στην Αθήνα, με επίκεντρο το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, που θα είναι και η μεγάλη τους ευκαιρία για σοβαρά κέρδη από την ελληνική αγορά, πριν την αναπόφευκτη αναδιάρθρωση.

Εκπαίδευση της "χαμένης γενιάς"

Πηγή; Βαθυ Κοκκινο

του ciaoant1

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας σχολιάζαμε για τα λουκέτα και τις περικοπές στην εκπαίδευση ότι:
...Σε όλη τη Δύση το κεφάλαιο αντιμετωπίζει τη νέα γενιά ως "χαμένη γενιά" - πρώτα θα την "κινεζοποιήσει", και μετά θα επενδύσει, θα την εκπαιδεύσει, κτλ. Αντίθετα στην Κίνα γίνονται επενδύσεις και στην έρευνα/εκπαίδευση, γιατί τους εν λόγω εργάτες θέλει να τους αξιοποιήσει. Για ποιο λόγο λοιπόν το κεφάλαιο να εκπαιδεύσει του εργάτες στη Δύση, όταν έχει στη διάθεση του πολύ ανταγωνιστικότερους εργάτες στην Κίνα; Αυτούς θα προτιμήσει...
Πράγματι έχουμε δει ότι σε όλη τη Δύση, από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ, οι περικοπές [και] στην εκπαίδευση έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Το νεότερο "κρούσμα" ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του Πανάρετου (υφυπουργός Παιδείας), που ομολογουμένως φτάνουν σε σημείο-ρεκόρ ωμότητας:
Κόψιμο μαθημάτων, καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και απολύσεις συμβασιούχων διδασκόντων ζητεί από τα πανεπιστήμια ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Πανάρετος, προκειμένου να τους απονείμει τον τίτλο της πρωτοπορίας στην αντιμετώπιση της κρίσης!

Η επίθεση της ολιγαρχίας του χρήµατος µοιάζει µε πόλεµο


Πηγή: Τα Νεα
του Ρούσσου Βρανά

... και άλλο BELL. Συγκρίνοντας την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία (PIGS) µε τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία (BELL), που συµµορφώθηκαν πιο πειθαρχικά από τις άλλες χώρες στις υποδείξεις της λιτότητας, η ευρωπαϊκή ηγεσία χαιρετίζει το γεγονός ότι απέφυγαν τη χρεοκοπία. Και τις υποδεικνύει ως υπόδειγµα επιτυχίας. Οµως ο οικονοµολόγος Πολ Κρούγκµαν έχει άλλη άποψη για την επιτυχία: «Η πραγµατική οικονοµία τους δέχτηκε τεράστια πλήγµατα (συρρίκνωση 20% κατά µέσο όρο, µέσα σε τρία χρόνια). Η εσωτερική υποτίµηση (µείωση της τιµής της εργασίας) άφησε πίσω της µια έρηµο».

Ολοι και όλα στον αέρα


Ολα δείχνουν ότι η προχθεσινή συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ στην Ουάσιγκτον ήταν εξαιρετικά κρίσιμη -και- σε ό,τι αφορά τα ελληνικά πράγματα.
ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ομπάμα πληροφόρησε την κ. Μέρκελ ότι η Ουάσιγκτον είναι διατεθειμένη να περιορίσει την περαιτέρω εμπλοκή του ΔΝΤ στη διάσωση χωρών της ευρωζώνης, διότι το ΔΝΤ δεν μπορεί πλέον να θεωρείται «βραχίονας» των ευρωπαϊκών οικονομικών προβλημάτων.
ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ, ο κ. Ομπάμα φαίνεται να είπε κομψά στην κ. Μέρκελ «να τα βγάλει πέρα μόνη της» με την Ελλάδα.
ΤΟ ΔΝΤ, έστω και αν επικαλείται «γραφειοκρατικούς λόγους», έχει ήδη δώσει δείγματα ότι θέλει «να την κάνει» από τον κυκεώνα των ελληνικών προβλημάτων, αφού εδώ και περισσότερο από ένα μήνα διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι το ίδιο δεν θα εκταμιεύσει το ποσό που του αναλογεί στην 5η δόση του δανείου προς την Ελλάδα, αν προηγουμένως δεν έχουν δοθεί πολιτικές εγγυήσεις από την Ευρώπη ότι θα βρεθούν τα χρήματα για το επιπλέον δάνειο προς την Ελλάδα.

Τα 20 ευρώ του ξεβράκωτου



Πηγή: Ποντίκι
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Όποιος παίρνει πάνω από 571 ευρώ μηνιαίως (8.000 ετησίως διά δεκατέσσερις μισθούς – όσοι ακόμα παίρνουν δεκατέσσερις και όσοι έχουνε ακόμα μισθούς) καλείται από τον υπουργό Οικονομικών να πληρώνει, επί τέσσερα χρόνια,έκτακτη εισφορά για να επιτευχθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Ευτυχώς!
Διότι κάποιοι διαδίδουν τρισάθλιες φήμες ότι η εισφορά αυτή σχεδιαζόταν να πληρωθεί απ’ όσους εισπράττουν άνω των 429 ευρώ (6.000 ετησίως, με τον ίδιο ως άνω υπολογισμό). Άφεριμ εφέντη! Ο Θεός να μας κόβει ευρώ και να σου δίνει σούσι.
Και πόσο θα πληρώνει η άθλια αυτή μπουρζουαζία των 572 ευρώ (571 + 1 για να τους πιάσει η εισφορά); Ποσοστό, λέει, που θα κυμαίνεται μεταξύ 3% και 7%. Δηλαδή, αν υπολογίζουμε σωστά, η βάση εκκίνησης της εισφοράς θα κυμαίνεται από 17 μέχρι 40 ευρώ τον μήνα, δηλαδή από 240 μέχρι 560. Δηλαδή στην καλύτερη θα πληρώσουνε μισό μισθό και στη χειρότερη έναν. Τζάμπα πράμα. Κι από την άλλη, εύλογο και λογικό το μέτρο, αφού το μαγαζί δεν βγαίνει ούτε με σφαίρες και οι τοκογλύφοι – με τα καρακόλια τους πρώτο τραπέζι πίστα – απειλούν ξεδιάντροπα με πτώχευση.