Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

To παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι χρεωκοπημένο και οι τράπεζες-ζόμπι θέλουν αίματου ciaoant1

Από τη στιγμή που ο κόσμος αδυνατεί να αποπληρώσει να δάνεια, οι τράπεζες είναι χρεωκοπημένες. Εδώ και καιρό παρακολουθούμε το πως μανιασμένα έχουν ξεκινήσει μια τεραστίων διαστάσεων επιδρομή εναντίον μας, με σκοπό να ζήσουν αυτές, και ας ψοφήσουν και "μερικοί άλλοι".

Εδώ μερικά νεότερα άρθρα επί του θέματος:

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ!
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!


Είναι γνωστό, πως εδώ και πάρα πολλούς μήνες, η διεθνής διατραπεζική αγορά βραχυπρόθεσμων πιστώσεων, είναι ως επί το πλείστον κλειστή για τις ελληνικές τράπεζες. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, που και αυτές όμως καλύπτουν μικρό μόνο μέρος των αναγκών τους μέσω ανοιχτών γραμμών πίστωσης.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΠΗΓΗ: Sofokleous 10
Β. Βιλιάρδος
Εάν το ΔΝΤ δεν εγκαταλείψει τη χώρα μας, το αργότερο εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011, δεν πρόκειται να υπάρξει μέλλον - ενώ η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη

Αυτό που χωρίς καμία αμφιβολία χρειάζεται η Ελλάδα, έτσι ώστε να καταφέρει να επωφεληθεί και όχι απλά να «αποδράσει» από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της Ιστορίας της (δυστυχώς, η έξοδος της από την πολιτισμική, την πολιτική και την κοινωνική κρίση, δεν είναι τόσο απλή), είναι μία ομόφωνη, ξεκάθαρη, συνεπής και συλλογική πολιτική κατεύθυνση.

Ανεξάρτητα λοιπόν από όλα όσα «δεινά» συζητούνται και θα μπορούσαν δυστυχώς να συμβούν (χρεοκοπίαέξοδος από τη ζώνη του ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, διάλυση της Ευρωζώνης, κατάρρευση της αγοράς ακινήτων σε συνδυασμό με ανεπάντεχα τραπεζικά προβλήματα, δυσμενή επακόλουθα στις καταθέσεις κλπ), αυτό που απαιτείται είναι μία ρεαλιστική λύση, η οποία να μην αποκλείει και να μην προϋποθέτει τίποτα, από όλα όσα θα αποφασισθούν ή θα συμβούν στο μέλλον - στην  Ευρωζώνη, στις Η.Π.Α. και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κατά την άποψη μας, η λύση αυτή επικεντρώνεται σήμερα, 

Το θεραπευτικό σοκ έχει κινδύνους


Tου Nικου Γ. Ξυδακη

Το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων προωθείται με συνοπτικές, κατεπείγουσες διαδικασίες, χωρίς να έχει αντιληφθεί ο παραγωγικός πληθυσμός τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας μείζονος κοινωνικής μεταρρύθμισης. Τα προσδοκώμενα οφέλη για το κράτος εκτιμώνται με βάση αυθαίρετες παραδοχές. Τα οφέλη για τον καταναλωτή κινούνται μεταξύ προσδοκίας, ευχών και αναμονής του αγνώστου: σε μερικές περιπτώσεις είναι βέβαιο ότι ο καταναλωτής θα διευκολυνθεί, αλλά είναι αβέβαιη η τύχη των τιμών των υπηρεσιών.
Η απελευθέρωση δεν οδηγεί αναγκαστικά σε μείωση τιμών και βελτίωση υπηρεσιών· απεναντίας, μπορεί να οδηγήσει σε καρτέλ τιμών, ίσως και υποβάθμιση υπηρεσιών. Στις απελευθερωμένες τηλεπικοινωνίες, λ.χ., ουσιαστικά λειτουργεί καρτέλ τιμών. Στην παγωμένη οικοδομή, εξάλλου, είναι ελάχιστα πιθανό να πέσει το κόστος αν καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών· στις νομικές πράξεις, ομοίως. Μένει να δούμε αν θα φθηνύνουν τα ασυνταγογράφητα φάρμακα εφόσον πωλούνται ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ.

Αποκλειστική συνέντευξη με τον... Σκρουτζ


ΠΗΓΗ: Euro2day

Δημοσιεύθηκε: 11:50 - 27/12/10
Ο Ebenezer Scrooge μπήκε αργά στο δωμάτιο. Προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν όπως ακριβώς τον είχε περιγράψει ο Κάρολος Ντίκενς. Πώς είναι δυνατόν, αναρωτήθηκα, να μην έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου αυτά τα τελευταία 170 χρόνια; Αυτό πρέπει να είναι το πλεονέκτημα να είσαι λογοτεχνικό πρόσωπο, κατέληξα. 


"Καλημέρα, κ. Scrooge", είπα ευγενικά. "Έχω έρθει να σας πάρω συνέντευξη για το νέο σας best seller, το Scroogenomics - or How to Do Well out of Doing Good" (Scroogenomics ή πώς να τα καταφέρετε κάνοντας το καλό). Ο Eb. Scrooge χαμογέλασε. "Ναι", απάντησε. "Πρέπει να παραδεχθώ ότι το βιβλίο Scroogenomics του Joel Waldfogel παρουσιάζει ένα μέρος του εαυτού μου που δεν είχε φωτιστεί.Ο Ντίκενς, αν και ταλαντούχος συγγραφέας, ήταν απλώς ένας συναισθηματικός ανόητος.Ποτέ δεν κατάλαβε σε τι ακριβώς αφορούσε η αλλαγή μου εκείνα τα Χριστούγεννα. 

Βία και ΑριστεράΠηγή: Αριστερό Βήμα
Του Άρη Θαλασσινού

Η διαφαινόμενη όξυνση της ταξικής πάλης, που φέρνουν το μνημόνιο, η εξαθλίωση και η προοπτική της χρεωκοπίας, ωθεί στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης το ζήτημα της βίας και στις τρεις διαστάσεις του: Ως πολιτικό- πρακτικό πρόβλημα του λαϊκού κινήματος, που χρειάζεται αποτελεσματικές απαντήσεις στη βία του ολιγαρχικού- απολυταρχικού κράτους. Ως ιδεολογικό πρόβλημα, αντιμετώπισης του διαρκούς ψυχολογικού πολέμου που διεξάγουν τα αστικά μέσα ενημέρωσης για την τρομοκράτηση του λαού και την παράλυση των αγωνιστικών αντανακλαστικών. Και ως θεωρητικό- πολιτιστικό πρόβλημα στο εσωτερικό της Αριστεράς, απέναντι στη συνωμοσιολογία των γραφειοκρατών που αναγορεύουν σε προβοκάτσια κάθε αυθόρμητη έκρηξη των μαζών και στην αναρχίζουσα αποθέωση της βίας, που προβιβάζει τον χουλιγκανισμό σε επανάσταση.

ΟΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


ΠΗΓΗ: ISKRA
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΒΕΛΓΙΟ!

του ΠΟΛ ΝΤΕ ΓΚΡΑΟΥΒΕ

   Ο Πώλ Ντε Γκράουβε είναι διεθνούς φήμης Βέλγος οικονομολόγος , ο οποίος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις νομισματικές ζώνες και έχει συγγράψει επ' αυτών βιβλία.
   Γι' αυτό η άποψή του , μαζί με το γεγονός ότι είναι σύμβουλος της Κομισιόν και του προέδρου της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για τις εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ έχει βαρύνουσα σημασία.
   Η ΙΣΚΡΑ, προφανώς, κινείται σε διαφορετικό ιδεολογικό και πολιτικό μήκος κύματος σε σχέση με τον Πώλ Ντε Γκράουβε.

   Οι απόψεις του , όμως, για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, όπως καταγράφονται στην συνέντευξή του στη Real News (24/12), που ακολουθεί ,είναι άκρως ενδιαφέρουσες και θα λέγαμε αποκαλυπτικές.