Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πούλησαν 4 Airbus σε τιμές σκραπ!



ΠΗΓΗ: Κοntra News

Τέσσερα αεροπλάνα Airbus A340-300, αγορασμένα προς 560 εκατ. ευρώ, πουλήθηκαν προς 40,4 εκατ. δολάρια, ήτοι προς 31 εκατ. ευρώ περίπου (στο 5,5% της τιμής αγοράς τους!), από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Την απόφαση πήρε η διυπουργική επιτροπή ιδιωτικοποιήσεων και φέρει τις υπογραφές των Βενιζέλου, Χρυσοχοΐδη, Παπακωνσταντίνου, Βορίδη και Κουτρουμάνη.
 
Τέσσερα αεροπλάνα, τα μοντέλα των οποίων στην αγορά πουλιούνται μεταξύ 25 και 35 εκατ. ευρώ το ένα, πουλήθηκαν όλα μαζί για 31 εκατ. ευρώ! Πουλήθηκαν, δηλαδή, σαν παλιοσίδερα. Το αν ήταν ή όχι σκραπ φαίνεται από την εταιρία που τ’ αγόρασε, την αμερικάνικη Apollo Aviation Group, η οποία ασχολείται με ενοικιάσεις αεροσκαφών. Η εταιρία αυτή θα πάρει τα τέσσερα Airbus, θα κάνει τη συντήρηση που χρειάζονται και θα τα ενοικιάσει σε άλλες αεροπορικές εταιρίες ή εταιρίες που οργανώνουν πτήση τσάρτερ. Δεν τα παίρνει για να τα κάνει ανταλλακτικά.

Σχεδιάζουν την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της Ελλάδος εντός του ευρώ….Θα τεθεί το ιστορικό δίλημμα ή θεραπεία σοκ με θυσίες από την κοινωνία ή επιστροφή στην δραχμή και καταστροφή



ΠΗΓΗ: bankingnews.gr

Ένα ευρύτερο σχέδιο φαίνεται ότι επεξεργάζονται, πολιτικοί, αξιωματούχοι, τρόικα, νομικοί κύκλοι και θεσμικοί για την Ελλάδα που περιλαμβάνει χρεοκοπία εντός του ευρώ σε ελεγχόμενη σε συντεταγμένη μορφή. 
Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του PSI+. 

To IIF το διεθνές χρηματοοικονομικό ινστιτούτο εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους με haircut 50% και μέσα στις επόμενες μέρες ίσως να υπάρξει συμφωνία. 
Όμως το βασικό πρόβλημα του PSI+ θα είναι η συμμετοχή.
Όπως έχει τονιστεί το αρχικό σχέδιο προέβλεπε να μειωθεί κατά 100 δις το χρέος μέσω του haircut και από 365 δις ευρώ το χρέος να μειωθεί σε 265 δις ευρώ. 
Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραδοχές η συμμετοχή των ιδιωτών  θα περιοριστεί στα 65 με 70 δις ευρώ. 
Αν προστεθούν σε αυτά και τα 30 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (να υποτεθεί ότι θα χρησιμοποιηθούν τα 20 δισ) τότε το καθαρό όφελος στο χρέος θα είναι 45 με 50 δις ευρώ.

In Greece’s Sour Economy, Some Shops Are Thriving



Πηγή: ΝΥΤ


ATHENS — With all the contraction in the Greek economy, with employees laid off en masse and one in four small businesses forced to close, it might seem odd that new shops are springing up like mushrooms in Athens and other cities.
But the stores — pawnshops and gold dealers — are thriving as Greeks who are short of cash give up jewelry and other valuables to make ends meet and pay new taxes. The authorities reported a veritable explosion in the sector, with 90 percent of the nation’s 224 officially registered pawnshops having opened in the past year.
While these entrepreneurs insist that their services are legitimate, the Greek authorities contend that many of the shops are concealing a rapidly expanding illicit trade in gold, and that much of it is being smuggled out of the debt-racked country, confounding efforts to curb rampant tax evasion.

Εκλογές, δόσεις και δημοκρατία με δόσεις …




Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου * 

Γιατί δεν έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα γενικές εκλογές, παρά την εμφανή διάσταση βουλής και λαϊκής βούλησης, τις συναφείς απειλές του κ. Παπανδρέου, την από καιρού σε καιρό έκφραση σχετικού αιτήματος από όλους τους πολιτικούς φορείς και την αδυναμία των κυβερνητικών μορφωμάτων να αντιμετωπίσουν, έστω και στοιχειωδώς, τα κοινωνικά αποτελέσματα της κρίσης – τα οποία ασφαλώς είναι προϊόν κυβερνητικής πρακτικής; Μα, διότι αν κάναμε εκλογές δεν θα παίρναμε την «δόση» μας από την τρόικα και θα αναγκαζόταν το κράτος να προβεί σε στάση πληρωμών, δείχνει να συμφωνούν όλοι όσοι στηρίζουν την σημερινή κυβέρνηση και όσοι υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους συγκυβερνώντες. Δηλαδή, η ανάγκη των δόσεων σχετικοποιεί την διαπιστωμένη ανάγκη διεξαγωγής εκλογών, ώστε η οικονομική κρίση, που έχει λάβει δραματικές κοινωνικές διαστάσεις, να αποτελέσει αντικείμενο διαχείρισης μιας λαϊκά νομιμοποιημένης βουλής που θα αναδείξει μια κυβέρνηση, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι προϊόν κοινωνικής συνειδητοποίησης της κρίσιμης συγκυρίας και όχι αυτής που έδωσε την προηγούμενη κυβέρνηση υπό το παραπλανητικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»!

Δέσμευση Χρυσοχοϊδη μετά το ρεπορτάζ για την καταστροφή των αρχείων



Ενεργοποίηση του νόμου της ΝΔ του 2009 που αποφάσισε την καταστροφή του ιστορικού αρχείου του υπουργείου Ανάπτυξης (πρώην Οικονομίας) προτείνουν και προωθούν παράγοντες του υπουργείου αλλά και συνδικαλιστές με το πρόσχημα ότι έχει ρυπανθεί από την επικίνδυνη ουσία κλοφέν.
Δεσμεύεται πως δεν θα καταστραφούν τα αρχεία ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοϊδης.
Καταστρέφουν τα αρχεία των σκανδάλων στο υπουργείο Ανάπτυξης (Νίκης 5)
Ένα σκάνδαλο συγκάλυψης σκανδάλων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες σε κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης. Με πολιτική απόφαση της ΝΔ και με συνοπτικές πρακτικές των σημερινών στελεχών του υπουργείου, τα αρχεία του υπουργείου Οικονομίας (και αυτά του πρώην Συντονισμού) που στεγάζονται σε κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Νίκης 5 οδηγούνται στην καταστροφή. Το επιχείρημα είναι πως έχουν ρυπανθεί από διαρροή της επικίνδυνης ουσίας κλοφέν το 2003. Το επιχείρημα όμως δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια, αφού τα αρχεία θα καταστραφούν με συμβατικές μεθόδους και όχι με ειδική θερμοκαταστροφή σε χώρα του εξωτερικού, πράγμα το οποίο θα συνέβαινε αν είχαν πραγματικά κλοφέν.