Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Εθνική Άμυνα: Εξοπλισμοί και χρέος



ΠΗΓΗ: Ποντίκι
του Θ. Δρίτσα

Πραγματική ή πλασματική αλληλουχία;
Ένας από τους μάρτυρες που εξέτασε τον Ιούνιο η Επιτροπή της Βουλής, για το σκάνδαλο της παραγγελίας των γερμανικών υποβρυχίων, είπε – απαντώντας σε ερώτηση για τη σκοπιμότητα εκείνης της παραγγελίας – ότι «με αυτά τα υποβρύχια θα μπορούσαμε να γίνουμε κυρίαρχοι στο Αιγαίο». Η απόφαση για την παραγγελία πάρθηκε το 2000. Η κρίση στα 'Ιμια ήταν τότε πρόσφατη και, βεβαίως, τους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς «βάραινε» η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, 26 χρόνια πριν... Σήμερα, 11 χρόνια μετά, η Ελλάδα απέχει πολύ από τη θέση του «κυρίαρχου στο Αιγαίο», κι αυτό ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους. Για να μείνουμε, όμως, στο παράδειγμα των υποβρυχίων, σήμερα κατασκευάζονται 6 υποβρύχια του ίδιου τύπου στα ναυπηγεία Γκολτσούκ στην Τουρκία – δύο, δηλαδή, περισσότερα από τα τέσσερα που έχει παραγγείλει η Ελλάδα.

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ Χ. ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΤΗ!





ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ


ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ) ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΣΩ Ε.Ε., ΞΑΝΑΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
Ο Γερμανός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και πρώην Γενικός Γραμματέας της ΕΕ,Χορστ Ράιχενμπαχ, αναλαμβάνει ουσιαστικόςτοποτηρητής-υπερκυβερνήτης της χώρας, επικεφαλής κοινοτικής ομάδας κρόυσης.
Ως γνωστόν τη σύσταση ομάδας επιτήρησης, με πρόσχημα την τεχνική προώθηση του γνωστούκοινοτικού πακέτου ΕΣΠΑ, είχε αποφασίσει κατ' αρχάς η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης 21ης Ιούλη, ενώ την οριστική σύσταση της εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Χ. Ράιχενμπαχ και η ομάδα κρόυσης (task force for Greece) θα αναλάβουν το ρόλο του καθημερινού ελέγχου, της παρακολούθησης και της αυστηρής υλοποίησης του συνολικού Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των μνημονιακών επιλογών της χώρας. Με δυο λόγια θα αναλάβουν κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση όλων των βασικών επιλογών της χώρας.