Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

GUARDIAN: Greek mourners: it was not suicide, it was financial murder





Athenians gather in the spot where a 77-year-old man shot himself dead over debts on Wednesday and a woman reads the man's suicide letter to the crowd. Later in the evening the vigil turns to chaos when riot police use teargas on protesters. Mourners say the police attacks were unprovoked


Tsolakoglou


ΠΗΓΗ:  thenextrecession

by michael roberts
I know many have already commented on what happened last week outside the Greek parliament building in Athens.  But it's difficult not to express a feeling of anguish and anger together.  A cash-strapped Greek pensioner shot and killed himself outside parliament in Athens on Wednesday.
Dimitris Christoulas was a retired chemist, with a wife and a daughter, who had sold his pharmacy in 1994.   In a suicide note found by police, he said: "This Tsolakoglou government has annihilated all traces for my survival, which was based on a very dignified pension that I alone paid for 35 years with no help from the state.  If one Greek had taken a Kalashnikov into his hands, I might have followed him and done the same but because I am of an age that makes it impossible for me to take strong action on my own, I see no other solution than this dignified end to my life, so I don't find myself fishing through garbage cans for my sustenance."

Aνθρωπιστική κρίση στο Πέραμα – BBC & Guardian



ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΡΕΚΟΡ Η ΑΝΕΡΓΙΑ.
KAΘΗΜΕΡΙΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ BBC
Την απελπιστική κατάσταση των κατοίκων του Περάματος κατέγραψε το BBC, το οποίο δημιούργησε ένα βίντεο για την πολύπαθη περιοχή που μαστίζεται από την φτώχεια και την ανεργία.
Σύμφωνα με το BBC, μετά από τρία χρόνια περικοπών και λιτότητας, στο παλιό λιμάνι, η κατάσταση είναι τόσο κακή, που οι άνθρωποι κάνουν πλέον λόγο για “ανθρωπιστική κρίση”.
Περίπου το 60% των 25.000 κατοίκων του Περάματος, είναι άνεργοι και πολλοί από αυτούς καταφέρνουν να επιβιώσουν χάρη στα επιδόματα και την φιλανθρωπία, καθώς βασίζονται στην “καλοσύνη των ξένων” για να αγοράσουν τρόφιμα και να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ... ΒΑΪΜΑΡΗ



ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης 6/4/2012
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που «μεγαλούργησε» ως αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης που σχηματίστηκε με τη
σύμπραξη του ΛΑ.Ο.Σ.
*
Με τη σύμπραξη, δηλαδή, του κόμματος - υμνητή του δικτάτορα Μεταξά, των «χιτών» του Γρίβα, των Μακρονησιών και των συνταγματαρχών.
Του κόμματος που ο ιδρυτής του, ο Καρατζαφέρης, στις νομαρχιακές του 2002 είχε τεθεί επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου που συμπεριλάμβανε στη σύνθεσή του
4 πρωτοπαλίκαρα της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής»...
*

Ο Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, είναι ένας εξ αυτών που άνοιξαν το δρόμο και που θέλησαν να «εξοικειώσουν» την κοινή γνώμη με την παρουσία στο υπουργικό συμβούλιο

τεσσάρων πατενταρισμένων ακροδεξιών.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ



Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, Πέμπτη 05-04-2012  στο πλαίσιο της έρευνας «Η Αριστερά μπροστά στις κάλπες»
 της Νάντιας Βαλαβάνη
                                                
 Εδώ και δυο χρόνια η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πρότυπο πειραματικό εργαστήρι κοινωνικής μηχανικής της Τρόικας. Για  τη σύνθεση του κατάλληλου «μίγματος»  πολιτικών μόνιμης λιτότητας και βίαιης «υποτίμησης» της ζωής των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη και αποτελεσματικής χειραγώγησης της εργαζόμενης πλειοψηφίας των κοινωνιών της. Για να συντελεστεί, εν μέσω κρίσης,  μια πρωτοφανής στην ιστορία αναδιανομή αξίας: Από τους «κάτω»  στους «πάνω». Από όλες τις σφαίρες της οικονομίας προς τις χρηματοπιστωτικές «αγορές». Από τις ασθενέστερες οικονομικά χώρες της ευρωπεριφέρειας προς τις ισχυρότερες, ιδιαίτερα τη Γερμανία. Κι ενώ η ακολουθούμενη πολιτική, με τη στήριξη  του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. κι’  ενός αστερισμού μικρότερων κομμάτων, εξακολουθεί να εμφανίζεται ως «μονόδρομος», το κεντρικό προς απάντηση ερώτημα είναι: Μπορεί ν΄ ανατραπεί αυτή η πολιτική; Γιατί τίποτα λιγότερο από την ανατροπή της δεν είναι σε θέση να σταματήσει το κοινωνικό ολοκαύτωμα της χώρας και των ανθρώπων της. Και ακόμα παραπέρα: Με ποιους όρους μπορεί να γίνει αυτό πραγματικότητα;

Κεφαλονιά: Ένας ακόμα νεκρός στον πόλεμο των τραπεζών δεν είναι πια είδηση




ΠΗΓΗ: ithacanet

Είναι χιλιάδες οι νεκροί, αλλά σταμάτησαν την καταμέτρηση. Ίσως είναι καλύτερα έτσι. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

Μου το είπαν οι κόρες μου. Ήξεραν τα παιδιά του, ήταν γνωστός άνθρωπος των οικοδομικών εργασιών.
Μου τόπε και η μάνα μου. Τόπαν και δυο παιδιά σ' ένα φίλο μου.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΟΙ "ΕΙΔΗΣΕΙΣ".
Το πιο πιθανό είναι να μην είναι πια είδηση για αυτούς, που γράφουν πόσα κρουαζιερόπλοια μπαίνουν στο λιμάνι, που τους νοιάζουν τα έργα και οι μέρες των κρατούντων (δίχως τη λεηλασία και τη διακίνηση ναρκωτικών), που ενδιαφέρονται για  το ποιος είναι υποψήφιος με ποιον ή για τον κωμικοτραγικό καβγά των Νικολάδων στο Λιθόστρωτο. Ίσως, και να παράπεσε η είδηση, δηλ. ο θάνατος, και να τους αδικώ. Όταν ο θάνατος γίνεται "είδηση" και όχι "βίωση", τότε είμαστε κι εμείς νεκροί.
Κρεμάστηκε. Αφού είχε διαλυθεί οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά. Κρεμάστηκε από ένα σχοινί, καμωμένο από χρέη, σκοτάδι, απελπισία.

ΜΚΟ – Υπ.Εξ.: Όταν ο Ρόντος χρηματοδοτούσε τον… Ρόντο


ΠΗΓΗ: avanti popolo


Όποιο έγγραφο και να σηκώσεις στο Υπ.Εξ. βρίσκεις από πίσω τον Άλεξ Ρόντο! Τον πολυπράγμονα σύμβουλο και στενότατο συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου, που τώρα βρίσκεται σε αποστολή της Ε.Ε. στο Σουδάν (το οποίο απέκτησε στρατηγική αξία από τη μέρα που βρέθηκαν πετρέλαια...

Από το έγγραφο που δημοσιεύουμε σήμερα με Αρ. Πρωτ. ΑΣ32628/28-12-2011, προκύπτει ότι δεσμεύεται πίστωση 601.707,26 ευρώ για να καλυφθούν δαπάνες υποχρεώσεων της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) παρελθόντων ετών έναντι ΜΚΟ (ερώτηση: ποιών παρελθόντων ετών; Δεν αναφέρεται στην απόφαση του  Γεν. Γραμματέα Ιωάννη Αλέξιου Ζέπου).

Μία ΜΚΟ που παίρνει χρήματα είναι το ΙΣΤΑΜΕ, που εκτός από ερευνητικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, είναι και ΜΚΟ του ΠΑΣΟΚ! Συγκεκριμένα δίνονται στο ΙΣΤΑΜΕ 47.011,10 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί η τρίτη δόση (από πόσες δόσεις;) του προγράμματος του για την αναδιάρθρωση της Βουλής της Γεωργίας (πρόγραμμα του 2002).

Ο ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ

Να μη συνηθίσουμε...



ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Καρτερός Θανάσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/04/2012
Τώρα οι στυλοβάτες της εθνικής αθλιότητας που βάφτισαν εθνική σωτηρία δηλώνουν συγκλονισμένοι για την αυτοκτονία του συνταξιούχου. Ο ένας μιλάει για εθνική κατάθλιψη, ο άλλος εκφράζει τη λύπη του, ο τρίτος αναλύει πολιτικά την πορεία της σφαίρας, ο τέταρτος -καλό κουμάσι κι αυτός- αφήνει κίτρινα υπονοούμενα για τον νεκρό. Όλοι νίπτουν τας χείρας, καθένας με τον τρόπο του, καθένας με τη μίζερη πόζα του, καθένας με τη δειλία που εμφανίζει ως γενναιότητα και με τον πολιτικαντισμό που εμφανίζει ως θλίψη.

Κι εμείς τι να ψάξουμε και πού; Τι περιμένουμε; Τον ξέρουμε τον ένοχο κι είναι γνωστή η αιτία. Το ζούμε το καθεστώς που έχει μετατρέψει την αυτοκτονία σε πράξη αξιοπρέπειας. Την ψηλαφούμε καθημερινά την απόγνωση που οδήγησε στο τελευταίο σημείωμα: Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου... Και τους ανεχόμαστε ακόμα τους υπεύθυνους να υπόσχονται λιμάνια στην έρημο και να μας κουνούν το δάχτυλο.

Απειλή για την Άνγκελα




Η Ισπανία αναδεικνύεται η μεγαλύτερη απειλή για την ισορροπία της ευρωζώνης, αλλά και για την πολιτική που έχει επιβάλει στην Ευρώπη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ!

Οι διαπιστώσεις των οίκων αξιολόγησης συγκλίνουν στο ότι η χώρα, η τέταρτη οικονομία της Ευρώπης, κινδυνεύει πολύ περισσότερο από κάθε άλλη να χρεοκοπήσει. Βέβαια, και στην Ισπανία δεν λείπουν οι θεωρίες συνωμοσίας κι έτσι πολλοί θεωρούν ότι οι Αγγλοσάξονες, αλλά και οι Γερμανοί, τα έχουν βάλει με την Ισπανία γιατί τη ζηλεύουν και δεν μπορούν να δεχθούν τις εκπληκτικές οικονομικές επιτυχίες της τα τελευταία 25 χρόνια…

Άλλοι, όμως, σοβαρότεροι, επισημαίνουν ότι πράγματι η Ισπανία είχε την ίδια ασθένεια με τη Βρετανία, δηλαδή μια κατασκευαστική φούσκα, η οποία έσκασε, αφήνοντας πίσω της έναν υπερχρεωμένο ιδιωτικό τομέα. Σε αντίθεση, όμως, με τη Βρετανία ή τις ΗΠΑ, η Ισπανία δεν μπορεί να δανειστεί παρά μόνο ευρώ, το οποίο μετέτρεψε αναπτυγμένες οικονομίες - όπως της Ισπανίας και της Ιταλίας - σε αναπτυσσόμενες. Αλλιώς θα μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά της. Τώρα όμως είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τις συνταγές της Γερμανίας και να μην έχει ανάπτυξη, μπαίνοντας στον βίαιο φαύλο κύκλο στον οποίο έχει μπει από καιρό η Ελλάδα!...