Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

σάλλας και διαπλοκή

ΠΗΓΗ: blog Aformi
Με τυμπανοκρουσίες έγινε δεκτή από τα ΜΜΕ η προ ημερών πρόταση του Μιχάλη Σάλλα και της τράπεζας Πειραιώς για την ταυτόχρονη εξαγορά του 77% της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (Α.Τ.Ε.) και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.). Των ποσοστών δηλαδή που κατέχει το δημόσιο και στις δύο τράπεζες, έναντι του ποσού των 701 εκατομμυρίων ευρώ.
«Επιτέλους αρχίζει η ανάκαμψη», «Η τράπεζα Πειραιώς αλλάζει το κλίμα…», πανηγύριζαν οι δημοσιογράφοι με εξαίρεση τον «Σκάι» και την Καθημερινή (θα δούμε παρακάτω πως εξηγείται η στάση τους).
Γιατί άραγε αυτή η πρεμούρα από τους εκπροσώπους της αστικής τάξης στα μέσα ενημέρωσης;
Ας κάνουμε μια προσπάθεια να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ισοπεδώνουν την κοινωνια, μπουκώνουν το κεφάλαιο με κρατικό χρήμα



Ολο και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η επίθεση που έχει εξαπολύσει το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο, με εκτελεστικό όργανο το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό, ενάντια στα λαϊκά στρώματα στον εργαζόμενο λαό.

Η κλιμάκωση αυτής της επίθεσης φαίνετε από την φωτογραφία που παραθέτουμε και είναι από σημερινά δημοσιεύματα της «Ναυτεμπορικής».

Την στιγμή που η ακρίβεια είναι σε δυσθεώρητα ύψη, την ώρα που διαβάζουμε ότι από Σεπτέμβρη το τιμολόγιο του ρεύματος θα εκτιναχτεί πάνω κατά 40%, την χρονική περίοδο κατά την οποία η ανεργία θερίζει, (για 596.979 ανέργους μιλάει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, για πάνω από 1.000.000 υπολογίζετε ο πραγματικός τους αριθμός αφού σύμφωνα με τα κριτήρια της ΕΣΥΕΕ δε θεωρείται άνεργος όποιος έχει δουλέψει μόλις μία ώρα τη βδομάδα πριν τη στιγμή της έρευνας για την καταγραφή της ανεργίας), έρχεται η κυβέρνηση του Γιωργάκη Τσολάκογλου να ισοπεδώσει εντελώς την κοινωνία, με νέα φοροκαταιγίδα και μείωση μισθών και συντάξεων.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη φανερώνετε από το παρακάτω άρθρο της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ». 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ



ΠΗΓΗ: ΕΠΟΧΗ

Προσφυγή που στρέφεται κατά της «σιωπηρής έγκρισης» της εκτέλεσης των διατάξεων του μνημονίου κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, ΠΟΠΣ, η ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, η Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Τάξης 1978, η Λέσχη Αεροπορίας Στρατού και ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης. 
«Καταθέσαμε την προσφυγή ενάντια στο μνημόνιο μέσα στα όρια που μας παρέχει το Σύνταγμα, δεδομένου ότι η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει εκχωρηθεί στον υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου και την τρόικα. Αυτή η σύμβαση προβλέπει την εκποίηση κάθε εθνικού πλούτου (λιμάνια, πλατείες, αεροπλάνα…) αλλά δυστυχώς αγνοείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός. «Το πιο σημαντικό είναι ότι καταπατείται το δικαίωμα του πολίτη να προστατεύει την περιουσία του. Έτσι καταλύεται κάθε έννοια δικαίου εν ονόματι της τρόικας και του ΔΝΤ. Στο μνημόνιο προβλέπεται ότι ακόμα και αν κάποιος προσφύγει στο δικαστήριο και δικαιωθεί, η τρόικα έχει δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση. Έχει μείνει ο τελευταίος πυλώνας δημοκρατίας, το Σύνταγμα. Για αυτό θα παλέψουμε θεσμικά, χωρίς κομματικές εμπλοκές, ώστε ν’ αποτρέψουμε τα χειρότερα. Με το μνημόνιο υποθήκευσαν το μέλλον και το είναι των επόμενων γενιών. Για αυτό εμείς θα «ξεχυθούμε» σε όλη την Ελλάδα ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες για το μνημόνιο, τα μέτρα και τα δικαιώματά τους. Αυτή η λαίλαπα, δυστυχώς, έφτασε στο άλλο άκρο όταν εκχωρήσαμε τα πάντα στην τρόικα». 

Αυξήσεις στους συνεργάτες των υπουργών, bonus στους συνεργάτες των βουλευτών



Πηγή: tvxs (2/7/2010)

Αυξάνονται οι αποδοχές των υπαλλήλων των πολιτικών γραφείων του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών και της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, με τροπολογία που ψηφίσθηκε στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική ευθύνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής. Την ίδια στιγμή, με απόφαση που υπογράφτηκε από τον πρόεδρο της Βουλής στις 23 Ιουλίου, μοιράζονται μπόνους 3.000-6.000 ευρώ στους επιστημονικούς συνεργάτες των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, όπως αναφέρει το Veto.

Την ώρα που περικόπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών, οι στενότεροι συνεργάτες των υπουργών και του πρωθυπουργού θα παίρνουν πλέον και τα επιδόματα, και τις αποζημιώσεις που θα έπαιρναν αν υπηρετούσαν στην οργανική τους θέση ή αν υπηρετούσαν σε περιοχές προβληματικές ή παραμεθόριες, σύμφωνα με την Αυγή.

Ερμαιο στα χέρια των κερδοσκόπων η δημόσια κτήση

Παραζαλισμένοι από τις κατραπακιές της «τρόικας», που πέφτουνε βροχή, κινδυνεύουμε να μην παίρνουμε καν χαμπάρι τα χειρότερα.
Στα μουλωχτά, χωρίς ενστάσεις, εντάσεις και σοβαρές αντιδράσεις, πέρασε από την κατατονική Βουλή, της πλήρους υποταγής και της θερινής ραστώνης, και παντελώς απαρατήρητη από τα ΜΜΕ της επιλεκτικής ευαισθησίας, μια νομοθετική ρύθμιση που, σε άλλες συνθήκες και εποχές, θα προκαλούσε σάλο:
Μια απλή τροπολογία (!) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οπλίζει με απεριόριστες εξουσίες τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να βγάζει κυριολεκτικά «στο σφυρί», με συνοπτικές διαδικασίες και ανέλεγκτα, όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου - επιχειρήσεις και ακίνητα.
Για «αξιοποίηση» μιλάει, κατ' ευφημισμόν, η φοβερή τροπολογία και για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας επεξηγεί ότι περιλαμβάνει «κάθε είδους συναλλαγή, δικαιοπραξία και εν γένει ενέργεια ή πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου, μέσω της οποίας το Δημόσιο θα μπορεί να αποκομίσει άμεση ή έμμεση ωφέλεια».