Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ψέματα του Βενιζέλου και του Παπανδρέου!! 9δις και όχι 24δις το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 (update)

ΠΗΓΗ: Γ. Σαρρής


Συνελήφθη μόλις να λέει ψέμματα ο υπουργός Οικονομικών και κατόπιν το ίδιο ψέμα επανέλαβε ο Πρωθυπουργός!!
Αντιγράφω από την Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του 2009(σ.34)*:

"Από τη σύγκριση των πραγματικα εισπραχθέντων τακτικών εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού (€50.586.585.735,59) με τις πρωτογενείς δαπάνες, διαπιστώνεται η δημιουργία πρωτογενούς ελλείμματος, ύψους €9.329.262.204,04 ή 3,93% του ΑΕΠ."
Ο υπουργός (και κατόπιν ο ΓΑΠ) μόλις μας είπε ότι το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 ήταν 24δίς!!! Και αμέσως το σύγκρινε με το κατόρθωμα της πρόβλεψης πρωτογενούς ελλείμματος 1,8δίς φετος που θα γίνει δηθεν πλεόνασμα το 2012...Το πρωτογενές έλλειμμα του 2009 ήταν 9,3δις.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ δεν αποκλείει μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας προκειμένου να διασωθεί το ευρώ.
ΠΗΓΗ:Ελευθεροτυπία

«Προκειμένου να σταθεροποιηθεί το ευρώ, δεν πρέπει να υπάρχει πλέον ακόμη και βραχυπρόθεσμα καμία απαγόρευση σκέψεων», υποστηρίζει ο Ρέσλερ σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα ‘Die Welt‘ στην αυριανή έκδοση της Δευτέρας.

Συμπεριλαμβάνει στις ενδεχόμενες ενέργειες «εν ανάγκη και μία συντεταγμένη πτώχευση της Ελλάδας, εάν υπάρχουν τα απαραίτητα προς τούτο εργαλεία».

Ζητά να καταστεί εφικτή η συντεταγμένη πτώχευση ως έσχατο βήμα. Στόχος ενός τέτοιου βήματος είναι «να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα του πληττόμενου κράτους, ενδεχομένως και μέσω της περιοδικής περιστολής κυριαρχικών δικαιωμάτων», γράφει ο κ. Ρέσλερ. Στη διαδικασία αυτή κατά τον υπουργό θα πρέπει να υπάρχει και «ουσιαστική συμμετοχή» των ιδιωτών πιστωτών.

Zygmunt Bauman: 'No one is in control'

πηγη: guardian


Zygmunt Bauman: 'No one is in control. That is the major source of contemporary fear' – video


For Zygmunt Bauman the world is marked by a division between power and politics. While politics is defined by nations, power no longer recognises national boundaries

Daily Telegraph: Η μικροπολιτική της Γερμανίας, επικίνδυνη για την Ελλάδα


Η απειλή της Γερμανίας αλλά και της Ολλανδίας, να μπλοκάρουν το δανειο προς την Ελλάδα, αν δεν συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους τους, αυξάνουν τη πιθανότητα χρεοκοπίας αλλά και το ενδεχόμενο της αλυσιδωτής αντίδρασης για όλη τη νότια Ευρώπη, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.
ΠΗΓΗ: tvxs

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Ελλάδα δε θα λάβει άλλα χρήματα εάν δεν εφαρμόσει αυτά που συμφώνησε,θεωρήθηκαν απειλή για την εκδίωξη της Ελλάδας από την ΟΝΕ, αν και δεν υφίσταται μηχανισμός για κάτι τέτοιο. Εν τω μεταξύ, τα ασφάλιστα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων έχουν φθάσει σε ρεκόρ υψηλά ενώ το επιτόκιο στα διετούς διάρκειας ομόλογα αγγίζει το 47%.
Η σκληρή γραμμή προς την Ελλάδα, αντικατοπτρίζει την σκλήρυνση της στάσης των χωρών της βόρειας Ευρώπης και όχι τόσο το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, που κληρονόμησε αυτή την κατάσταση, έχει μείνει πίσω. Τα μέτρα λιτότητας έχουν άλλωστε από μόνα τους προκαλέσει την ύφεση της οικονομίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιηθούν οι αρχικοί στόχοι του Μνημονίου. Η επιβολή ενός πακέτου λιτότητας κατά τα πρότυπα του ΔΝΤ δίχως όμως τις εναλλακτικές της αναδιάρθρωσης και της υποτίμησης φαίνεται ότι έχουν βυθίσει την οικονομία στην κατάσταση που επικρατούσε στην δεκαετία του 1930.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-«ΚΟΛΑΦΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!ISKRA 


 ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!
Επιτέλους! Με μια σημαντική του απόφαση τοΜονομελές Πρωτοδικείο έκρινε ως παράνομη την επιβολή εκ περιτροπής εργασία σε εργαζόμενη! Το δικαστήριο δικαίωσε την εργαζόμενη, υποχρεώνοντας τους εργοδότες της να την απασχολούν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.
Με την απόφασή της, η πρόεδρος του δικαστηρίου (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) Μαρία Αρχοντάκη δέχεται την αίτηση εργαζόμενης, η οποία κλήθηκε, με επιστολή που της έστειλαν οι εργοδότες της, να εργαστεί εκ περιτροπής. Στην επιστολή, μάλιστα, η αιτούσα καλείτο να συναινέσει αυθημερόν στο νέο καθεστώς που αποφάσισε η εργοδοσία της εταιρίας οικοδομικών εργασιών.