Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

ΠΗΓΗ: eparistera
του Γ. Τριανταφυλλόπουλου

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ


Χιλιάδες διαδηλώνουν στο Λονδίνο κατά της λιτότητας - «Από την Αθήνα στη Λονδίνο, τσακίστε τον καπιταλισμό»
ΠΗΓΗ: redfly planet

«Από την Αθήνα στη Λονδίνο, τσακίστε τον καπιταλισμό» 
γράφει το πλακάτ  
Σκέψεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σε διαδήλωση το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου, της Γλασκόβης και του Μπέλφαστ, για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λιτότητας που έχει υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση. Πυροσβέστες, νοσοκόμες, εκπαιδευτικοί μαζί με πολλούς άνεργους, αλλά και βουλευτές της αντιπολίτευσης βγήκαν στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας με σφυρίχτρες, κρατώντας μπαλόνια και πανό που γράφουν «Όχι στις περικοπές». Στην διαδήλωση κατέβηκαν ακόμη, πέρα από τα συνδικάτα, σωματεία κατά του πολέμου και άλλοι ακτιβιστές.

Περισσότερα από 250 λεωφορεία ναυλώθηκαν για να μεταφέρουν τους διαδηλωτές στο Λονδίνο, από την Ουαλία ναυλώθηκε μάλιστα ολόκληρο τρένο, αναφέρει το BBC. 
Τα συνθήματα στα πανό στρέφονται κατά του πρωθυπουργού Κάμερον («Ο Κάμερον σφαγίασε τη Βρετανία») και συνεργατών του όπως το «Πληβείοι σε διαδήλωση» που αναφέρεται στις προσβλητικές αναφορές του παραιτηθέντα συνεργάτη του Κάμερον, Άντριου Μίτσελ.

Το πολιτικό ίδρυμα του κόμματος της Μέρκελ εκπαιδεύει Έλληνες δημοσιογράφους στην Αθήνα


της Β. Σιούτη

Σεμινάρια εκπαίδευσης ελλήνων δημοσιογράφων πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα το πολιτικό ίδρυμα KAS (Konrad – Adenauer Stiftung) του κόμματος της γερμανίδας καγκελάριου Ανγκελας Μέρκελ (CDU).

Βασικοί εκπαιδευτές («trainern» αναφέρονται στο επίσημο πρόγραμμα) των δημοσιογράφων, είναι ο γερμανός πρέσβης Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force Jens Bastian, ο συνεργάτης του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Τζογόπουλος και ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσος Τέλογλου.
Τα σεμινάρια αυτά φανερώνουν το αυξημένο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα , καθώς εδώ και καιρό, εκτός από την πολιτική, ενδιαφέρονται εντόνως και για τη λεγόμενη «τέταρτη» εξουσία, τα ΜΜΕ. Μέχρι τώρα η σχέση του ιδρύματος (καθώς και της γερμανικής πρεσβείας) περιοριζόταν στη στενή επαφή που είχε με δυο τρεις γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά τελευταία ενδιαφέρεται και για τη νέα γενιά των ελλήνων δημοσιογράφων .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”
Νοταρά 6, Εξάρχεια
Τηλ.             210-3800933      
www.shiptogaza.gr

Προς άμεση δημοσίευση


Θέμα: Επίθεση στο ιστιοφόρο Estelle σε διεθνή ύδατα

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2012 – 14:00

Λίγο μετά τις 11:15 το πρωί και καθώς το Estelle έπλεε σε διεθνή ύδατα 17 ναυτικά μίλια βόρεια του Al Arish της Αιγύπτου και 30 ν.μ. από τις ακτές της Γάζας, σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα του ιστιοφόρου, πλοία του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού περικύκλωσαν το σκάφος και λίγο αργότερα ταχύπλοα με μασκοφόρους στρατιώτες κατέλαβαν το ιστιοφόρο ESTELLE. Από τις 11:40, οπότε και υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Dror Feiler, κάθε επικοινωνία είναι αδύνατη και έχει διακοπει. Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν ότι το Estelle αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται προς το Ashdod και αναμένεται να φθάσει στις 4 μμ τοπική ώρα. Η ελληνική πρεσβεία εκεί έχει ενημερωθεί και εκπρόσωπος της μετακινείται στο Ashdod.

Η Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την παράνομη ισραηλινή επίθεση και κατάληψη του ESTELLE στα διεθνή ύδατα, όπου για άλλη μια φορά το Ισραήλ επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως τραμπούκου και χωροφύλακα της περιοχής. Η πράξη διεθνούς πειρατείας ενάντια σε πολίτες από 8 χώρες, που μετέφεραν ανθρωπιστικό υλικό στην πολιορκημένη Γάζα, δείχνει για άλλη μια φορά το αληθινό πρόσωπο του σιωνιστικού απαρτχάιντ.

 Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 30 άτομα, εκ των οποίων 5 Έλληνες:

ñ  Βασίλης Διαμαντόπουλος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
ñ  Δημήτρης Κοδέλας (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
ñ  Βαγγέλης Πισσίας (συντονιστής αποστολής)
ñ  Λουκάς Σταμέλλος (μέλος Γραμματείας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”)
ñ  Μιχάλης Τικτόπουλος (μέλος Γραμματείας “Ένα Καράβι για τη Γάζα”)

Συνολικά 5 ενεργά μέλη εθνικών Κοινοβουλίων επιβαίνουν στο Estelle (Ελλάδα (2), Νορβηγία, Ισπανία, Σουηδία) καθώς και ένα τέως μέλος του Καναδικού κοινοβουλίου.


Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα”