Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Αποκάλυψη σοκ από Γιούνκερ: "Σας αφήσαμε να χρεωκοπήσετε"


ΠΗΓΗ: newsit
- "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα", δήλωσε ο Γιούνκερ
- Γαλλία και Γερμανία έπαιξαν παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας
- Ενώ ήξεραν οι Ευρωπαίοι συνέχιζαν να μας δανείζουν βγάζοντας χρήματα στις πλάτες των Ελλήνων

Όλοι φαίνεται πως γνώριζαν ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού όμως κανείς δεν είπε τίποτα γιατί όπως φαίνεται τους βόλευε. Το εξοργιστικό είναι όμως όχι ότι γνώριζαν, αλλά βλέποντας την καταστροφή της Ελλάδος, συνέχιζαν να μας δανείζουν, βγάζοντας λεφτά στις πλάτες μας, αλλά και για να έρθουν μετά ως "σωτήρες" με το μνημόνιο.
 
Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα, χωρίς να έχει τύψεις, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους.
 

Eγώ, ο ίππος του καλιγούλα

«Οταν έλεγε ο Παπανδρέου «υπάρχουν τα λεφτά», εννοούσε πού πήγαν τα λεφτά;»
Παρακοιμώμενος Παμπούκης

Είναι τόσο γελοίοι αυτοί οι τυχάρπαστοι, ώστε να μας θεωρούν τόσον ηλίθιους;

Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Είναι ικανός να τον πιάσεις στο κατώι του σπιτιού να σου ρουφάει με το λάστιχο απ' το ντεπόζιτο το πετρέλαιο κι αυτός να σου λέει ότι σου το άφησε μισοάδειο ο Καραμανλής

ενώ ο ίδιος προσπαθεί να σ' το αφήσει μισογεμάτο.

Είναι ικανός να σου πει ότι λυπάται που σου κλέβει το πετρέλαιο, αλλά αυτό είναι ένα σκληρό μέτρο που είναι αναγκασμένος να πάρει, για να μη σου κλέψει περισσότερο!
Ο άνθρωπος δεν παίζεται! Είναι παιχταράς, βγάζει πιστόλια στο τραπέζι, κάνει μπλόφες με λοζέ εφτάρια στους σκασμένους άσσους, φέρνει τις εξάρες ντόρτια, καταλύει το Σύνταγμα, βάζει στη θέση του Μνημόνιο, απολύει εργάτες, προσλαμβάνει συμβούλους
κλέβει λεφτά από γέροντες και τα δίνει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, κυνηγάει φορολογούμενους και ξεπλένει φοροφυγάδες -ο άνθρωπος («ο άνθρωπός τους στην Ελλάδα») δεν παίζεται. Ολα τα

Η κατανομή του πλούτου

Μίλησαν όλοι και ανέφεραν όλες τις πιθανές αιτίες της κακοδαιμονίας που ταλανίζει τη χώρα.
Μίλησαν οι ειδήμονες, ως έχουν υποχρέωση, και οι μη γνώστες, ως έχουν δικαίωμα.
Η κρίση, που δοκιμάζει τις αντοχές της νεοελληνικής κοινωνίας -όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες της τεχνητής ευημερίας- δείχνει τα δόντια της πλέον και στα μεσαία στρώματα. Για την εργατική τάξη ούτε λόγος να γίνεται. Αυτή έχει από καιρό απωθηθεί στο «πυρ το εξώτερον».
Αυτό που μπορεί να απειλήσει την ευστάθεια του συστήματος (του καπιταλιστικού συστήματος, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, και της συνακόλουθής του αντιπροσωπευτικής, κοινοβουλευτικής δημοκρατίας) είναι ακριβώς αυτό το στρίμωγμα, η επιτεινόμενη περιθωριοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία, τουλάχιστον αριθμητικά, αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του κοινωνικού μας οικοδομήματος.
Η αναζήτηση των αιτιών της κρίσης δεν έχει αποδώσει τίποτα περισσότερο από ένα θολό περίγραμμα. Σαν να πρόκειται για ένα καλά φυλαγμένο μυστικό του συστήματος, οικονομολόγοι χωρίς γνώση της Πολιτικής Οικονομίας και πολιτικοί χωρίς γνώση της Οικονομίας αναλώνονται σε τεχνικές αναλύσεις ή εκθέσεις ιδεών, χωρίς να θίγουν την ουσία του προβλήματος. Που δεν είναι άλλη από την άνιση κατανομή του παραγόμενου πλούτου. Κατανομή εντός του πλαισίου του καπιταλιστικού συστήματος, για να περιοριστούμε στο πλαίσιο των βασικών επιλογών των συμπατριωτών μας.

Η αριστερή διαμάχη του υπολογισμού του χρέους σε ταληράκια.


του Techie Chan

Αυτό το κείμενο αφορά τη συζήτηση που γίνεται μεταξύ του κ.Καζάκη και του κ.Καλλωνιάτη, εδώ η κριτική Καλλωνιάτη και εδώ η απάντηση Καζάκη. Κι εδώ ματά ξανά η απάντηση Καλλωνιάτη. Όποιος δεν την έχει παρακολουθήσει μπορεί να το πηδήξει το κείμενο.

Φιλοδοξεί να δείξει με απλό τρόπο το ζουμί της υπόθεσης του λογιστικού λάθους και δεν πρόκειται να παρεκκλίνει πέρα από αυτό. Οι προσωπικές έριδες ειλικρινά δεν με αφορούν, κι από αυτή την άποψη το ίντερνετ είναι σωτήριο, διότι εγώ βλέπω δύο απόψεις τελικά.

Από όσους ρώτησα κι από όσα καταλαβαίνω και ο ίδιος για το χρέος, πιστεύω πως ο κ. Καζάκης έχει κάνει λάθος υπολογισμό. Με αυτό το λάθος δεν θέλω να αναιρέσω στο ελάχιστο τη θέση του για το χρέος και την άρνησή του. Μπορεί να διαφωνώ με τις θέσεις του, αλλά η αιτία δεν είναι το λογιστικό λάθος.
Είναι καλό να πετάμε τα σωστά καρφιά στην κυβέρνηση, όχι μόνο διότι είμαστε θρησκευτικά προσηλωμένοι στην αναζήτηση της “αλήθειας” , αλλά διότι η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει παρόμοια λάθη για να “δείξει” με επικοινωνιακό τρόπο πως όλη η πρόταση είναι λάθος.

Ρόγκοφ: «"Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας" - "Δε ξέρω" γιατί οι τράπεζες δανείζουν τόσο πολύ


Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010 
·

Το Spiegel δημοσίευσε πριν δύο μέρες ένα άρθρο όπου, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε και δηλώσεις του Κεν Ρόγκοφ, υψηλόβαθμου αξιωματούχου του ΔΝΤ, ο οποίος ήταν αρκετά ειλικρινής, και δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι "η χρεωκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη".

Aς δούμε καταρχήν πως κάλυψε το ελληνικό "sofokleous10" τις δηλώσεις αυτές σε σχετικόάρθρο του, και στη συνέχεια θα σχολιάσουμε και τις υπόλοιπες δηλώσεις του Ρόγκοφ, που δεν αναφέρονται στο "sofokleous10":

"Την ώρα που στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία την εκστρατεία της τρόικας να πείσει ότι το ελληνικό σταθεροποιητικό πρόγραμμα θα πετύχει, ένας από τους εγκυρότερους οικονομικούς αναλυτές διεθνώς προειδοποιεί απερίφραστα, ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη», ενώ η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα περιλαμβάνει στα… ψιλά γράμματα εξαιρετικά δυσμενή στοιχεία και σενάρια για τη χώρα μας.