Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Μια ειλικρινής απορία: Και τώρα τι;



http://www.enterprisemission.com/_articles/05-14-2004_Interplanetary_Part_1/DayAfter-b.jpg


ΠΗΓΗ: BΑΘΥ KOKKINO
του ciaoant1

Πολύς κόσμος σήμερα στην πορεία, και σίγουρα ο στόχος του να δείξουμε με πειστικό τρόπο ότι δεν υπάρχει συναίνεση του λαού στις πολιτικές της άρχουσας τάξης επιτεύχθηκε.

Το μαρτυρούν οι πολλες χιλιάδες διαδηλωτές (πάνω από 100.000).

Από εδώ και πέρα όμως τι; Να περιμένουμε ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ θα βάλει απεργία διαρκείας;

Αν θέλει κανείς να παλέψει σοβαρά, ειδικά στη σημερινή συγκυρία, αυτό χρειάζεται - όμως "πολύ αμφιβάλλουμε" αν η ηγεσία της ΓΣΕΕ θα κάνει κάτι τέτοιο. Ούτε καν άλλη απεργία δε ξέρουμε αν και πότε θα προκηρύξει - πόσο μάλλον απεργία διαρκείας.

Το ΠΑΜΕ θα βάλει μόνο του απεργία διαρκείας; Εντελώς απίθανο.

Οπότε...αυτό ήταν; Μια μέρα που βγάλαμε όλο το πάθος και την οργή που μπορούσαμε, και μετά "νέκρα";

O KOΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ


by pentanostimi
Ηταν πραγματικά μια λαοθάλασσα η σημερινή πορεια στο κέντρο της Αθήνας ,απάντηση στην αναλγητη πολιτική της κυβερνησης με την αγαστη συνεργασία τρόικας και ΔΝΤ.
Αλλο τόσο μεγάλη ηταν η  επιχειρηση καταστολής  με τα ΜΑΤ να ψεκάζουν αδιακρίτως,να βρίζουν και να δερνουν οπου τους έπαιρνε.
Η Αθηνα θυμιζε χουντοκρατια και οχι δημοκρατία και μάλιστα[χα χα ]δυτικού τύπου.
Κι αφου κατάφεραν να μη φτάσει η πορεία στο Σύνταγμα αρχισαν τα μπλόκα σχεδόν σε ολο το κέντρο
εκτοξεύοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης.Δεν μπορουσες να πάρεις ανάσα για ωρες
Αλλά το ποτάμι ξεκίνησε .Τώρα δεν πρέπει κανείς να κάνει πίσω.
Τώρα ειναι οσο ποτέ αναγκαία η συνενοηση και η κοινή δράση,η αλληλεγγύη.Να μη μεινει κανείς μόνος του στην κρίση.

Μαζί,στις γειτονιές,στους χώρους δουλειάς,εργαζόμενοι και άνεργοι,φοιτητές και συνταξιούχοι,ορθιοι και οχι φοβισμένοι οπως επιχειρούν με ολα τα μεσα  οι νεοχουντικοί  ψεύτες που υποθήκευσαν ανθρωπους και χώρα στο ονομα της ''σωτηρίας μας.
Ενα μεγάλο οχι  ειπαν οι εργαζόμενοι σήμερα στην κυβέρνηση και τις αθλιότητες που προωθεί κατεδαφίζοντας ζωές.
Και θα εχει και συνέχεια


Η πιο μεγάλη απεργία!

ΠΗΓΗ: Αριστερά και Πολιτική


Η μεγαλύτερη απεργία από τον Μάιο ήταν αυτή της 15ης Δεκεμβρίου 2010. Καμιά γενιά και κανένας κλάδος δεν έλειψε. Ένα τεράστιο ποτάμι ξεχύθηκε επί ώρες στο κέντρο της Αθήνας κάνοντας την εξουσία να φαίνεται νάνος μπροστά στη δύναμη του λαού.


Η απεργία αυτή με όλες τις γενιές μέσα ίσως σηματοδοτήσει την αντιστροφή της ως τώρα αμυντικής πορείας της εργατικής τάξης. Ίσως σημαίνει την έναρξης της αντεπίθεσης που τόσο περιμένει ο λαός. Αν οι νέες γενιές αγωνιστών κατανοήσουν ότι το μέλλον τους γράφεται μόνο με αγώνες η νέα περίοδος άρχισε…. Όμως και η Αριστερά πρέπει να βάλει το χεράκι της στη φωτιά αλλιώς το μέλλον θα είναι χωρίς… μέλλον….


Για σήμερα ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν



Ένα τεραστιο ΟΧΙ πνιγμένο στα δακρυγόνα-Συγκλονιστικό συλλαλητήριο!



Μια τεράστια σε όγκο διαδήλωση, από αυτές που συμβαίνουν κάθε πολλά χρόνια έγινε σήμερα στην Αθηνα.Ηταν ενα συλλαλητήριο με πάνω από 150000 λαού που θα μπορούσε να μείνει αν όχι στην ιστορία τουλάχιστον στη σκέψη αυτών που συμμετείχαν, αν δεν διαλυόταν από τα δακρυγόνα και τα χημικά των ΜΑΤ που σε "συνεργασία" με μερικές δεκάδες δήθεν μπάχαλους έπνιξαν την πόλη στα χημικά στήνοντας ένα σκηνικό που θύμιζε χούντα!
Η εικόνα της πορείας που δεν πέρασε ποτε από το Σύνταγμα και ποτέ δεν ολοκληρώθηκε αφού έμεινε κομμένη στα 2, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον ενθουσιασμό που επικρατούσε νωρίτερα χαμηλά στη Σταδίου όταν στρατιές ολόκληρες, κανονικές θάλασσες αντίστασης από απλούς ανθρώπους της δουλειάς  εστριβε από τα Χαυτεια προς τη Βουλή.

Φωτογραφιες απο τα επεισόδια

ΠΗΓΗ: Newsbeast



ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ! ΟΓΚΩΔΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!



ΠΗΓΗ: ISKRA

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

ΤΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ!
Με μεγάλη επιτυχία και ευρύτατη συμμετοχή εκτυλίχθηκε ο σημερινός απεργιακός αγώνας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πράγμα που καταδεικνύει τη θέληση του κόσμου της μισθωτής εργασίας να αντισταθεί στην κλιμακούμενη λεηλασίας κυβέρνησης-τρόικας και να ανοίξει προοδευτικούς δρόμους ελπίδας για τη χώρα.
Εξαιρετικά ογκώδεις υπήρξαν οι εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συγκέντρωση και η πορεία στην Αθήνα.
Ήταν τόση και τέτοια η κοσμοπλημμύρα στο εργατικό κάλεσμα της Αθήνας, ώστε οι προαποφασισμένες ξεχωριστές συγκεντρώσεις τελικά ενώθηκαν από τα πράγματα, κάνοντας πράξη  τη βούληση των εργαζομένων για την πιο πλατιά αγωνιστική και ταξική ενότητά τους, πέρα από στενά και χωριστικά παραταξιακά σχήματα.

ΑΘΗΝΑ-ΡΩΜΗ σημειώσατε X



ΠΗΓΗ: newsit


Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κάνουν έφοδο στα κτήρια του Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.


Για τουλάχιστον 100 τραυματίες έκαναν λόγο τα ιταλικά ΜΜΕ αργά τη νύχτα.
Τουλάχιστον 22 διαδηλωτές διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ στους τραυματίες περιλαμβάνονται 57 αστυνομικοί.



Οι διαδηλώσεις ήταν ενάντια στις κυβερνητικές περικοπές στον προϋπολογισμό της εγχώριας παιδείας.


Καρέ καρέ τα γεγονότα 
Τα κυριότερα επεισόδια έγιναν στη Ρώμη όπου διαδήλωσαν πάνω από 100.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές αλλά και άνεργοι και κάτοικοι της πόλης Λ' Ακουιλα, που επλήγη από το σεισμό του Απριλίου του 2009.

Κρίση δημοκρατίας η κρίση ευημερίας στην Ελλάδα

Grannyfeedpigeons300px



Τα τελευταία 50 χρόνια εκατοντάδες σημαντικές μελέτες επιχείρησαν να συνδέσουν την ευημερία με τη δημοκρατία, όχι πάντοτε επιτυχώς. Το ιδεολόγημα του Δυτικού εκσυγχρονισμού, που στηρίζεται στην παράδοση του λεγόμενου «historical institutionalism», ευαγγελίστηκε την ευημερία ως προϊόν εκδημοκρατισμού των θεσμών. Η άνοδος των νεοφιλελευθέρων μετέβαλλε την πολιτική διάσταση στην θεσμική συγκρότηση, θεωρώντας ότι η ευημερία είναι προϋπόθεση της εδραίωσης της δημοκρατίας. Σύμφωνα με τους τελευταίους η λειτουργική οργάνωση της αγοράς και ο εκμηδενισμός των ελλειμμάτων του κράτους συνεισφέρουν στη δημοκρατική εξέλιξη, όπου δεν λογίζονται ως μοναδική προϋπόθεση.

Η βίαιη κατάργηση του Εργατικού Δικαίου και ο εργαζόμενος-υβρίδιο.



Πηγή: ΔΡΟΜΟΣ 
Του Γιώργου Κατερίνη.
Ό,τι γνωρίζαμε ως Εργατικό Δίκαιο, όχι μόνο τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά από το 1920 που εισήχθη στη χώρα μας η έννοια των συλλογικών διαπραγματεύσεων, διαγράφεται με ένα πολυνομοσχέδιο που εισάγεται στη Βουλή τη Δευτέρα και πρόκειται να ψηφιστεί την Τρίτη. Η έννοια της προστασίας της εργασίας, από υποχρέωση του κράτους μετατίθεται στην «ωριμότητα των κοινωνικών εταίρων» και στη «μαχητικότητα» των εργαζομένων, σύμφωνα με τις δηλώσεις της υπουργού Εργασίας. Μισθοί, απολύσεις, εργασιακός χρόνος, συνθήκες εργασίας ανατίθενται στην «ελεύθερη» διαπραγμάτευση των εργοδοτών με τους εργαζόμενους, σε επίπεδο επιχείρησης. Κι επιπλέον, γίνονται ακόμα πιο επαχθείς οι όροι εισαγωγής στην εργασία με τη θέσπιση της ετήσιας δοκιμασίας, ενώ οι επισφαλώς εργαζόμενοι, όπως οι «ενοικιαζόμενοι», απλά βλέπουν το άθλιο αυτό καθεστώς να παρατείνεται.