Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΜ


ΠΗΓΗ: Πρωτοβουλία για την αντισυστημική αριστερά


Οταν οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ, επιβάτες και αλληλέγγυοι πήγαν στο Πολυτεχνείο, σήμερα Σάββατο 5/2, για την προγραμματισμένη απο καιρό ανοιχτή συνέλευση τους, αντίκρυσαν εκατοντάδες ΜΑΤατζήδες να έχουν περικυκλώσει τον χώρο απαγορεύοντας την είσοδο στο Πολυτεχνείο. Προκειται για μια σαφή παραβίαση του ασύλου έστω και αν τα ΜΑΤ δεν ειχαν μπει μεσα στο Πολυτεχνείο.
Η κυβέρνηση τρομοκρατημένοι απο την ανάπτυξη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μετά τις τρομοκρατικές διώξεις ενάντια σε 9 μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια, στις Αφίδνες, χρησιμοποιεί την ωμή βία των δυνάμεων καταστολής.
Να ξέρουν ότι δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα μας εξοργίζουν .
Το κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ την κρίση τους, θα δώσει μια ηχηρή απάντηση στους τζαμπατζήδες υπουργούς και τα παπαγαλάκια τους των ΜΜΕ.

Η πρώτη απάντηση θα δωθεί την Κυριακή 6/2 στα διόδια όλης της χώρας και στην Αττική οδό.
Οι συναγωνιστές, εν τω μεταξύ, πραγματοποιούν την συνέλευση τους για τα ΜΜΜ σε άλλον χώρο προκειμένου να αποφασίσουν την παραπέρα συνέχιση του αγώνα τους.



Η δημοσιογραφία είναι επικίνδυνη για δικτάτορες





πηγή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τoυ Νικου Γ. Ξυδάκη

Oι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Μουμπάρακ και οι αντεπιθέσεις καθεστωτικών στην πλατεία Ταχρίρ ανέδειξαν και ένα παράπλευρο φαινόμενο μείζονος σημασίας: οι ένοπλες συμμορίες καθεστωτικών δεν επιτίθενται μόνον εναντίον διαδηλωτών αλλά και εναντίον δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων. Μας το περιέγραψε πρώτο χέρι ο δικός μας άνθρωπος, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τραυματίσθηκε από μαχαιροβγάλτες· και το πληροφορούμαστε διαρκώς από ανάλογες επιθέσεις σε ξένους και ντόπιους δημοσιογράφους γύρω από την πλατεία Ταχρίρ, σε ξενοδοχεία κ.λπ.

Απομείωση του δικομματισμού και κοινωνικές συμμαχίες





πηγή: ΑΥΓΗ
του Ανέστη Τάρπαγκου
Η ιστορική επιρροή του αστικού κοινοβουλευτικού δικομματισμού για πάνω από δύο 10ετίες αποτέλεσε κυρίαρχο χαρακτηριστικό της ελληνικής πολιτικής ζωής, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την πολιτική και εκλογική περιθωριοποίηση του ελληνικού αριστερού κινήματος στο σύνολο των εκδοχών του. Αυτή η δικομματική παντοδυναμία (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), παρ' όλες τις διακυμάνσεις της στα μέσα της 10ετίας του 1990, άρχισε πλέον να υποχωρεί στο δεύτερο μισό της 10ετίας του 2000, φτάνοντας στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 στο 77% από το μέγιστο ποσοστό που κατέγραφε προηγούμενα, του 85% κατά μέσον όρο. Ακόμη περισσότερο, στη σημερινή, ριζικά διαφορετική οικονομική συγκυρία, οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης που έρχονται στην επιφάνεια εμφανίζουν ποσοστό εκλογικής επιρροής που μόλις μετά βίας φτάνει στο 42% και για τα δύο κόμματα του αστικού δικομματισμού, με τους αριστερούς πολιτικούς σχηματισμούς να βρίσκονται στον μέσο όρο της μεταπολιτευτικής τους εμβέλειας (περί το 14%).

Ελλάδα, ο παράδεισος του εργολάβου


Δρόμοι στρωμένοι με ευρώ, βεβαίως για τους εργολάβους, αποδεικνύονται οι αυτοκινητόδρομοι, είτε κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης είτε ως κλασικά δημόσια έργα.
Διόδια για την πρώτη κατηγορία, υπερβάσεις και συμπληρωματικές συμβάσεις για τη δεύτερη, αποδεικνύουν απλώς ότι «μονά-ζυγά» είναι οι κερδισμένοι, αλλά και... διαμαρτυρόμενοι. Την Τρίτη οι ανάδοχοι και των πέντε αυτοκινητόδρομων έχουν προαναγγείλει συνέντευξη Τύπου για να πουν και επίσημα ότι τα έργα δεν βγαίνουν!

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Αθηνών-Πατρών-Πύργου-Τσακώνας. Με «ζεστό» χρήμα 153 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει μόλις το 7% του προϋπολογισμού των έργων, η κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός» θα έχει την εκμετάλλευση των διοδίων ώς το 2037. Στο μεγάλο έργο των 2,2 δισ. ευρώ, οι κατασκευαστές έχουν επίσης αναλάβει να καλύψουν και το 41% του κόστους με δάνεια, που πρέπει να αποπληρώσουν. Ωστόσο, η ίδια η σύμβαση του 2007 ομολογεί ότι ο αυτοκινητόδρομος θα έχει ουσιαστικά αποσβεστεί ώς το 2022 και επί 15 χρόνια το Δημόσιο εν γνώσει του τον παραχωρεί στους ιδιώτες, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη της συντήρησης και θα καταθέτουν στα κρατικά ταμεία έως και το 93% των εσόδων από τα διόδια.

Μύλος η κρίση τους να τους αλέσει


πηγή: ΕΠΙΛΟΓΕΣ


Αριστοτέλους 17 ο Νείλος του Λοβέρδου


Ο αλευρομάγειρος του μνημονίου κος Λοβέρδος κατέβασε ένα νομοσχέδιο κέλυφος που για να υλοποιηθεί θέλει 100 περίπου υπουργικές αποφάσεις. Όλα φλου και ανάκατα για να αποτελέσει τομή καταπώς λέει στο τόπο μας στη δημόσια υγεία. Στην πραγματικότητα για να υπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να διαλύσει κάθε λαϊκό δικαίωμα σε δωρεάν δημόσια υγεία.
Όταν θέλεις 100 εξειδικεύσεις σε ένα αχταρμά νομοσχέδιο σαν υπουργός κρατάς τα κλειδιά σε ένα ευαίσθητο κλάδο, γεμάτο διαφθορά. Γίνεσαι η μίζα που κινεί τα νήματα πώς να κόβεις δυνατότητες υγείας από το λαό, που τον βλέπει σαν πελάτη και πως ναχει φτηνό ανήμπορο γιατρό να αντιδράσει όταν του κόβουν τα λίγα ψίχουλα για την επιστημονική εργασία που προσφέρει.

Να βγούμε στους δρόμους τώρα...

πηγή Βοιωτικά
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ,ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφού πρώτα μας εξαθλίωσε με μειώσεις στους μισθούς, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με μετατροπή των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας προχωρά στην εξάρθρωση των τελευταίων δημόσιων στηριγμάτων μας όπως αυτό της Παιδείας, της Υγείας και των συγκοινωνιών. Η κυβέρνηση ανέθεσε σε επίλεκτα στελέχη της να κάνουν τη δουλειά. Έχει εξάλλου την ανοιχτή συμπαράταξη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.

Καθεστώς πεονίας

Πηγή:"Ποντίκι" 3/2/2011

via Βαθυ Κοκκινο 

 Του Δημήτρη Καζάκη*

Τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις για την «τελική λύση», που προετοιμάζουν οι τράπεζες και το πολιτικό τους προσωπικό για την Ελλάδα και το σύνολο των υπό χρεοκοπία χωρών της Ε.Ε., κορυφώνονται στο παρασκήνιο των ηγετικών κύκλων της ευρωζώνης. Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, τα ποικίλα πάρε  δώσε, τα πλασαρίσματα στην αγορά, οι διασυνδέσεις πολιτικής - κερδοσκόπων δίνουν και παίρνουν. Όμως η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί, διότι έχει πολιτικούς εκπροσώπους που στέκονται υπεράνω όλων αυτών. Το απέδειξαν ακόμη μια φορά τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Παπανδρέου.

Έτσι, ενώ στις αγορές επικρατεί τρικυμία, είχαμε τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει στο Routers (28.1) ότι αξίζει να συζητηθεί η ιδέα για την επαναγορά των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε τιμές χαμηλότερες από τις ονομαστικές. Απαντώντας σε ερώτηση στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός σχετικά με την επαναγορά ομολόγων του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως, για να γίνει κάτι τέτοιο, «χρειάζονται χρήματα και έτσι είναι μία από τις ιδέες που συζητούνται, όχι επίσημα». «Είναι» πρόσθεσε «μια ιδέα που αξίζει κάποια συζήτηση, όπως και άλλες».

Φωνές από τα κάτω

 

Πηγή: Inprecor

Του Σπύρου Μαρκέτου

Η μεγάλη απεργία πείνας των μεταναστών, ιστορική όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη, γέννησε ήδη ασυμφιλίωτα πάθη. H κοινωνία χωρίζεται σε δυο στρατόπεδα για το αν θα τούς αναγνωριστούν ή όχι στοιχειώδη δικαιώματα. Ανάλογη εκρηκτική πόλωση κυριαρχούσε στις ΗΠΑ παραμονές του Εμφύλιου Πολέμου, για το ζήτημα της δουλείας των μαύρων, που απελευθερώθηκαν από τον πρόεδρο Λίνκολν. Τότε όπως και τώρα έχουμε μετωπική σύγκρουση πολιτικών φιλοσοφιών που δεν μπορούν να συμβιβαστούν. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ανοίγει άλλο ένα ρήγμα στο πολιτικό σκηνικό, και οι εξελίξεις γίνονται ακόμη πιο απρόβλεπτες.