Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί τα σενάρια περί "κουρέματος" ή και χρεωκοπίας κερδίζουν διαρκώς έδαφος;



του ciaoant1

Όπως αναμενόταν, το τελευταίο διάστημα κερδίζουν διαρκώς έδαφος τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους, κουρέματος, ακόμα και μελλοντικής χρεωκοπίας για την Ελλάδα, ενώ ολοένα και περισσότεροι κρατικοί αξιωματούχοι, ντόπιοι και ξένοι, παραδέχονται ανοιχτά αυτό που ξέραμε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή η Ελλάδα έχει μπει σε καθεστώς "ελεγχόμενης χρεωκοπίας".

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το κράτος της Ελλάδας έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα του το να δίνει ότι πόρους έχει και δεν έχει...στους πιστωτές (τράπεζες). Αυτό γλιτώνει τις τράπεζες από τη χρεωκοπία, αλλά παράλληλα οδηγεί τεράστια κομμάτια του λαού στην εξόντωση, ή έστω στην εξαθλίωση.

Αρχικά, αν θυμάστε τα σενάρια περί χρεωκοπίας ήταν εντελώς απαγορευμένα στα κυρίαρχα ΜΜΕ - και το ίδιο ίσχυε ακόμα και για σενάρια "κουρέματος", αναδιάρθρωσης χρέους, κτλ. Αυτό γινόταν διότι οι τράπεζες ήταν σε τόσο άθλια κατάσταση, που δε θα άντεχαν κανένα από αυτά τα σενάρια.

Μακρύ Ζειμπέκικο Για Τον Νίκο




Handelsblatt: Η Γερμανία έχει 5 τρισ. κρυμμένο χρέος!


πηγή: επίκαιρα  23/9

Σοκ προκαλεί στη γερμανική κοινωνία η δήλωση του Bernd Raffelhueschen, καθηγητή Οικονομίας...
 
Handelsblatt: Η Γερμανία έχει 5 τρισ. κρυμμένο χρέος!
στο Πανεπιστήμιο Freiburg, ότι το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, δεν ανέρχεται στα δύο τρισ. ευρώ, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, αλλά ενδέχεται να ανέρχεται στα επτά τρισ.!

«Η Γερμανία έχει άλλες υποχρεώσεις που οφείλονται σε μειώσεις στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία και αυτό το κρυμμένο γερμανικό δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι είναι αξίας πέντε τρισεκατομμυρίων ευρώ», λέει ο Bernd Raffelhueschen στην εφημερίδα Handelsblatt, αποσπάσματα της οποίας αναδημοσιεύει το Bloomberg.

Άρα το συνολικό γερμανικό χρέος τοποθετείται στα επτά τρισεκατομμύρια ευρώ!

Αν οι ισχυρισμοί και τα στοιχεία αυτά αποδειχθούν αληθή, τότε η συνεχιζόμενη κρίση χρέους στην Ευρώπη θα μετατραπεί σε εφιάλτη, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.

Ο κοινωνικός πλούτος, οι καταθέσεις πόσο διασφαλισμένες είναι; Αν υπάρξει στάση πληρωμών τι πρέπει να γνωρίζετε για τις καταθέσεις σας;




Οι καταθέσεις αποτελούν κοινωνικό κεκτημένο συνταγματικά κατοχυρωμένο, νομικά διασφαλισμένο αγαθό.
Οι καταθέσεις αποτελούν τον κοινωνικό πλούτο, αποτελούν την αποταμίευση, αποτελούν την υπεραξία του κόπου της εργασίας.
Οι ελληνικές τράπεζες είναι θεματοφύλακες των καταθέσεων.
Οι καταθέσεις ανήκουν αποκλειστικά στους κατόχους τους. Οι έλληνες φυσικά ή νομικά πρόσωπα δανείζουν τις τράπεζες καθώς η κατάθεση είναι μορφή δανεισμού στο τραπεζικό σύστημα ενώ τα επιτόκια καταθέσεων μπορεί να καθορίζονται λογιστικά από τις τράπεζες αλλά κατ΄ ουσία ορίζονται από τους καταθέτες.
Τα επιτόκια δανείων είναι σημαντικά αυξημένα με το βασικό επιχείρημα των επισφαλειών.
Τα επιτόκια καταθέσεων είναι σημαντικά αυξημένα με το βασικό επιχείρημα από την πλευρά του καταθέτη του ρίσκου της κατάθεσης του.
Οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων σε περιόδους κρίσεων για να διασφαλίσουν ρευστότητα αλλά η ουσία είναι ότι όλα αυτά αντικατοπτρίζουν το αυξημένο ρίσκο.
Το βασικό ερώτημα λοιπόν είναι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες σε μια χώρα που μπορεί να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών;
Η κατάθεση μεταφράζεται σε σωρευμένο κεφάλαιο στις τράπεζες.
Αν μαζικά ζητηθεί η επιστροφή του κεφαλαίου αυτού καμία τράπεζα στον πλανήτη δεν επιβιώνει καταρρέει.

Παίρνει μπρος η μηχανή των αποκρατικοποιήσεων - Στο Ταμείο Περιουσίας «πέρασαν» ΕΛΠΕ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, Ελληνικό ΑΕ και Διεθνής Αερολιμένας - Όλη η λίστα με τα 35 ακίνητα που θα πουληθούν άμεσα....



πηγή: www.bankingnews.gr

Αποκλειστικό.....Μπρος στην μηχανή των αποκρατικοποιήσεων βάζει η κυβέρνηση. Η αρμόδια διυπουργική επιτροπή «άναψε» το «πράσινο φως» για την μεταβίβαση στο Ταμείο Περιουσίας των πρώτων πέντε Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών που θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές.
Πρόκειται για τα ΕΛΠΕ, την ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ και τις εταιρίες Διεθνής Αερολιμένας Α.Ε και Ελληνικό ΑΕ.
Παράλληλα, στην εταιρία περνούν 35 ακίνητα του Δημοσίου που μέχρι τώρα την διαχείριση ασκούσε η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου (ΚΕΔ).
Ειδικότερα στο Ταμείο Περιουσίας μεταβιβάζονται:
· 9.000.000 μετοχές της εταιρίας ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 30%
· 108.430.304 μετοχές της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,477%
· 15.000 μετοχές της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ήτοι το 100% της εταιρίας
· 7.686.362 μετοχές της εταιρίας ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΑΡΚΟ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 55,19% επί του μετοχικού της κεφαλαίου
· 4.592.422 μετοχές του ΟΔΙΕ , οι οποίες αντιστοιχούν στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας
· Το δικαίωμα του Δημοσίου επί του τιμήματος για τη χορήγηση στην ΟΠΑΠ άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων.

Τα ιερά λεφτά



 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/09/2011
    Αυγή

    Με ένα εκατομμύριο εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ επιχορηγεί το Δημόσιο τις Μονές του Αγ Όρους για το 2011. Το σχετικό ΦΕΚ δημοσιεύθηκε μεσούντος του καλοκαιριού, στις 27 Ιουλίου. Δύσκολοι καιροί για τα μοναστήρια. Ευτυχώς ο Σουλτάνος τα έχει απαλλάξει από τα χαράτσια και τους φόρους.

    ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ "ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ" ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ!



    ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
    GREENSPAN: ΘΕΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
    ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
    Δεν έπεσε καθόλου ως «βόμβα» η είδηση από τη Γερμανία ότι η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς, υπό Γερμανικό σχεδιασμό, σε «συντεταγμένη χρεοκοπία», η οποία ήδη έχει ξεκινήσει (!) και θα εξελιχθεί «σταδιακά» (;) το επόμενο διάστημα.
    Σύμφωνα με το σύμβουλο του Γερμανού υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε, καθηγητή οικονομίας της Οξφόρδης Κλέμεντ Φουστ, η «συντεταγμένη χρεοκοπία» θα προβλέπει διαγραφή («κούρεμα») ελληνικού χρέους ύψους 50% – 60%, η οποία, προφανώς, θα γίνει κάτω από πρωτοφανούς σκληρότητας όρους, μιας και ο ίδιος ο Φουστ προβλέπει ότι η χώρα θα δει «φως στο τούνελ» μετά από μια δεκαετία!
    Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ίσκρα» μια τέτοια «διαγραφή χρέους» θα συνοδευτεί με μια μείωση μισθών και συντάξεων που θα ξεπερνά το 50%, με το τέλος κάθε ίχνους προνοιακής πολιτικής και κοινωνικής ασφάλισης και με το ξεπούλημα της χώρας!
    Η «συντεταγμένη» χρεοκοπία, ως ύστατη λύση, για το ευρωπαϊκό και εγχώριο κατεστημένο,προκειμένου να προχωρήσει, πρέπει να ξεπεράσει μεγάλες πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες, οι οποίες μπορεί να αποδειχθούν ανυπέρβλητες.

    Τό πείραμα τής Ἀργεντινής. Δέκα χρόνια μετά την θύελλα. Τό ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου



    via Oυ παντός πλειν ες Πόντον

    Νέστωρ Κίρχνερ: Ὁ ἄνθρωπος πού ξαναέφερε την αξιοπρέπεια στήν Αργεντινή

    Άξίζει τόν κόπο να διαθέσετε μία ώρα γιά να δείτε τό ντοκιμαντέρ εδώ

    Occupy Wall Street Activists Disrupt Sotheby's Art Auction



    by: Matt Renner, Truthout | Video
    Activists from the ongoing occupation in lower Manhattan, called"Occupy Wall Street," infiltrated an art auction at the famous Sotheby's auction house and gallery to give voice to the demands of the Occupy Wall Street movement and to stand in solidarity with Sotheby's workers who have been locked out in an ongoing labor dispute.
    Video of the action is below:
    Forty-three members of the Teamsters Local 814, the art handlers at Sotheby's, were locked out on August 1, in the midst of contract negotiations. A press release issued by the Occupy Wall Street activists describes the hardball negotiating tactics of the Sotheby's management as a bid to destroy their workers' retirement protections and to replace the skilled handlers with temporary workers without benefits: "[Sotheby's] wants the art handlers to give up their 401K plan and work a reduced 36-hour week, effectively a 10 percent wage cut. The company also wants to cap workers' overtime, eliminate certain titles that pay more, and, in initial bargaining, wanted workers to give up their right to sue over charges of discrimination."