Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΝ ΑΛΛΟΘΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ


ΠΗΓΗ: eparistera
του Γ. Τριανταφυλλόπουλου

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΝ ΑΛΛΟΘΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ


ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΡΡΑΞΕΩΝ




Πηγή:  Sofokleous 10
Β. Βιλιάρδος

Η βασική αιτία των πολέμων, εμφυλίων και μη, καθώς επίσης των εσωτερικών αιματηρών επαναστάσεων, ήταν ανέκαθεν η αδυναμία των κυβερνήσεων να χρηματοδοτήσουν τις βασικές ανάγκες των πληθυσμών τους
Περίληψη: Μετά από ορισμένες, σχετικά ανησυχητικές αναφορές των διεθνών ΜΜΕ, αναλύεται η απόφαση των κεντρικών τραπεζών σε σχέση με την αύξηση της ρευστότητας στο σύστημα, η βόμβα της Ανατολικής Ευρώπης, ειδικά για τις τράπεζες στην Αυστρία, τα τεράστια προβλήματα των Η.Π.Α., οι επιθέσεις της Κίνας, οι οποίες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε παγκόσμια πολεμική σύρραξη, οι αντιπαραθέσεις της πολιτικής με το χρηματοπιστωτικό κτήνος, καθώς επίσης η μάχη των μαχών: οι φτωχοί εναντίον των πλούσιων. Η ελπίδα μας είναι να μην ξεκινήσει από την Ελλάδα, αν και δυστυχώς ενέργειες όπως η χθεσινή (διακοπή ταξιδιού του πρωθυπουργού) «δηλώνουν» το αντίθετο - αφού δημιουργούν συνθήκες πανικού στους πολίτες, πολύ επικίνδυνες για τις τράπεζες (Bank run), την κοινωνική γαλήνη, την ειρήνη και τη Δημοκρατία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στο μνημόνιο

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Της επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας Ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές
Την Κυριακή 18/9 πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας για το θέμα του παράνομου «υπό σύσταση» νεκροταφείου στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Ήταν η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις και τις συκοφαντίες του Δημάρχου Γλυφάδας που κατηγόρησε τους κατοίκους για τραμπούκους, που έβαλε - στην εποχή της εφεδρείας - τους υπάλληλους του δήμου να γυρνάν και να κατεβάζουν πανό και αφίσες της επιτροπής. Είναι ο ίδιος δήμαρχος που δεν έχει κάνει τίποτα για να πρασινίσει το βουνό μας και το μόνο που φύτευσε  είναι ένα νεκροταφείο μέσα στην Α ζώνη προστασίας του Υμηττού, ακριβώς πάνω στις υπό διεκδίκηση εκτάσεις από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ενώ το βουνό «καπνίζει» ακόμα από τις φονικές πυρκαγιές.

Η θεραπεία της αφαίμαξης σκοτώνει την οικονομία, του Paul Krugman


Πηγή: tvxs 20/9
P.  Krugman
Κάποτε οι γιατροί πίστευαν ότι αφαιρώντας το αίμα του ασθενούς θα μπορούσαν να καθαρίσουν τους κακούς "χυμούς" οι οποίοι προκαλούσαν τις ασθένειες. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η αφαίμαξη έκανε τον ασθενή πιο αδύναμο, και το ενδεχόμενο να υποκύψει πιο πιθανό.
 
Ευτυχώς, οι γιατροί δεν πιστεύουν πια ότι η αφαίμαξη των ασθενών θα τους κάνει υγιείς. Δυστυχώς, πολλοί από τους ιθύνοντες της οικονομικής πολιτικής συνεχίζουν να το πιστεύουν. Και η οικονομική αφαίμαξη δεν προκαλεί μόνο τεράστιο πόνο, αρχίζει να υπονομεύει τις προοπτικές μας για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Επιχορήγηση του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ με 133.969,72



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


  • ΑΔΑ4Α89Χ-8Φ0
  • Αριθμός ΠρωτοκόλλουΔΙΟΙΚ/Φ1Ε8/28/4/15413
  • Θέμα «Επιχορήγηση του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ για την υλοποίηση σχεδίου επιμορφωτικών δράσεων και προγραμμάτων του Κοινωνικού Πολύκεντρου για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας των μελών Νομαρχιακών Τμημάτων και Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ στους Άξονες 1, 2 και 3»
  • Τελικός ΥπογράφωνΔιευθυντής - Ευτυχία Δημητρίου -
  • Ημερομηνία Απόφασης  16/09/2011
  • Ημερομηνία Ανάρτησης16/09/2011 14:48:41
  • Είδος ΑπόφασηςΔΑΠΑΝΗ
  • ΦορέαςΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΜονάδαΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
  • Θεματική
    • Οικονομία και Οικονομικά
  • ΑΦΜ ΦΟΡΕΑ0
  • ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΦΟΡΕΑ (ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)0
  • ΑΦΜ ΑΝΑΔΟΧΟΥ0
  • ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΑΝΑΔΟΧΟΥ (ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)0
  • ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ«Επιχορήγηση του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ για την υλοποίηση σχεδίου επιμορφωτικών δράσεων και προγραμμάτων του Κοινωνικού Πολύκεντρου για την ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας (???) των μελών Νομαρχιακών Τμημάτων και Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ στους Άξονες 1, 2 και 3»
  • ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΗΣ / ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ (ΜΕ ΦΠΑ)  133.969,72
  • CPV :0

Υ.Γ. Cynical: Γιατί άραγε;

Ρ. Βρανά: Δεν έχω... ... Δεν μπορώ. Δεν πληρώνω.

ΠΗΓΗ:  ΤΑ ΝΕΑ 19/9
του Ρ. Βρανά

Δεν έχω...
... Δεν μπορώ. Δεν πληρώνω. Με αυτή τη λογική σειρά. Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά οι άνθρωποι. Ούτε έγιναν πιο κακοί πολίτες από τη μια μέρα στην άλλη. Απλώς έγιναν πιο φτωχοί, πληρώνοντας για το πάπλωμα που με αυτό σκεπάστηκαν άλλοι.
Το φαινόμενο...
... δεν είναι καινούργιο. Στη δεκαετία του 1960, στην Ιταλία, μιλούσαν για ένα «οικονομικό θαύμα». Ομως, δεν ωφελήθηκαν από αυτό όλοι το ίδιο. Και την επόμενη δεκαετία, εκείνοι που είχαν ωφεληθεί λιγότερο ή και καθόλου κλήθηκαν να πληρώσουν το κόστος μιας οικονομικής και πετρελαϊκής κρίσης. Ετσι, το 1974, στον ιταλικό Βορρά, όταν οι εργαζόμενοι του Τορίνου ανακάλυψαν ένα πρωί πως το εισιτήριο του αστικού λεωφορείου είχε αυξηθεί 30% (φορτωμένο με νέους φόρους), αρνήθηκαν να το πληρώσουν και εξέδωσαν δικά τους εισιτήρια με την παλιά τιμή. Και έστησαν πάγκους έξω από τους σταθμούς των λεωφορείων με πανό που έγραφαν: «Μη δεχτείτε να πληρώσετε την αύξηση!». Υστερα από μερικές μέρες, η διεύθυνση των λεωφορείων ανακάλεσε την αύξηση. Το επόμενο βήμα ήταν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε παρόμοιες μειώσεις και στο ηλεκτρικό, όχι μόνο στο Τορίνο, αλλά και στο Μιλάνο, όταν η ιταλική ΔΕΗ (ENEL) φούσκωσε τους λογαριασμούς με νέους φόρους. Οι εργαζόμενοι τύπωναν πάνω σε αυτούς τους λογαριασμούς ένα νέο ποσό μειωμένο κατά 50% και τους πλήρωναν κανονικά στα ταμεία της ηλεκτρικής εταιρείας. Ενας σημαντικός παράγοντας της επιτυχίας αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η αλληλεγγύη που επέδειξαν οι εργαζόμενοι της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού. Αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις εντολές και να βυθίσουν στα σκοτάδια τους απείθαρχους. Κανείς υπάλληλος δεν διανοήθηκε να τους κόψει το ρεύμα, που η εταιρεία το χρέωνε πανάκριβα στα νοικοκυριά, αλλά έκανε έκπτωση 25% στους βιομηχάνους. Μέχρι το τέλος του 1974, χιλιάδες λογαριασμοί είχαν πληρωθεί έτσι με σκόντο που επέβαλαν τα ίδια τα εργατικά νοικοκυριά στις μεγάλες ιταλικές πόλεις (μόνο στο Τορίνο 140.000). Εκτός από το ηλεκτρικό, σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στη Νάπολι, έγραφε τότε η εφημερίδα «Λότα Κοντίνουα», οι εργαζόμενοι επέβαλαν μειώσεις και στους λογαριασμούς του νερού και του φυσικού αερίου, πάντα με την αλληλεγγύη των εργαζομένων στις αντίστοιχες κρατικές εταιρείες.
Τι ζητούσαν...
... στην ουσία εκείνοι οι εργαζόμενοι; Να μην πληρώσουν αυτοί το κόστος της κρίσης. Και να πάρουν πίσω ένα μέρος από τον κοινωνικό πλούτο που παρήγαν, χωρίς ποτέ να τους τον πληρώνει κανείς. Ούτε καν με τον ανταποδοτικό χαρακτήρα των φόρων, που μόνο αυτός τους νομιμοποιεί στη συνείδηση των φορολογουμένων (οι οικονομικές κρίσεις πάντα δικαίωναν κάθε κρατική αυθαιρεσία).
Με το ξέσπασμα...
... της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, το 2008, ο βέλγος φιλόσοφος Ραούλ Βανεγκέμ δήλωνε απορημένος: «Οι άνθρωποι τρέχουν πρόθυμα να πληρώσουν τους φόρους τους για να ξαναγεμίσουν τα ταμεία τα οποία άδειασαν οι κερδοσκόποι που κάθησαν στον σβέρκο των κρατών. Θα ακολουθήσουν άραγε οι πολίτες εκείνους που θέλουν να τους οδηγήσουν στο σφαγείο;».

Ιρλανδική ΕΛΕ: μια καλή αρχή!



ΠΗΓΗ: Αριστερό Βήμα
Βατικιώτης Λ.


Σημαντική ώθηση στο διεθνές κίνημα συγκρότησης Επιτροπών Λογιστικού Ελέγχου έδωσε το πόρισμα της Επιτροπής από την Ιρλανδία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 15 Σεπτέμβρη 2011. 


(Ολόκληρο το κείμενο υπάρχει στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.debtireland.org/resources/publications/an-audit-of-irish-debt/)

Το πόρισμα, που συντάχθηκε από ανεξάρτητους επιστήμονες του πανεπιστημίου Λίμερικ και με την υποστήριξη των οργανώσεων Afri (Action from Ireland) και επίσης Debt and Development Coalition όπως και του συνδικάτου UNITE δικαίωσε πλήρως τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουμε ότι μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους είναι προϊόν δόλιων ενεργειών και κατ’ επέκταση παράνομο. Επομένως δεν πρέπει να πληρωθεί!


ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ.


Πηγή: celin

Ενας ανθρωπος αυτοπυρποληθηκε μπροστα στη Τραπεζα Πειραιως, πνιγμενος απο τα 
χρεη του.
δεκαδες αλλοι εχουν αυτοκτονησει, εκατονταδες χιλιαδες αλλοι σβηνουν καθημερινα..
αποκαλυφθηκε οτι φουσκωσαν το ελλειμμα με πλασματικα στοιχεια για να εχουμε εμεις το υψηλοτερο ελλειμμα στην Ευρωπη..
http://omadeon.wordpress.com/2011/09/18/eurostat_statistics-gate-1/
και πριν λιγο, ενα γουρουνι βγηκε στην τηλεοραση να μας πει οτι μπορει οι νεοι να ειναι ανεργοι
αλλα τουλαχιστον δεν εχουν οικογενειακα βαρη κι ακινητη περιουσια
ετσι τη γλυτωνουν απο το τελος στα ακινητα.
Το συγκεκριμενο γουρουνι προφανως χαιροταν που οι νεοι δεν εχουν οικογενειακα βαρη
γιατι, οι νεοι, χεσμενοι απο τον φοβο και την ανασφαλεια, καταλαβαινουν οτι το παιδι που θα φερουν στον κοσμο θα ειναι δυστυχισμενο,
ετσι ολο το αναβαλλουν.

Η οικονομία πληρώνει… μαθητευόμενους μάγους



Η οικονομία πληρώνει τους… μαθητευόμενους μάγους.

Συνεδρίασε λοιπόν έκτακτα χθες η κυβερνητική επιτροπή με τα λίγο ως πολύ γνωστά αποτελέσματα. Μεταξύ των πρωτοκλασάτων υπουργών και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας, στη θητεία του οποίου η κοινωνία -  οικονομία... χρωστούν πολλά.

Πράγματι, πολλά από τα έκτακτα (και τα νέα έκτακτα) φορομπηχτικά μέτρα που λαμβάνει (και θα συνεχίσει να λαμβάνει) η κυβέρνηση είναι συνέπεια της άστοχης πολιτικής του Γ. Παπακωνσταντίνου. Δεν θα το κουράσουμε, αλλά... χάρη στα έργα και στις ημέρες του πρώην «τσάρου» επιβάλλονται επιπλέον μέτρα και φόροι.

Θα αναφερθούμε ενδεικτικά στις δύο μεγαλύτερες… επιτυχίες του Γ. Παπακωνσταντίνου που μας κοστίζουν περί τα 2,4 δισ. ευρώ. Περί τα 900 εκατ. ευρώ με τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσε το μέτρο με τις περίφημες αποδείξεις και άλλα 1,5 δισ. ευρώ από τη μη έγκαιρη είσπραξη Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για τις χρήσεις 2009 - 2010 και 2011. Και περιοριζόμαστε σε αυτά, γιατί ο κατάλογος -δυστυχώς- για όλους μας, για τη χώρα είναι ατελείωτος.
Όπως πολλά σωστά και εμπεριστατωμένα αποδεικνύει ο συνάδελφος Θάνος Τσίρος (Οικονομία της Κ.Ε. 18/9).