Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 10 ΠΡΩΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ''ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ'' ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΗΠΑ!



Πηγή: ΙΣΚΡΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
TAX JUSTICE NETWORK: ΟΙ G20 «ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ!
Την εποχή που η τρόικα σε αγαστή συνεργασία με τηνκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί μια άνευ προηγουμένουφορολογική λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας, μελέτη τουΔικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης (ΤJN) αποκαλύπτει πως οι θιασώτες της ελληνικής φοροκόλασης διατηρούν για τους εαυτούς τους το προνόμιο να λειτουργούν ωςφορολογικοί παράδεισοι για το μεγάλαιο κεφάλαιο.

O προϋπολογισμός της παταγώδους αποτυχίας



Πηγή: Sofokleous 10

Αν σε μια οποιαδήποτε εταιρεία, ακόμη και μικρομεσαία, παρουσίαζε ο οικονομικός διευθυντής ένα μπάτζετ σαν κι αυτό που παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος το πρωί της Δευτέρας η επόμενη κίνησή του, αν διέθετε μια μικρή έστω επίγνωση της πραγματικότητας, θα ήταν να πάει να χαιρετήσει τους συναδέλφους του. Ήθελε πολύ θράσος για να πάει από το λογιστήριο, να διεκδικήσει δηλαδή αποζημίωση... Περισσότερο ακόμη κι αυτό που χρειάστηκε για να καταθέσει τον προϋπολογισμό... 

Διαδικτυακό Δημοψήφισμα για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη



Αγαπητοί φίλοι,

Θέλω να σας ενημερώσω για μια δημόσια εκδήλωση που ετοιμάζει το Αντίφωνο, και με την ευκαιρία αυτή να σας προτείνω να συνεργαστούμε για τη διεξαγωγή ενός διαδικτυακού δημοψηφίσματος.

Αναλυτικά ...

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Το διαδικτυακό περιοδικό «Αντίφωνο» (www.antifono.gr) οργανώνει δημόσια εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο "Η Ανάγκη για Ριζική Συνταγματική Μεταρρύθμιση". Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 18Οκτωβρίου, 7 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60.

Ομιλητές (έχουν αρθρογραφήσει σχετικά στο Αντίφωνο ή έχουν αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες):
· Χρήστος Λυντέρης, Δικηγόρος, Δρ. Νομικής
· Χάρης Οικονομόπουλος, Δικηγόρος, Πρόεδρος Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου
· Βασίλης Ξυδιάς, Εκπαιδευτικός Θεολόγος

Συντονίζει ο Χρήστος Αναγνώστου, Δικηγόρος-Συγγραφέας

Το ΠΑΣΟΚ ψυχορραγεί, η Ελλάδα πεθαίνει


Πηγή: Ποντίκι
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε θριαμβευτικά τις εκλογές με 43,9% και 160 έδρες, προφανώς κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πίστευε στα σοβαρά ότι... «λεφτά υπάρχουν». Αντιθέτως, όπως λέγαμε τότε, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι θα υποβληθούμε σε θυσίες για να ισορροπήσει μια Ελλάδα που φαινόταν να παραπατά εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει από τον ελληνικό λαό μια ηχηρή εντολή. Η οποία, όμως, μια διετία μετά, μοιάζει με ράκος – όπως ολόκληρη η χώρα.
Επίσης τότε σημειώναμε στο «Π» ότι σχεδόν κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να υποβληθεί σε θυσίες, αρκεί αυτές να συνοδεύονταν από δύο προϋποθέσεις: ότι δεν θα ήταν άδικες και ότι θα έδιναν προοπτική εξόδου από την κρίση.

Ελληνική χρεοκοπία; "Ουδέν κακόν αμιγές καλού"


Πηγή: euro2day

του Γ. Παπανικολάου

Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ατάκτως, χωρίς να έχουν προετοιμαστεί το ελληνικό και το διεθνές τραπεζικό σύστημα, οι συνέπειες θα είναι αναμφίβολα καταστροφικές.

Θα είχαμε μια μεγεθυσμένη επανάληψη του φαινομένου της Lehman Brothers στη Ευρώπη, αρκετή για να βυθίσει στην ύφεση -ίσως και σε χειρότερα φαινόμενα- όλο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Στην πράξη, ωστόσο, σχεδόν όλοι οι τεχνοκράτες αποδέχονται σήμερα ότι οι παραδοχές με τις οποίες υπογράφηκε στη σύνοδο κορυφής του Ιουλίου το περίφημο πλέον "δεύτερο πακέτο βοηθείας" έχουν πάψει να ισχύουν λόγω όχι μόνο των επιδόσεων της κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας αλλά και της αλλαγής των συνθηκών στο διεθνές περιβάλλον.


Η Wall Street , ο σιδηρόδρομος και το υστερογραφο.



ΠΗΓΗ: Η Λέσχη
Του Νίκου Πατσόπουλου
Όπως και εάν ονομάσουμε αυτό που γίνεται στην χρηματοοικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ φτάνει αισίως την 12η μέρα . Ξεκίνησε αυθόρμητα, ανοργάνωτα και με αιτήματα που λίγο πολύ περισσότερο μοιάζουν με συνθήματα παρά με ουσιαστικές διεκδικήσεις.  Για να δανειστούμε  ένα σύνθημα της «πλατειάς» ενδεικτικό του ευρύτερου κλίματος «Σε λίγο οι φτωχοί δεν θα έχουν τίποτε άλλο για να φανέ εκτός από τους πλούσιους».
Τραβηγμένο;  Ίσως, αλλά και μόνο να σκεφτεί κάνεις αυτό που συμβαίνει ένα τετράγωνο μακριά από το Χρηματιστήριο της ΝΥ είναι παραμύθι  από μόνο του. Σε μια χωρά που οι πορείες είναι υποχρεωτικό να δηλώνονται μια εβδομάδα νωρίτερα και αναγκάζονται να «διαδηλώσουν» σε μια σειρά του πεζοδρομίου (sic), είναι αλήθεια εξωπραγματικό αυτό που συμβαίνει.

Παγκόσμια εβδομάδα δράσης ενάντια στο χρέος και στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, από 8 έως 16 Οκτωβρίου 2011



Να σπάσουμε  τις αλυσίδες του χρέους!


Το σύστημα του χρέους συνεχίζει να καταστρέφει αμέτρητες ζωές σε όλο τον πλανήτη. Οι λαοί του Νότου αντιμετωπίζουν καθημερινά τις επιπτώσεις και τις συνέπειες του χρέους των χωρών τους, το οποίο , αντί να μειωθεί, συνεχίζει να αυξάνεται παράλληλα με την κρίση και την   επιδίωξη όλο και   μεγαλύτερων κερδών  από τις μεγάλες τράπεζες και τις  πολυεθνικές εταιρείες. Οι ίδιοι λαοί του Νότου συνεχίζουν μάλιστα να φέρουν όλο το ιστορικό, κοινωνικό, οικολογικό και κλιματικό βάρος  κάποιων άλλων χρεών τα οποία ούτε  αναγνωρίστηκαν ποτέ ούτε αποζημιώθηκαν, αλλά αυξάνονται  επίσης  παράλληλα με τις δήθεν λύσεις  για την  παγκόσμια κρίση.

Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η  κοινωνική ασφάλιση διαλύεται στο όνομα της δημοσιονομικής λιτότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν αξιοπρεπή εργασία ενώ  οι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί αυξάνονται. Παντού οι λαοί αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες και τα βασικά δικαιώματα, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, η στέγαση, η κοινωνική ασφάλιση, η αγροτική και η αστεακή μεταρρύθμιση, ενώ από την άλλη μεριά οι κυβερνήσεις προκρίνουν  την εξυπηρέτηση ενός χρέους  που είναι σε μεγάλο βαθμό αθέμιτο και άνομο.

Δεν αντέχουμε άλλο... είμαστε Ά ν θ ρ ω π ο ι !



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεν αντέχουμε άλλο... είμαστε Ά ν θ ρ ω π ο ι !
 ΠΗΓΗ: Πανελληνια ομοσπονδια αστυνομικων υπαλληλων
     Οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, σε συνέχεια προηγούμενων αποφάσεων, προγραμματίζουν αύριο Τρίτη 4/10/2011- Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Ζώων- συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων, δεδομένου ότι οι κυβερνώντες και οι δανειστές τους προχωρούν ακάθεκτοι σε νέες «σφαγές των αμνών», χωρίς να υπολογίζουν ότι η ισοπεδωτική τους πολιτική ξεπερνά τα όρια ανοχής και αντοχής της ανθρώπινης φύσης και υπόστασης.
    Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν να μας φέρονται ως «πρόβατα επί σφαγή», καταπατώντας κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας.