Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Μετανάστευση ή Επανάσταση;


Πηγή: ΑΥΓΗ
της Σιας Αναγνωστοπουλου*

«Φτώχυναν οι Έλληνες, δεν πτώχευσε η Ελλάδα», αναφώνησε στη Βουλή ο μέγας σοσιαλιστής πολιτικός, και μ’ αυτή την κουτοπόνηρη φράση απέδωσε το ουσιαστικό περιεχόμενο της πολιτικής της κυβέρνησης: η σωτηρία της Ελλάδας εις βάρος των Ελλήνων. Μιας κυβέρνησης δεν έκανε καμιά διαπραγμάτευση υπέρ των Ελλήνων, δεν έλαβε τα μέτρα που έπρεπε, όπως έπρεπε, τη σωστή στιγμή, και τώρα επιδίδεται σε ένα απερίγραπτο πλιάτσικο εναντίον όλων των θεσμών και των δικαιωμάτων που συγκροτούν μια κοινωνία. Είναι άραγε ζήτημα ανικανότητας ή ιδεολογίας; Θεωρώ και τα δύο, κυρίως όμως το δεύτερο.

Τσίπρας: Να μην πληρώσει κανείς την έκτακτη εισφορά

Πηγή: Ελευθεροτυπία
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα πληρώσει την έκτακτη εισφορά, καθώς είναι αντισυνταγματική και κάλεσε τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Ζήτησε να φορολογηθούν οι «έχοντες και κατέχοντες» και όχι οι μισθωτοί. Επεσήμανε ότι είναι ευκαιρία για εθνική συσπείρωση και δεν απέκλεισε το ενεδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΚΕ αλλά και με άλλα κόμματα.
«Δεν είναι κίνημα “Δεν πληρώνω”, είναι κίνημα Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, δήλωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Αλέξης Τσίπρας.
Επεσήμανε ότι ο ίδιος, θα καταθέσει το μέρος του λογαριασμού που αναλογεί στη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων και το μέρος που αφορά το χαράτσι, θα γίνει δωρεά στο ΚΕΘΕΑ, που είναι έτοιμο να κλείσει, καλώντας τον κόσμο να κάνει το ίδιο.

Οι υβριστές του λαού


Πηγή: Ελευθεροτυπία
Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης

ΤΙΣ προηγούμενες μέρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε, ως συνήθως, επιθετικός κατά των πολιτών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ κατά την αποψή του θα έπρεπε να το δεχτούν αδιαμαρτύρητα, μια και τόσα χρόνια φοροδιέφευγαν αγοράζοντας και πουλώντας στην εμπορική αξία, ενώ δήλωναν την αντικειμενική.
Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και νοοτροπία του υπουργού δεν εκπλήσσει. Είναι η ίδια την οποία έχει και ο άλλος αντιπρόεδρος, όπως και μια πλειάδα υπουργών, οι οποίοι θεωρούν ότι οι πολίτες είναι μια δράκα απατεώνων και τεμπελχανάδων, που ξέρουν μόνο να παρακαλάνε πιέζοντας τους πολιτικούς για διορισμούς, πιο πολλά λεφτά και μεγαλύτερες απαλλαγές από τις δημόσιες υποχρεώσεις.
ΟΜΟΙΩΣ, όσοι πολίτες δεν υπάγονται σ' αυτές τις κατηγορίες, είναι κατά τους ίδιους υπουργούς φιλοτομαριστές φοροφυγάδες, χωρίς αγάπη για την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.

Η Οδύσσεια της Ελλάδας στο χρηματιστηριακό κόσμο μόλις ξεκίνησε



greece_in_financial_trouble_741789Πηγή: Sofokleous 10
του Π. Παναγιώτου
Το διεθνές χρηματιστηριακό σύστημα είναι δαιδαλώδες, με νομοθεσίες που μπορούν να εξασφαλίσουν ακόμη και την απόλυτη ανωνυμία στην ελίτ των επενδυτικών κεφαλαίων (dark pool trading), παρέχοντας της έτσι την καλύτερη δυνατή κάλυψη όταν δραστηριοποιείται μέσα σε αυτό.
Η πολυπλοκότητα, ο διεθνής χαρακτήρας και το αχανές μέγεθος της χρηματιστηριακής οικονομίας, επιτρέπει στις διεθνείς τράπεζες και στις επενδυτικές εταιρίες να προβαίνουν σε τέτοιου είδους συμμαχίες και να δημιουργούν τέτοιας μορφής συσσωματώσεις δυνάμεων που στην πραγματική οικονομία, το πιθανότερο είναι, πως αντίστοιχες συνεργασίες θα θεωρούνταν καρτέλ.

Εφεδρικές λύσεις μηδενικού αποτελέσματος


ΠΗΓΗ: euro2day

του Ν.Δρόσου


Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!

Αν ένα μεγάλο μέρος της υπέρβασης του φετινού στόχου για το έλλειμμα, το οποίο πλέον εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 8,5% του ΑΕΠ έναντι του προβλεπόμενου 7,6%, αφορά στην ύφεση και στη διόγκωση της "μαύρης τρύπας" των ασφαλιστικών ταμείων, πώς ακριβώς ενισχύεται η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής μέσω του μέτρου της εργασιακής "εφεδρείας";

Μειωμένες εισφορές και περισσότερες συντάξεις δεν συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά ταμεία η τοποθέτηση 30.000 υπαλλήλων σε καθεστώς "εφεδρείας" ή συνταξιοδότησής τους;

Έχει καθίσει κανείς να υπολογίσει επακριβώς τι θα σημάνει για το ύψος της επιχορήγησης που καταβάλλεται μέσω του προϋπολογισμού στα ασφαλιστικά ταμεία, πρώτον, η τοποθέτηση 23.000 εργαζομένων σε "εφεδρεία", και άρα η μείωση των εισφορών τους προς τα ταμεία αυτά, και, δεύτερον, η απόλυση ακόμη 7.000 ανθρώπων από τους καταργούμενους οργανισμούς, ήτοι ο εκμηδενισμός των εισφορών τους και η επιβάρυνση του ΟΑΕΔ με το ύψος των αντίστοιχων επιδομάτων ανεργίας που θα τους χορηγηθούν; 

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΛΑΜΙΑΣ


ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΚΥΡΩΝΩ. ΑΝΥΠΑΚΟΗ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ κλπ
www.oxidiodia.gr
www.denplironodenplirono.com
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3cLaXaEm3w4

Το θλιβερό τάνγκο Βενιζέλου



Ο κ. αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ε. Βενιζέ­λος στην πρόσφατη συνέ­ντευξή του αναρωτήθηκε: «Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που πι­στεύει ότι μπορούσαμε χωρίς κίνδυνο για τη χώρα, χωρίς δραματικό κίνδυ­νο για τις περιουσίες, τις δουλειές, τα εισοδήματα και τις προοπτικές των Ελλήνων, να πάρουμε άλλες αποφά­σεις, πιο φιλικές, λιγότερο δύσκολες και δεν τις παίρνουμε;»
Προσωπικά αναρωτιόμαστε αν σή­μερα υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας πολίτης που πιστεύει ότι ο κ. Βενι­ζέλος και η κυβέρνησή του λένε την αλήθεια. Υπάρχει έστω και ένας που πιστεύει ότι αυτές οι απανωτές απο­φάσεις στραγγίσματος του μέσου ελ­ληνικού νοικοκυριού και της ελληνι­κής οικονομίας θα μας σώσουν από την επίσημη πτώχευση; Υπάρχει έστω και ένας αφελής που σήμερα να πι­στεύει ότι υπάρχει μέλλον για τη χώ­ρα ακολουθώντας αυτό τον μονόδρο­μο που σε κάθε βήμα του αποδεικνύ­εται καταστροφικός;

Οι Ρομπέν της ΔΕΗ αναλαμβάνουν δράση


Πηγή: http://news247.gr (via Διακυβέρνηση και Πολιτική)
 

 
 
Μετά το κίνημα "Δεν Πληρώνω", ένα νέο κίνημα το "Συνδέουμε το ρεύμα" κάνει την εμφάνισή του στη Βέροια. Ομάδα πολιτών επανασυνδέει το ρεύμα σε νοικοκυριά, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των λογαριασμών

 

Mετά την έκτακτη εισφορά και το τέλος ακίνητης περιουσίας που έχουν γονατίσει δεκάδες νοικοκυριά, ομάδα πολιτών στη Βέροια αποφάσισε να προσφέρει μία "χείρα" βοηθείας, προκειμένου άνεργοι, συνταξιούχοι και μονογονεϊκές οικογένειες να γλιτώσουν τη έκτακτη και αναγκαστική διακοπή ρεύματος, στην οποία προχώρησαν πρόσφατα προκειμένου να αποφύγουν το ειδικό τέλος.

ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ !




Από σήμερα (3/10/2011) διατίθεται από τις τράπεζες η περιβόητη ‘φοροκάρτα’. Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε τις ‘διευκρινίσεις’ σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της, τις οποίες προφανώς έδωσε το Υπουργείο στη δημοσιότητα.  Το Υπουργείο, που ακόμη μια φορά βιάζεται και είναι σίγουρο πως θα σκοντάψει.

Δεν θα συζητήσω καν τις αστειότητες περί προσωπικών δεδομένων, παρακολούθησης της καταναλωτικής συμπεριφοράς, τους σφραγίσματός μας απ’ τον ‘εξαποδώ’, το 666 κλπ. Αλλού είναι η μεγάλη ΤΡΥΠΑ, που οι υπεύθυνοι Γενικοί Γραμματείς της Ηλεκτρονικής διακυβερνήσεως ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ.

Η αλήθεια για τους διορισμούς που το ΠΑΣΟΚ κρύβει επιμελώς



Πηγή: Ελευθερη Ζωνη
της Σ. Βούλτεψη


Αν δεν έχω χάσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο – και επειδή ακούω ότι όλοι ψάχνουν ξανά να βρουν τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλικία τους και λοιπά στοιχεία – πέρσι έγινε κάποια (πολυδιαφημισμένη) απογραφή τους και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν, εν χορδαίς και οργάνοις σε κοινή συνέντευξη Παπακωνσταντίνου – Ραγκούση, οι οποίοι μάλιστα μας απείλησαν με «Καλλικράτη στο Κράτος».

Αυτά τα ηρωικά στις 30 Ιουλίου του 2010(!), όταν οι δύο πρώην υπουργοί (ως προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, διότι κατά τα λοιπά δεν ζούμε χωρίς αυτούς), μας ενημέρωσαν πως σύμφωνα με τα στοιχεία που η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε συλλέξει μέχρι τις 11.35 π.μ. της Πέμπτης, 29 Ιουλίου, (παρακαλώ, θέλω να προσέξετε την ακρίβεια, επιπέδου… NASA), είχαν απογραφεί 768.009 δημόσιοι υπάλληλοι και από αυτούς οι 625.738 ήσαν οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ.

Eureca: Μια πρόταση για το μεγάλο πλιάτσικο



ΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ
Σάυλοκ
Ένα ακόμη εναλλακτικό σχέδιο «διάσωσης» της Ελλάδας μέσω γενικής πώλησής της…
Κάθε εβδομάδα και μια καινούργια ιδέα. Η ιδέα αυτής της εβδομάδας συμπυκνώνεται σε μια αγγελία. «Ελλάδα: πωλείται όπως είναι… επιπλωμένη έναντι 125 δισ. ευρώ». Εμπνευστής της τελευταίας ιδέας «διάσωσης» της Ελλάδας μέσω της απογύμνωσής της είναι η εταιρία συμβούλων στρατηγικής (sic!) Roland Berger, με έδρα το Μόναχο, τακτικός συνεργάτης της γερμανικής κυβέρνησης που, κατά τις πληροφορίες, παρήγγειλε και την πρόταση αυτή. Η πρόταση διέρρευσε μέσω Γαλλίας, από την εφημερίδα La Tribune, αλλά προορισμός της ήταν μάλλον η ίδια η Γερμανία. Φαίνεται ότι η ιδέα μιας ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας, που είναι και η ουσία του σχεδίου Eureca της Roland Berger, ενθουσίασε τους Γερμανούς βουλευτές που υπερψήφισαν με τεράστια πλειοψηφία τη διεύρυνση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, EFSF. Και η Ανγκέλα Μέρκελ άφησε να πλανάται πάνω από την ανήσυχη γερμανική κοινή γνώμη ότι τα λίγα λεφτά που βάζουν στο EFSF θα τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω. 

Γιατί οι αγορές πρέπει να μας ευχαριστούν για την παύση πληρωμών



πηγή: ΜΑΑ
του David McWilliams , ιρλανδός δημοσιογράφος και οικονομολόγος
            Έχετε παρατηρήσει κάτι περίεργο τις περασμένες ημέρες στις χρηματαγορές;  Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο κάνουν ράλλυ με αφορμή την φήμη ότι στην Ελλάδα θα επιτραπεί μια επιλεκτική παύση πληρωμών (“ring-fenced” default).
            Τώρα σκεφτείτε ότι λόγω της “επίσημης” θέσης της Ιρλανδικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ ( σ.μ. και της ελληνικής), ότι οποιαδήποτε παύση πληρωμής (default) προς οποιονδήποτε θα ήταν καταστροφική, και θα οδηγούσε σε τεράστια απώλεια κεφαλαίων και μαζική χρηματοοικονομική καταστροφή.