Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ!


ΠΗΓΗ: ISKRA
ΝΕΑ  ΑΓΡΙΑ ΜΕΤΡΑ  ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 
ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με βάση το μνημόνιο και τις πολιτικές Κυβέρνησης καιτρόικας δεν έχουν τελειωμό! Έτσι λοιπόν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.) ετοιμάζεται με εισήγηση, που έρχεται αύριο στο Διοικητικό του Συμβούλιο για έγκριση και την οποία έχουμε στα χέρια μας, να περικόψει την παροχή του Δώρου των Χριστουγέννων από τους συνταξιούχους του ταμείου.
Η διοίκηση του Ταμείου στην προσπάθεια της να νομιμοποιήσει αυτή την επιλογή χρησιμοποιεί ταυπαρκτά προβλήματα του Ταμείου τα οποία όμως έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της χρόνιας καταλήστευσης των αποθεματικών, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο, της καθήλωσης των βασικών αποδοχών και της διεύρυνσης της επιδοματικής πολιτικής, αλλά ακόμη και από την άσκηση εισοδηματικών πολιτικών προς τους συνταξιούχους σε βάρος του ταμείου, που ακολούθησαν για χρόνια οι Κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Γαλλία: 3,5 εκατομμύρια "όχι" στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/10/2010
    ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
    Μπροστά στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, τα γαλλικά συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους. Έτσι, χθες, στην τέταρτη κατά σειρά, ημέρα πανεθνικής κινητοποίησής τους κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, νέκρωνε ο δημόσιος τομέας και υπολειτουργούσε ο ιδιωτικός, ενώ 3.5 εκατομμύρια άτομα κατέβαιναν στους δρόμους των πόλεων ύστερα από την ενωτική έκκληση δράσης των συνδικάτων (με την αστυνομία να εξακολουθεί να δίνει στη δημοσιότητα χαμηλά νούμερα που αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας...). Πάντως είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και το νούμερο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών (1.230.000 διαδηλωτές) είναι σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο που το ίδιο δημοσιοποιούσε την προηγούμενη ημέρα δράσης, στις 23 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 997 χιλιάδες άτομα. Ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η συμμετοχή των νέων, μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών στις διαδηλώσεις, ύστερα από σχετική έκκληση των συνδικάτων. Τα τελευταία προβλέπουν νέα κινητοποίηση για το Σάββατο, ενώ στα μέσα μαζικής μεταφοράς η απεργία επαναλαμβάνεται και σήμερα.

    Στέλνουν την αστυνομία στα σχολεία...


    ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ

    Στη συνδρομή της αστυνομίας καταφεύγει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των μαθητών ανά την Ελλάδα στα μύρια τόσα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης. Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να εφαρμόσουν την εντολή που έλαβαν κατά τον διορισμό τους και να κινηθούν προληπτικά για να καταπνίξουν καταλήψεις ή στην περίπτωση που εκδηλωθούν να τις πατάξουν ζητώντας την αστυνομική συνδρομή, καθώς και τη δυναμική κινητοποίηση των γονέων κατά των παιδιών τους. Μάλιστα, αν οι γονείς δεν κινητοποιηθούν για να σπάσουν την κατάληψη και να "μαζέψουν" τα παιδιά τους, προειδοποιούνται με τις συνέπειες του νόμου, δεδομένου ότι οι μαθητές είναι ανήλικοι. Ανάλογες προειδοποιήσεις για την ευθύνη που φέρουν, γίνονται από τις αστυνομικές αρχές και στους διευθυντές σχολικών μονάδων που τελούν υπό κατάληψη. 'Οπως καταγγέλλεται, τις τελευταίες ημέρες καλούνται στα αστυνομικά τμήματα διευθυντές κατειλημμένων σχολείων που αν δεν θέλουν να κατηγορηθούν για υπόθαλψη... παράνομων και παραβατικών πράξεων πρέπει να "δώσουν" τους πρωταίτιους...

    Εφ’ όρου ζωής λιτότητα επιβάλει η Γερμανία


    ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ  7-13 Οκτώβρη 2010
    του Λ. Βατικιώτη
    Η Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ήταν μια μέρα ιδιαίτερα συμβολική μέρα γιατί τέσσερις διαφορετικές, ή σχεδόν διαφορετικές, εξελίξεις που διαδραματίστηκαν ταυτόχρονα στην Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθησαν με μια σχεδόν κίνηση να συντεθεί το παζλ της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που ταλανίζει την γηραιά ήπειρο.
    Η πρώτη σκηνή εξελίχθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το θέμα που εξετάσθηκε στη συνεδρίασή της αφορούσε την αυστηροποίηση των ποινών για όποιες χώρες παραβιάζουν τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας, δηλαδή, το δημοσιονομικό έλλειμμα να μην υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος να είναι μικρότερο του 60% του ΑΕΠ. Η γερμανική πατρότητα της αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας έγινε σαφής, για πολλοστή φορά, επ’ αφορμή επιστολή που έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στους ομολόγους του την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη, όπου υπογράμμιζε την ανάγκη αλλαγής των ισχύοντων κανόνων και θέσπισης νέων αυστηρότερων.

    Ο Κινέζος εργάτης παίρνει σύνταξη (και πότε); Εσύ γιατί παίρνεις νωρίτερα ρε "προνομιούχε";

    ΠΗΓΗ: ciaoant1

    Σε παλιότερη ανάρτηση, λέγαμε ότι:

    Ας πούμε ότι είστε εργοδότης, και ψάχνετε να αγοράσετε την εργατική δύναμη μερικών εργατών για να παράγουν σε ένα εργοστάσιο το οποίο διευθύνετε. Στον καπιταλισμό, ο εργάτης είναι και αυτός ένας ιδιότυπος...έμπορος, που έχει ως μοναδικό του εμπόρευμα την εργατική του δύναμη, την οποία είναι υποχρεωμένος να πουλήσει στον εργοδότη, αλλιώς δε θα έχει τα απαραίτητα για να ζήσει.

    Πηγαίνετε λοιπόν μια "βόλτα στα μαγαζιά", και διαπιστώνετε ότι στο μαγαζί Α (ας το ονομάσουμε Αγγλία) έχουν εργατική δύναμη στην «τιμή» των (πχ)

    • 1000 ευρώ/μήνα
    • ασφάλιση
    • σύνταξη στα 67
    • κάποια συνδικαλιστικά δικαιώματα
    • σχετική ελευθερία [αντι]λόγου, κτλ.

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


    Πρόσκληση

    Κυριακή 17 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στον Κινηματογράφο Ααβόρα, Ιπποκράτους 180.

    Εμείς που υπογράφουμε το κάλεσμα «Για τη συγκρότηση μετώπου για τη σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας» καλούμε σε σύσκεψη για τη συγκρότηση πρωτοβουλίας πολιτών με στόχο τον συντονισμό της πάλης και των δραστηριοτήτων κατά τόπους και χώρους.
    Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να ζυμώσει πλατιά και να αναδείξει τα βασικά αιτήματα πάνω στα οποία μπορεί να συγκροτηθεί ένα αυθεντικό μέτωπο του λαού:
    ·         Την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.
    ·         Την μη αναγνώριση και την άρνηση της πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα,
    ·         Την έξοδο από το ευρώ και την υιοθέτηση εθνικού νομίσματος,
    ·         Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με στόχο τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων,
    ·         Την ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης,
    ·         Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα στηρίζεται στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων του τόπου,
    ·         Την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά που της έχουν επιβληθεί.
    Η διάσωση της χώρας και του λαού απαιτεί την κατάκτηση της δημοκρατίας μέσα από την αυθεντική κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.