Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Όταν ο Γιώργος «συγκλίνει» με τον... Σόρος!


Από topontiki.gr
(via Ανεμογκάστρι)
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Το πολυνομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις για τα εργασιακά, τις περικοπές των μισθών στις ΔΕΚΟ και τις φορολογικές αλλαγές υποτίθεται πως θα ήταν η «προίκα» με την οποία θα πήγαινε ο πρωθυπουργός στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. σήμερα και αύριο. Υπό μάλης θα είχε επίσης την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα, αλλά και την έγκριση, από το υπουργικό συμβούλιο, του νομοσχεδίου για τις περικοπές στην Υγεία.

Κάπως έτσι υπολόγιζε ότι ίσως οι Ευρωπαίοι εκτιμήσουν τον «μεταρρυθμιστικό» οίστρο της κυβέρνησης και ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν ευμενέστερα τα θέματα που την απασχολούν, με πρώτο και καλύτερο την «επιμήκυνση» αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. από τον «μηχανισμό στήριξης».

Τί πουλάει το Δημόσιο;


ΠΗΓΗ: Capital

Συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), σε διευρυμένη σύνθεση.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΑΑ συμμετείχαν τα μόνιμα μέλη της Επιτροπής, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, όπως επίσης και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Η ΔΕΑΑ εξέτασε ζητήματα που αφορούν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και θέματα αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων και έλαβε τις εξής αποφάσεις: 

Η σιωπή Γερουλάνου και του opengov τα… 9μερα!



ΠΗΓΗ: euro2day
του Γιώργου Παπανικολάου

Δημοσιεύθηκε: 00:12 - 15/12/10


Την ώρα που η Ελλάδα στενάζει και οι πολίτες υποφέρουν και αναγκάζονται σε πρωτόγνωρες θυσίες είναι όχι μόνο ηθικά ανεπίτρεπτο αλλά και πολιτικά επικίνδυνο να βλέπουν τη δημοσιότητα σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος πρωτοκλασάτων υπουργών και του περιβάλλοντος τους, χωρίς καμία απάντηση. 

Ο λόγος για τις καταγγελίες που έκανε δημοσίως, με συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο τοποθετηθείς και εν συνεχεία… αποπεμφθείς από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, πρόεδρος του ΟΔΙΕ Δημήτρης Σεφτελής

Καταγγελίες που στην ουσία εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καθώς καταρρίπτουν πανηγυρικά τις διατυπωμένες θέσεις του περί αξιοκρατίας,… «βιογραφικών» στο opengov και διαφάνειας εκ μέρους της κυβέρνησης. 

Θυσία στο μνημόνιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου;


pasoksyrouΠΗΓΗ: SOFOKLEOUS 10
Την ώρα που τα διεθνή δίκτυα μετέδιδαν χθες εκτενή ρεπορτάζ για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τον ξυλοδαρμό από διαδηλωτές του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, μια… «εμφύλια» σύρραξη γεννούσε έντονο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου: υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πλέον «σηκώσει άρματα» κατά του υπουργού Οικονομικών, ενώ πληθαίνουν οι φήμες και εκτιμήσεις, ότι στις αρχές του 2011 ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα «θυσιασθεί» από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να απορροφηθούν οι αντιδράσεις και να προχωρήσει η εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.
Χθες το βράδυ, λίγες ώρες αφού έσβησαν χθες οι μολότοφ, που πλησίασαν σε πολύ κοντινή απόσταση το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωνε επίσημα σε ευρεία υπουργική σύσκεψη την αλλαγή του αρχικού σχεδίου για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Αντί των 3 δις. ευρώ που αρχικά προγραμματιζόταν να αντληθούν μέσα στην τριετία εφαρμογής του μνημονίου, στην τελευταία αναθεωρημένη εκδοχή της συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας περιλαμβάνεται δέσμευση για υπερδιπλασιασμό των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις, με νέο στόχο την άντληση 7 δις. ευρώ.

κατεχόμενη χώρα, ανοχύρωτοι άνθρωποι ....



του ΣΤΑΘΗ
Με την πρώτη μπαταριά τα κεφάλαια την έκαναν για το εξωτερικό. Οι εργάτες που, κατά τα άλλα, δεν έχουν πατρίδα, έμειναν εδώ - στις «πεζούλες τους», αμήχανοι, κουτσουρεμένοι, αιχμάλωτοι των δυνάμεων Κατοχής. Οι νέοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν (από) στις καφετέριες, στα ξένα, μέσα τους...

Κι ο Ρήτωρ -his master 's voice- ομιλεί και ομιλεί, φτύνει λέξεις και φτύνει στις λέξεις και ομιλεί και ομιλεί, ένας βόμβος που προσπαθεί να σκεπάσει τη βοή των επερχομένων...

Εδώ και πολλά χρόνια ζούμε στην Ελλάδα με ψέματα. Μύθους, επαναλαμβανόμενα κλισέ και στερεότυπα. Διαρκή υποδόρια προπαγάνδα. Παραμύθα.

Πολλά από τα «κατά συνθήκην ψεύδη» στον τόπο αυτόν έγιναν κοινός τόπος, καθιερώθηκαν, εξελίχθηκαν στο πιο αποτελεσματικό κι αποτρόπαιο όπλο κατά του λαού.

Το δημόσιο χρέος και το χρέος της Αριστεράς



ΠΗΓΗ: ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ
του Στέλιου Ματαράγκα

Η θύελλα της νομισματικής κρίσης που ξέσπασε πριν δύο χρόνια στην μητρόπολη του καπιταλισμού γρήγορα πέρασε στην πραγματική οικονομία και λόγω της παγκόσμιας αγοράς εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά σε κάθε σημείο του ορίζοντα, κάνοντας τις οικονομίες μεγάλων και μικρών κρατών να συγκλονίζονται από τα θεμέλια.
Στην Ελλάδα ενέσκηψε με ιδιαίτερη σφοδρότητα, τινάζοντας στον αέρα το εποικοδόμημα της ισχυρής οικονομίας που μας διαβεβαίωναν όλα αυτά τα χρόνια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Aμέσως φάνηκαν οι δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, ο μονομερής χαρακτήρας της, που μαζί με το υπέρογκο δημοσιονομικό χρέος έγινε ο πρώτος αδύναμος κρίκος της παγκόσμιας οικονομίας.

ΧΡΕΟΣ: Όλα στο Φως!


ΠΗΓΗ: Cynical
Του Γιωργάκη του αρέσει πολύ η διαφάνεια. Από τη μέρα που άρπαξε το θρόνο βράχνιασε η φωνή του να μας το εξηγεί και πιάστηκαν τα χέρια του να το κάνει και στην πράξη. Κάμερες στο υπουργικό συμβούλιο, κάμερες στους δρόμους, κάμερες στα σπίτια, ως και στις κρεβατοκάμαρες. Πες, πες, λοιπόν, άρχισε να μου αρέσει κι εμένα.

Αν αφήσω στην άκρη το θολό τζάμι που καλύπτει το σπίτι και τα λοιπά του Τσοχατζόπουλου, εκεί φαίνεται ότι του τέλειωσε το Άζαξ του Γιωργάκη, κι αν δεν δώσω βάση στις φήμες που κυκλοφορούν, (όχι δεν πρόκειται για γυναικοδουλειά), κι αν κάνω ότι ξεχνάω τα λόγια του Μπεγλίτη, και τα μαύρα κιτάπια του Πασόκ, μετά κι από τη δήλωση Τσουκάτου, τότε τι μένει ακόμα σκοτεινό;