Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Πρώτη μέρα του κοινοβουλίου στην Ισλανδία: Χιλιάδες απ' έξω με αυγά, φωτιές και κροτίδες

Image Hosted by ImageShack.us


ΠΗΓΗ: Iceland Banking Crisis  4 Οκτωβρίου 2010


First day of winter time for parliement.


And the Prime minister is holding a speach about the govermnet plans and policy about the Iceland .
Outside there are many thousand of people protesting,and making a lot of noise.
People are banging drums,oil drums,blowing horns and so on.
They are angry , that the goverment is not helping the public,the man on the street.
But instead,they are helping the Banks ,companys and CEO´s.
They have been writing of big loans to Ceo´s ,former Ministers,and more.
But the public , with their loans on their houses and automobiles,the have to pay more that they should.
You can see on the photos and videos ,how many attended in front of the parliement building.
People are still there, and the protest is peaceful.
But they are making a lot of noise, and members of parliement can hear the public inside the building.


Χ. Τσιόκας: Πρωτοφανής διάσταση μεταξύ λόγων και έργων




του Σπ. Κότσια

Θαυμάστε συνέπεια λόγων και πράξεων του τ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ Χ Τσιόκα και σημερινού Γ Γ του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Ο κ Τσιόκας στην παρακάτω ομιλία καταφέρεται ενάντια στη ΝΔ η οποία με την πολιτική της υποβαθμίζει και συρρικνώνει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και δεν παραλείπει να εκφράσει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων τμημάτων του ΟΣΕ, των φιλέτων όπως τα αποκαλεί.

Σήμερα ο κύριος αυτός από τη θέση του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Συγκοινωνιών  μαζί με τον πολιτικό του προϊστάμενο κ Ρέπα  δεν διστάζουν να  εφαρμόσουν μια πολιτική στα πλαίσια του Μνημονίου πολύ χειρότερη από αυτήν που είχε επί Ν Δ προσπαθήσει να εφαρμόσει  ο κ Χατζηδάκης.



Tα εφτά θαυμάσια χαρίσματα


Tου Παντελη Μπουκάλα

Για τις «greek values», τις ελληνικές αξίες, μίλησε στις 23 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός στους ομογενείς, στο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο λόγος του ήταν στα αγγλικά, αλλά για να προσδιορίσει τις αξίες που πρεσβεύει ότι διακρίνουν τους «απανταχού Ελληνες» συλλάβισε τα ελληνικά ονόματά τους: φιλότιμο - φιλοξενία - αλληλεγγύη - ανθρωπιά - μεράκι - περηφάνια - ντομπροσύνη. Δεν πρωτοτύπησε - τίποτα πιο δύσκολο άλλωστε από την πρωτοτυπία, κι όχι μόνο για τους λογογράφους των πολιτικών αλλά και για τους δημοσιογράφους, τους συγγραφείς, τους γραφιάδες εν γένει. Και η πίστη ότι διαθέτουμε αυτά τα εφτά θαυμάσια χαρίσματα κυκλοφορεί γενικότερα, από χρόνια πολλά, αλλά και ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε επιδοθεί σε ανάλογο (αυτο)έπαινο στις 2 Μαΐου, σε μια συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου που την είχε χαρακτηρίσει «ιστορική».

Ελλάδα, η νέα ανιδιοτελής αγάπη της Κίνας


πηγή http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6077162,00.html

"Η νέα αγάπη της Κίνας", "Η Κίνα αγοράζει ελληνικά ομόλογα", "Η Κίνα βοηθά την υπερχρεωμένη Ελλάδα". Με αυτούς και παρόμοιους τίτλους σχολίασε τις τελευταίες ημέρες ο γερμανικός τύπος την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Γουέν Ζιαμπάο στην Αθήνα και τις επενδύσεις στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το Πεκίνο στην Ελλάδα.

Γιατί όμως ξαφνικά αυτή η αγάπη των Κινέζων για την Ελλάδα, διερωτήθηκαν πολλοί Γερμανοί σχολιαστές; Οι Κινέζοι δεν έρχονται ως καλοί Σαμαρείτες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, έλεγε το ρεπορτάζ του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης (ZDF), αλλά για να εξυπηρετήσουν ίδια συμφέροντα. Δεν είναι όμως αυτός ο απώτερος στόχος κάθε επενδυτή που θέλει να δραστηριοποιηθεί σε μια άλλη χώρα;

εθνική κυριαρχία, ευρωπαϊσμός ή επαναστατική στρατηγική;

ΠΗΓΗ: Aformi Blog
Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού κάνει την επαναστατική στρατηγική ξανά επίκαιρη. Μια εναλλακτική λύση στην αγριότητα με την οποία τα αστικά κράτη και οι ιμπεριαλιστικοί διεθνείς σχηματισμοί διαχειρίζονται την κατάσταση δεν μπορεί να είναι πειστική, αν δεν είναι ριζική. Ο καπιταλισμός σήμερα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για διαφορετικές διαχειριστικές αποχρώσεις. Οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα διαφορετικό από την παραδοσιακή δεξιά: αυτή ήταν η περίπτωση της Ουγγαρίας, αυτό γίνεται σήμερα και στην Ελλάδα. Η διεθνής συνεργασία των κεφαλαίων, που έγινε γνωστή ως παγκοσμιοποίηση, οδήγησε σε μια παγκόσμια έκρηξη του χρέους. Από την άλλη, ο εθνικός προστατευτισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει κανένα αστικό κράτος απέναντι στην κρίση. Ως άλλοτε ηγεμονική καπιταλιστική διαχείριση, άλλωστε, δεν απέφυγε ούτε ο ίδιος τις χρηματοπιστωτικές καταρρεύσεις (αν στη δεκαετία του 1990, πχ, οι κρίσεις της Λατινικής Αμερικής ήταν κρίσεις του νεοφιλελευθερισμού, τη δεκαετία του 1980 ήταν κρίσεις του εθνικού προστατευτισμού). Η “ουτοπία” της επανάστασης έχει γίνει μάλλον πιο ρεαλιστική από το “ρεαλισμό” της προοδευτικής διαχείρισης.

Απόβαση Αράβων και Κινέζων στην αποικία Ελλάδα



ΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ
Του Χρήστου Καραμάνου,

Ποιοι και γιατί πανηγυρίζουν για το ξεπούλημα της χώρας.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, αφού βύθισε τη χώρα στην κρίση με την πολιτική του Μνημονίου, τώρα ετοιμάζεται να ξεπουλήσει όσο-όσο τα φιλέτα που έχουν απομείνει στο Δημόσιο, τάχα για να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη. Έτσι κάτοχοι μεγάλων συναλλαγματικών αποθεμάτων, όπως η Κίνα αλλά και το Κατάρ, ετοιμάζονται να κάνουν πάρτι στη χώρα μας.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στο διαβόητο Μνημόνιο με το Κατάρ, που υπόγραψε η κυβέρνηση στη Νέα Υόρκη και με το οποίο ετοιμάζεται να ξεπουλήσει το Ελληνικό, και ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα «για δουλειές» μια υψηλού επιπέδου κινέζικη αντιπροσωπεία. Η επίσκεψη αυτή γίνεται στα πλαίσια μια περιοδείας με ξεχωριστή γενικότερη σημασία, καθώς οι Κινέζοι μετά την Αθήνα θα βρεθούν στις Βρυξέλλες και μετά στην Άγκυρα, διεκδικώντας ένα πολύ αναβαθμισμένο ρόλο τη στιγμή που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ βυθίζονται στην κρίση.