Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Καταγγέλλει και αποχωρεί από την βουλή η Σοφία Σακοράφα!!!

ΠΗΓΗ: Συσάχθεια


Η Σοφία Σακοράφα με επιστολή της αποχωρεί από την συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο και τονίζει ότι «Το Μεσοπρόθεσμο είναι εγκληματικό για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας…»


Που βαδίζουμε κύριοι? (Ο Μπαμπούλας των CDS)


ΠΗΓΗ: Techie Chan

Τι βαρετό. Ένα ακόμα τριγράμματο αρκτικόλεξο με το οποίο ασχολούμαστε σε αυτή την κρίση, αντί να ασχολούμαστε με την ίδια την κρίση. Γιατί να ασχοληθούμε λοιπόν? Διότι στον δημόσιο λόγο αυτά τα τριγράμματα αρκτικόλεξα χρησιμοποιούνται σχεδόν με την ίδια μαγική ισχύ που χρησιμοποιούνταν το τετραγράμματο όνομα του Θεού από τους εβραίους. Ως ένα μεγάλο και αδιόρατο ταμπού.


Τα CDS ή ασφάλιστρα κινδύνου, είναι απλά κάτι διμερείς συμφωνίες μεταξύ εταιριών. Δεν είναι καθόλου διαφορετικά από ένα στοίχημα με περίπλοκους όρους. Στην ουσία ο Μήτσος βάζει με τη Μαρία ένα στοίχημα για το εάν θα σταματήσει να πληρώνει το στεγαστικό της (χρεοκοπήσει) η Χρύσα. Όσο δεν χρεοκοπεί η Χρύσα, ο Μήτσος πληρώνει στη Μαρία ένα ασφάλιστρο. Αν χρεοκοπήσει, Μαρία καλείται να πληρώσει στον Μήτσο ένα ποσό. Τόσο απλό.


Στον δημόσιο λόγο το παραπάνω απλό στοίχημα χρησιμοποιείται κυρίως με τρεις τρόπους.


ΜΙΜΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ,ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΞΗΓΗΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ 154


Τον φοβισμένο λαό που σε αντιμετωπίζει ως υπέρτατο ον, κύριε βουλευτά μου, δεν χρειάζεται καν να τον ελέγχεις.
Τον αλλοτριωμένο λαό που σε ζηλεύει ή σε σιχαίνεται, τον ελέγχεις με Πρετεντέρη, γκλαμουριά και πρωινάδικα.
Τον οργισμένο λαό που σε αντιμετωπίζει ως καταπιεστή, τον ελέγχεις με την καταστολή.

Τον ξεκαρδισμένο στα γέλια λαό που σε αντιμετωπίζει ως Μπένυ Χίλ, μίστερ Μπιν ή Γκούφη, πώς στο καλό θα τον ελέγξεις ;
Όσοι ξέρουν στοιχειωδώς ιστορία, αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι το πραγματικό σημείο του τέλους. Ετσι δεν είναι Μίμη Ανδρουλάκη ;

Η κυβέρνησή σας άγγιξε την απόλυτη γελοιοποίηση.
Εχετε ξεπεράσει προ πολλού  και τα σατιρικά και τα ανεκδοτολογικά όρια.
Τώρα μόνον γέλιο μπορείτε να προκαλέσετε.

Όταν ο κατά γενική ομολογία ευφυέστερος έλληνας πολιτικός, η μεγάλη σας Βενιζελική ελπίδα κάνει τέτοιες κωλοτούμπες και χοντράδες όπως με το άρθρο 29, τι να περιμένει κανείς από τις υπόλοιπες μετριότητες της κυβέρνησης ;

Βήχει ο Ρομπόπουλος, αρρωσταίνει το ευρώ


Οταν βήχει ο Ρομπόπουλος στην Αθήνα, πέφτουν ο Dow Jones στη Νέα Υόρκη και η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου! Δημοσιογράφος μεγάλου αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου πήρε δήλωση του βουλευτή, που έλεγε ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η δήλωση μεταδόθηκε και ο διευθυντής του, αργότερα μαζί με τα συγχαρητήριά του, του είπε ότι οι παραπάνω εξελίξεις με το ευρώ ήταν αποτέλεσμα αυτής της δήλωσης!
Το γεγονός αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον που δείχνει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, σε σχέση με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στην απέναντι του Ατλαντικού πλευρά. Η Ανγκελα Μέρκελ, μετά την προχθεσινή σύνοδο κορυφής, δήλωσε ότι σε μερικές μέρες θα ξέρουμε αν θα σωθεί το ευρώ και αναφερόταν στην κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής! Ξέρουν άραγε τη δύναμη της ψήφου που διαθέτουν ο κ. Ρομπόπουλος ή ο κ. Αθανασιάδης ή ο κ. Κουρουμπλής;

«Το δεύτερο σχέδιο διάσωσης θα φέρει διόγκωση του χρέους»


Η Ε.Ε. αναμένεται να προωθήσει νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση της χώρας, χωρίς όμως να αλλάξει τη συνταγή του μνημονίου.
Αυτό δεν αρκεί, για να δώσει διέξοδο στα προβλήματα της χώρας, εκτιμά ο επιφανής αμερικανός οικονομολόγος L. Randall Wray. Ο ίδιος θεωρεί απαραίτητη για τη μελλοντική επιβίωση της Ευρώπης τη διαμόρφωση ενός ομοσπονδιακού συστήματος.
Η ευρωπαϊκή κρίση κυρίαρχου χρέους, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ελλάδα, έχει υποχρεώσει αρκετούς διαμορφωτές της ευρωπαϊκής πολιτικής να κάνουν λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός της δημοσιονομικής πολιτικής μεταξύ των κρατών-μελών. Πρέπει να οδηγηθεί τελικά η Ε.Ε. προς ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης;

Μεγάλη Συναυλία στο Σύνταγμα – Τρίτη 28 Ιούνη


Την Τρίτη 28 Ιούνη 6 μ.μ. καλλιτέχνες και δημιουργοί ενώνουν τη φωνή τους με όλη την Ελλάδα στο Σύνταγμα. Το Μεσοπρόθεσμο δεν θα περάσει θα δηλώσουν με το δικό τους τρόπο σε μια μεγάλη συναυλία, που θα ξεκινήσει  θα ξεκινήσει μεγάλη λαϊκή συναυλία που θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Ήδη οι 

ΗΛΙΑΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣΗΣ, 
ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ, 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ, 
ΜΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ, 
ΗΧΟΚΑΜΠΟΣ,  
TIGGER LILLIES,  
LOST BODIES,  
MODE PLAGAL 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,  
YΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ,  
SALVADOR,  
SEBLORIA.   

Και πολλοί άλλοι είναι εκείνοι, που θα συμμετάσχουν στη συναυλία, όπως βρίσκονται ήδη στο Σύνταγμα πολύ καιρό τώρα.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ : Ή ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ,Ή ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣE ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!



Τα μυρμήγκια όταν είναι να χαθούν, βγάζουν …φτερά !
                                                                 Λαϊκή παροιμία

  • Άρθρο του  Λιότσιου Σ.Βασίλη *
     Τα ψέματα τελείωσαν ! Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος την Τετάρτη , θα αποτελέσει  για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , την απόλυτη θρυαλλίδα  που θα προσδιορίσει , πολύ φοβάμαι ,πέρα από το μέλλον της χώρας μας , την ίδια την φυσική ύπαρξή τους, κίνδυνο που φαίνεται να μην κατανοούν. Μέχρι στιγμής ,είναι ξεκάθαρο πως στο μυαλό τους υπάρχει μόνο το αισχρό συμφέρον του εξαγορασμένου και πλήρως αλλοτριωμένου  κόμματός τους  και ο φόβος να χάσουν τη κουτάλα και όχι το μέλλον της χώρας μας όπως υποκριτικά υποστηρίζουν.
    Το μέλλον της χώρας μας πλέον ξεκαθαρίστηκε από όλους τους σχετικούς καθηγητές και αναλυτές και έγινε …αποδεκτό και από τον νέο υπουργό Οικονομικών. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ (πράγμα οικονομοτεχνικά αδύνατο) ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013 ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ .Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ,ΩΣΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!


ΠΗΓΗ: FT (via ISKRA)

(ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΤΑΝΚ...!)*
του SAMUEL BRITTAN
Αν κάτι δεν είναι βιώσιμο δεν μπορεί να επιβιώσει. Μπορεί, όμως, να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι έγινε κατά τη μακρά, αλλά μάταιη προσπάθεια του Harold Wilson να αποτρέψει την υποτίμηση της στερλίνας το 1967. Έτσι έγινε και με τις προσπάθειες αρκετών Αμερικανών προέδρων να διατηρήσουν σταθερή τη σύνδεση του δολαρίου με την τιμή του χρυσού, που εγκαταλείφθηκε τελικά από την κυβέρνηση Nixon το 1971. Ορισμένες φορές, όμως, γίνεται ακριβώς αντίστροφα, όπως συνέβη με τις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να αποτρέψει την ανατίμηση του μάρκου κατά τη δεκαετία του 1960. Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι αυτό επαναλαμβάνεται στις μέρες μας με την εξωπραγματικά χαμηλή γερμανική συναλλαγματική ισοτιμία έναντι του ευρώ. Εξ όσων γνωρίζω, μέχρι και οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες προσπάθησαν να πείσουν τους υπηκόους τους ότι το δηνάριο δεν είχε χάσει την αξία του. 

Η Ελλάδα αντιστέκεται στον νεο-αποικισμό της ΕΕ





ΠΗΓΗ: GUARDIAN


των Κ. Δουζίνα, Π. Παπακωνσταντίνου


After months of attacks on the supposedly feckless Greeks, the western media, intellectuals such Amartya Sen and Jürgen Habermas and theUnited Nations have finally woken up to the fact that the catastrophic austerity imposed on Greece is unsustainable. It was about time. This is an unprecedented and morally odious type of collective punishment imposed on a majority of Greeks, who did not see a penny from the profligacy of their rulers and who live close to the poverty line.

The partial acknowledgment of the injustice and unworkability of the austerity measures came only after popular resistance and the peaceful revolt of the indignant scored its first major victory for the anti-austerity and pro-democracy campaign. Syntagma has placed a clear sell-by date on George Papandreou and the elites that ruled Greece for 37 years. The vote of confidence for the reshuffled government bought a limited amount of time, deferring its inevitable collapse. Offering to resign on Wednesday morning and, when his offer was turned down, offering the de facto leadership of the party and government to Evangelos Venizelos, his bitter party enemy, in the evening, Papandreou is a "dead man walking". While most commentators believe the virtually bankrupt country must default and negotiate a substantial reduction of debt, the government keeps insisting that it will repay every last penny.

Ελέγχοντας ανοίγει η όρεξη...



ΠΗΓΗ: επιτροπή λογιστικού ελέγχου
του Γ. Μητραλιά

Με δεδομένο ότι η κρίση του χρέους ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα αποκλειστικό «προνόμιο» των χωρών του Τρίτου κόσμου, δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ούτε εμπειρίες, ούτε διδάγματα εμπειριών και ακόμα περισσότερο καμιά βιβλιογραφία σχετικά με την προετοιμασία, οργάνωση και διεξαγωγή λογιστικών ελέγχων του δημόσιου χρέους στις χώρες του παγκόσμιου Βορρά. Είναι κατά συνέπεια, για αυτόν ακριβώς το λόγο που δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός  ότι ένα βιβλίο που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «εγχειρίδιο για τους λογιστικούς ελέγχους» του χρέους απαριθμεί και συνάμα εμπνέεται από γεγονότα, καταστάσεις και κυρίως, από συγκεκριμένες εμπειρίες λογιστικών ελέγχων που διεξήχθησαν και διεξάγονται αποκλειστικά και μόνο σε αυτόν ακριβώς τον πολύπαθο Τρίτο κόσμο.