Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Sinn (Ifo): Υπάρχει κάτι «σάπιο» σε Ευρώπη και ευρωζώνη


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Cameron έχει δίκιο - Η Γερμανία πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις του
04/02/13 
www.bankingnews.gr

Υπάρχει κάτι «σάπιο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo, Γερμανός Hans-Werner Sinn, σύμφωνα με τη
γερμανική ιστοσελίδα WirtschaftsWoche.
«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Danid Cameron βασικά έχει δίκιο. Υπάρχει κάτι «σάπιο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη. Η Γερμανία θα πρέπει να λάβει την πρόταση σοβαρά υπόψη, την πρόταση  του Cameron για την αναδιοργάνωση της Ευρώπης και να αναπτύξει μια πρωτοβουλία με τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ, η οποία θα φέρει περισσότερη ειρήνη, ελευθερία, ενότητα και ευημερία».
Επίσης, ο Sinn  δήλωσε ότι η Βρετανία παραμένει ακόμη η χώρα με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη. «Η έκκληση του Cameron πρέπει να αλλάξει την Ευρώπη», υπογράμμισε.
Την περασμένη εβδομάδα ο Hans-Werner Sinn είχε δηλώσει ότι ο ευρωπαϊκός Νότος θα παραμείνει σε ύφεση τουλάχιστον δέκα χρόνια. . 
Η κρίση ανταγωνιστικότητας βαθαίνει και προς το παρόν δεν έχει βρεθεί αληθινή λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Λόγω του ευρώ, Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, είναι πολύ δύσκολο να καταστούν ανταγωνιστικές στην αγορά.

UNFOLLOW: Λαθρεμπόριο πετρελαίου: Θα σπάσει ο νόμος της σιωπής;