Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ" ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!


ΠΗΓΗ: ISKRA
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΡΤΕΛ - «ΜΑΜΟΥΘ» ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ!
ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΥΨΗ Η ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ WALL STREET ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ!
   Όπως είναι γνωστό, πολλές μεγάλες διεθνείς τράπεζες, - και όχι μόνο, είτε διασώθηκαν μέσω σκανδαλωδών κρατικών ενισχύσεων είτε διασώζονται ακόμα μέσω της παροχής προνομιακής ρευστότητας από τις Κεντρικές Τράπεζες (βλέπε ΗΠΑ και Ευρωζώνη). Τα πακέτα κρατικών ενισχύσεων, "φέσωσαν" από τη μεριά τους τα κράτη, οδηγώντας έτσι χώρες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Ιρλανδίας, κάτω από τη μπότα της «τρόικας».

   Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι μια τράπεζα, τόσο περισσότερα προβλήματα θα προκαλέσει μια ενδεχόμενη πτώχευσή της, άρα τόσο πιθανότερη και τόσο μεγαλύτερη η κρατική ενίσχυση που θα λάβει (too - big - to - fail - banks).

Εκδίδουν κοινά ομολογιακά δάνεια έως 20 δις οι τράπεζες με εγγύηση του δημοσίου… αλλά δεν θα δοθούν δάνεια


27/12/10 


www.bankingnews.gr

Αν όχι την τρέχουσα το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου οι ελληνικές τράπεζες θα πάρουν τις εγγυήσεις  20 δις ευρώ από τα 25 δις ευρώ από το ελληνικό δημόσιο καλύπτοντας τα κοινά ομολογιακά δάνεια , τα senior στην τραπεζική ορολογία, που θα φθάσουν τα 20 δις ευρώ που έχουν ξεκινήσει να εκδίδουν οι τράπεζες. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τις κατανομές η Εθνική θα λάβει 4,1 δις ευρώ η Eurobank 3,9 δις ευρώ, η Alpha 3,55 δις ευρώ, η Πειραιώς 3,45 δις ευρώ, η ΑΤΕ 1,55 δις ευρώ, στο ΤΤ 1 δις ευρώ ενώ σε όλες τις άλλες μικρότερες τράπεζες θα διατεθούν εγγυήσεις 2,5 δις ευρώ.

Αρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα: Διάσωση ή καταδίκη;


ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/12/2010
Tου Θεόφιλου Κορρέ*


Η ΑΝΚΟ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1952 και από τότε εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες, αμιγώς ελληνικές, εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Με εμπορική έδρα στο κέντρο της Αθήνας και σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα στο Καπανδρίτι, αποτέλεσε προμηθευτή για όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατασκευάζοντας αφενός και αντιπροσωπεύοντας αφετέρου προϊόντα μεγάλων οίκων του εξωτερικού στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και σε ό,τι αφορά αυτόν τον σύνθετο προϊοντικό χώρο.
Διευθυνόμενη από την οικογένεια Δελακούρα η εταιρεία έφτασε στην ακμή της, στην τριετία 2001-2003, να απασχολεί 220 εργαζόμενους.

Το Βερολίνο οξύνει την κρίση στην ΕΕ


ΠΗΓΗ: (Πριν, 24 Δεκέμβρη 0210)
του Λ. Βατικιώτη
Γερμανία: «Γιατί μας μισούν;»
ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Πριν εννιά χρόνια ακριβώς ήταν οι Αμερικάνοι που αναρωτιόνταν «γιατί μας μισούν», υποκρινόμενοι ότι δεν ξέρουν τίποτε. Τώρα με το ίδιο ακριβώς ύφος είναι η Γερμανία που απορεί και εξίσταται. Το ερώτημα μάλιστα τέθηκε ορθά κοφτά, με μια ασυνήθιστη ωμότητα ακόμη και για τους Γερμανούς, στο περιοδικό Σπίγκελ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα την Δευτέρα, όταν είχαν ήδη γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της διήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με τα οποία θα ασχοληθούμε παρακάτω. Το γερμανικό περιοδικό κατέγραφε τις αντιδράσεις από την μια γωνιά της Ευρώπης ως την άλλη, επιλέγοντας καθόλου τυχαία στην Ελλάδα να αφιερώσει μόνο λίγες λέξεις. Όσες για την ακρίβεια απαιτούνται να περιγραφεί στην γλώσσα τους το κάψιμο της γερμανικής σημαίας… Δεν είναι όμως μόνο η Ελλάδα. Η ίδια εχθρότητα απέναντι στο Τέταρτο Ράιχ διαπιστώνεται στην Ισπανία, την Ιταλία και όλες τις άλλες χώρες που δοκιμάστηκαν από την κρίση του ευρώ. Με σκεπτικισμό δε αντιμετωπίζεται από το Βερολίνο και ο όψιμος φιλο-γερμανισμός της Γαλλίας στο βαθμό που ο ζήλος του Σαρκοζύ να προσυπογράφει κάθε απόφαση της Γερμανίας δεν γίνεται εύκολα δεκτός στο εσωτερικό της χώρας του, καθώς δε θεωρείται καθόλου επωφελής για τα συμφέροντα της Γαλλίας. 

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ 100 ΔΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!


ΠΗΓΗ: iskra
ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ!
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
   Είναι γνωστό, πως εδώ και πάρα πολλούς μήνες, η διεθνής διατραπεζική αγορά βραχυπρόθεσμων πιστώσεων, είναι ως επί το πλείστον κλειστή για τις ελληνικές τράπεζες. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, που και αυτές όμως καλύπτουν μικρό μόνο μέρος των αναγκών τους μέσω ανοιχτών γραμμών πίστωσης.
   Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, οι ελληνικές τράπεζες διατηρούνται στη ζωή, αντλώντας ρευστότητα από την ΕΚΤ, με το σκανδαλώδες επιτόκιο του 1%. Αυτή τη στιγμή, τα βραχυπρόθεσμα και συνεχώς αναχρηματοδοτούμενα (δλδ ανανεούμενα) δάνεια που έχουν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ, φτάνουν τα € 95 δις.

Οι απόψεις υπέρ και κατά του ευρώ



ΠΗΓΗ: Sofokleous 10

«Η ευρωζώνη προσπαθεί να κάνει ελιγμούς γύρω από μια θέση, στην οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με δυο εναλλακτικές επιλογές που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ασύλληπτες. Τη δημοσιονομική ένωση ή τη διάσπασή της». Η διαπίστωση αυτή, ως κατακλείδα του βασικού αρθρογράφου της εφημερίδας Financial Times κ. Wolfgang Munchau  στο τελευταίο του σχόλιο, αντανακλά με ακρίβεια το δραματικό αδιέξοδο που βρίσκονται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό δημόσιο χρέος και έλλειμμα. Τα άρθρα του κ. Munchau,  και γενικότερα των Financial Times, θεωρούνταν στο παρελθόν από μεγάλο μέρος της οικονομικής ελίτ της Ελλάδας ότι αντανακλούν αιρετικές ή υπερβολικές απόψεις των ευρωσκεπτικιστών, όπως ήταν παραδοσιακά οι Αγγλοσάξονες.