Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

''Τα γενόσημα δεν είναι ακριβή φάρμακα''



ΠΗΓΗ: ΜΑΑ
Με αφορμή την έντονη συζήτηση για την χρήση ,την αποτελεσματικότητα και την αξιoπιστία των γενοσήμων φαρμάκων που διεξάγεται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύουμε άρθρο από το ‘’Le Parisien’’  για  το πώς αντιμετωπίζεται το θέμα στη Γαλλία .
[Μετάφραση  Μal.an.]

Τα φάρμακα κοινόχρηστης ονομασίας [γενόσημα] δεν είναι ακριβή αντίγραφα των πατενταρισμένων φαρμάκων, και αυτό μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις, να υπονομεύει την αποτελεσματικότητά τους στους  ασθενείς. Η Ιατρική Ακαδημία έριξε μια μικρή βόμβα, δημοσιεύοντας μια έκθεση που αμφισβητεί τα φάρμακα αυτά, τα οποία είναι φθηνότερα από τα πατενταρισμένα προϊόντα, η χρήση των οποίων όμως, από το 1999, στηρίζεται έντονα από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτή είναι η δεύτερη αμφισβήτηση των γενοσήμων  μέσα στους τελευταίους μήνες. Ήδη τον Σεπτέμβριο, στη μελέτη του Γάλλου γιατρού, του Drα Remy Gauzit, είχαν ήδη εκφρασθεί σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τα ενέσιμα αντιβιοτικά κοινόχρηστης ονομασίας που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία. 

Πολιτικός πίσω από τα γενόσημα



Πηγή: e-nikos.gr
Τα συμφέροντα πολιτικού προσώπου πίσω από την διάθεση γενοσήμων φαρμάκων βλέπει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος που με δηλώσεις του το πρωί στον Real fm κατήγγειλε τη στάση του Υπουργείου Υγείας.
 Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη και της Μαριάνθης Κωνσταντάτου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη βουλή που είχε πει "'Οσο είμαι εγώ στο υπουργείο, γενόσημα από το Ισραήλ δε θα έρθουν..." για να αποδείξει οτι αυτή η δήλωση δεν ήταν τυχαία. Ο κ.Λουράντος επικαλείται τη συμφωνία που έγινε το 2010 μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, στο πλαίσιο εμπορικής συνεργασίας, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο περιγράφεται η εμπορική δραστηριότητα ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα και μεταξύ αυτών αναφέρεται και η "Superpharm" που έχει σκοπό την ανάπτυξή της μέσω πολυφαρμακείων στην Αθήνα. Δείτε το σχετικό απόσπασμα της σελ.3
 Με μία γρήγορη ματιά στις ιστοσελίδες που αναφέρονται στη συγκεκριμένη εταιρεία, βλέπει ότι δραστηριοποιείται, κυρίως, στην παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων.

ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΛΕΩ ''SELECTIVE DEFAULT''!



ΠΗΓΗ: ISKRA


ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!
Η Τράπεζα της Ελλάδος θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες ρευστότητας των εγχώριων τραπεζών, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την Τρίτη, να κλείσει τις στρόφιγγες, εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».
Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο η ΕΚΤ αναγνωρίζει το γεγονός πως τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που θα μπουν στο PSI, συνιστούν "σκουπίδια" που δεν μπορούν να γίνουν δεκτά ως ενέχυρο για την παροχήσκανδαλώδους ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.
Παράλληλα, όμως με τον τρόπο αυτό η ΕΚΤ, που αποτελεί μέλος της τρόικας, πιέζει, με έμμεσο τρόπο, για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και πιο αδίστακτη εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου, καθώς διαμηνύει πως το "μπλόκο" στα ελληνικά κρατικά ομόλογα θα είναι προσωρινό!ν.  
Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, οι ανάγκες χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος θα καλύπτονται από την Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (του γνωστού ELA , Emergency Liquidity Assistance).

«ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ» ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ



ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης (via alfavita.gr)

Γιατρειά μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν
Τα ταμεία θα καλύπτουν μόνο τα φτηνότερα φάρμακα της ίδιας δραστικής ουσίας και τη διαφορά απ' τα ακριβότερα θα την επιβαρύνονται οι άρρωστοι

Ορισμός της ιατροφαρμακευτικής εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι καινούριες τροπολογίες του υπουργείου Υγείας στον εφαρμοστικό νόμο της συγκυβέρνησης, που ψηφίστηκε χτες στη Βουλή (βλέπε και σελίδες 6 - 7). Εκτός του ότι ορθώνονται μεγαλύτερα εμπόδια για πρόσβαση σε ποιοτικά φάρμακα, η χορήγησή τους θα συνοδευτεί με ακόμα πιο άγριες πληρωμές, με συνέπεια γιατρειά να υπάρχει μόνο για εκείνους που έχουν να πληρώσουν.

Με τις καινούριες τροπολογίες καθιερώνεται η συνταγογράφηση από όλους τους γιατρούς με βάση τη δραστική ουσία απ' την 1/4/2012. Δηλαδή, η συνταγογράφηση με βάση το κέρδος και το κόστος και όχι με βάση την ποιότητα και την ασφάλεια των φαρμάκων. Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα αφορά «φάρμακα των δέκα (10) μεγαλύτερων σε κατανάλωση δραστικών ουσιών» - αντί για τρεις (3) που ήταν στο αρχικό νομοσχέδιο - και απ' την 1/6/2012«καθίσταται υποχρεωτική και καθολική».

Ο κοκκινόκωλος πίθηκος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος



ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/02/2012
Του Γεράσιμου Μπετσιμέα

«Η αριστερά θέλει να μας κάνει Αλβανία ή Μολδαβία» άστραψε και βρόντηξε ο πολύς κύριος Βενιζέλος. Ασφαλώς αυτή η επίθεση, που ανακαλεί μνήμες από τον αντικομουνισμό άλλων εποχών, δεν είναι τυχαία. Ούτε εκφράζει μονάχα την αχαλίνωτη φιλοδοξία ενός πολιτικού που επιδιώκει ηγετικό ρόλο στο μπλοκ των μνημονικών δυνάμεων. Η έξαλλη αυτή επίθεση συνδέεται με τον σχεδιασμό τροϊκανών και μνημονιακών δυνάμεων μπροστά στις επερχόμενες εκλογές να επιβάλλουν εκβιαστικά και φοβικά διαλείμματα. Είναι προφανές ότι αυτά θα συνοδεύονται από αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και μέτρα για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από ένα πολιτικό σκηνικό που βρίσκεται σε κατάρρευση. Έτσι ο Σαμαράς ανοίγεται στον ακροδεξιό χώρο και βάζει δίπλα στην πυρσό της Ν.Δ. το τσεκούρι του Βορίδη. Τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρακινούμενοι από το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης, προειδοποιούν για τους λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς που θα προκαλέσουν οι εκλογές! Και φυσικά όλοι μαζί συμφωνούν να σημαδέψουν τα χαρτιά ώστε με ή δίχως εκλογές να μην αλλάξει τίποτα ουσιαστικά.

Διημερίδα των ΠΟΛΙΤΩΝ κατά του ΧΡΕΟΥΣ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ



 

 ΠΗΓΗ: Πολίτες κατά του χρεουσ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Διήμερο ανοιχτής συζήτησης 
3-4 Μαρτίου 2012
Βασιλική Αγίου Μάρκου  - Ηράκλειο


 

 

 

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α


Α. Η κοινωνία και η οικονομία στη δίνη των Μνημονίων 


Σάββατο, 3 Μάρτη 2012 (17:30- 21:30)
Συντονιστής: Αλέκος Ανδρικάκης, δημοσιογράφος «ΠΑΤΡΙΣ»


«Το σήμερα και το αύριο του Συνδικαλιστικού Κινήματος»
Σωκράτης Βαρδάκης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

«Άνεργος επιστήμονας σε κατεχόμενη χώρα»
Πόπη Διακάκη, Φοιτήτρια – Πρόεδρος Συλλόγου φοιτητών Ιατρικής Κρήτης

«Πλευρές κρίσης στη διαδικασία κοινωνικής ενσωμάτωσης της νεολαίας»
Νικόλαος Σερντεδάκις, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

«Η δυναμική του τοπικού σε περίοδο κρίσης: Αυτοδιοίκηση, Κοινωνία και Πολιτικές Δράσεις»
Γιώργος Νικολακάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

«Κρίση, κριτική και συγκεκριμένη ουτοπία: Το παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας»
Σκεύος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης

«Η δυναμική των παράλληλων νομισμάτων»
Γιώργος Σταθάκης, Αντιπρύτανης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

On the Political Economy of Eurozone Bailouts – The curious bargain of Greece’s Hayekian neoliberals



28FEB
Following the Crash of 1929, an epic debate began between liberals who believed in capitalism’s automatic stabilisers and John Maynard Keynes who did not. Today, in Bailoutistan (Greece and the other fallen eurozone countries), this debate has taken an interesting, sad, twist.
Hayek vs Keynes
In the aftermath of the Crash of 1929, Keynes famously criticised the conventional wisdom of his time (the so-called Treasury View) which held that, given sufficient time, the economy would adjust to any recession by letting wages and interest rates fall until the entrepreneurs’ animal spirits’ are stirred sufficiently to stimulate both the additional employment and investment necessary to end the recession. Keynes’ objection was that, following a massive financial crisis that manages to infect the ‘real’ economy, it is highly likely that the large diminution in output, investment and income will lead to a ‘bad’equilibrium. To a situation where unemployment is sustainably high (and unresponsive to wage reductions that cause labour to become dirt cheap), investment is rarer than snow in the desert (even after interest rates have crashed to zero; the so-called liquidity trap) and, generally, to an economy stuck in a new underemployment equilibrium from which it will not escape even if prices are free to adjust to their heart’s content. Under those circumstances, thought Keynes, to target government budget deficits, by means of government spending cuts, is precisely wrong. His proposition was that, once an economy finds itself locked into an underemployment equilibrium, any attempt to try to “cut itself out of the slump” is tantamount to cutting one’s nose to spite one’s face. No, for Keynes the trick was to “grow out of the depression”.