Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Το όνομα του κτήνους (666)





Προς: γραμματείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
Θέμα: ΣΥΡΙΖΑ – Τα αποδεικτικά στοιχεία
  • Αν αφαιρέσουμε τις μονάδες από τις δεκάδες του λεξάριθμου του Σύριζα, παίρνουμε τον αριθμό 6
  • Αν διαιρέσουμε τις Συνιστώσες του Σύριζα με το 2, παίρνουμε τον αριθμό 6
  • Για να καλέσουμε τον Αλέξη, λέμε Αλ 6
Όλα μαζί: 666
Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

Συμπληρωματικά στοιχεία για κάθε χρήση

Είναι ευρέως γνωστό ότι:
  • Ο πύργος της Βαβέλ συμβολίζει τις συνιστώσες του Σύριζα
  • Ο Ιούδας ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΑ Ιερουσαλήμ
  • Ο Πόντιος Πιλάτος υπήρξε μακρινός θείος της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου
  • Η Ρένα Δούρου ήταν ο τελευταίος πειρασμός για το Χριστούλη μας
  • Στο λιθοβολισμό της μοιχαλίδας συμμετείχαν Φαρισαίοι της ΚΟΕ
  • Εκείνοι που φώναζαν πιο δυνατά «Βαραβά-Βαραβά-Βαραβά» ήταν λαθρομετανάστες  (Φιλισταίοι, Λευίτες, Σαμαρείτες αλλά και Πρωτοαλβανοί) πληρωμένοι από το Σύριζα.
  • Στα ΑΣΚΙ είναι κρυμμένη η χαμένη επιστολή του Απ. Παύλου «προς Συριζαίους» (συμπληρωματική στην «προς Κορινθίους» και αφορά τη μάστιγα του ευρωκομμουνισμού)
  • Και μην ξεχνάτε: Τον 12ο του ’12 θα καταστραφεί ο κόσμος. 12 και οι Συνιστώσες του Σύριζα. 
Και επαναλαμβάνουμε: τυχαίο;;;

Εκ του Γραφείου Τύπου (Παράρτημα Δρομοκαϊτειου) του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Παγκαλου


Διά την υπογραφή
Ο θεράπων ιατρός

Τι σημαίνει σήμερα ο κομμουνισμός;


ΠΗΓΗ: ΕΠΟΧΗ
Οι φιλόσοφοι Λισιέν Σεβ και Αντρέ Τοζέλ συζητούν για το άτομο και τα κοινά αγαθά, το κράτος και την εξουσία, το κόμμα και τον κοινωνικό μετασχηματισμό από τη σκοπιά της κομμουνιστικής κουλτούρας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.
Ο Λουσιέν Σεβ είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, του βιβλίου
«Να σκεφτούμε για τον Μαρξ.
Ο άνθρωπος», εκδόσεις dispute.



Ο Αντρέ Τοζέλ είναι συγγραφέας των βιβλίων «Ένας κόσμος στην άβυσσο», δοκίμια για τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό, και «Ο μαρξισμός τον 20ό αιώνα», εκδόσεις syllepse.
Μέσα στα όρια που μας έχουν απομείνει, θα μπορούσαμε να επιχειρήσουμε να αποσαφηνίσουμε τρία μεγάλα ζητήματα της κομμουνιστικής κουλτούρας: άτομο και κοινό αγαθό, κράτος και πολιτική εξουσία, κόμμα και κοινωνικός μετασχηματισμός. Αλλά ίσως θα μπορούσαμε να αρχίσουμε από τον δικό σας ορισμό του κομμουνισμού και από το πώς αρθρώνεται με την υπόθεση της συλλογικότητας αυτού του φόβητρου 
που έχει πλήξει μια και καλή την υπόληψη του κομμουνισμού.

Αλλαξε η φύση του πολέμου στη Λιβύη

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

του Γ. Δελαστίκ

Ξέσπασε λοιπόν από το απόγευμα του Σαββάτου η αναμενόμενη επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης με στόχο τη βίαιη ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι και στη συνέχεια τη λεηλασία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας αυτής από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους.

Μετά από κάποια συμβολικά, προπαγανδιστικού χαρακτήρα πρώτα αεροπορικά πλήγματα από γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη που υπηρετούν τις προεκλογικές ανάγκες του Νικολά Σαρκοζί, ανέλαβαν δράση οι Αμερικανοί εκτοξεύοντας 112 πυραύλους Κρουζ τύπου Τόμαχοκ, εξαιρετικά μεγάλης ισχύος, με στόχους αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις του κανταφικού καθεστώτος.
Η εξαπόλυση της αμερικανονατοϊκής αεροπορικής επίθεσης άλλαξε ριζικά τον χαρακτήρα των συγκρούσεων στη Λιβύη. Μέχρι τώρα είχαμε μια εμφύλια σύρραξη, με τον Καντάφι να έχει βάψει τα χέρια του στο αίμα του λαού του. Ο Καντάφι δεν αντιμετώπισε βεβαίως μια αυθόρμητη εξέγερση άοπλων μαζών που ζητούσαν ειρηνικά την απομάκρυνσή του από την εξουσία. Αντιμετώπισε μια οργανωμένη ένοπλη εξέγερση, η οποία βάσει στρατιωτικού σχεδίου απέκτησε αρχικά τον έλεγχο των μεγαλύτερων λιβυκών πόλεων για να τον χάσει αργότερα, μόλις άρχισε η αντεπίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του κανταφικού καθεστώτος. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός ότι στο αίμα Λίβυων έβαψε τα χέρια του ο Καντάφι.

Στα όρια επιστήμης και πολιτικής: το 1821 στον ΣΚΑΪ


ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
του Παναγιωτη Σταθη

Η εθνική ιστορία, και ευρύτερα η εθνική ταυτότητα, έχει προκαλέσει ζωηρές συζητήσεις ή και αντιπαραθέσεις τα τελευταία χρόνια στον χώρο της δημόσιας ιστορίας, ορισμένες μάλιστα έλαβαν έντονο συγκρουσιακό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό είναι ευπρόσδεκτη η πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ να παραγάγει μια ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση του 1821 με υπεύθυνους επιστήμονες ιστορικούς, η οποία μάλιστα υποστηρίζεται από αρκετές παράλληλες δράσεις: σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συζητήσεων με καλεσμένους επιστήμονες, έκδοση ενός πεντάτομου επιστημονικού έργου για την Επανάσταση, έκδοση ενός παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου για την πολιορκία του Μεσολογγίου, αρθρογραφία στην Καθημερινή. Καθώς το ντοκιμαντέρ ανατρέπει τους παραδεδομένους εθνικιστικούς μύθους για την οθωμανική περίοδο και το Εικοσιένα, ξεσήκωσε ισχυρές αντιδράσεις από διάφορες εθνικιστικές μερίδες και από χώρους της λαϊκής και της άκρας δεξιάς.

MAXHTIKO ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΩΡΑ!

Από το 4ο τεύχος της εργατικής εφημερίδας ΔΡΑΣΗ που κυκλοφορεί
O μεσαίωνας και η βαρβαρότητα στη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ. Η φτώχια, η αβεβαιότητα, και η εξαθλίωση που επέλεξαν για μας τα αφεντικά, η κυβέρνηση, οι εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες τους είναι τώρα μια πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι.

Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από την υπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων (με την αζημίωτη στήριξη κυβερνήσεων, πολιτικών εκπροσώπων και συνδικαλιστικών ηγεσιών), αφού πετσόκοψαν και κατάργησαν κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλο τους φαγοπότι επικαλούμενοι την καπιταλιστική τους κρίση που δημιουργήσανε οι ίδιοι χωρίς όμως να την νοιώσουνε ποτέ.

Με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος και το δημόσιο έλλειμμα που εκτοξεύσανε στα ύψη για την πάρτη τους, συνεταιρίζονται για μια ακόμα φορά με την υπερεθνική κλίκα των ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ για να διασφαλίσουν τις τράπεζές τους, τα κέρδη τους, τη διαχρονική τους ευημερία, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας και δημιουργώντας νέες γενιές δίχως προοπτική και μέλλον. Καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τους κατώτερους μισθούς, μας θέλουν να δουλεύουμε σε συνθήκες σύγχρονων σκλάβων, με την καθημερινή “δουλειά” των ΜΜΕ, φοβισμένους και ανήμπορους να αντιδράσουμε.

WSJ: Προετοιμαστείτε για τη διχοτόμηση της Ευρωζώνης

Πηγή: capital gr
«Το εικοσιεπτά διαιρούμενο δια του δύο είναι ίσο με 17, με υπόλοιπο δέκα. Αυτά είναι τα νέα ευρω-μαθηματικά», αναφέρει σημερινό άρθρο της Wall Street Journal.

Στο άρθρο προβλέπεται ότι «αργά ή γρήγορα η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρωζώνη θα φτάσει στο τέλος της. Οι πιστωτές ελληνικών, ιρλανδικών, πορτογαλικών και πιθανότατα ισπανικών ομολόγων θα… βγουν κουρεμένοι, οι τράπεζες θα χρειαστεί να ενισχύσουν τα ανεπαρκή τους κεφάλαια, οι Γερμανοί εξαγωγείς θα συνεχίσουν να εξαργυρώνουν κέρδη χάρη στο ευρώ το οποίο θα αποδυναμωθεί υποχρεωτικά από τις χώρες του Νότου και η ευρωκρατία θα βρει νέους λόγους ύπαρξης. 

Τον Απρίλιο η τρόικα στην Αθήνα για νέα μέτρα



ΠΗΓΗ: euro2day

Ταξίδι «αστραπή» στη Αθήνα θα πραγματοποιήσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας στις αρχές Απριλίου για να δώσουν το «πράσινο φως» στα νέα μέτρα και στο φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο δουλεύουν πάνω σε αυτά τα δύο κρίσιμα μέτωπα, ώστε να είναι έτοιμα μέσα στο επόμενο 15θημερο. Εξελίξεις και για τα δύο θα υπάρξουν μέσα στην εβδομάδα. Στην κυβέρνηση θέλουν να δείξουν ότι όχι μόνο δεν κάνουν πίσω στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της παροχής των διευκολύνσεων στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, αλλά τρέχουν με γοργό ρυθμό τις αποφάσεις.

Αλλωστε, σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την οριστικοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών των αποφάσεων της έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Οι αποφάσεις θα λάβουν το τυπικό «ΟΚ» της Συνόδου Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής (24-25 Μαρτίου) και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείξει η Ελλάδα ότι δεν λαμβάνει επιπλέον μέτρα και δεν προχωράει στο γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δις. ευρώ.

Richard D. Wolff | "Public Higher Education" (Video)