Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ τα πρόστιμα για μη πληρωμή διοδίων



πηγή: tvxs 
Με διαδικασίες «εξπρές» εισήχθη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του δήμου και του δημάρχου Ωρωπού Ιωάννη Οικονομάκου που ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο «νόμος Ρέππα», που προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) η μη καταβολή των διοδίων και προβλέπει παράλληλα την επιβολή προστίμου.
Ειδικότερα, στις 14 Μαρτίου 2011 το Β' Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων Αττικής «έκοψε» πρόστιμο 200 ευρώ στον δήμαρχο Ωρωπού, καθώς οδηγώντας αυτοκίνητο του δήμου δεν κατέβαλε διόδια στις Αφίδνες.

Ανταλλακτήριο αγροτικών και ελληνικών προϊόντων



Από το Πατριωτικό Μέτωπο


Ένα ακόμη βήμα για την ανακούφιση του Λαού μας: Ολοκληρώνεται το Ανταλλακτήριο αγροτικών και ελληνικών προϊόντων. Καλούνται εθελοντές/αγρότες/καταναλωτές να στηρίξουν/βοηθήσουν/στελεχώσουν τον αγώνα μας ώστε να μην πεινάσει κανείς, στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε και στις σκοτεινότερες που έρχονται.

Ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, οι εργασίες προετοιμασίας του Ανταλλακτηρίου Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων «Αλληλέγγυον», έτσι ώστε να αρχίσει να υποδέχεται τα πρώτα αγροτικά/ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα τα διαθέτει ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΕΡΔΟΣ στους καταναλωτές της Αθήνας.


Did Piraeus Bank Forgive Loans to Offshore Vehicles? Similarities to Proton Bank Alleged



Πηγή: wikigreeks
November 2, 2011
Over the last 24 hours, sources in Athens have been providing further details on the offshore transactions allegedly involving Piraeus Bank in 2008, and the allegations are not pretty.
The latest report is that the vehicles into which Piraeus Bank allegedly put some €250 million in 2008 were supposed to be for real estate investments, although where any money actually went is not known.
The full list that is now circulating in Greece includes the following names of otherwise unknown offshore vehicles that are alleged to have received funds from Piraeus Bank, with the amounts indicated if known. As reported to us, they are:
  • Hadus Ltd - €30 million
  • Bratzano Ltd - €30 million
  • Bel-Global Inc - €30 million
  • Nesfield SA - €30 million (WikiGreeks comment: the names of these four entities are now in wide circulation in Athens)
  • Ponte Finance Ltd - €20 million
  • Ellensburg - €15,730,943 million (WikiGreeks comment: Ellensburg is unusual in not being a nice round number like the others – perhaps it represented an actual purchase of something.)
  • Dealand - €15 million 
  • Fonblanque - €3 million
  • MGS Real Estate - €798,111 (WikiGreeks comment: The small amount involved would suggest some actual real estate transaction, such as the purchase of an individual residential property.)
  • MS Ependytiki - €2,500,000 (WikiGreeks comment: For non-Greeks, the work Ependytiki means ‘investment,’ but what kind is not yet known.)
  • Med-City - €4,640,371
  • Stormont - amount not specified
  • Avecmac - amount not specified
  • Woodfin - amount not specified
  • Invardo - €35 million
  • Roots - €17,030,400
  • TOTAL: €247,068,485

Για τις νεότερες εξελίξεις


Πηγή: Βαθύ Κόκκινο
του ciaoant1
Σύντομες σημειώσεις:

1) Στη χθεσινή σύνοδο, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί ουσιαστικά είπαν εκβιαστικά "ή θα κάνετε ότι σας λέμε ή άντε γεια". Για "δημοκρατίες" και τέτοια δεν το συζητάμε, αυτά εξαφανίζονται με ρυθμούς-ρεκόρ.

2) Ο εκβιασμός αυτός μάλλον θα εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο το λαό εδώ στην Ελλάδα, ωστόσο η ντόπια άρχουσα τάξη έχει χεστεί πάνω της. Δε ξέρουν τι να κάνουν χωρίς Μέρκλε, Σαρκοζί, ΔΝΤ, κτλ, καθώς ξεκάθαρα δέχονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε προτεκτοράτο, ώστε να εξασφαλίσουν μια θεσούλα για τους εαυτούς τους (όσο για το λαό, ας ζήσει, ή ας πεθάνει, ως μοντέρνος είλωτας - σιγά μη νοιαστούν).


Πέμπτη, 3/11/2011, 12:35 π.μ.


  • Προσωπικά δεν μπορώ να κατανοήσω ακόμη τι ώθησε τον κ. Παπανδρέου στις ατυχείς ενέργειες των τελευταίων 48 ωρών (που θα είναι και οι τελευταίες του πολιτικά, όπως δείχνουν τα πράγματα).
  • Όποιος άκουγε χθες τις ομιλίες των ‘πιστών’ στην γραμμή του δημοψηφίσματος, βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην βουλή, μεταφερόταν σε άλλες εποχές. Ένας υστερικός σχεδόν θούριος για μια υποτιθέμενη επίθεση στα ‘συμφέροντα’, στις ‘τράπεζες’, στους ‘καναλάρχες’, που ..καταπίεζαν τον πρωθυπουργό τους, κι εκείνος προσφεύγει στην δύναμη του λαού ! Τώρα, συγνώμη, αλλά ακόμη και εάν ειλικρινά τα πιστεύουν όλα αυτά, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να τα συνδέσουν με την κ. Παναρίτη και την κ. Καΐλη. 
  • Η Αριστερά παραμένει αμήχανη ενώπιον των εξελίξεων. Δηλώνει πως ΔΕΝ θέλει το δημοψήφισμα προδίδοντας τον φόβο της. Φοβάται η Αριστερά την πλειοψηφία του ΟΧΙ;; Φοβάται την ήττα του ΝΑΙ;; Δεν έχει ακόμη διευκρινίσει: Κι όμως. Ένα δημοψήφισμα θα μπορούσε να προσθέσει τις δυνάμεις της Αριστεράς, και να μετρήσει με καθαρό τρόπο τα δύο μέτωπα που συγκρούονται.
  • Πάνω απ’ όλα, η Αριστερά πρέπει να καταλάβει πως ο κόσμος μπορεί, εάν παραμείνει αμφιταλαντευόμενη, να την υπερβεί.
  • Κάθε φορά που κάποιος ακόμη βουλευτής αίρει την στήριξή του στον Παπανδρέου, ανεβαίνει το Χρηματιστήριο !!

Ευλογημένοι οι πιστωτές…



Πηγή: Sofokleous 10

Ευλογημένοι οι πιστωτές ότι αυτοί κληρονομήσωσιν τη γη…  Όχι, δεν πρόκειται για απόσπασμα από την επί του  Όρους Ομιλία. Κι όμως οι πιστωτές το πιστεύουν: αν όλοι ήταν πιστωτές, δεν θα είχαμε ανεξόφλητα χρέη και χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Έτσι πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς, πιστεύουν οι πιστωτές. Αλλά κάνουν λάθος. Δεδομένου ότι η γη δεν διεξάγει εμπορικές συναλλαγές με τον πλανήτη Άρη, οι πιστωτές είναι συνδεδεμένοι με τους δανειολήπτες. Οι πρώτοι πρέπει να συγκεντρώνουν απαιτήσεις από τους δεύτερους. Αυτό, όμως, τους πιάνει στην παγίδα που οι ίδιοι κατασκευάζουν. 

Τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη – Κίνα, Γερμανία και Ιαπωνία – είναι κράτη πιστωτές. Έχουν μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα σε καλές και κακές συγκυρίες.  Πιστεύουν λοιπόν ότι έχουν το δικαίωμα να επιπλήττουν τους δανειολήπτες για τα λάθη  τους.

BBC: Το τίμημα της Ελληνικής Δημοκρατίας



ΠΗΓΗ: euro2day

Τις επιπτώσεις που θα είχε για την ευρωζώνη, την Ε.Ε., τις τράπεζες και τους Ευρωπαίους φορολογουμένους ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην περίπτωση όπου διεξαχθεί το δημοψήφισμα που έχει προτείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός αναλύει σε άρθρο του ο επιχειρηματικός συντάκτης του BBC Robert Peston. 

«Είναι εύκολο να δούμε γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα για το τελευταίο πακέτο διάσωσης της ευρωζώνης. 

Πιθανότατα, εκτιμά ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα η Ελλάδα να συνεχίσει το έργο της εάν οι Έλληνες δεν επικυρώσουν πρώτα δημοσίως το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

Για να είναι αποτελεσματικό αυτό το σχέδιο, θα πρέπει να γίνουν τεράστιες θυσίες από τους περισσότερους Έλληνες, υπό τη μορφή σοβαρών περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες, υψηλότερων φόρων και αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και -αυτό ίσως είναι και το σοβαρότερο- με πολύχρονη μείωση των πραγματικών μισθών. 

Το 64% των δαπανών για τοκοχρεολύσια (!)




Το σύνολο των 65 δισ. ευρώ από τα δάνεια της τρόικας, κατέληξε στα χέρια των πιστωτών του ελληνικού δημοσίου
Το 64% των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού, άγγιξαν οι δαπάνες για πληρωμή τοκοχρεολυσίων το εννιάμηνο Γενάρη - Σεπτέμβρη 2011, ενώ όλο το υπόλοιπο 36% διατέθηκε για το σύνολο των αναγκών της λειτουργίας του κράτους. Τα διάφορα λειτουργικά έξοδα, τη διατήρηση των κρατικών μηχανισμών και οργανισμών, την πληρωμή μισθών, συντάξεων, την επιχορήγηση ασφαλιστικών ταμείων, συγκοινωνιακών φορέων κλπ.
Ειδικότερα, οι συνολικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν το εννιάμηνο στα 106,2 δισ. ευρώ, τα οποία αναλύονται σε 67,8 δισ. ευρώ για εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους και 38,4 δισ. ευρώ για την κάλυψη του συνόλου των κρατικών δαπανών. Με δεδομένο ότι από τις πρώτες πέντε (5) δόσεις του δανείου των 110 δισ. ευρώ, η Ελλάδα έχει λάβει 65 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση, ότι η χορήγηση του δανείου από την τρόικα, αποσκοπεί αποκλειστικά στην πληρωμή των πιστωτών του ελληνικού δημοσίου. 

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ κατά παροχής ψήφου εμπιστοσύνης


Συλλαλητήριο κατά της κυβέρνησης και με αίτημα να μη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή διοργανώνει σήμερα η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας, αλλά για τον προϋπολογισμό και τα συνοδευτικά μέτρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου κατά των μισθών και των συντάξεων, τους φόρους, την ύφεση στην αγορά και την ανεργία.
Η συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων έχει προγραμματιστεί για τις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, προκειμένου να στείλουν «νέο, ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα στην ελληνική Βουλή ότι η ελληνική κοινωνία στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι αντίθετη με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και έχει ήδη άρει τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης».

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε: «Οι προβλέψεις της νέας δανειακής σύμβασης, ειδικότερα στο μέρος που αφορούν νέα μακροπρόθεσμα μέτρα λιτότητας, περικοπών και ανατροπών σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι απαράδεκτες, αντιαναπτυξιακές και αντικοινωνικές».

Spiegel: Greek Exit From Euro Zone Just a 'Matter of Time'



ΠΗΓΗ: Der Spiegel

Last week, it looked as though the euro had been saved. Now, in the wake of Greek Prime Minister Papandreou's announcement of a national referendum on the bailout package for his country, the common currency is even closer to the abyss. Still, say German commentators, it may have been the right move.

Despite its location on France's glamorous Cote d'Azur, Wednesday evening's meeting likely won't be a pleasant one for Giorgios Papandreou. The Greek prime minister is set to meet with German Chancellor Angela Merkel and French President Nicolas Sarkozy. None of them, one presumes, will be in the mood to enjoy their enchanting surroundings.
Leaders of the world's most powerful economies begin arriving on France's south coast on Wednesday night for the Thursday kick-off of this year's G-20 summit. Host Sarkozy had been hoping the gathering would focus on raising funds to boost the effectiveness of the euro backstop fund, the European Financial Stability Facility (EFSF), but the success of the meeting is now in doubt. Papandreou's announcement on Monday evening that he was planning to hold a referendum on the EU bailout package for his country has shocked and infuriated his would-be benefactors -- and sent global markets into yet another tailspin.