Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Προσφυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσφυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αύριο, από κλιμάκιο της Συμμαχίας για την Ελλάδα, για την αστυνομική βία στο Σύνταγμα. Παράλληλο αίτημα στον Εισαγγελέα Ακροάσεων, να δοθούν από την ΕΛ.ΑΣ. τα ονόματα των διμοιριτών και των επικεφαλής των ΜΑΤ, για να υποβληθούν μηνύσεις εναντίον τους.

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα προσφύγει αύριο κλιμάκιο της Συμμαχίας για την Ελλάδα. Από τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό, θα ζητήσει να διατάξει την άσκηση ποινικών διώξεων κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι κατά παράβαση καθήκοντος και λειτουργώντας έξω από κάθε λογική έννομης τάξης, βιαιοπράγησαν με διάφορους τρόπους και μεθόδους, κατά των Ελλήνων πολιτών στο Σύνταγμα.

ΕΕΧ: Προς τον Πρωθυπουργό (στου κουφού τη πόρτα)ΠΗΓΗ: Κατερίνα


ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ

Ν. Π. Δ. Δ. Ν. 1804/1988
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
Τηλ.:210 38 21 524, 38 29 266,
Fax: 38 33 597
E-mail: info@eex.gr
ASSOCIATION OF GREEK CHEMISTS
27 Kaningos Str, 106 82AthensGreece
Tel. ++30-1-38 21 524; ++30-1-38 29 266,
Fax; ++38 33 597
E-mail: info@eex.gr
Αρ. Πρωτ. 389 Αθήνα, 14 Μαΐου 2010
ΠΡΟΣ: τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος,
κ. Γεώργιο Παπανδρέου
ΘΕΜΑ: Απαγόρευση χρήσης χημικών ουσιών - δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης
Εξοχότατε (!) κύριε Πρωθυπουργέ,
Ανάμεσα στα τραγικά γεγονότα της περασμένης εβδομάδας που χαρακτήρισαν, άδικα, μια μαζική και με λίγες εξαιρέσεις από τη δράση ακραίων στοιχείων, ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την οικονομική επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων, θα θέλουμε να ξεχωρίσουμε και να επαναφέρουμε το θέμα της χρήσης χημικών ουσιών-δακρυγόνων από τις δυνάμεις επιβολής της δημόσιας τάξης για την καταστολή και διάλυση του πλήθους.

Τα Μνημόνια θα πάνε πίσω στο 2001 τη σύγκλιση της χώρας με την Ε.Ε. των 15

Ενας από τους βασικούς στόχους της δημιουργίας της ΕΟΚ και στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήταν η οικονομική σύγκλιση των χωρών-μελών της.
Ενα μέτρο της σύγκλισης αυτής είναι η σχέση τού κατά κεφαλήν Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) τους, όχι σε ευρώ, αλλά σε Μονάδες Αγοραστικής Δύναμης (ΜΑΔ) σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε ευρώ του συνόλου των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. Οι βασικοί παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η σύγκλιση μιας χώρας είναι η αύξηση του συνολικού ΑΕΠ σε ευρώ, το κόστος ενός «καλαθιού» αγαθών και υπηρεσιών (δηλαδή, χονδρικά, ο πληθωρισμός) και η αύξηση του πληθυσμού της, όλα σε σχέση με τα ίδια στοιχεία της Ε.Ε. ως συνόλου. 

Βασικά οικονομικά μεγέθη

 
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
του Γ. Δερμούση

Αναρωτιέμαι αν η κυβέρνηση και τα κόμματα, που προτείνουν οικονομικές πολιτικές, παίρνουν άδικα μέτρα, και θέτουν διλλήματα χρεοκοπίας και στάσης πληρωμών, if not..., έχουν γνώση για βασικά νούμερα της οικονομίας, και αν ναι, γιατί δεν ενημερώνουν και τον κόσμο;
 
Το Υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε τον Μάιο του 2010 ότι η φοροδιαφυγή ανέρχεται στα 100 δις ευρώ ετησίως, και προσδιόρισε την έκταση της φοροδιαφυγής στο 40% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ). Αυτό περιλαμβάνει εισοδήματα που αποκρύφτηκαν, και τη μαύρη οικονομία, όπως, παράνομες δραστηριότητες. Η Εθνική Τράπεζα μάλιστα εκτιμά ότι ξεπερνά τα 110 δις ευρώ.
 
Σε ενημερωτικό σημείωμα του Υπ. Οικονομικών αναφέρει ότι: "στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων από τα περίπου 100 δις ευρώ που δηλώνονται μόνο τα 30 αποτελούν αντικείμενο φορολόγησης". Θα θέλαμε πολύ να ενημερωθούμε, ποιες είναι οι κατηγορίες αυτές φυσικών προσώπων, με συνολικά εισοδήματα 70 δις, που απαλλάσσονται από φόρο;
 

Resistance Festival 2011: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


4η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός)
1 | 2| 3  ΙΟΥΛΙΟΥ

Τυνησία, Αίγυπτος, Συρία, Υεμένη… ξεσηκωμός στον Αραβικό κόσμο. Μαδρίτη, Βαρκελόνη, Λισαβόνα, Αθήνα… οι πλατείες αγανακτούν και κάνουν πολιτική. Ο νόμος «όπου υπάρχει καταπίεση θα υπάρχει και αντίσταση» δεν μπορούσε παρά να εκδηλωθεί!
Δεκαετίες ολόκληρες διεφθαρμένα καθεστώτα, φτώχεια και ανεργία. Ένας κόσμος που φτιαχνόταν για εμάς χωρίς εμάς, μια δημοκρατία που συνθλίβεται στους μονόδρομους των αγορών, μια ζωή για τις επόμενες γενιές χειρότερη από αυτήν που είχαν οι προηγούμενες.
Τρία χρόνια μέσα στην κρίση. Ένας χρόνος Μνημόνιο στη χώρα μας, αρκετές βδομάδες με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, στις πλατείες όλου του κόσμου, να ζητάνε: Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, Ψωμί, Δουλειά.

Να εμποδίσουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. (Αγοράζοντάς την. Δείτε πως!)


Παντελής Ραδίσης

Στην πολιορκία της Ακρόπολης, λίγο πριν αρχίσει ο βομβαρδισμός (11 Μαρτίου 1822), η Ελληνική Κυβέρνηση συνιστούσε «προσοχή» στον επικεφαλής Γερμανών φιλελλήνων, Γάλλο συνταγματάρχη Ολιβιέ Βουτιέ: «…μη λησμονήτε», υπεδείκνυε, «ότι μέσα εις το Κάστρον περικλείονται αυτά τα πολύτιμα λείψανα της αρχαιότητος, οπού ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν ημπόρεσε να εξαφανίση· συνιστώμεν εις την αγάπην σας προς το ωραίον τα αριστουργήματα των προγόνων μας. Είθε η αιγίς της Αθηνάς να προφυλάξη τον ναόν της»…

Ταπεινωμένος και βιασμένος: (Παπουτσή ΑΚΟΥΣ;)


Wed, 29/06/2011 - 23:02 — Mediasoup

Βιαστή μου Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Βιαστή μου Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Βιαστή μου Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

Σήμερα το πρωί γύρω στις 11.30, καθώς κατευθυνόμουν με έναν φίλο μου προς τη διασταύρωση των οδών Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου ομάδα της ΕΛ.ΑΣ μας διέταξε προς προληπτικό έλεγχο της τσάντας ώμου που κρατούσα και σωματικό έλεγχο στον φίλο μου.

Η τσάντα μου ανοίχτηκε παρουσία 10 περίπου μελών των ΜΑΤ.
Μέσα της βρέθηκαν ένα αντίτυπο ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη, το οποίο σκίστηκε από τα όργανα έννομης τάξης επιτόπου, ένα μπουκάλι Malox με το οποίο με περιέλουσαν, μια χάρτινη μάσκα αγορασμένη από φαρμακείο κι ένα μπουκάλι νερό.

Μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλε στον Αρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας


Πηγή: Xrimanews.gr

Μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΛ.ΑΣ. υπέβαλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε φωτογραφίες και βίντεο για τα όσα συνέβησαν στο Σύνταγμα την Τρίτη και την Τετάρτη και ζητά διευκρινίσεις για τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Για την υπόθεση έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, μετά τις καταγγελίες του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κ.Λουράντου.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τη χρήση χημικών ουσιών από την ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Παράλληλα, οι γιατροί έχουν αποστείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών, που χρησιμοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ, προκειμένου να αποφανθεί για τη σύστασή τους.

Ελλάδα και λιτότητα: Βρυξέλλες ενάντια στο λαό


«…όποιος είχε ποτέ ανησυχήσει για το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης, αυτό κειτόταν εδώ μπροστά του, εντελώς γυμνό…»

ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ του GUARDIAN (29 Ιουνίου 2011)
 Μετάφραση: youpayyourcrisis.blogspot.com

Ένα πολύ γελοίο είδος δημοκρατίας βρισκόταν σε κοινή θέα στην Ελλάδα την Τετάρτη. Κάτω από τις διαταγές των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, βουλευτές στην Αθήνα πέρασαν με βιάση ένα μεγάλο αριθμό σκληρών μέτρων (28 δις ευρώ), τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ελλήνων διαδηλωτών αντιμετώπιζαν τεράστιες ποσότητες δακρυγόνων και την αστυνομία. Μετά την ψήφιση του πακέτου μέτρων από μια οριακή πλειοψηφία, οι πολιτικοί έφευγαν από το κοινοβούλιο συνοδευόμενοι από την αστυνομία. Όποιος είχε ποτέ ανησυχήσει για το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης, αυτό κειτόταν εδώ, στα συνεχόμενα δελτία των καναλιών, εντελώς γυμνό. Και οι διαδηλωτές δεν ήταν μια φωνακλάδικη μειοψηφία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 80% των Ελλήνων αντιτίθενται σ’ αυτά τα μέτρα λιτότητας.

Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις είναι σαν να βάζεις γάζα σε θανατηφόρα πληγήGreece may have averted the worst by passing an austerity package on Wednesday, but the government of Georgios Papandreou will continue to face massive public resistance to its course. German commentators warn that Athens isn't out of the woods yet.

ΠΗΓΗ: Der Spiegel (Επισκόπηση του γερμανικού τύπου για τη χθεσινή ψηφοφορία)


For German Chancellor Angela Merkel, it was "really good news." But many Greeks, it would seem, beg to differ.
The news that the Greek parliament had passed Prime Minister Georgios Papandreou's latest package of austerity measures prompted particularly brutal rioting in the streets of Athens on Wednesday. Demonstrators clashed with policeinto the early hours of Thursday. Protesters attacked a post office in the Finance Ministry building, while riot police fired tear gas and even threw stones back at demonstrators.
The €28.4 billion ($41 billion) austerity package foresees €15 billion in additional tax revenues over the next five years, combined with savings of over €13 billion through cuts in social benefits and in the public sector. Privatization of state assets will provide an additional €50 billion. The Greek parliament had to pass the package in order to receive the next tranche of aid from the European Union and the International Monetary Fund, otherwise the state would have gone bankrupt within the next few weeks.