Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

όταν θα πάρουν φωτιά οι ασπίδες

ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία
Στάθης


Μεταμορφωμένος τότε σε ταύρο ο Δίας μετήγαγε την Ευρώπη στη Δύση, 


μεταμορφωμένη σήμερα σε αποδιοπομπαίο τράγο η Ελλάδα επιστρέφει απ' τη Δύση πού;

.........................................

Εδώ; δεν θα 'χει να πληρώσει ούτε το φως. Το ανέσπερον
Δεν είναι πατρίδα μου το Προτεκτοράτο.
Εμένα, πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, και δεν μπορεί στην Ελλάδα να ξεκινάει τη διαδρομή του για να μάθει γράμματα στα παιδιά ένας δάσκαλος με 660 ευρώ τον μήνα,
για να πάρει 750 ευρώ στα 45 του και να μην κάνει παιδιά δικά του ο ίδιος ποτέ...
Δεν είναι Πρωθυπουργός μου
αυτός ο τύπος που πάει να κάνει τη Θράκη Ειδική Οικονομική Ζώνη υπό την Εντολή της Γερμανίας - ανοίγοντας
έτσι έναν ακόμα δρόμο για την «αυτονόμηση» της περιοχής και τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας...

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοβουλίες ανυπακοής απέναντι στα χαράτσια




Με άμεση και… κατεπείγουσα αιχμή τα «αντισυνταγματικά», «φορομπηχτικά» και «άδικα» χαράτσια και την κατά συνέπεια αναγκαία ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών ανυπακοής κινούνται ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με τη στήριξη των πολύπλευρων κινητοποιήσεων που ξεσπούν εξαιτίας των αθρόων απολύσεων, της επερχόμενης εφαρμογής της εφεδρείας στο Δημόσιο και του γενικότερου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Ειδικά όσον αφορά τα χαράτσια, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζονται σε πρωτοβουλίες για την πολιτική αλλά και νομική στήριξη καταρχήν όσων κοινωνικών ομάδων δεν έχουν να πληρώσουν, ενώ σε δεύτερο πλάνο γίνεται λόγος και για στήριξη κι εκείνων που δεν θέλουν να πληρώσουν. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι πρέπει να βγουν μπροστά και να υποστούν πρώτοι τις συνέπειες.
Πρώτος ο Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα πληρώσει το χαράτσι για το ειδικό τέλος ακινήτου και θα καταβάλει το σχετικό αντίτιμο στο υπό εγκατάλειψη ΚΕΘΕΑ, ενώ το ποσό που αντιστοιχεί στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα το καταθέσει στο Παρακαταθηκών και Δανείων, προτείνοντας στα στελέχη του κόμματός του να πράξουν ανάλογα.

Οι καταστροφικές συνέπειες της παραμονής μας στην Ε.Ε. (χωρίς περικοπές)



ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Στο προηγούμενο άρθρο[1] αναφέρθηκα στη μοναδική, κατά τη γνώμη μου, διέξοδο από την καταστροφική κρίση που δημιούργησαν οι ξένες ελίτ με τη συνεργία των ντόπιων, η οποία εσκεμμένα οδηγεί στην απόλυτα ελεγχόμενη από αυτές χρεοκοπία μέσα στην ΕΕ ―γεγονός που θα έχει αναπόφευκτο αποτέλεσμα, πέρα από τις μακροπρόθεσμες καταστροφικές συνέπειες που ήδη είχε η ένταξή μας στην ΕΕ πάνω στην παραγωγική και καταναλωτική δομή της χώρας, τη διαφαινόμενη πλήρη «Λατινοαμερικανοποίησή» της. Δηλαδή, την απόλυτη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού, την «Κινεζοποίηση» της εργασίας, το ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου στις ίδιες ελίτ, και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών γενικότερα. 

Ό,τι πει ο θεός!



Από το e-βημα 


Νέα εντυπωσιακή πρωτοβουλία του κ. Γ. Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Την ώρα της προγραμματισμένης συνάντησης της κυρίας Άνγκελα Μέρκελ με τον κ. Νικολά Σαρκοζί αύριο στο Βερολίνο ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Άγιο Όρος για να προσευχηθεί. Τα κύματα της προσευχής θα εκπέμπονται από το Πρωτάτο. Την εθνική προσπάθεια θα ενισχύσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα παρευρίσκεται στις Καρυές, ενώ εκπρόσωποι τριών γενεών «νεοπαπανδρεϊκών» θα προσευχηθούν μαζί με τον Πρωθυπουργό. Πρόκειται για τον κ. Κ. Σπηλιόπουλο (φίλο από το ηρωικό 1981), τον κ. Π. Μπεγλίτη (δίπλα στον Γιώργο από τα ‘90s) και το νέο «πουλέν» για το fin de siecle κ. Άγγελο Τόλκα. Επισήμως, η αιτία της συναντήσεως είναι τα εικοσάχρονα του Πατριάρχη στον οικουμενικό θρόνο. 

Τα απεχθή χρέη του Μουμπάρακ



*


NEW YORK – A glance at Egypt’s public finances reveals a disturbing fact: the interest that the country pays on its foreign loans is larger than its budget for education, healthcare, and housing combined. Indeed, these debt-service costs alone account for 22% of the Egyptian government’s total expenditures.
The impact has become impossible to ignore. With growing political uncertainty and a slowing economy, Egypt is likely to witness decreasing government revenues, increasing demands for urgent spending, and rising interest rates on government borrowing. This could lead to a fiscal catastrophe for the government at the very moment when the country is attempting a complicated political transition.
Egypt’s public debt is around 80% of GDP, very close to the 90% level that economists Kenneth Rogoff and Carmen Reinhart identify as a harbinger of slower growth and heightened vulnerability to financial and fiscal crises. Egyptians need only glance north, at the European debt crisis, to understand they should sort out their debt problem now, rather than waiting until it reaches Greek proportions.

ΤΩΡΑ: Το πιο ευρύ λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή του παράνομου καθεστώτος.




«Είναι χούντα», «πως ν αντιμετωπίσεις μια χούντα», είναι τα λόγια που άκουγες σε κάθε γωνιά του μετρό απ τους ανθρώπους που κατέφυγαν εκεί για ν αποφύγουν τα χημικά και την αγριότητα των πραιτωριανών των ΜΑΤ, στη διαδήλωση της 29 Ιούνη στο Σύνταγμα.
Πόσο πιο απλά να πει ο κόσμος, που αποφασίζει να χρησιμοποιήσει στοιχειώδη δικαιώματά του, ότι εδώ δεν υπάρχει καμιά νομιμότητα και καμιά λειτουργία θεσμών, αλλά στυγνή επιβολή ενός ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ.
Πρέπει ν ανατρέψουμε όχι μια κυβέρνηση, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Γιατί την κυβέρνηση στις παρανομίες και τα εγκλήματά της τη στήριξαν –πέρα απ τις μνημονιακές και «αντιμνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις - η αστυνομία και το σύστημα «Δικαιοσύνης» (που έφτασε να βαφτίζει το κρέας ψάρι, ότι δηλαδή η δανειοδοτική σύμβαση του μνημονίου δεν είναι διεθνής σύμβαση, εμπαίζοντας έτσι έναν λαό που λιμοκτονεί και καταστρέφεται απ αυτή τη συμφωνία, που αφήνει τους Ψωμιάδηδες να καπνίζουν ελεύθεροι το πούρο τους και κυνηγάει τους Βήχους και τα μικρά παιδιά βαφτίζοντάς τα τρομοκράτες κ.ό.κ.). Και επίσης  η ηγεσία του ΣΕΒ (που πάντα έκρινε πως τα μέτρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά ποτέ δεν πρόσεχε τις παρανομίες και τις αντισυνταγματικές ενέργειες για την επιβολή τους).

The US today: economic stagnation, political paralysis



Πηγή: The Guardian
M. Weisbrot
The monthly employment report for September, released Friday, shows how far America remains from an economic recovery that might feel different from a recession to most of the public, nearly four years after the Great Recession began. Unemployment remained at 9.1% in the household survey. With a jump of 342,000 thousand additional people involuntarily working part-time, the labor department's broadest measure of unemployment (which includes these workers and others who have quit looking for work because they can't find it) rose to a near-record 16.5% of the labor force.
As my colleague Dean Baker pointed out, the 103,000 jobs gained in September brought the total jobs added over the last three months to just enough to keep pace with the growth of the labor force. If present trends continue, we are going to be looking at intolerably high levels of unemployment for years to come.

«Η καπιταλιστική κρίση. Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωσηκαι στη χώρα μας. Η δυνατότητα άλλου δρόμου»



Μετά την επιτυχημένη ιδρυτική της συνέλευση στις 27/7/2011, η «Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ» – που  συσπειρώνει ήδη ένα σημαντικό φάσμα αγωνιστών της αριστεράς, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, καθώς και της μαχόμενης διανόησης – επιχειρεί τη δεύτερη κεντρική δημόσια παρέμβασή της. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διοργανώνει Ημερίδα με διπλή θεματολογία:


Ημερίδα
επιστημονικής τεκμηρίωσης και πολιτικής προετοιμασίας
ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ
Διεξάγεται το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011
από 17.00 έως 22.30
στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα)

  
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
I. ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ελλάδα, Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση
στη δίνη της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης                                                         
διάρκεια: 17.00 – 18.30

Στις 28 Οκτωβρίου λέμε όχι στους νέους κατακτητές της χώρας και στις 17 Νοέμβρη διώχνουμε την νέα χούντα που κυβερνά τον τόπο



ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Του Λουκά Καμαριανού


•    Σε όσους είναι πραγματικά αγανακτισμένοι.

•    Σε όσους δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν την χώρα μας να ρημάζει, να γελοιοποιείται διεθνώς και να σέρνεται σαν ζητιάνος πίσω από τους παγκόσμιους τραπεζίτες δεσμοφύλακες των λαών.

•    Σε όσους δεν μπορούν να κυβερνώνται άλλο πια από παλιάτσους, ψεύτες και ανδρείκελα.

•    Σε όσους έχουν χάσει τις δουλειές τους, βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται και ζούνε την συνεχή επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.

•    Σε όσους αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους, για τους κόπους μιας ζωής και για την εξασφάλιση των γηρατειών τους με αξιοπρεπείς συντάξεις.

•    Σε όσους ζητούν καλύτερη ποιότητα της κοινωνίας, του κράτους και της ζωής των πολιτών από αυτήν που είχαμε δεκαετίες τώρα.

•    Σ’ αυτούς που πιστεύουν στη δύναμη των πολιτών.

Μπράβο κύριε Υπουργέ !!...



Να χαρώ εγώ Εθνικό Φορολογικό Σύστημα ! Αυτό το ‘δίκαιο’. Το ‘για πάντα’. Το ..Βενιζέλειο…

Και να μην σας κουράσω τώρα, με κλιμάκια, συντελεστές, αφορολόγητα κλπ. Κάθισα και τα μάσησα, και ιδού το αποτέλεσμα:

Μικτό εισόδημα 12.000, θα επιβαρυνθεί (σε σχέση με την κλίμακα του 2010), 700 ευρώ, ή το 5,83% του εισοδήματος.

Μικτό εισόδημα 16.000, θα επιβαρυνθεί 700 ευρώ, ή το 4,37% του εισοδήματος.

Μικτό εισόδημα 26.000, θα επιβαρυνθεί 720 ευρώ, ή το 2,77% του εισοδήματος.