Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΑ ΝΕΑ, ΜΙΚΡΗ ΚΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΡΧΗ




δημοσιεύτηκε στο Πριν ,9/1/2011

της Σοφίας Σακοράφα


Η φιλοξενία που μου προσφέρει σήμερα το Πριν είναι κατ' αρχήν σημαντική. Παράλληλα, στο μυαλό μου έχει μία πολυεπίπεδη σημασία. Πυρήνας της σκέψης μου είναι το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε μια διαφορετική αντίληψη ή κοσμοθεωρία για το πώς θα ανατραπεί αυτό το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα καταλήγουμε σε μια κοινή διαπίστωση, αυτή που έκανε και ο Θ. Αγγελόπουλος, ότι τελικά αυτός ο κόσμος είναι πολύ κακός για να είναι οριστικός. Με την έννοια αυτή το σημερινό βήμα, είναι βήμα μιας κοινής διαπίστωσης, αλλά και η απαρχή μιας ζύμωσης τόσο σε ιδεολογικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Με απλά λόγια όπως ο κόσμος το αντιλαμβάνεται, σήμερα ξεκινάμε από αυτά που μας ενώνουν, αλλά και συζητάμε για αυτά που -όχι μας χωρίζουν-αλλά, μας προβληματίζουν, μας φορτίζουν, μας κινητοποιούν, μας ερεθίζουν στη βάση της θέσης, της αντίθεσης, αλλά και της σύνθεσης.

“Υπάρχουν πετρέλαια” Γεώργιος Αλ Καστρί (ο δεύτερος)



ΠΗΓΗ: Techie Chan
Το τελευταίο δίμηνο τα γνωστά παπαγαλάκια των καναλιών προπαγανδίζουν, με συνωμοτικό ύφος και κλείσιμο του ματιού στους τηλεθεατές, πως υπάρχουν κάποια τεράστια και μυστικά αποθέματα πετρελαίου στο Αιγαίο που θα λύσουν όλα μας τα οικονομικά προβλήματα.
Αυτό στην επικοινωνία και τη ζαχαροπλαστική το ονομάζουμε στρώσιμο φύλλου. Η κυβέρνηση/νοικοκυρά απλώνει το φύλλο με τα γνωστά παπαγαλάκια, προκειμένου να μπορέσει μετά να βάλει τη γέμιση, που είναι στην ουσία ο κύριος πολιτικός της στόχος. Αυτή η γέμιση ήρθε με τη μορφή: Σχέδιο Νόμου «Σύσταση φορέα για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων». Σε αυτή, το ΥΠΕΚΑ μας ενημερώνει πως υπάρχει κάποιο “πετρελαϊκό δυναμικό” στον ελλαδικό χώρο το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να καλύπτει “το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας”. Οι ενεργειακές ανάγκες της χώρας σε πετρέλαιο, είναι περίπου 120εκ βαρέλια το χρόνο. Το 1/3 αυτών, είναι 40εκ βαρέλια το χρόνο. Άρα όλα τα πανηγύρια γίνονται για 40εκ βαρέλια το χρόνο. Να δούμε τι σημαίνει αυτό?

Εργοδοτικές εισφορές ???....



Με διάφορες αφορμές, τον τελευταίο καιρό, επανέρχεται στο προσκήνιο η λέξη‘εισφορές’.


Πρώτα, ακούστηκε η λέξη, με τα περίφημα 2 και κάτι δις, που εξασφάλισε η κυβέρνηση, για προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ., για την συγκράτηση της αυξανόμενης ανεργίας. Πράγματι ένα απ’ τα προγράμματα αυτά, αφορούσε τις ‘εργοδοτικές’ ασφαλιστικές εισφορές –με λίγα λόγια, ‘χάριζε’ ένα μέρος του μισθολογικού κόστους, σ’ εκείνες τις επιχειρήσεις που θα δεσμεύονταν πως για μια διάρκεια 18 μηνών δεν θα προέβαιναν σε απολύσεις.

Norman Finkelstein «62 Χρόνια Κατοχή – 62 Χρόνια Αντίσταση»




«62 Χρόνια Κατοχή – 62 Χρόνια Αντίσταση»
Εκδήλωση – Συζήτηση με τον 
Norman Finkelstein 
στην Αθήνα Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011, 6,00μμ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (αμφιθέατρο ΜΑΧ)


Ο Norman Finkelstein έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο μιας περιοδείας που περιλαμβάνει επίσης το Παρίσι και τη Βηρυττό. Ο γνωστός διανοητής και συγγραφέας, καλεσμένος της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και του Παλαιστινιακού Συλλόγου AL-AWDA (ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ), θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, στο Πολυτεχνείο (Πατησίων, αμφιθ. ΜΑΧ) και ώρα 18.00.

Γεννημένος το 1953 στο Μπρούκλιν, από γονείς επιβιώσαντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ο Norman Finkelstein πήρε το διδακτορικό του το 1988, από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Princeton. Δίδαξε για πολλά χρόνια πολιτική θεωρία, ενώ στη θεματολογία του συγκαταλέγεται η Ισραηλινο - Παλαιστινιακή διαμάχη.

Ήδη από τη διδακτορική του διατριβή επέλεξε να αναδείξει και να υποστηρίξει «αιρετικές» αλήθειες. Αντιπαρατέθηκε σε ένα best seller της εποχής στην Αμερική, που υποστήριζε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πρόσφατοι μετανάστες στην Παλαιστίνη! Υπηρέτησε με συνέπεια και μαχητικότητα τις απόψεις του παρά το κόστος: τον εξοστρακισμό του από τα αμερικάνικα πανεπιστημιακά οφίτσια.
Ο Νόαμ Τσόμσκι στο έργο Understanding Power εξαίρει την ακέραιη επιλογή του Φινκελστάιν (κεφ. «Η μοίρα ενός έντιμου διανοούμενου»). O Τσόμσκι δεν έπαψε να τον στηρίζει στις δύσκολες επιλογές του, να καταγγέλλει την «τζιχάντ» των θεσμικών πανεπιστημιακών και άλλων κύκλων στην Αμερική, που μετέρχονται κάθε μέσο: από παρεμπόδιση της έκδοσης βιβλίων του έως συκοφαντικές εκστρατείες για να ακυρώσουν τις απόψεις του. Διωγμένος  από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας των μαχητικών αντισιωνιστικών απόψεών του, είναι τώρα ένας εξωσυστημικός δάσκαλος.

Ο Φινκελστάιν  (ή Φινκελστίιν, όπως επίσης προφέρεται) είναι συγγραφέας έξι βιβλίων που έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε περισσότερες από 40 χώρες. Στην Ελλάδα έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του: Εικόνα και πραγματικότητα της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής διαμάχης (2004) και Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος, Σκέψεις σχετικά με την εκμετάλλευση της εβραϊκής οδύνης (2001) από τις Εκδόσεις του 21ου αιώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους:


Πέτρο Γιώτη, 697 6127545
Κώστα Κολοβό, 697 5507005
ή στείλτε e-mail στη διεύθυνση          palestineresist.gr@gmail.com

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


ΠΗΓΗ: Banks' News
του Β. Βιλιάρδου
Η παλαιά πρακτική των Εβραίων κοσμηματοπωλών, οι δέκα μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, η υπεροχή των αμερικανικών πιστωτικών ιδρυμάτων, το υγιές Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και η ανάγκη εκδίωξης των εισβολέων
«Σύμφωνα με μία παλαιά «πρακτική» των Εβραίων κοσμηματοπωλών, ποτέ δεν διαχωρίζεται το ιδιωτικό από το δημόσιο χρέος – ενώ θεωρείται εκ μέρους τους ότι, ο άνθρωπος ποτέ δεν μαθαίνει αυτόν τον άγραφο κανόνα. Πάντοτε τον ξεχνάει δηλαδή, μετά την πάροδο αρκετών ετών, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τον επαναλαμβάνουν κάθε πενήντα περίπου χρόνια».

Εάν λοιπόν είναι υπαρκτός αυτός ο «ισχυρισμός», εάν δηλαδή η πρακτική των Εβραίων κοσμηματοπωλών συνεχίζει να εφαρμόζεται, πιστά και απαράβατα, από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, τότε οι μεγάλες κρίσεις που παρατηρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μπορεί κάλλιστα να υποθέσει κανείς ότι, προκαλούνται σκόπιμα και δεν συμβαίνουν από μόνες τους – κάτι που φυσικά είναι πολύ δύσκολο να τεκμηριωθεί, όπως συμβαίνει με όλες τις «θεωρίες συνομωσίας».