Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010

ΟΙ “FINANCIAL TIMES” ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ : "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"!«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΔΙΟ ΔΟΚΙΜΗΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ»
ΠΗΓΗ: Iskra

 Αποκάλυψη τώρα! Η Γερμανική έκδοση των “Financial Times” , το κατ’ εξοχήν όργανο του αμερικανό-ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου, σε άρθρο της στις 12/8 εκπέμπει αποκαλυπτικούς και πρωτοφανείς διθυράμβους για τον κ. Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του .
 Οι Financial Times” ομολογούν και χαρακτηρίζουν τον κ. Γ .Παπανδρέου ως άνθρωπό τους στην Αθήνα κάτι που δεν έχουν κάνει, ποτέ για πρωθυπουργό ευρωπαϊκής χώρας!
Οι Financial Times” αναγνωρίζουν κυνικά ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου εφαρμόζει ένα πρόγραμμαμε « τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη» ! Επίσης, ομολογούν ότι "η Ελλάδα έγινε «πεδίο δοκιμής για την Ευρώπη» ,κάτι που όλοι γνωρίζαμε αλλά τώρα αναγνωρίζουν δημοσίως και οι διεθνείς χρηματιστικοί κύκλοι !
Το πιο εξωφρενικό, όμως, είναι ότι οι “Financial Times” υποχρεώνονται να ομολογήσουν ωμά ότι « την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα αλλά την έσωσε η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος για την Ελλάδα από τις σημερινές δραστικές περικοπές .Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό ,επομένως οι έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση ,εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρω-πακέτο»!

Μια «χαμένη γενιά» δημιουργούν οι ορδές των ανέργων

Πηγή: Καθημερινή

Καμπανάκι» από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.


Η ανεργία στους νέους ενδέχεται να δημιουργήσει μια «χαμένη γενιά», προειδοποιεί το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, καθώς μόνο για το 2009, η ανεργία σε νέους 15-24 ετών έφτασε σε ιστορικά επίπεδα: 81 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στερούνταν απασχόλησης.

 
«Ο δείκτης ανεργίας των νέων σε όλον τον κόσμο έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ και θα ανέβει ακόμα περισσότερο μέσα στο 2010» τονίζει το Γραφείο στην έκθεσή του.

 
Ο δείκτης έφτασε το 11,9% το 2007 και το 13% το 2009. Για το 2010 προβλέπεται να αυξηθεί ελαφρώς στο 13,1% και να πέσει στο 12,7% το 2011.

 
Το 2008, περίπου 152 εκατομμύρια νέοι (το 28% του ενεργού πληθυσμού) δεν είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν τα όρια της φτώχειας παρά το γεγονός ότι εργάζονταν για λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα, υπογραμμίζει η οργάνωση.

 
Περί το 45% της αύξησης της ανεργίας πλήττει τον πληθυσμό χωρών της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης.

Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας καλεί τις κυβερνήσεις να διατηρήσουν τα προγράμματα στήριξης της εργασίας των νέων, παρά τις περικοπές που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες στους προϋπολογισμούς τους.
 

Έρχονται σύμβουλοι για αποκρατικοποιήσεις

Πηγή: euro2day
της Ε. Λάσκαρη

Μαζικές προσλήψεις συμβούλων για την ενεργοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων προγραμματίζει τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών, που προχωρά εντός της επόμενης εβδομάδας στην πρόσληψη των τριών πρώτων διεθνών συμβούλων για τις τράπεζες.

Στη λίστα των υποψήφιων για την αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου στον τραπεζικό τομέα και τη διατύπωση προτάσεων βέλτιστης αξιοποίησης πλασάρονται η HSBC, η Deutsche Bank, η Lazard αλλά και η Morgan Stanley και η Credit Suisse First Boston, ενώ σε χρόνο παράλληλο θα προσληφθούν και δύο νομικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια, στο πλάνο του γενικού γραμματέα αποκρατικοποιήσεων, κ. Γ. Χριστοδουλάκη, προβλέπεται η πρόσληψη συμβούλων για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΠΑ, τον Διεθνή Αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος", τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, τα ΕΛΤΑ καθώς και για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 500 δισ. ευρώ και μπορεί να αποφέρει πολλά στην προσπάθεια άμεσης εισροής εσόδων στον προϋπολογισμό. Σε πρώτο πλάνο, άλλωστε, τον Σεπτέμβριο έρχεται και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, ενώ όσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες, όπου θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις για τη μείωση των ελλειμμάτων, ενεργοποιείται σχέδιο αξιοποίησης ακινήτων εντός Αττικής και προωθείται η είσοδος ιδιωτών στην έκδοση και στον έλεγχο των εισιτηρίων.

Κανόνες

Η δυσπιστία του ελληνικού λαού απέναντι στο Κράτος, την Πολιτεία, τους θεσμούς, τον Νόμο, ή όπως αλλιώς θέλουμε να το πούμε, λειτουργούσε ανέκαθεν σαν κινητήρας του γνωστού σε όλους σαδομαζοχιστικού φαύλου κύκλου που ρύθμιζε τη σχέση ιδιωτικού και δημόσιου.
Ναι μεν οι πολίτες απολάμβαναν τα λαθραία πλεονεκτήματα της διαφθοράς και της παραοικονομίας, της αναξιοκρατίας και των πελατειακών εξυπηρετήσεων, όμως το κράτος ήταν ακόμη πιο διεφθαρμένο και αναξιοκρατούμενο, πόσω μάλλον που αδυνατούσε να αντιληφθεί τον εαυτό του σαν οτιδήποτε καλύτερο από υπηρέτη και κόλακα της εκάστοτε κομματικής ελίτ. Ετσι η δυσπιστία ήταν κάθε άλλο παρά δυσεξήγητη.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ για τα διόδιαΗ Τροχαία δεν έχει καμία απολύτως δικαιοδοσία παρέμβασης στις περιπτώσεις που οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν διόδια, ενώ η πράξη αυτή δεν τιμωρείται ούτε ποινικά ούτε διοικητικά από το ελληνικό δημόσιο. Αυτά υποστηρίζει σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΚΠΟΙΖΩ, και προσθέτει ότι οι οδηγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν τα στοιχεία τους στον υπάλληλο των διοδίων παρά μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους, ενώ σε περίπτωση που οι υπάλληλοι των διοδίων κωλυσιεργούν προκειμένου να τους προκαλέσουν ψυχολογική πίεση λόγω των οχημάτων που ακολουθούν, μπορούν να ανεβάσουν την μπάρα μόνοι τους και να φύγουν. Η μόνη ενέργεια που μπορεί να πράξει η εταιρία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των διοδίων είναι να διεκδικήσει το αντίτιμο δικαστικά, με τη διαδικασία των πολιτικών δικαστηρίων. Η ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρει ότι οι αυξήσεις στα διόδια τα τελευταία δύο έτη κυμαίνονται από 35 έως και 50% ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου παραμένουν θανατηφόρα επικίνδυνα. Επιπλέον, ανεξάρτητα από την ποιότητα των εθνικών οδών, σημαντικό πρόβλημα υφίσταται για χιλιάδες κατοίκους διαφόρων δήμων που τέμνει το εθνικό οδικό δίκτυο, οι οποίοι προκειμένου να μεταβούν στην εργασίες τους ή στις καθημερινές δουλειές τους, αναγκάζονται να καταβάλλουν διόδια σε κάθε διέλευσή τους. Η ΕΚΠΟΙΖΩ δηλώνει ότι συμμετέχει στο κίνημα κατά της αυθαίρετης επιβολής διοδίων και καλεί τους καταναλωτές "να μην πληρώνουν διόδια τόσο στους πολλούς δρόμους άθλιας ποιότητας όσο και στους σταθμούς διοδίων της περιοχής κατοικίας ή εργασίας τους".

Εκθεση βόμβα για την Ελλάδα(ΙΙ):Πώς η κρίση επηρεάζει την ασφάλεια και την άμυνα της Ελλάδας

Πηγή: Sofokleous 10
Πάνος Παναγιώτου

Σε προηγούμενο άρθρο παρουσίασα το πρώτο μέρος έκθεσης για την ελληνική κρίση της Αμυντικής Ακαδημίας του Ηνωμένου Βασιλείου. που είναι το ανώτερο στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Βρετανίας, επίσημα συνδεδεμένο με το κράτος και με το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζεται το δεύτερο τμήμα της έκθεσης, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς αγγίζει θέματα άμυνας και διπλωματίας συνδέοντας τα με την οικονομική κρίση, ενώ κλείνει με την πολιτικοκοινωνική ανάλυση και τις προβλέψεις της Ακαδημίας για το βραχυπρόθεσμο και πιο μακρινό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

‘Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει την εκμετάλλευση της ελληνικής κρίσης με ισχυρές διπλωματικές και εμπορικές πρωτοβουλίες’ υποστηρίζει η έκθεση, ‘ενώ οι ΗΠΑ δεν απασχολούνται ιδιαίτερα από τις συνέπειες που μπορεί να έχει μία ελληνική πτώχευση στις χώρες των Βαλκανίων, καθώς το ενδιαφέρον τους σε αυτήν τη φάση δεν είναι το ίδιο μεγάλο γι’ αυτήν την περιοχή όσο ήταν παλαιότερα.’ Όσον αφορά στο θέμα της εξοικονόμησης χρημάτων από τη μείωση των εξοπλισμών, ‘η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει κάτι ιδιαίτερο σε αυτόν τον τομέα όπως φάνηκε από τις συναντήσεις Ερντογάν – Παπανδρέου’ αναφέρει η έκθεση.

Φαρμακοποιοί χωρίς φαρμακείο


 
Μου άρεσε πολύ η προσπάθεια κάποιων φαρμακοποιών που εργάζονται ως υπάλληλοι στα φαρμακεία-χρυσωρυχεία κάποιων μεγαλοφαρμακοποιών που μεταβιβάζουν τις άδειες μόνο στα παιδιά τους (και όχι πίσω στη νομαρχία) και το σάπιο ελληνικό σύστημα τους έχει μετατρέψει κάτι σαν ευγενείς του μεσαίωνα με κληρονομικά δικαιώματα... Δεν είναι τυχαίο που η ευγενής αυτή τάξη των ιδιοκτητών φαρμακείων υπερεκπροσωπείται στην βουλή. Ούτε είναι τυχαίο (για όσους ξέρουν) ότι οι φαρμακοποιοί ή πολλοί από αυτούς, κερδίζουν περισσότερα από ότι μικρές βιομηχανικές μονάδες την ώρα που οι νέοι φαρμακοποιοί ξεροσταλιάζουν ως υπάλληλοί τους, περιμένοντας τι; Διαβάστε τι γράφουν με αφορμή κάποιο δημοσίευμα που έλεγε ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι δήθεν κλειστό επάγγελμα....:
 

"...Κλειστό ονομάζεται ένα επάγγελμα, που για να το ασκήσει κάποιος πρεπει να πληρώσει υπέρογκα ποσά για αγορά αδειας, κλειστό είναι και όταν υποκειται σε περιορισμούς, γεωγραφικούς/ πληθυσμιακούς, που εμποδίζουν την ελευθερη επαγγελματική επιλογή. Γι'αυτο, νέες άδειες ιδρύσεως δίνονται μόνο εκεί που ένας Νόμος περιορισμών επιτρέπει, δηλ 1 φαρμακείο ανα 1500 κατοίκους και το 2ο φαρμακείο απο 3001. Αν αυτό δεν είναι κλειστό επάγγελμα, ποιό είναι;