Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ



Το Σάββατο 19/3, στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί Κοινή Ανοιχτή Συνέλευση των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω» και των Επιτροπών Αγώνα Κερατέας και Γραμματικού ενάντια στα ΧΥΤΑ, στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ στην Κερατέα.
Μετά από πολλές κοινές συνελεύσεις και δράσεις, στους δρόμους, στους σταθμούς διοδίων και στο Σύνταγμα την 1η Μάρτη, ήρθε η ώρα τα ορμητικά ποτάμια των κινημάτων να ενωθούν και να αποτελέσουν τσουνάμι ανατροπής για το κράτος των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών και του πολιτικού τους υπηρετικού προσωπικού.

Ο εχθρός είναι κοινός και μας πίνει το αίμα, θέλοντας να εισπράξει κέρδη από την κάθε πτυχή της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας…
Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι ζοφερό…
Το μέλλον που τους επιφυλάσσουμε δεν έχει ελικόπτερο…Θα φύγουν κολυμπώντας σε μιά θάλασσα λαϊκής οργής. 
Ο αγώνας μας είναι κοινός, και διαρκής, μέχρι να νικήσουμε!


- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
- ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Ανοιχτή Συνέλευση της συντονιστικης επιτροπης κινηματων και πρωτοβουλιών



Συνέχιση της ανοιχτής Συνέλευσης* της συντονιστικης επιτροπης κινηματων και πρωτοβουλιών για την οργάνωση μεγάλης συγκεντρωσης και συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στον επόμενο μήνα, αυτό  το Σάββατο 19/3/2011 και ώρα 16.00στην μουσική σκηνή "Αυλαία", οδός Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως.(πλησίον μετρό Κεραμεικός).
Η συνεχιζόμενη ανοιχτή Συνέλευση προχωρεί με δημοκρατική διαδικασία τόσο στη διαμόρφωση θέσεων ανα τομέα όσο και στην οργάνωση της παραπάνω συγκέντρωσης.
Καλούνται όλοι οι συναγωνιστές που ήδη έχουν ενεργοποιηθεί στις διάφορες πρωτοβουλίες,θεματικά κινήματα και δράσεις όλων των μορφών,να συμμετάσχουν σε αυτή την  συλλογική προσπάθεια με στόχο την έκφραση της λαικής ενότητας.

Τα μεγάλα μυστικά στην ιδιωτικοποίηση γης!



ΠΗΓΗ: Sofokleous 10
Εντατικά προετοιμάζεται στο παρασκήνιο από τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών το μεγάλο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης κρατικής γης, που έχει προσελκύσει, σύμφωνα με πληροφορίες του “S10” το ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζών, μεταξύ των οποίων ηGoldman Sachs και η Deutsche Bank. Το πρόγραμμα αυτό κρύβει μεγάλα μυστικά, όπως αποκαλύπτει σήμερα το “S10”.
Στο έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο της Κυριακής, όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση μια λύση που (υποτίθεται ότι) τετραγωνίζει τον κύκλο, σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου:

Ο κόσμος έχει τούμπανο το «κούρεμα» χρέους!


omologa1ΠΗΓΗ: Banks'news
Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους συζητούν ανοικτά πλέον στην ευρωζώνη, αλλά ακόμη και στην Μ. Βρετανία, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να… ζήσει το μύθο της, ότι μπορεί να αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους με τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, την εξοικονόμηση 22 δις. ευρώ (!) με λιτότητα και 50 δις. ευρώ (!) με ιδιωτικοποιήσεις.
Το θέατρο παραλόγου, που υπονομεύει την εμπιστοσύνη όχι μόνο στο Δημόσιο, αλλά και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο αντιμετωπίζει την προοπτική μακράς διαρκείας αποκλεισμού από τη διατραπεζική αγορά, επισφραγίζεται από πλήθος δηλώσεων και εκτιμήσεων των τελευταίων ημερών, κοινός παρονομαστής των οποίων είναι η παραδοχή, ότι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα είναι τελικά αναπόφευκτο:

«Πόση αλληλεγγύη χρειάζεται το ευρώ;»



ΠΗΓΗ: dw-world.de (via Χrimanews)
«Πόση αλληλεγγύη χρειάζεται το ευρώ;», είναι ο τίτλος εκτενούς ανάλυσης στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeitγια την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας για το ευρώ:
«Η εξαγγελθείσα ‘ευρεία μεταρρύθμιση’ της ΟΝΕ, που επρόκειτο να δρομολογηθεί στην έκτακτη σύνοδο, κατήντησε ‘μεταρρυθμισούλα’.
Γεγονός που ενδέχεται να ηρεμήσει τους παραδοσιακούς πολιτικούς, οι οποίοι εν όψει της Συνόδου Κορυφής εξέφραζαν φόβους για προδοσία των γερμανικών συμφερόντων.
Ανεξάρτητα βέβαια είναι το γεγονός εάν τα μέτρα αυτά καθησυχάζουν όντως τις χρηματαγορές και εάν το ευρώ στηρίζεται τώρα σε ασφαλή θεμέλια.»
«Πόση αλληλεγγύη χρειάζεται το ευρώ;

Κομισιόν: Με μισθούς του '80 και τιμές 2012 θα ζήσουν οι Έλληνες


Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/03/2011
    ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
    Βρυξέλλες. Με αγοραστική δύναμη του 1980-1985, μέσα στα επόμενα δύο - τρία χρόνια, θα προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε προϊόντα και υπηρεσίες που οι τιμές τους θα είναι αυτές του 2012-2013. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που διαμορφώθηκε οριστικά μετά τις αποφάσεις των ηγετών των 17 χωρών της Ευρωζώνης στο πρόσφατο, έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών της περασμένης Παρασκευής, όπως την υπολογίζουν οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
    Πρόκειται για ένα Συμβούλιο Κορυφής που δείχνει πολλά πράγματα, το κυριότερο των οποίων είναι πως η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που πήρε μέρος σ' αυτό μαζί με τον ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, έχουν ευθυγραμμισθεί πλήρως με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της γαλλογερμανικής ηγεσίας της Ένωσης. Οι δηλώσεις τους περί δήθεν ικανοποίησης των ελληνικών αιτημάτων στο συμβούλιο αυτό εξηγούνται αν συνδυασθούν με τη μεγάλη χαρά που έδειξαν τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός των Οικονομικών μετά τη λήξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, χαρά μαζί με ανακούφιση, έλεγαν όσοι τους είδαν εκείνη την προχωρημένη ώρα της νύχτας στις Βρυξέλλες. 

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΕΒ!



    ΠΗΓΗ: ISKRA

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ!
    Τελικά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους δεν αφορά μόνο τους κύκλους των αγορών και τους αριστερούς που αναδεικνύουν τα αδιέξοδα και τις αποτυχίες του Μνημονίου. Αντιθέτως, μέχρι και ο επικεφαλής του τροϊκανού Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, θεωρεί αυτό το ενδεχόμενο ανοιχτό!

    Σύμφωνα με το Reuters, ο Κ. Ρέγκλινγκ, προέβη στη σχετική δημόσια διαπίστωση κατά τη διάρκεια παρέμβασής του σε επιτροπή της γερμανικής Βουλής. Το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες γερμανών αξιωματούχων γνωστοποιεί πως ο Ρέγκλινγκ ανέφερε πως το ερώτημα του αν θα γίνει ή όχι αναδιάρθρωση δεν μπορεί να απαντηθεί ακόμα!

    Σήμερα μάλιστα, με συνέντευξη του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς Πέτερ Κάιτελ, δήλωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση τώρα και όχι το 2013. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τον ίδιο, «η αγορά έχει ήδη ενσωματώσει τη συμμετοχή των ιδιωτών στα χρέη» λόγω της σταθερής εκτόξευσης των αποδόσεων (spreads) των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

    Πού στοχεύει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.



    ΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ
    Της Δέσποινας Κουτσούμπα.
    Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πόσες σελίδες χρειάζεται να αφιερώσει κανείς για να γυροφέρνει ένα θέμα, χωρίς να μιλήσει για την ουσία του! Στην περίπτωση της «Μελέτης για τις μισθολογικές εξελίξεις στο δημόσιο»*, χρειάστηκαν 272 σελίδες (που κόστισαν 72.000 ευρώ!) για να κρυφτεί το αυτονόητο: ότι, τελικά, οι απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατατάσσονται μεταξύ των χαμηλότερων στην ευρωζώνη και δεν αντιστοιχούν ούτε στο παραγόμενο έργο ούτε και στο κόστος ζωής. Και –προφανώς– δεν ευθύνονται για το «δημόσιο» χρέος!

    Το ιστορικό της «μελέτης»
    Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα έδινε στη δημοσιότητα το νέο μισθολόγιο τον περασμένο Σεπτέμβρη και θα το έθετε σε εφαρμογή από 1/1/2011. Μπροστά στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όμως, «ελαστικοποίησε» τις δεσμεύσεις του Μνημονίου –τώρα προσανατολίζεται στον Ιούνιο του 2011. Κι όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η κυβέρνηση επιστρατεύει τους «ειδικούς». Στις αρχές Φλεβάρη τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών ανέθεσαν σε δύο ιδιωτικές εταιρίες (ICAP και HAY Group) να μελετήσουν το υπάρχον μισθολόγιο του Δημοσίου.
    Ήταν τέτοια η πρεμούρα να γίνει (και να πληρωθεί) η μελέτη μέσα σε ένα μήνα, ώστε αυτό που παρουσιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα είναι ένα τευχίδιο γεμάτο αβλεψίες, κοινοτοπίες και στατιστικές με λαθεμένα δεδομένα. Από πού να αρχίσει κανείς; Το υπουργείο Δικαιοσύνης εκπροσωπείται στο δείγμα μόνο από τη μισθοδοσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου (σελ. 10) –παρ’ όλα αυτά η μελέτη προχωρά σε συγκρίσεις! Ανακατεύονται τα επιδόματα με τις αμοιβές υπερωριακής απασχόλησης. Στις στατιστικές της απασχόλησης οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί υπολογίζονται στο μόνιμο προσωπικό(!), ενώ στους αριθμούς των συμβασιούχων δεν υπολογίζονται οι εργαζόμενοι stage. Και πολλά άλλα…