Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Here's Why Everyone's Thinking That Greece Might Default This Weekend



Πηγή: Business Insider


Tons of people are chattering about the possibility of a Greek default today, with Germany ready to bail out its banks if that happens.
There are two reasons that people are speculating on a Greek default this weekend.
First, private sector participation in the bailout -- in which bondholders would have to accept about a 21 percent haircut voluntarily -- is not going to be very popular.
Greece bank managers have said they expect private sector participation in the bond swap to reach about 80%. This is well short of the 90% Greece demanded last month. If Greece were actually to take a hard line on this, it would compromise an $185 billion piece of the bailout agreement.

ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ!




ΔΙΕΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!
ΣΕ ΟΥΡΑΝΙΑ ΥΨΗ ΤΑ SPREDAS KAI ΤΑ CDS ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!
Βλέποντας και οι ίδιοι οι πιστωτές της χώρας το πλήρεςαδιέξοδο των μέτρων κατεδάφισης της Ελλάδας και λεηλασίας του ελληνικού λαού που υλοποιούν από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση, αρχίζουν να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης η Γερμανία ήδη επεξεργάζεται σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους τουμεσοπρόθεσμου προγράμματος και κηρύξει στάση πληρωμών.

Όλη η Αλήθεια για το φιάσκο με τα Βιβλία


Πηγή: Γ. Παπαιωάννου

 Στην Ευρώπη  αν το παρακάτω ρεπορτάζ είναι αληθές η υπουργός παιδείας δεν θα ήταν σήμερα ούτε μέλλος συμβουλίου  τοπικού εξωραϊστικού συλλόγου.
Το μεταφέρω όπως μεταδίδεται σε τοπικά τηλεοπτικά μέσα της Θεσσαλίας  (τηλεόραση της ΤΡΤ) σημειώνοντας ότι ο κ. Αγγελαρας είναι Θεσσαλός και άρα οι πηγές είναι μαλλον αξιόπιστες.
Το ελεγκτικό συνέδριο βρήκε αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την αξία που είχε προϋπολογιστεί αρχικά η δαπάνη της προμήθειας χάρτου για την έκδοση σχολικών βιβλίων και βάση των αρμοδιοτήτων του ως Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο της χώρας τον ακύρωσε .
Επίσης,   εντόπισε πλημμέλειες και κατά την αξιολόγηση των προσφορών αλλά και στην επιτροπή διαγωνισμού. Όπως διαπιστώθηκε, στην επιτροπή συμμετείχαν συνταξιούχοι, οι οποίοι εμφανίζονταν ότι ήταν εν ενεργεία, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείονταν εν ενεργεία υπάλληλοι ως δήθεν συνταξιούχοι.  Προφανώς η συγκρότηση έγινε με της οδηγίες της ηγεσίας και με «φίλους».
Έτσι ένας  Διαγωνισμός που ξεκίνησε σύμφωνα με πηγές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στις 21 Απριλίου του 2010 όταν με υπουργική απόφαση συγκροτήθηκε η επιτροπή τραβώντας τον χρόνο και τα μισθό των επιτρόπων στα άκρα κράτησε ένα χρόνο και έληξε τον Μάρτιο του 11.

Η Ευρωζώνη κοντά στην ώρα του αδιανόητου

 Πηγή: sofokleous 10

Το παιχνίδι στην Ευρώπη έχει αρχίσει. Το πιστόλι εκπυρσοκρότησε πριν πολύ καιρό αλλά μόνο τώρα φαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βλέπουν τις φλόγες. Δεν έχουν άλλο καιρό για χάσιμο με λάθος διαγνώσεις, χαμένες ευκαιρίες και άστοχες πολιτικές. Δεν έχουν πια τη δυνατότητα να αναβάλουν και να υποκρίνονται.

Η μετάσταση του καρκίνου επιταχύνεται. Η Ιταλία, η Ισπανία αλλά και η Γαλλία σήμερα βρίσκονται πραγματικά σε κίνδυνο. Αν η Ευρώπη δεν μπορέσει να ανακόψει τώρα την πλημμυρίδα, μπορεί να υπονομεύσει την πίστη στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα – ένα σύστημα που ήδη δοκιμάζεται από την πολιτική πόλωση και τις εισοδηματικές ανισότητες – με πιθανώς συντριπτικές κοινωνικές επιπτώσεις. Με δύο λόγια, είναι ώρα για δράση.

Λεφτά υπάρχουν: Ποιοι χρωστούν 31 δισ. στο Δημόσιο



Πηγή: Χρηματιστηριο Αξιων Αθηνών


Δημοσιοποιήθηκαν χθες από το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία 6.000 οφειλετών Λίστα με τα στοιχεία 6.000 νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούν τα 31 δισ. ευρώ δημοσιοποίησε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, τα στοιχεία των οφειλετών που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δεν φαίνεται να λύνουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, δεδομένου ότι αρκετές από τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα είτε έχουν κλείσει ή έχουν πτωχεύσει, είτε βρίσκονται υπό εκκαθάριση (άρθρο 99).

Ένα τέρας μεγαλώνει: Δημοκρατικός Φασισμός!



ΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ
του Στ. Ελληνιάδη

Φοβάμαι ότι έχουμε ήδη μπει στη φάση του καπιταλισμού που ο φασισμός και ο ρατσισμός συγχωνεύονται σε ένα ενιαίο με την αστική δημοκρατία πολιτικό και πολιτιστικό μόρφωμα.

Επανένταξη του φασισμού
Το σύστημα στόμωσε. Πολλοί το βλέπουν, λιγότεροι το παραδέχονται. Και εκδηλώνεται εντονότερα σε χώρες με χαμηλότερο βαθμό ανάπτυξης όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισλανδία και η Ιρλανδία. Κρίση που δεν οφείλεται στους πιο αδύνατους, αλλά που για ευνόητους λόγους φορτώνεται σ’ αυτούς. Οι ΗΠΑ, αν δεν είχαν τη δεσπόζουσα θέση που κατέχουν στο παγκόσμιο σύστημα και τη δυνατότητα, μόνον αυτές, να τυπώνουν δολάρια, αλλά και να δανείζονται απεριόριστα από τρίτους, θα είχαν ήδη καταρρεύσει. Η Ιαπωνία είναι είκοσι χρόνια μεταξύ ύφεσης και στασιμότητας. Η Αυστραλία ακόμα τρέφει τους λευκούς εποίκους της με τον ανεξάντλητο ορυκτό πλούτο της. Η Μεγάλη Βρετανία διασώζεται σοβαρά τραυματισμένη χάρη στη στενή της σχέση με τις ΗΠΑ, τις ισχυρές πολυεθνικές της (πετρελαϊκές, τραπεζικές κ.λπ.) και τον προστατευτισμό που την κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από την ΕΕ. Η Ιταλία είναι υπερχρεωμένη, το ίδιο και η Ισπανία, με 20% ανεργία, παρ’ όλο που έχει πρόσβαση στην ισπανόφωνη Λατινική Αμερική. Η Γαλλία κρατιέται οριακά και το Βέλγιο είναι στα πρόθυρα της διχοτόμησης. Το αφειδώς επιδοτούμενο Ισραήλ είναι εσωτερικά σαθρό και οι νεοκαπιταλιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, σχεδόν όλες! Από τις μεγάλες χώρες, μόνο η Γερμανία, και από τις μικρές οι σκανδιναβικές χάρη στη διατήρηση των μικρότερων κοινωνικών ανισοτήτων, αντέχουν. Δηλαδή, το δυτικό καπιταλιστικό σύστημα, στο σύνολό του, είναι σε μια χωρίς προηγούμενο βαθιά κρίση. Εφεξής τίποτα δεν θα είναι όπως ήταν πριν. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, πολιτισμικά και πολιτικά. Η ίδια η αστική δημοκρατία μεταλλάσσεται.

Ο Λοβέρδος, το χάος και το τουμπεκί...



ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ομολογουμένως δεν έχει τηχάρη του Θόδωρου Πάγκαλου. Ο αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και... συναντιπρόεδρος του Βενιζέλου είναι ένας αυθεντικός μαιτρ της πολιτικής προβοκάτσιας, ο οποίος, με τη σιγουριά του ανυπέρβλητου, απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο των εμπρηστικών του παρεμβάσεων και των όσων τις ακολουθούν. Του Λοβέρδου του βγαίνει κάτι στριμόκωλο, μελοδραματικό και γκρινιάρικο. Είναι μία κλάση κάτω.
Βεβαίως ο Λοβέρδος είπε κάτι πολύ χειρότεροαπό τον Πάγκαλο: ότι «Πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το ισχύον Σύνταγμα. Εκεί στηρίχθηκε η γραφειοκρατία». Και, αφού θεωρεί «εχθρούς τους γραφειοκράτες», τότε και το Σύνταγμα είναι εχθρός του.
Ε, δεν μπορεί, ως ειδικός επί του Συνταγματικού Δικαίου ο ίδιος, κάτι παραπάνω θα ξέρει – απλώς, τόσα χρόνια, από το 1987 που έγινε λέκτορας μέχρι σήμερα, το έκρυβε επιμελώς όχι μόνον από εμάς τους αδαείς περί την επιστήμη του, αλλά και από τους φοιτητές του. Εκτός αν η επιφοίτηση του ήρθε τώρα, επί Τόμσεν, Τράα και των άλλων παιδιών...