Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 5,30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΛΟΓΓΕΡΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


EΛΑΤΕ ΟΛΟΙ

ΣΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 5,30
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Δεν είναι κρίση ΜΑΣ • Είναι κρίση ΤΟΥΣ 

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Λάτρεις του ελληνικού τρόπου ζωής οργανώνουν έρανο



Μετάφραση απο τα Γερμανικά by Ernesto

Στη Φραγκφούρτη  μία ομάδα νεαρών οργάνωσε έρανο με κουμπαράδες, για να συγκεντρώσει από τους περαστικούς χρήματα για την Ελλάδα


Höchst, Φραγκφούρτη. Ο έρανος αυτός είναι μόνο μία σταγόνα στον ωκεανό. Αυτό το γνωρίζουν τα μέλη του συλλόγου «Geld für Griechenland» (Χρήματα για την Ελλάδα) πολύ καλά. Παρ' όλα αυτά αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους του Höchst, μιας περιοχής της Φραγκφούρτης, για να συγκεντρώσουν χρήματα για την Ελλάδα, που βιώνει μεγάλη οικονομική κρίση.

Τα μέλη του  συλλόγου δεν είναι Έλληνες, αλλά έχουν γνωρίσει τη χώρα και τα πολλά νησιά της ως τουρίστες.«Είμαι φανατικός λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής νοοτροπίας», εξηγεί ο Leonhard Fischer. Ο 28χρονος έγινε μέλος του συλλόγου μόλις πριν 2 μήνες, και τώρα συμβάλλει και αυτός στη συγκέντρωση χρημάτων, στο Höchst.

Όλο το Σαββατοκύριακο οι λάτρεις του μεσογειακού τρόπου ζωής έκαναν έρανο στην Φραγκφούρτη. Σήμερα (8.3.2010 ) θέλουν να παραδώσουν το ποσό αυτό στη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Φραγκφούρτη, κα Σταυρούλα Φραγκογιάννη. Το ύψος του ποσού δεν τους απασχολεί και πολύ. «Η ιδέα μετράει περισσότερο από το ύψος του ποσού», εξηγεί ο κ. Fischer.

Ο σύλλογος εκλαμβάνει τον ρόλο του ως φορέα της κοινωνίας των πολιτών, και θέλει να δείξει ότι όλοι μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν. «Και ας είναι μόνο από εγωισμό», τονίζουν τα μέλη του συλλόγου ομόφωνα: Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ.

Τα μέλη του  συλλόγου είναι δυσαρεστημένα με την ειδησεογραφία στα μέσα ενημέρωσης, η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες ως τεμπέληδες και απεργομανείς. Ο κ. Fischer και τα άλλα μέλη τονίζουν, αντιθέτως, ότι πρόκειται για μεσογειακό τρόπο ζωής και πολιτισμό, και ότι οφείλουμε να διατηρήσουμε τα στοιχεία αυτά. «Οι Έλληνες εργάζονται για να ζήσουν και δεν ζουν για να εργάζονται», εξηγεί ο 28χρονος. «Πολλοί περαστικοί έκριναν, επηρεασμένοι από την ειδησεογραφία, ότι ο στόχος του συλλόγου είναι παράλογος», συνεχίζει.

Τα ενημερωτικά  φυλλάδια του συλλόγου δεν είναι  βέβαια και μεγάλη βοήθεια στο να υποστηρίξουν τον σοβαρό χαρακτήρα του συλλόγου.«Αν καταρρεύσει η Ελλάδα», αναφέρεται στο φυλλάδιο αυτό, «οι Τούρκοι δεν θα αργήσουν να φθάσουν και πάλι στα τείχη της Βιέννης». «Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τον ρόλο της ως ανάχωμα κατά του ισλαμισμού». Έπειτα από ερώτηση που απευθύναμε στον σύλλογο «Χρήματα για την Ελλάδα», μας απήντησαν ότι και φυσικά το περιεχόμενο του φυλλαδίου αυτού έχει πολεμικό ύφος. Ο σύλλογος πιστεύει ωστόσο στον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.


Πηγή