Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Ελλάδα:θετικό βήμα η διερεύνηση για την αστυνομική βία



real democracy

 

(Λονδίνο) – 
Η απόφαση του εισαγγελέα Αθηνών να διερυνήσει τους ισχυρισμούς περί χρήση αλόγιστης βίας εκ μέρους της αστυνομίας κατα τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων, είναι ένα θετικό βήμα, δήλωσε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να διεξαγάγει παράλληλη έρευνα για τις τακτικές της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, για να εξασφαλίσει ότι μελλοντικοί χειρισμοί δεν θα παρεμβάλονται με το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία, δηλώνει το  Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αξιόπιστες αναφορές από ακτιβιστές κοινωνικών ομάδων, αναφορές από τα ΜΜΕ και φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο αποδεικτικό υλικό που εξετάστηκε από το  Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποδηλώνει ότι μέλη της αστυνομίας έκαναν εκτεταμένη χρήση ισχύως κατα τη διάρκεια των διαδηλώσεων στις  28 και 29 Ιουνίου, 2011."Η ελληνική αστυνομία εχει ένα καθήκον να επιβλεπει την δημόσια τάξη,αλλά ο λαός εχει επίσης το δικαίωμα να διαδηλωνει ειρηνικά, δήλωσε ο Benjamin Ward, αναπληρωτής διευθυντής του Παρατηρητηρίου σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία. "Η έρευνα της εισαγγελικής αρχής θα πρέπει να συνδυάζεται με έλεγχο της κυβέρνησης ώστε να διασφαλίζεται ότι οι μελλοντικές ενέργειες της αστυνομίας θα πετυχαίνουν και τους δύο στόχους. 

ΟΛΑ είναι ένα ψέμα (Η κοτούλα η Κικίτσα - μέρος 2ον)


ΠΗΓΗ: epicurus2day
Πόση αλήθεια αντέχετε; Έχετε ποτέ σκεφτεί την σημασία της έννοιας "παραδοχές" στην ζωή σας; Τι είναι οι παραδοχές αυτές;
Σε αυτά τα ερωτήματα, με στοιχεία, θα απαντήσουμε σε αυτήν την ανάρτηση. Θα διαπιστώσετε σε απλά βήματα ότι όχι μόνο είμαστε μέρος μιας ασύλληπτης βουβής απάτης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα της.
Ως πολίτες, είμαστε συμφιλιωμένοι με την ιδέα ότι το οικονομικό μας σύστημα πρέπει να λειτουργεί "έτσι". Όπου "έτσι" σημαίνει, ότι τα κράτη θα δανείζονται αντί να δανείζουν. Ότι το χρήμα θα το διακινούν οι ιδιωτικές Κεντρικές Τράπεζες και ότι τις αποφάσεις θα τις λαμβάνουν κάποιοι αόρατοι, ολίγοι και πανίσχυροι, σε κλειστά δωμάτια μακριά από αδιάκριτα ώτα και βλέματα. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε απροστάτευτοι.

Ας δούμε τι έχει γίνει στην Ελλάδα, εν συντομία:
Τον Οκτώβριο του 2009, ο "λεφτά υπάρχουν" ανέρχεται στην εξουσία. Λίγες ημέρες πριν, το άξιο αυτό παλικάρι που λέγεται Γιώργος Παπακωνσταντίνου έλεγε έμπυρος από το προεκλογικό μπαλκόνι του Πειραιά:
"Και έρχονται μετά και μας ρωτάνε πού θα βρούμε τα λεφτά. Εκεί θα τα βρούμε τα λεφτά, εκεί όπου τα πετάνε αυτοί. Τα χρήματα, φίλες και φίλοι, τα χρήματα για τις προτάσεις μας, θα τα βρούμε στους ανείσπρακτους φόρους. Τους αύξησαν από 13 στα 31 δις ευρώ. Και σήμερα, μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας λέει ότι τουλάχιστον 10 δις από αυτά είναι εισπράξιμα."

Εξελίξεις σε Ελλάδα-Ευρωζώνη



ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
ciaoant1

Για πολλοστή φορά, ας δούμε το γιατί δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών, αυτή τη φορά από τον Martin Feldstein στους Financial Times:
Γιατί αναβάλλεται η χρεοκοπία της Ελλάδας
Αν και το ελληνικό κοινοβούλιο πήρε μια ανάσα με την ψήφο εμπιστοσύνης, η στάση πληρωμών της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη. Με συντελεστή χρέους επί του ΑΕΠ στο 150%, μεγάλα ελλείμματα και επιτόκιο 25% και άνω, το μόνο ερώτημα είναι το πότε θα γίνει το χρεοστάσιο. 

Οι τρέχουσες συνομιλίες στην πραγματικότητα αναβάλλουν την αναπόφευκτη στάση πληρωμών, γράφει στους Financial Times ο κορυφαίος οικονομολόγος M. Feldstein.Αν η Ελλάδα ήταν η μόνη χρεοκοπημένη χώρα της Ευρώπης, το καλύτερο θα ήταν να γίνει η στάση πληρωμών τώρα. Η μείωση του χρέους στο μισό και η αντικατάσταση του υφιστάμενου χρέους με ομόλογα με χαμηλότερα επιτόκια, θα έδιναν στην Ελλάδα το περιθώριο να εξυπηρετήσει το χρέος χωρίς τον εξοντωτικό πόνο που επιφέρει η εξυπηρέτηση του τωρινού χρέους.

Once Greece goes…


Πηγή: London Review of Books

John Lanchester

The economic crisis in Greece is the most important thing to have happened in Europe since the Balkan wars. That isn’t because Greece is economically central to the European order: at barely 3 per cent of Eurozone GDP, the Greek economy could vanish without trace and scarcely be missed by anyone else. The dangers posed by the imminent Greek default are all to do with how it happens.
I speak of the Greek default as a sure thing because it is: the markets are pricing Greek government debt as if it has already defaulted. This in itself is a huge deal, because the euro was built on the assumption that no country in it would ever default, and as a result there is no precedent and, more important still, no mechanism for what is about to happen. The prospective default could come in any one of several different flavours. From everybody’s perspective, the best of them would be what is known as a ‘voluntary rollover’. In that scenario, the institutions that are owed money by the Greek government will swallow heavily and, when their loan is due to be repaid, will permit their borrowings to be rolled over into another long loan. There is a gun-to-the-side-of-the-head aspect to this ‘voluntary’ deal, since the relevant institutions are under enormous governmental pressure to comply and are also faced with the fact that if they say no, they will have triggered a proper default, which means their loans will plummet in value and they’ll end up worse off. The deal on offer is: lend us more money, or lose most of the money you’ve already lent.

Εξήντα καυτές μέρες



Πηγή: Ποντίκι
Μέσα στις επόμενες 60 μέρες θα κριθεί η βιω­σιμότητα της κυβέρνη­σης, καθώς μέχρι τα μέ­σα Σεπτεμβρίου θα πρέπει να περά­σουν από τη Βουλή όλα τα δύσκολα νομοσχέδια για τα επαχθή φορολογι­κά μέτρα, την τέταρτη επικαιροποίηση του μνημονίου, που θα περιλαμ­βάνει ρητώς την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, τις πρώτες αποκρατικο­ποιήσεις και τον δεύτερο εφαρμοστικό νόμο.
Παράλληλα, η Βουλή θα πρέπει να ετοιμάζεται για να ψηφίσει και το νέο πακέτο «διάσωσης» της Ελλά­δας, που θα περιλαμβάνει βεβαίως νέους σκληρούς όρους για λιτότητα, το δεύτερο μνημόνιο και την πιθα­νότητα εμπράγματων εγγυήσεων. Το ίδιο διάστημα το Μαξίμου θα δίνει τη νέα μάχη αξιολόγησης από την τρόι­κα, που θα βρίσκεται στην Αθήνα για να ελέγξει την πορεία της οικονομίας ώστε να δώσει το πράσινο φως στην έκτη δόση του δανείου, η οποία πρέ­πει να εκταμιευθεί στα μέσα Σεπτεμ­βρίου.
Ήδη, λόγω των καθυστερήσεων αλ­λά και λόγω πολιτικής αδυναμίας, οι τροϊκανοί θα έρθουν εκτάκτως στην Αθήνα από το τέλος Ιουλίου ώστε να διασφαλίσουν ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όσα υποσχέθηκε.