Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πιστά στους ιδιοκτήτες των χρυσών κλουβιών τους, τα καθεστωτικά παπαγαλάκια προσπαθούν να μας δαγκώσουν με το δηλητηριώδες ράμφος τους!!


Πρόγραμμα κινητοποιήσεων & Ανοιχτών συνελεύσεων


ΑΦΙΔΝΕΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/4, 5 μμ , ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΑΦΙΔΝΕΣ , ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/4, ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΔΙΟΔΙΑ ΙΣΘΜΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25/4, 6 μμ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ , ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4, 7.00 μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Β.ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΣΤΟ PARK CAFE ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΒΟΛΟΣ, ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4, 7 μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΙΩΛΚΟΥ 33 ΒΥΡΩΝΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 28/4, 7.30 μμ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟ) ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΑΣ- ΒΥΡΩΝΑΣ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/4
ΠΑΤΡΑ, ΤΡΙΤΗ 3/5 , ΔΙΚΗ ΚΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ, ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ
 

Πιστά στους ιδιοκτήτες των χρυσών κλουβιών τους, τα καθεστωτικά παπαγαλάκια προσπαθούν να μας δαγκώσουν με το δηλητηριώδες ράμφος τους!! Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας γαργαλάνε!!

Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης στο διαβόητο άρθρο του στην Καθημερινή, ως καθαρόαιμο λαγωνικό πιστό στα αφεντικά του πάσχισε αλλά εν τέλει κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει τις υπόγειες δαιδαλώδεις διαδρομές χρηματοδότησης και εξάρτησης του κινήματος «Δεν πληρώνω».
Το ερώτημα που έθεσε ήταν το εξής: «Πόσο αυθόρμητες είναι οι καταλήψεις «δεν πληρώνω» αφού έχουν και μηχανισμούς χορηγίας και μισθώνουν (έστω με λεφτά άλλων) τις υπηρεσίες επιχειρήσεων να μοιράζουν φυλλάδια;».

Πτώχευση, παραζάλη και διλήμματα



Από topontiki.gr  

Του Σταύρου Χριστακόπουλου 

Η Ελλάδα κινείται συνεχώς στον αστερισμό της αναδιάρθρωσης του χρέους της, δηλαδή μιας ελεγχόμενης πτώχευσης, όχι μόνον επειδή η κυβέρνηση είναι – εκ των πραγμάτων – αναγκασμένη να απαντά καθημερινά σε ποικίλα σενάρια των διεθνών αναλυτών και των ΜΜΕ. Αλλά, επιπλέον, επειδή πολλά από τα σενάρια τα διακινεί στο παρασκήνιο η ίδια προβάλλοντας το μοντέλο αναδιάρθρωσης που επιθυμεί: την επιμήκυνση χωρίς «κούρεμα» και όπου βγάλει. Αλλά και διότι η αντιπολίτευση προβάλλει τις δικές της επιθυμίες, χωρίς ωστόσο να είναι σαφής. Η ζαλάδα του κόσμου λοιπόν είναι δεδομένη. 

Μπορεί, λοιπόν, όλοι να μιλούν για αναδιάρθρωση, αλλά σχεδόν κανείς δεν είναι βέβαιος για το τι εννοεί. Δεν είναι ίδιοι οι σχεδιασμοί του ΔΝΤ, της Γερμανίας και των Ευρωπαίων τραπεζιτών. Παράδειγμα λαμπρό της πολυγλωσσίας, των διαφορετικών συμφερόντων, αλλά και των διαφορετικών σεναρίων αποτυπώνεται στην πρόσφατη ειδησεογραφία:

Τα έδωσαν όλα και έμειναν στον άσο...



Από το "Δρόμο" 22/4/2011
του Γ. Κιμπουρόπουλου

Μια τρίχα χωρίζει το τραγικό από το γελοίο. Η αντίδραση της κυβέρνησης στον πόλεμο σεναρίων για επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με το αίτημα προς την εισαγγελία να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όσων μεταδίδουν «κακόβουλα email» φλερτάρει με το γελοίο, αν και αποτελεί πλευρά μια πολιτικής με τραγικά για τη χώρα και την κοινωνία αποτελέσματα. Κι αν το γελοίο ενισχύεται από την απόπειρα ποινικοποίησης της αναφοράς στα αυτονόητα, το τραγικό αναδύεται από το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση, με το περίφημο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα 2012 που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, δίνει όλη τη χώρα βορά στις αγορές, μένει και πάλι στον άσο: οι αγορές σαρκάζουν το πρόγραμμα στέλνοντας τα spreads… στον θεό. Ιστορικό ρεκόρ και οι 1170 μονάδες βάσης (20/4)…

Αν επιχειρήσει κανείς μια αναδίφηση δημοσιευμάτων και αναφορών στο Διαδίκτυο για την «αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» (πληκτρολογώντας π.χ. στο Google τη φράση “greek debt restructuring”) θα βρεθεί μπροστά στην πιο εντυπωσιακή ένδειξη ότι η Ελλάδα παραμένει «ομφαλός της Γης», τουλάχιστον ως προς την παγκόσμια κρίση χρέους: 4.920.000 αποτελέσματα στο Google! Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, λοιπόν, να δει κανείς πώς η ελληνική δικαιοσύνη θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες τόσο πολλών συνενόχων στο έγκλημα καθοσιώσεως: την αναφορά σ’ αυτό που αγορές, κερδοσκόποι, Ευρωπαίοι πολιτικοί και παράγοντες θεωρούν αναπόφευκτο και ζήτημα χρόνου. 

Κίνα και οικονομία




του ciaoant1
Αυτό το διάγραμμα, αν και λιγάκι παλιό (είναι από το 2009), δείχνει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο το λεγόμενο "εμπορικό ισοζύγιο" των ΗΠΑ, το οποίο είναι αρνητικό: Οι ΗΠΑ εξάγουν πολύ λιγότερα από αυτά που εισάγουν (κυρίως από την Κίνα, γι' αυτό και το διάγραμμα επικεντρώνεται μόνο σε αυτά τα δύο κράτη). Έτσι, το έλλειμμα των ΗΠΑ έχει φτάσει στα ύψη. Και παράλληλα η Κίνα έχει συσσωρεύσει πάνω από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια ως πληρωμή για τις εξαγωγές εμπορευμάτων που έχει κάνει προς την Αμερική.

Την ίδια ώρα, έχουμε δει ότι οι ΗΠΑ τυπώνουν πλέον τεράστια ποσά, πληθωρίζοντας έτσι το δολάριο, ώστε να χρηματοδοτήσουν τα "πακέτα σωτηρίας" των χρεωκοπημένων τραπεζών.

Έτσι όμως πέφτει η αξία του δολαρίου, και προφανώς κανένα δε θέλει να πληρώνεται και να κατέχει ένα νόμισμα που η αξία του πέφτει, ειδικά αν θέλει να το χρησιμοποιήσει και ως αποθήκη του συσσωρευμένου πλούτου του, και όχι μόνο ως μέσο συναλλαγών.

«La Tribune»: Ελληνικό χρέος. Ένας χρόνος για το τίποτα;




ΠΗΓΗ: TVXS 
«Από τον Απρίλιο του 2010 η Ευρώπη κινητοποιήθηκε για να επιλύσει την ελληνική κρίση, αλλά μάταια» αναφέρει σε άρθρο της στην La Tribune, η Valerie Segond, αναρωτώμενη για ποιους λόγους, μια τέτοια, άνευ προηγουμένου κινητοποίηση είχε τόσο ελάχιστα αποτελέσματα.
«Μήπως, το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης δεν μπόρεσε να κάνει χρήση μιας υποτίμησης ή μιας αναδιάρθρωσης χρέους, όπως είχε συμβεί στην περίπτωση της Αργεντινής και της Βραζιλίας; Έτσι, ως μέλος μιας νομισματικής ζώνης έχασε την ελευθερία κινήσεων της και περιορίστηκε σε μια στήριξη εκ μέρους των εταίρων της» αναφέρει η Segond.
«Οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν διαχειρίστηκαν ορθά την ελληνική κρίση», σημειώνει ο Richard Portes, οικονομικός αναλυτής του London Business School. «Από την αρχή, ήταν προφανές ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της» προσθέτει.

Η ΓΕΝΟΠ διεκδικεί δικαστικά τη ΔΕΗ

Το σύνθημα «Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε» που είχαν αναρτήσει στο κτίριο της οδού Χαλκοκονδύλη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, θα μπορούσε να παραφραστεί και σε «Αγοράζουμε, δεν αγοραζόμαστε», με τις κινήσεις που σχεδιάζει η ΓΕΝΟΠ

Περιπλέκονται τα κυβερνητικά σχέδια για διάθεση πακέτου μετοχών σε ιδιώτες. Στα 12 δισ. ευρώ αποτιμώνται τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην επιχείρηση, την ώρα που η αξία της στο Χ.Α. είναι μόλις 5,6 δισ. ευρώ

Η ΓΕΝΟΠ ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη ΔΕΗ από το Δημόσιο! Την κίνηση αυτή προαναγγέλλει με δηλώσεις του στην «Κ.Ε.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ν. Φωτόπουλος, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην πώληση νέου πακέτου μετοχών με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στρατηγικού σχεδιασμού: «Οι εργαζόμενοι έχουν ενσωματωμένα στα πάγια της επιχείρησης πάνω από 12 δισ. ευρώ από τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και θα επιδιώξουν με κάθε μέσο να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί».

Το ποσόν αυτό αθροίζεται από τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων 50 χρόνων και αναφέρεται σε αναλογιστική μελέτη των εταιρειών Prudential και Wyatt. Στην πρώτη μελέτη που συντάχθηκε το 1995 και έγινε δεκτή από τη ΔΕΗ και το υπουργείο Ανάπτυξης, τα ενσωματωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων ορίστηκαν σε 3,9 δισ. ευρώ. Το 2000 ανήλθαν σε 9,1 δισ. ευρώ, το 2005 σε 10,8 και το 2007, με την τελευταία επικαιροποίηση που έγινε με αφορμή το ασφαλιστικό, εκτιμήθηκαν σε 11,9 δισ. ευρώ.