Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η συσπείρωση της Αριστεράς, όρος για μια αριστερή ριζοσπαστική πολιτική



Οι προσκλήσεις του Αλέξη, οι απαντήσεις της Αλέκας και το επίδικο της περιόδου. 

ΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ
Του Γιάννη Θεωνά
Για άλλη μια φορά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του, εκφράζοντας την ομόφωνη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε όλες τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας και τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται οριστικά από το ΠΑΣΟΚ σε κοινή δράση και πολιτική συνεργασία, για την ανατροπή της κατάστασης που βιώνει ο τόπος και οι εργαζόμενοι.
Για ακόμη μια φορά, απαντώντας στην πρόσκληση αυτή η σ. Αλέκα Παπαρήγα, απέρριψε το άνοιγμα του σ. Αλέξη και την έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν συζητάει για συνεργασίες.
«Ο χώρος αυτός», είπε αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, «αντί να βοηθάει στη λαϊκή οργάνωση και αφύπνιση, στη συνειδητοποίηση του λαού, ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτική ρήξης, διαδίδει το ψέμα-ναρκωτικό ότι μέσα από μια κάλπη μπορεί να βγει μια αριστερή κυβέρνηση. Ενδεχομένως, μπορεί να βγει η αριστερή κυβέρνηση, αλλά αυτή η αριστερή κυβέρνηση συνυπάρχοντας και αφήνοντας στη θέση τους τα μονοπώλια, δεν θα κάνει τίποτε άλλο παρά να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων».

H ιδεολογία ως καταστολή



ΠΗΓΗ: ΠΡΙΝ
του Δ. Γρηγορόπουλου

Στο διάστημα της όξυνσης της πολιτικής κρίσης, απ’ τα τέλη του Οκτώβρη ως την ανάληψη της διακυβέρνησης απ’ τον τραπεζίτη Παπαδήμο, ζήσαμε ημέρες «παντοδυναμίας» των ΜΜΕ. Με αιχμή του δόρατος Tα Nέα και την Καθημερινή, τα ΜΜΕ με δραματικούς τόνους και εν χορώ απαιτούσαν την απόσυρση του ΓΑΠ και το σχηματισμό κυβέρνησης «ευρύτερης αναγνώρισης», φωτογραφίζοντας Παπαδήμο. Αυτή η επέμβαση των ΜΜΕ στο πολιτικό σκηνικό, άμεση και επιτακτική, δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία.
Αποτελεί εκδήλωση του αναβαθμισμένου ρόλου των ΜΜΕ στην ιδεολογική (και πολιτική) πάλη του κεφαλαίου στις συνθήκες της κρίσης. Προς επίρρωση των παραπάνω, σημειώνουμε ότι διορίστηκε υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος
ο διευθυντής των Νέων Π. Καψής...