Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS



του Κ. Τόμπρα

Τις επόμενες ημέρες κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, 

ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS.
EINAI 400 ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ 12.000 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

Το θέμα θα βγει σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ εδώ στην ΟΛΥΜΠΙΑ,
και θα δημοσιευθεί αυθημερόν από τα WIKI LEAKS.

Η λίστα με τα 12.000 Ελληνικά CDS δίνει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να απαντηθούν με την κοινή λογική.

Επειδή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ την πραγματική κατάσταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Επειδή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ όλα τα εγκλήματα που διέπραξαν κάποιοι απατεώνες που καταχράστηκαν την ψήφο μας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε Δημοκρατία των Παραγώγων. 

Τώρα θα δοθούν όλες οι απαντήσεις :
Ποιοί και Γιατί απαγορεύουν στο Ελληνικό Δημόσιο να κάνει στάση πληρωμών ???
Γιατί διασώζωνται συνέχεια οι Τράπεζες, παρότι ασύμφορο ???
Γιατί δεν κλείνουν κάποιες χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ ???
Γιατί αυξάνονται συνεχώς οι φόροι, τα τέλη, τα διόδια, κλπ. ???
Γιατί παρόλα αυτά, τα έσοδα του Δημοσίου δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ επαρκή ???
Ποιός κατέχει τις υποθήκες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ???
Που έχουν εκχωρηθεί σημαντικά έσοδα του ΑΕΠ ???
Τί είναι στην πραγματικότητα τα TITLOS και ΑEOLOS ???
Γιατί οι Κυβερνήσεις Παπανδρέου & Παπαδήμου τα δίνουν όλα στους δανειστές ???
Τι φοβούνται και δε λένε την αλήθεια αυτοί που κυβέρνησαν της Ελλάδα από το 1974 μέχρι και σήμερα ???? 
Ποιοί και γιατί τους κρατάνε δεμένους χειροπόδαρα ???
Τι φοβήθηκαν Σαμαράς και Καρατζαφέρης  και προσκύνησαν τους δανειστές ???
Γιατί πολεμήθηκε λυσσαλέα ο Πάνος Καμμένος ???
Γιατί ούτε οι Βουλευτές δεν έμαθαν ποτέ την αλήθεια για την Ελληνική Οικονομία, το Δημόσιο και το Ιδιωτικό Χρέος ???
Γιατί επιστρατέυτηκαν τα ΜΜΕ στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης ??? 
Ποιός ο ρόλος της ΤΤΕ ???
Τι εξυπηρετεί η καθημερινή πλύση εγκεφάλου με τις θεωρίες της δήθεν εξόδου της χώρας από το ευρώ, της πτώχευσης, της φτώχειας και της δραχμής ??? 
Γιατί η Ελλάδα του 2% του Ευρωπαϊκου ΑΕΠ κρατάει όμηρο την Παγκόσμια Οικονομία ???
Ποιό είναι το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο της Ελλάδας που σκοπίμως δεν χρησιμοποιείται ???
Γιατί η Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ???

Η Ελληνική αθέτηση πληρωμών δεν χρειάζεται να γίνει χαοτική


ΠΗΓΗ: zerohedge
From Peter Tchir of TF Market Advisors
A Greek Default Doesn't Need To Be Chaotic For Greece
The rhetoric coming out of Greece has reached a fever pitch. 
Papademos and Samaras are both out their creating dire images of a post apocalyptic Greek state if a default occurs.  Maybe it is a good time to remember what Papademos’ job is.  He wasn’t elected.  He doesn’t represent the Greek people in a fashion that we are used to – running for election and winning the election.  He was foisted on the Greek people by the EU – the very people he is going through the motions of negotiating with.  His JOBwas to get the Greeks to accept what the EU wants.  If he isn’t the most conflicted politician of all time, he is right up there.
Samaras may believe it, or may have decided this is his best route to power when the vote is passed and the Greek people decide to kick Papademos out (remember, he was never voted in).
Either of them would be more credible if they made any attempt to explain why it would be so disastrous.  So far, not one basic fact to support the chaos theory has been given.  I will admit that if Greece defaults without any preparation, it would be extremely ugly, but there is no reason not to be prepared.
So, if I was the Greek Finance Minister (I would probably have a longer last name, with more vowels) here is an outline of how I would prepare for default.

BBC: Ποιος ακριβώς σώζεται;



Πηγή: BBC
by Stephanie Flanders
Greek leaders thought they had fulfilled their side of the bargain, yesterday, hammering out 3bn euros in extra budget cuts to qualify for their next round of international loans.
But at the meeting of eurozone finance ministers on Thursday, frustration at Greek foot-dragging seems to have won the day.
Those same politicians have now been told they have three days to come up with a bit more budget pain. And they have to all promise (in blood?) that they will stick with the programme, no matter what the voters might say in April.
International bailouts - and the debt crises leading up to them - are always pretty painful to watch.
You wouldn't look very dignified either, jumping through hoops for your bank manager, with your back firmly against the wall (mixed metaphor intended).
This unedifying sight, George Osborne would say, is why you never want to borrow more than you can afford to repay - or lose the confidence of international investors. Leaders of countries who have been through it would all agree.
But the subjugation of the Greeks is starting to look extreme, even by these standards.

Από το τρίτο στο τέταρτο Μνημόνιο. Μια ματιά από το 2013





ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/02/2012
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ

Είμαστε στον Φεβρουάριο του 2013. Εδώ και έναν χρόνο εφαρμόζεται το νέο Μνημόνιο που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση των 130 δισ. του Φεβρουαρίου του 2012 και φυσικά το PSI, τη διαγραφή κατά 65% του χρέους των 200 δισ. που ήταν στα χέρια ιδιωτών, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων το 2012.
Το δημόσιο χρέος της χώρας είναι τα 110 δισ. (το δάνειο του EFSF του 2010), τα 130 δισ. (του 2012), τα 60 δισ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα 70 δισ. που απέμειναν στους ιδιώτες μετά το "κούρεμα" (του PSI). Σύνολο 370, μείον 20 που πληρώθηκαν το 2012, άρα 350. Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί από τα 245 δισ. του 2009 στα 205 δισ. Το χρέος παραμένει στο 170% του ΑΕΠ και η εξυπηρέτηση του απαιτεί 20 δισ. τον χρόνο για τα επόμενα 20 χρόνια.
Με δεδομένο ότι τα έσοδα του προϋπολογισμού ήταν το 2011 50 δισ., οι ανελαστικές δαπάνες 49 δισ. και το πρωτογενές έλλειμμα παρέμενε στα 8-10 δισ., αλλά οι εξελίξεις το 2012 επέδειξαν κάμψη των εσόδων κατά 20% (άρα μειώθηκαν στα 41 δισ.), και οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 15% (και έφθασαν στα 42,5 δισ.), έτσι που το πρωτογενές έλλειμμα αυξήθηκε, αντί να μειωθεί (στα 11 δισ.), παντού υπάρχει συζήτηση για τη νέα κρίση του ελληνικού προβλήματος.

Λογική ανεπάρκεια




ΠΗΓΗ: Μικρός Φωκίων

Σήμερα ας ξεκινήσουμε με ένα τεστ. Ποιος είναι ο πολιτικός που έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την καρέκλα και το εφήμερο χειροκρότημα, ότι είναι αναγκασμένος να στηρίξει μέτρα άδικα και υφεσιακά τα οποία επιδεινώνουν το πρόβλημα αλλά μόνο έτσι δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα, ότι δέχεται πόλεμο, ότι το μνημόνιο (είτε 1, είτε 2, είτε 3) είναι μονόδρομος, ότι δεν αντέχει να βλέπει άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ και πολίτες στην απόλυτη φτώχεια, ότι είναι δημοκράτης αλλά επιβάλλει κομματική πειθαρχεία.

Απάντηση: Ο Παπανδρεοσαμαράς. Είναι ένα μίγμα αντιεξουσιαστικού σφουγγαριού με άπειρη μπουρδολογία και ωμούς εκβιασμούς.

Ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής είπε στους βουλευτές του κόμματος του πως αν κάποιος έχει συνείδηση να παραιτηθεί. Είναι ανεπίτρεπτο κάποιος βουλευτής να έχει συνείδηση με συνέπεια να του προκαλείται συνειδησιακό πρόβλημα αν υπογράψει την θανατική καταδίκη των πολιτών.

Ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης αφού έσβησε με μιας τις αντιμνημονιακές κορώνες απειλεί με διαγραφή όποιον δεν ψηφίσει το μνημόνιο.

Η Ντόρα και η Έλσα τώρα δικαιώνονται.

PSI++



ΠΗΓΗ: Techie Chan
Όταν ο παπαδήμος εμφανίστηκε ως πρωθυπουργός σωτήρας πριν από μόλις 2 μήνες, είχαμε λίγα πραγματικά στοιχεία γιαυτόν. Και παραδέχομαι πως τα υποτιμητικά μου σχόλια βασίζονταν περισσότερο στην ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να παράγει “λύσεις”, παρά σε κάποιο σκληρό δεδομένο (πέρα από το γεγονός πως το PSI+ δεν ήταν αρκετό για να λύσει το ελληνικό πρόβλημα και ο ίδιος ήταν τραπεζικός). Έτσι στην ουσία πόνταρα το άλογό μου πως ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα θα πρότεινε έναν ανίκανο πρωθυπουργό και όπως συμβαίνει συχνά με την ελληνική υπόθεση, δεν με απογοήτευσε καθόλου. Στους 2 μήνες που ακολούθησαν η κυβέρνηση παπαδήμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά ασχολήθηκαν αποκλειστικά με 2 ζητήματα. Με το πως θα πάρουν φτου ξελευθερία οι διάφοροι γνωστοί τους που κατηγορούνται (ή θα κατηγορηθούν) για βαριά οικονομικά εγκλήματα και με το πως οι ελληνικές τράπεζες θα πάρουν μετοχές (δηλαδή χρήματα) χωρίς δικαίωμα ψήφου, προκειμένου και οι υπόλοιποι γνωστοί τους να μην χάσουν τις τράπεζες και τα μπόνους τους.

Το πρώτο ζήτημα ήταν θέμα εσωτερικής πολιτικής και κανείς δεν ασχολήθηκε. Το δεύτερο όμως ήταν ένα θέμα που θα έπρεπε να διαπραγματευτεί με τους γαλλογερμανούς. Οι γάλλοι ήταν θετικοί εξαρχής διότι και ο σαρκοζύς κάτι τέτοιο θα ήθελε για τις δικές του χρεοκοπημένες τράπεζες στις οποίες άλλωστε χρωστά πολλά για την εκλογή του. Οι γερμανοί όμως ήταν αρκετά ξεκάθαροι στο ζήτημα. Όποια τράπεζα θέλει επιπλέον βοήθεια θα πρέπει να παραχωρήσει κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Τελικά 2 μήνες αργότερα το μόνο το οποίο άλλαξε στο όλο ζήτημα του PSI ήταν το θέμα με το δικαίωμα ψήφου των μετοχών που θα πάρουν οι τράπεζες. Οι γερμανοί προφανώς υποχώρησαν και έτσι το έργο του παπαδήμου μπορεί να κριθεί θετικά. Οι ελληνικές τράπεζες θα πάρουν ακόμα 30-35δις ευρω σε ρευστό και θα παραμείνουν στα χέρια των τωρινών διοικήσεών τους, παρά το γεγονός πως όλες μαζί δεν αξίζουν ούτε 4δις ευρώ.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου




ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου
Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών
Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης
Ηλία Νικολόπουλου , Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου
Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης



Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:
  1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο.  Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.
  2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού, εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969).
  3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε  σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).
  4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων.
  5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και  36 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο.
  6. Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον:
(α) Με την επανάληψη –όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της  ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας, (β) με τον υπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελλήνων πολιτών, (γ) με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και (δ) με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της εθνικής κυριαρχίας,  της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο 1 του Συντάγματος).
  1. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και  25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις  της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα.




Γ. Κατρούγκαλος: Τα καταστροφικά αδιέξοδα του νέου μνημονίου (Αντισυνταγματικες ρυθμισεις)



Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή ΔΠΘ

Οι ελάχιστοι εναπομείναντες απολογητές του νέου μνημονίου ισχυρίζονται ότι αποτελεί τη μόνη ελπίδα της χώρας απέναντι στην άτακτη χρεοκοπία. Η αλήθεια είναι ότι το φάρμακο τους είναι πιο θανατηφόρο από την αρρώστια. Τα νέα μέτρα συνεχίζουν τις ίδιες πολιτικές του πρώτου μνημονίου, που δεν είναι μόνο άδικες και αντικοινωνικές, αλλά και βαθύτατα αναποτελεσματικές. Θα οδηγήσουν, αναπόφευκτα, σε άτακτη χρεοκοπία, στην οποία θα οδηγηθούμε άκοντες, χωρίς να την έχουμε εμείς οι ίδιοι επιλέξει, χωρίς προετοιμασία, με την οικονομία διαλυμένη και κατεδαφισμένο το κοινωνικό κράτος. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: το δημόσιο χρέος που ήταν στα 299 δις ευρώ το 2009, ή 129.3% του ΑΕΠ, αυξήθηκε στα 329 δις ευρώ το 2010, ή 144,9% του ΑΕΠ, ενώ το 2011, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, έφτασε τα 368 δις υπερβαίνοντας το 169% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Οκτωβρίου, υποτίθεται ότι η εφαρμογή των μέτρων, εάν υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας, θα οδηγούσαν το χρέος το 2020 στα επίπεδα του 2010. Ήδη όμως οι εκτιμήσεις της γερμανικής κυβέρνησης θεωρούν ότι το χρέος τότε θα φτάσει στο 160% του ΑΕΠ, ενώ αναλυτές περάνω πάσης αντιμνημονιακής υποψίας θεωρούν ότι μπορεί να ξεπεράσει το 200%1!

Hundreds of thousands rally in Portugal against austerity


LISBON — Hundreds of thousands protested in Portugal Saturday against austerity measures ahead of next week's talks with international creditors, with unions vowing to keep up the pressure.
Officials from the so-called Troika -- the European Union, European Central Bank and the International Monetary Fund -- will next week evaluate progress on the country's bailout programme.
Demonstrators arrived in Lisbon from across the country in the rally described as one of the country's biggest in three decades.
Many were brandishing banners such as "The struggle continues" and "No to exploitation, no to inequality, no to impoverishment."
The CGTP union which called the march estimated 300,000 people took part, while police would not give any figures, in line with their usual practice.
"We are convinced that it is one of the biggest demonstrations in the last 30 years," said Armenio Carlos, general secretary of the CGTP, in a speech at the end of the protest in the landmark Praca do Comercio (Commerce Square).

Μέλλον γραμμένο στο πόδι: Οι προχειρότητες του Μνημονίου



Πηγή: The Press Project
 

Ο Γιάννης Μπογιόπουλος διαβάζει το νέο μνημόνιο και επισημαίνει τις απίστευτες προχειρότητες του εγγράφου που θα σφραγίσει το μέλλον μας
 
  
  
Του Γιάννη Μπογιόπουλου

Στο ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν πολλές φορές κατατεθεί μισο-επεξεργασμένα νομοσχέδια, φωτογραφικές διατάξεις, κακές μεταφράσεις και λάθος αριθμοί. Αλλά αυτό που έγινε με το νέο Μνημόνιο δεν έχει προηγούμενο. Οι βουλευτές, με περιθώριο μερικών μόλις ωρών, από το πρωί του Σαββάτου έως την απογευματινή έναρξη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κλήθηκαν να μελετήσουν 24 πολυσέλιδα κείμενα, μερικά στα αγγλικά. Αυτό από μόνο του είναι υποβάθμιση της Δημοκρατίας. Δεν προλαβαίνουν. Χώρια που πολλοί είχαν αποσπαστεί από... εξωγενείς παράγοντες, όπως η ομιλία του αρχηγού. Ετσι, το “κατεπείγον” αυτή τη φορά άγγιξε την ταχύτητα του φωτός.

Το βασικό κείμενο είναι το λεγόμενο “Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών”. Πρόκειται για ένα τρομακτικό κατασκεύασμα. Οχι μόνο τσεκουρώνει θέσεις εργασίας, μισθούς και συντάξεις στο όνομα μιας απροσδιόριστης “ανταγωνιστικότητας”, σαν να είναι ίδια τα rooms to let και οι γερμανικές βιομηχανίες, αλλά είναι εξωφρενικά ασύντακτο και κακομεταφρασμένο, ελλιπές σε βασικά νούμερα και κωμικοτραγικό έως δακρύων.

NYΤ: Η ελληνική τραγωδία



ΠΗΓΗ: Καθημερινή 12/2
Σε άρθρο της, η αμερικανική εφημερίδα New York Times αναλύει γιατί είναι λάθος των εταίρων μας η επιβολή νέων μέτρων λιτότητας και περικοπής των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αντί να απαιτήσουν την ολοκλήρωση του ανοίγματος των κλειστών αγορών.
Αναλυτικά, αναφέρει: «Μία ξεροκέφαλη αντιπαράθεση εκτυλίσσεται αυτήν την εβδομάδα ανάμεσα στην έτοιμη να χρεοκοπήσει Ελλάδα και τους λάθος προσανατολισμένους Ευρωπαίους εταίρους της που απαιτούν από αυτήν να πληρώσει τα χρέη της. Το αποτέλεσμα, είναι δυστυχώς, προαποφασισμένο. Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει στην Ευρώπη όλα, ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά που θέλει. Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τα χρήματα της Ευρώπης, ακόμη και την στραγγαλίσουν οι απαιτήσεις των εταίρων της. Οι ηγέτες της Ευρώπης, όμως, θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουν ότι αυτή η προσέγγιση δεν είναι αποτελεσματική.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, η βασική αρχιτέκτονας της καταστροφικής ευρωπαϊκής διαχείρισης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, μπορεί να συνεχίσει να προσποιείται ότι σκληρότερα μέτρα λιτότητας θα «θεραπεύσουν» τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ή, από την άλλη, μπορεί να αναγνωρίσει ότι μόνο ένας συνδυασμός σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης και προ-αναπτυξιακών μέτρων – όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, κατάργηση των κρατικών μονοπωλίων και καταπολέμηση της γραφιεοκρατίας- μπορεί να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η περικοπή των μισθών, των θέσεων εργασίας και των κοινωνικών δαπανών, όπως απαιτεί η Ευρώπη, το μόνο που θα επιφέρουν είναι μεγαλύτερη ύφεση.

ΙΔΟΥ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ! ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!



ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Του ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΠΟΛΑ
ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ! 
Έφτασαν οι ώρες και μέρες ευθύνης για τον κόσμο της εργασίας. Το μαύρο μέτωπο της τριαδικής κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ),Τρόικας και το κοινωνικό-οικονομικό κατεστημένο της χώραςκαι της Ε.Ε, προχωρά σχεδιασμένα και οργανωμένα στην τελική επίθεση εναντίον του κόσμου της εργασίας για να δώσει τηχαριστική βολή στις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες και αίμα.
 Σε αυτόν τον αγώνα -προκειμένου να επιτύχουν το στόχο τους- έχουν στρατευθεί από καιρό διάφορες οικονομικές, πολιτικές και επιστημονικές δυνάμεις -με τη συνδρομή του κυρίαρχου ιδεολογικού μηχανισμού ζύμωσης και κατασκευής συναίνεσης που είναι τα ΜΜΕ- με σκοπό να προετοιμασθεί το έδαφος και να παρθούν σκληρά μέτρα, που θα υποτάξουν τον κόσμο της εργασίας.

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ–ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
Το μαύρο μέτωπο επιχειρεί με φαστ-τράκ διαδικασίες να περάσει αυτά τα μέτρα με όχημα το νέο μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

Χρεοκοπημένες αλήθειες και τοκισμένα ψέματα



του Κ. Βαξεβάνη

Σκέφτομαι πολύ καιρό να γράψω αυτό το κομμάτι. Όχι μόνο από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά και γιατί εγώ ο ίδιος έπρεπε να απαντήσω στον εαυτό μου ποιό είναι το καλύτερο για τη χώρα και για μένα. Όπως όλοι ανησυχώ και φοβάμαι. Και όταν φοβάσαι είναι εύκολο να κάνεις τα χειρότερα. Δεν υπάρχει συνταγή για το φόβο πέρα από τη γνώση.
Ανάμεσα σε θεωρίες για δραχμές, δηνάρια, ριάλια, πτωχεύσεις και σωτηρίες, υπάρχει η γνώση που πρέπει να ακολουθήσεις. Γιατί για παράδειγμα η δραχμή είναι κακή; Όσοι σήμερα δαιμονοποιούν την επιστροφή στη δραχμή, απαντούν επισείοντας τα θηρία της Αποκάλυψης. «Δεν θα έχουμε να φάμε, να ζεσταθούμε, θα ζούμε στην απόλυτη
φτώχεια» κλπ. Δεν έχω διαβάσει πειστικό επιχείρημα γιατί όλα αυτά δεν θα συμβούν αν παραμείνουμε στο ευρώ. Ποιός το εγγυάται; Οι εταίροι δανειστές ή οι πολιτικοί μας οι οποίοι είναι αυτοί και όχι άλλοι που μας έφεραν ως εδώ.
Δεν είμαι ειδικός. Ό,τι διαβάσετε προκύπτει από συνεντεύξεις με ειδικούς, μια τεράστια βιβλιογραφία που την τελευταία χρονιά ήταν ένας εφιάλτης που κατέληξε φίλος, και την εμπειρία που μου δίνουν τα 25 χρόνια δημοσιογραφίας (αυτή μου η εμπειρία δεν αναλύει απαραίτητα την οικονομία αλλά με κάνει να αντιλαμβάνομαι και να εξηγώ τα συμφέροντα μέσα κυρίως από πληροφορίες).
Ότι γραφω είναι αυτό που θα έλεγα στα παιδια μου ότι συμβαίνει. Και το τι απαντάω στο ερώτημά τους τι πρέπει να γίνει