Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!


ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

Σε μία ιστορική απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής κηρύσσει αντισυνταγματική την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία μειώνεται ο κατώτατος μισθός και καταργείται η μετενέργεια, δικαιώνοντας τους απολυμένους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

Κατά παράβαση του Συντάγματος εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012, με την οποία μειώθηκε ο κατώτατος μισθός και καταργήθηκε η μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, που καθιστά την πράξη νομικά ανίσχυρη.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), «το Δικαστήριο, σε μια από τις πρώτες δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται μετά τη θέση σε ισχύ της με αρ. 6/2012 ΠΥΣ, έκρινε ότι η τελευταία είναι νομικά ανίσχυρη, διότι εκδόθηκε από τη Διοίκηση κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθρα 26 και 43 παρ. 2), χωρίς δηλαδή εξουσιοδοτική κάλυψη. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση η οποία θέτει εκποδών τις σαρωτικές νομοθετικές μεταβολές της με αρ. 6 ΠΥΣ».

ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ*
Το Δημόσιο προχώρησε το 1962 στην απαλλοτρίωση των ακινήτων στο ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ. Το 1970 η έκταση μεταβιβάζεται στον ΕΟΤ. Η συνολική έκταση είναι 1.805.350 τ.μ ( 1805 στρεμ). Το Εμβαδόν γηπέδου Γκολφ είναι714 στρεμ.
Από το 1985 γίνονται συνεχώς προσπάθειες για την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου, όμως η εγκληματοική αμέλεια και πολλές φορές η ύποπτη κολλυσιεργεία που επέδειξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδήγησαν το Γκολφ στην απαξίωση και τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια το γήπεδο προσέλκυε αρκετούς γκόλφερ διεθνώς καθώς ο σχεδιασμός του γηπέδου θεωρείται από τους καλύτερους σε διεθνές επίπεδο. Όμως εδώ πρέπει να επισημανθεί και η μοιρολατρική στάση των τοπικών αρχόντων που δεν επένδυσαν έστω στο γήπεδο αξιοποιώντας το για τη δημιουργία ειδικών τουριστικών πακέτων σε συνδυασμό με τις υφιστάμενες ξενοδοχειακές και άλλες υποδομές της ευρύτερης περιοχής και του νησιού της Ρόδου.
Σήμερα το Γκολφ Αφάντου έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να «αξιοποιηθεί» (ξεπουληθεί) στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας. Το γιατί θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη «αξιοποίηση» αποτελεί ξεπούλημα θα αναλυθεί παρακάτω.
1.       ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ
  Μύθος 1: Τα έσοδα από την «αξιοποίηση» του Γκολφ θα ελαφρύνουν το βάρος από την πλάτη των πολιτών της χώρας.
  Αλήθεια 1: Τα έσοδα από το ξεπούλημα θα μεταφερθούν άμεσα σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους το οποίο όπως όλοι γνωρίζουμε αποτελεί μια μαύρη τρύπα, η οποία δεν μπορεί ποτέ να αντιμετωπιστεί με συμβατικές μεθόδους αποπληρωμής.

  Μνημόνιο: Ιδού πού πήγαν τα…λεφτά


  ΠΗΓΗ: euro2day

  του Γ. Παπανικολάου

  Έως και συνταρακτικά τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από ερώτηση του βουλευτή (της Ν.Δ.) Προκόπη Παυλόπουλου. 

  Διότι αποκαλύπτουν «πού πήγαν τα λεφτά» που μας δάνεισαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ, αλλά και το πώς άλλαξε η σύνθεση των κατόχων ελληνικού «χρέους» ανάμεσα στο τέλος του 2009 και στο τέλος του 2011, οπότε και ξεκίνησε πρακτικά η διαδικασία του μεγάλου «κουρέματος», που έχει μείνει γνωστό ως PSI. 

  Oι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στο τέλος του 2009, ο εγχώριος τομέας, περιλαμβανομένης και της Τ.τ.Ε., είχε στην κατοχή του ομόλογα ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. ευρώ, ενώ οι ξένες τράπεζες και λοιποί φορείς κατείχαν… 145 δισ. ευρώ

  Εν ολίγοις, αν το «κούρεμα» γινόταν τότε, οι απώλειες θα ήταν συντριπτικά εις βάρος των ξένων συμφερόντων και όχι των ελληνικών, ενώ η εξοικονόμηση χρέους θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.