Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα


Πηγή: Ενωση Οπαδών Σύριζα

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και να μην πληρώνουμε τους πρόσθετους φόρους που έχει ενσωματώσει η κυβέρνηση στους λογαριασμούς της;

Μπροστά στο νέο χαράτσι που επιβλήθηκε με την μορφή του «ειδικού τέλους ακινήτων» η μόνη ριζική λύση είναι η στάση πληρωμών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αν δεν πληρώσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι προφανές ότι την άλλη μέρα αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει. Όμως κάποιοι καταναλωτές της ΔΕΗ είναι επιφυλακτικοί σε μια τέτοια προοπτική, είτε γιατί φοβούνται, είτε γιατί έχουν σοβαρούς λόγους και δεν επιθυμούν να διακινδυνεύσουν την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι ή την επιχείρησή τους. Όμως υπάρχει και γι' αυτούς λύση ώστε να μην πληρώσουν αυτό το χαράτσι και να μην διακινδυνεύσουν την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Διδάγματα από την Αργεντινή για την Ελλάδα


                                                                                                          του Κλάουντιο Κατς*


Η φωτιά που άναψαν  οι  Έλληνες  εξαπλώνεται σε όλη την  Ευρώπη και  θα καθορίσει ποιος θα πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης. Τις  εξελίξεις   αυτές τις παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  στη Λατινική Αμερική. Πολύ λίγα νέα αναμένονται με τόσες ελπίδες όσο  μια νίκη των λαϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Οι συγκρίσεις του παραδείγματος της Αργεντινής με την κατάρρευση της Ελλάδας είναι αναρίθμητες. Οι αναλυτές προσπαθούν να διακρίνουν κατά πόσον  τα μέτρα που έλαβε η μία χώρα ανακουφίζουν  ή  επιδεινώνουν την κατάσταση της άλλης . Η αξιολόγηση αυτή επεκτείνεται συνήθως και σε άλλες χώρες στην περιφέρεια της Ευρώπης, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Στα κοινωνικά κινήματα όμως κυριαρχεί μια άλλη ανησυχία: Ποια διδάγματα   προσφέρονται  από την εμπειρία της Νότιας Αμερικής στη μάχη κατά της προσαρμογής.


«Όσο καθίζει ο κερατάς, το κέρατό του αυξάνει»


thumb
Ποντίκι
Από το Μαρικάκι
Πως φαντάζεται ο … εκφωνητής του «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» ότι μπορούν να πληρωθούν τα χαράτσια που κάθε τρεις και λίγο επιβάλλουν προκειμένου να μαζευτούν τα λύτρα για την τρόικα, προφανώς είναι ένα από τα μυστήρια αυτής της ζωής. Από την άλλη μπορεί η προκεχωρημένα αρρωστημένη φαντασία των σωτήρων μας να υπολόγισε τους κινδύνους και να οραματίστηκε τη στιγμή που οι μη έχοντες να πληρώσουν θα βρεθούν κλωτσηδόν στο δρόμο από τις πολιτισμένες μπότες του στρατού τεχνοκρατών της τρόικας που ήρθε να μπαστακωθεί στα υπουργεία. Η χώρα τότε θα είναι έτοιμη να κατοικηθεί από υπεύθυνους και σοβαρούς βορειοευρωπαίους να γνωρίσει κι αυτός εδώ ο τόπος λίγη τετράγωνη λογική.
Προς το παρόν η κατακραυγή για το μέτρο του ασσύληπτου ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας και τις άλλες εμπνεύσεις της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική και αντιστρόφως ανάλογη προς τη διάθεση πολλών ελλήνων να πληρώσουν έναν εξόφθαλμα άδικο φόρο. Άσε που άμα τον πληρώσουμε η όρεξή τους θα συνεχίσει να είναι ανικανοποίητη και ανοικονόμητη.

Ο αρχηγός της επανάστασης


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
του Γ. Μαλούχου

Πολλές φορές, με ποικίλους τρόπους και σε κάθε δυνατή ευκαιρία, ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ένα κεντρικό του πιστεύω: την ανάγκη για επαναστατικές τομές, για αλλαγές παντού, για πλήρεις, σαρωτικές ανατροπές. Μόλις τώρα όμως αρχίζει να διαφαίνεται το τι ακριβώς εννοεί με όλα αυτά ο κ. Παπανδρέου, καθώς καθίσταται ο αρχηγός μιας επανάστασης που ταχύτατα εκκολάπτεται στη χώρα.
Με την αποστολή των (προηγούμενων) πρόσθετων φόρων που έχει ήδη αρχίσει, αλλά, πολύ περισσότερο, με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ακολουθούν σε λίγες ημέρες, αμέτρητες χιλιάδες πολίτες θα βρεθούν πλέον, για πρώτη φορά, να χρωστούν σημαντικά ποσά στο δημόσιο ενώ, μέχρι σήμερα, δεν χρωστούσαν. Θα είναι οι νέοι οφειλέτες, που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες 900.000 που ήδη χρωστούσαν στο δημόσιο και δεν έχουν τακτοποιήσει το χρέος τους.

Πολιτική με δόσεις...



ΠΗΓΗ: Sofokleous 10
του Π. Παναγιώτου
Η Ελλάδα ζει για ακόμη μία φορά το θρίλερ της εκταμίευσης ή μη της επόμενης δόσης από το πακέτο στήριξης. Όπως και τις προηγούμενες φορές υπήρξαν απειλές για μη καταβολή της δόσης, κλιμάκωση της σχετικής αγωνίας για την εκταμίευση της και αναθέρμανση των σεναρίων περί επικείμενης πτώχευσης και ενδεχόμενης εξόδου της από το ευρώ.
Ακολούθησαν οι γνωστές απειλητικές δηλώσεις από την πλευρά της Τρόικας, της Γερμανίας κλπ οι οποίες εστίασαν στην ανάγκη 'αυστηρής υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει δώσει η Ελλάδα', για να έρθει η απόφαση της Ελλάδας για ικανοποίηση των αιτημάτων της Τρόικας και των εταίρων της μεταξύ άλλων με τη λήψη έκτακτων φοροεισπρακτικών μέτρων και στη συνέχεια να δοθούν οι διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού πως τα μέτρα εγγυώνται την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος και τελικά να γίνουν δηλώσεις στήριξης προς την Ελλάδα και να ακολουθήσουν ευρωπαϊκές διαβεβαιώσεις ότι η δόση, τελικά, θα δοθεί.

γκουρμέ ανθρωποφάγοι ...

 ΠΗΓΗ: Ελευθεροτυπία
του Στάθη

Η εκλεκτή συνάδελφος, κυρία Δήμητρα Σωτηριάδου, εργαζόμενη στο «Mega», συντάκτις Υγείας, άριστη, εγνωσμένου κύρους στο ρεπορτάζ. • Δεν υπέγραψε το κείμενο του Mega εναντίον του «ναυτίλου» για το δημοσίευμα της στήλης περί «τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης»... • Δεν προσυπέγραψε τις κινήσεις του «Mega» εναντίον των μπλογκς... • Δεν υπέγραψε ατομική σύμβαση εργασίας. Και απολύθηκε! Η κυρία Δήμητρα Σωτηριάδου εργαζόταν στο «Mega» από την πρώτη αρχή του καναλιού, από τα δοκιμαστικά! Κι όμως απολύθηκε! Και παρ' ότι άριστη όλα αυτά τα χρόνια στη δουλειά της, απολύθηκε! Δοξάστε τους! Τους ιδιοκτήτες. Τους διευθυντοενημερωτάδες! Αλλά και ημάς τους συναδέλφους της που τίποτα πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε για να της συμπαρασταθούμε. Την πρώην ημιθανή και το νυν νεκρή ΕΣΗΕΑ - σαν αρνιά έναν-έναν και σαν κατσίκια κοπαδηδόν θα μας σφάζουν...

Κίνημα «Δεν Πληρώνω» το χαράτσι για τα ακίνητα



ΠΗΓΗ: antinews
Ένα νέο κίνημα «Δεν Πληρώνω» οργανώνεται και προτρέπει τους πολίτες να μην καταβάλουν μέσω της ΔΕΗ το νέο «χαράτσι» με την έκτακτη εισφορά.
Φορείς και οργανώσεις πολιτών ετοιμάζουν κινήσεις διαμαρτυρίας και συντάσσουν ειδικές «φόρμες» τις οποίες θα συμπληρώνουν οι πολίτες που θα αρνούνται να πληρώσουν το τέλος. Νομικοί έχουν μάλιστα  ετοιμάσει ήδη και προσφυγές κατά του μέτρου και ζητούν από τους φορολογούμενους να στραφούν κατά του υπουργείου Οικονομικών.
Ιστοσελίδες προτρέπουν τους πολίτες να προχωρήσουν στην άρνηση καταβολής της έκτακτης εισφοράς χαρακτηρίζοντάς της παράνομη και αντισυνταγματική.
Καλούνται επίσης οι πολίτες να καταθέσουν στην αρμόδια ΔΟΥ στην οποία ανήκουν μια «δήλωση ρητής επιφύλαξης» με την οποία θα διεκδικήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα που θα πληρώσουν σε περίπτωση που το ειδικό τέλος κριθεί αντισυνταγματικό.

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες ενάντια στη φορολεηλασία




Πληθαίνουν κάθε μέρα τα ταξικά Συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και άλλοι φορείς του εργατικού κινήματος που παίρνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δράσης ώστε να οργανωθεί η μαζική αντίσταση και άρνηση πληρωμής της έκτακτης εισφοράς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, συνολικά του λαού της χώρας.
1. Συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια και στην λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων διοργανώνει σήμερα Πέμπτη στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο, το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Οι ταξικές δυνάμεις και οι υπόλοιπες αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις μέσα από αυτή την αγωνιστική κινητοποίηση καλούν σε οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των φοροχαρατσιών που ήδη αρχίζουν να στέλνονται και σε αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζεται τα εντάλματα πληρωμών να κατατεθούν στα σωματεία και να επιστραφούν στην Εφορία.

ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


ΠΗΓΗ: Banks'News
του Β. Βιλιάρδου


Οι ανόητες απειλές εναντίον της χώρας μας, ενδυναμώνουν την κρίση χρέους της Δύσης, η οποία απειλείται να εκτροχιαστεί από τον τεράστιο δανεισμό των τραπεζών, σε συνδυασμό με την υπερχρέωση των κρατών
Η Ευρωζώνη μοιάζει με ένα κλουβί ερμητικά κλειστό, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί άγρια σαρκοβόρα θηρία και αδύναμα μηρυκαστικά – συνολικά δεκαεπτά. Το κλουβί αυτό δεν διαθέτει έξοδο κινδύνου, ενώ τα ζώα εντός του είναι εκτεθειμένα στις ορέξεις όλων των υπολοίπων θηρίων του εξωτερικού κόσμου – αφού ένα σαρκοβόρο της Ευρωζώνης δημιούργησε μόνο του επικίνδυνες ρωγμές, μετά από την επίσημη πρόσκληση φύλαξης του κλουβιού του, από τους «λύκους» του  ΔΝΤοι οποίοι εισέβαλλαν μάλλον αιτιολογημένα” (H.D.)