Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ “ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ”


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΤΟ “ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ”

Η Πρωτοβουλία ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - “ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ” θέτει ως πρώτο καθήκον την πλατειά πληροφόρηση και την αποκάλυψη της αλήθειας.
Για το σκοπό αυτό οργανώνει ελεύθερο ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, κάθε Δευτέρα ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Τοσίτσα 11, Εξάρχεια.
Στο ΒΗΜΑ θα αναπτύσσονται ομιλίες και συζητήσεις για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, την ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, την νέα ΚΑΤΟΧΗ και την ΑΠΕΙΛΗ σε βάρος του λαού και της πατρίδας. Θα προσκαλούνται και θα λαμβάνουν μέρος διανοητές, επιστήμονες, νομικοί, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, ακτιβιστές, συνδικαλιστές κ.α.

η εκπαίδευση στο μάτι του κυκλώνα

Πηγή: Aformi Blog
Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δέχονται την πιο βάναυση επίθεση σε δικαιώματα και κεκτημένα ενός αιώνα, η όποια προσπάθεια αντίστασης βρίσκει αναχώματα όχι μόνο σε επίπεδο δρόμου από τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και από την ίδια την συνδικαλιστική ηγεσία. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ καθυσηχάζει την τρόικα και την κυβέρνηση ότι οι απεργίες δε θα συνεχιστούν, εφόσον το μνημόνιο και τα νέα μέτρα είναι πλέον γεγονός, διαδραματίζοντας το ρόλο του ταξικού προδότη. Εκμεταλλευόμενη το κλίμα αβεβαιότητας και απογοήτευσης και πιεζόμενη από την αστική τάξη, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη τις αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, την ίδια στιγμή που η μαζικότητα της πορείας του πολυτεχνείου έδειξε ότι ο αγώνας είναι η μόνη λύση.

Το έρμα των τραπεζών.


Πηγή: Techie Chan
Τον προβληματισμό της εκφράζει η ΤτΕ για το ύψος των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Προβληματισμό που θα μπορούσε να συνοψίσει ο πανάρετος διοικητής της στο πάνσοφο ρητό “78δις τους έδωσα, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε?”
Για το πρώτο 6μηνο του 2010, τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών (ή αλλιώς NPL Non Performing Loans), έφτασαν το 9% του συνόλου, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 10% μέχρι τέλος του έτους.
Κι όλα αυτά εάν πιστέψουμε τους ισολογισμούς των τραπεζών. Πείτε με κακόβουλο αλλά προτείνω να μην τους πιστέψουμε. Και να παρατηρήσουμε μια τόσο δα μικρή δυσαρμονία σε αυτή την ήδη κακή εικόνα.

Η Πορτογαλία “σταμάτησε”, στην πρώτη γενική απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από το 1988




Πηγή: Αριστερό Βήμα

Ο τομέας των μεταφορών παρέλυσε. Πάνω από τα δύο τρίτα των δρομολογίων όλων των τρένων ακυρώθηκαν, όπως και το 60% των αστικών συγκοινωνιών. Το μετρό της Λισαβόνας έκλεισε και τα φέρι μπόουτ έμειναν δεμένα στους ντόκους των λιμανιών. Αλιευτικά λιμάνια νεκρώθηκαν. Τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο έδαφος. Σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δικαστήρια, δημοτικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτούργησαν. Τράπεζες, ΜΜΕ και πετρελαϊκές εταιρίες έκλεισαν.
Ήταν η πρώτη απεργία ύστερα από 22 χρόνια στην οποία συντονίστηκαν τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Τα συνδικάτα αναφέρουν ότι ο αντίκτυπος τον ιδιωτικό τομέα ήταν μεγάλος, ιδίως στην αυτοκινητοβιομηχανία όπου εργάστηκε λιγότερο από το 10% των εργατών στην Autoeuropa ,κοντά στη βόρεια πόλη του Πόρτο, και σε όλο το βιομηχανικό της σύμπλεγμα . Επίσης μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στη μεταλλουργία, στην τσιμεντοβιομηχανία, στα ναυπηγεία, στην κλωστοϋφαντουργία, στον κλάδο ποτών και τροφίμων κ.α.

Η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την αναδιάρθρωση του χρέους και αυτό το ξέρουν όλοι


Πηγή: Αυγή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/11/2010
Του Μάκη Ντόβολου

Το ερώτημα για το αν πρέπει ή συμφέρει την Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους ή ακόμη περισσότερο σε στάση πληρωμών προκαλεί συζητήσεις τόσο εντός όσο και εκτός χώρας. Επίσης αποτελεί ένα ακόμη σημείο αντιπαράθεσης στον χώρο της αριστεράς.
Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι όσες χώρες έλαβαν στο παρελθόν την απόφαση να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους, με τη μία την άλλη μορφή, το έπραξαν γιατί εξαναγκάστηκαν από τις συνθήκες, ως έσχατη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθει. Επομένως το καλό ή το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι σχετικό. Ναι μεν η αναδιάρθρωση του χρέους ή και η στάση πληρωμών δεν είναι, γενικώς, κάτι θετικό για μια χώρα αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει μια σωτήρια λύση.

Φίλιππος Πλιάτσικας-Διονύσης Τσακνής: «Θα τους αθωώσει η λαϊκή κινητοποίηση».


«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΛΑΡΙΣΑΣ, 24 Νοέμβρη 2010

ΟΙ ΔΤΣΑΚΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΣΤΟΠΛΕΥΡΟ
ΤΩΝ 11 ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ»

Στο πλευρό των 11 νεαρών που δικάζονταιστις 9 Δεκεμβρίουαπό Δικαστήριο Ανηλίκων της Λάρισαςγια τα επεισόδια που έγιναν στην πόλη το Δεκέμβρη του 2008, μετά τη δολοφονία του ΑλεξΓρηγορόπουλουτάχθηκαν οι γνωστοί καλλιτέχνες ΦίλΠλιάτσικας και Διονύσης ΤσακνήςΣτο πλαίσιο της παρουσίας τους στη Λάρισαγια τη συναυλία στο νέο γήπεδο της ΑΕΛοι δυο τραγουδοποιοί με δηλώσεις τους στα ΜΜΕμίλησαν με σκληρά λόγια για τογεγονός ότι οι 11 νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες που περιλαμβάνονται στον αντιτρομοκρατικό νόμο

Σκότωσε τον Νίκο Δήμου που κρύβεις μέσα σου



Πηγή: Βαρόμετρο

Παλιά που έπαιρνα το RAM μου έκανε εντύπωση η στήλη του Νίκου Δήμου. Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος λοιπόν τα έβαζε συνεχώς με το κράτος και τους δημοσίους υπαλλήλους (ίσως το πιο αγαπημένο του topic), με τους εργαζόμενους εταιρειών και καταστημάτων, με την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, που δεν τον κάλυπταν ποτέ και με καμιά Παναγία. ΚΑΝΕΝΑΣ και ΤΙΠΟΤΑ δεν ήταν σε θέση να ικανοποιήσει τον Νίκο Δήμου.
Βλέπεις ο φιλελέυθερος αστός δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Τα θέλει όλα τέλεια όπως το τέλειο τίποτα που έχει πλάσει στο μυαλό του. Η απεχθέστατη καθαρότητα της τάξης των νοικοκυραίων θέλει όλους τους άλλους (πλην των ιδίων) ανίκανους, βρώμικους και ανήθικους, ανήμπορους να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, την “πρόοδο” έτσι όπως την εννοούν οι ίδιοι πάντα. Ο ναρκισσισμός κι η εγωπάθεια της την κάνουν να εκφράζει διαρκώς την απαξίωσή της για το απαίδευτο πόπολο.