Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αραγε, ξέρουν πώς ζει ο κόσμος;




Του Kωνσταντινου Zουλα / zoulas@kathimerini.gr

Oσα θα διαβάσετε συνέβησαν το προηγούμενο Σάββατο σε πολυκατάστημα διεθνούς αλυσίδας της οδού Πειραιώς. Ενώ έμπαινα στο πάρκινγκ και ένας υπάλληλος μού υποδείκνυε πού να σταθμεύσω, λίγα μέτρα πιο δίπλα ένας συνάδελφός του με προέτρεπε να φύγω, ενημερώνοντάς με ότι το κατάστημα είναι κλειστό λόγω απεργίας.
Δεν ήταν ακριβώς έτσι. Το κατάστημα λειτουργούσε μεν, αλλά με το 1/3 των υπαλλήλων του. Οι «υπόλοιποι» ήταν ακριβώς έξω από την κεντρική του είσοδο, μοιράζοντας φυλλάδια στον κόσμο για να καταγγείλουν την εταιρεία τους ότι έχει διώξει 85 εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα και παρακαλώντας ευγενικά τους πελάτες «να μη νομιμοποιήσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που είχε στήσει ο ιδιοκτήτης».

Ολοκληρωτισμός...

Σε τι άραγε διαφέρουν οι αποφάσεις που λαμβάνουν εν μια νυκτί, ερήμην θεσμών και κοινωνίας, μερικοί υπουργοί μιας εκλεγμένης κυβέρνησης από μια χουντική διαταγή;
Η απάντηση προκύπτει αβίαστα: Σε τίποτε. Το παρδαλό μας πολιτικό σύστημα, αφού εξάντλησε κάθε ψεύδος, κάθε υποκρισία, κάθε χαμαιλεοντισμό, αναγκάζεται να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο, που δεν είναι παρά αυταρχικό, αλαζονικό, ολοκληρωτικό. Ας μη μας ξεγελά το μούδιασμα ή το πάγωμα δήθεν μερικών υπουργών.
Οταν ποδοπατάς εργατικά δικαιώματα, που έχουν κατακτηθεί με αίμα και πόνο, χωρίς να ρωτήσεις κανέναν, χωρίς να ιδρώνει το αυτί σου, σημαίνει ότι συνειδητά υπηρετείς ένα μη δημοκρατικό καθεστώς. Οταν με τις αποφάσεις σου οδηγείς μέγα τμήμα του πληθυσμού στη φτώχεια και την ανεργία σημαίνει ότι έχεις χάσει κάθε ανθρωπιά, ότι τα συναισθήματά σου έχουν πετρώσει από την αίγλη που εκπέμπει ο θώκος της εξουσίας και άρα είσαι σκλάβος σ' αυτήν.

Οι Δον Κορλεόνε της παγκόσμιας διακυβέρνησης


του Δ. Καζάκη

Παρέλαση υψηλών προσωπικοτήτων της διεθνούς επιτήρησης και κηδεμονίας στην Αθήνα. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν ήλθε και απήλθε, αφού μίλησε στους υποτακτικούς του στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και συναντήθηκε με τους βασικούς στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος της κατοχής, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Αναμένονται εντός της εβδομάδας και οι επίτροποι Ρεν και Χαν με ανάλογη αποστολή.
Τι γυρεύουν όλοι αυτοί στη χώρα; Γιατί τους έπιασε ο καημός και η πρεμούρα να έρθουν αυτήν ακριβώς την περίοδο; Ο λόγος είναι απλός: βρισκόμαστε μπροστά στην πιο δύσκολη φάση της θεσμοθετημένης κατοχής. 


Ένα Μνημόνιο και για την Εκκλησία


Πηγή: αριστερή στρουθοκάμηλος

Γιατί δεν φορολογούνται τα έσοδα της Εκκλησίας όπως όλων των επιχειρήσεων;
 
Γιατί δεν φορολογείται η εκκλησιαστική περιουσία όπως όλα τα "κοσμικά" περιουσιακά στοιχεία;
Γιατί οι κληρικοί πληρώνονται και συνταξιοδοτούνται από το δημόσιο ενώ δεν είναι υπάλληλοί του;
Γιατί η κυβέρνηση, εν μέσω κρίσης, αφήνει την εκκλησιαστική περιουσία στο απυρόβλητο;

Τι συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Έλληνες έμποροι και βιομήχανοι του πολέμου…


Πηγή: politicsonline

Ας κοιτάξουμε με προσοχή ορισμένες ειδήσεις: ενώ ο κόσμος της εργασίας υφίσταται μια τεράστια επίθεση από την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και τον κόσμο του πλούτου, οι οποίοι επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα, βάναυση κρατική καταστολή εξαφανίζοντας τις λαϊκές ελευθερίες, ακραία λιτότητα και περικοπές στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων και για την αντιμετώπιση της κρίσης που δημιούργησαν, ταυτόχρονα, οι πολεμικές δαπάνες όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά εκτοξεύονται και υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 25 δις ευρώ.
Πόσο αποκρουστική και χυδαία ακούγεται η είδηση ότι «η Lockheed Martin έδωσε εκτίμηση τιμής για το αεροσκάφος F-35, αν η Ελλάδα αποφασίσει να το αγοράσει, 60 εκατομμύρια δολάρια, το καθένα αν η παραγγελία γίνει το 2016. Ο αντιπρόεδρος τη εταιρείας με χώρο ευθύνης τη Ν.Α Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή Ντένης Πλέσσας είπε ότι η Lockheed Martin, μπορεί να…

Η άνθιση της επιχειρηματικότητας και η ευτυχία του Μνημονίου


















Πηγή: katerina

Πριν περίπου 10-12 χρόνια, ο Σημιτικός …σοσιαλισμός θεώρησε ότι το μισθολογικό κόστος των υπάλληλων καθαριστριών δημόσιων χώρων, είναι πολύ βαρύ για τον προϋπολογισμό του Κράτους. Κατήργησε λοιπόν ο Σημιτικός …εκσυγχρονισμός, τις θέσεις των δημοσίων υπάλληλων καθαριστριών, και οι καμπάνες της επιχειρηματικότητας ήχησαν χαρμόσυνα, μιας και δημιουργήθηκαν πολλές δεκάδες επιχειρήσεις συνεργείων καθαρισμού.

Υπήρχε ο έτοιμος χουβαρντάς πελάτης, το Κράτος, και βέβαια υπήρχε η φτηνή πρώτη ύλη. Ένα μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό, που για ένα σημερινό μηνιάτικο των 300 ευρώ, ανασφάλιστο, χωρίς ωράριο εργασίας, θα άρπαζε την σφουγγαρίστρα χωρίς πολλά πολλά.