Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Debt-laden Greece mired in anger and humiliation



Πηγή: BBC
Gavin Hewitt 
Europe editor

Greeks are being humiliated. Their frequent protests have an air of futility about them. Their fate is being decided elsewhere, by unelected officials from the EU or the IMF.
Comments at today's protests in Greece oscillate between rage and despair. One demonstrator spoke of a country "being torn to pieces".
The IMF and EU send in accountants and economists who occupy space in the finance ministry. When it comes to selling off state assets - intended to raise 50bn euros (£44bn; $72bn) - there is debate as to whether this should be overseen by a non-Greek body. It would have been the final humbling.
There were suggestions, too, that foreigners should run Greek tax collection. Those ideas may have been sidelined but the resentment has not gone away.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σοφίας Σακοράφα




ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ
 15/06/2011
                                                    

Εδώ και καιρό, οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ο ελληνικός λαός παίρνει σαφή θέση ενάντια στην πολιτική του μνημονίου.

Η κυβέρνηση έντρομη απαντά με προβοκάτσιες και σκληρή, ωμή, απρόκλητη καταστολή.

Την ώρα που εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα, την ώρα που ετοιμάζεται το ξεπούλημα της πατρίδας μας και η πλήρης εξαθλίωση του ελληνικου λαού, δεν μπορώ να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου την προσχηματική  κοινοβουλευτική διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο.
Αυτήν την ώρα ο ρόλος των βουλευτών είναι δίπλα και μαζί με τον ελληνικό λαό.

Τούτες τις κρισιμότατες στιγμές η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαική βούληση.



                                                                                                            Από το Γραφείο Τύπου

Υπέρ του Μεσοπρόθεσμου 11 πανεπιστημιακοί

Ο πρώην πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Θαν. Βερέμης


ΠΗΓΗ: ΕΝΕΤ 15/6
Διακήρυξη με την οποία τάσσονται υπέρ της εφαρμογής όσων συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα συνυπογράφουν 11 πανεπιστημιακοί. «Χάσαμε τη μάχη της ανάπτυξης και προϋπόθεση για να μη χάσουμε τον πόλεμο είναι να ανακτήσουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη πρώτα του εαυτού μας, στη συνέχεια δε και των ξένων, ως λαός που διδάσκεται από τα λάθη του και αγωνίζεται για την αναίρεση ή έστω τον περιορισμό των συνεπειών τους», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Διαφωνούν με τη "δαιμονοποίηση" των ξένων κυβερνήσεων και καλούν τους πολίτες να αναρωτηθούν αν η κατάσταση του μέσου έλληνα θα βελτιωθεί ή θα επιδεινωθεί, στην περίπτωση που η χώρα κηρήξει στάση πληρωμών. Παραδέχονται ότι πολλές από τις αποφάσεις των πολιτικών ηγεσιών δεν είναι κοινωνικά δίκαιες ή οικονομικά αποτελεσματικές, αλλά υποστηρίζουν ότι δεν διαφαίνεται εναλλακτική προοπτική από τη συνέχιση της χρηματοδότησής, "έστω και με τους, σκληρούς πράγματι, όρους του Μνημονίου".

Με ελικόπτερα κατέβηκαν Ισπανοί βουλευτές στο κοινοβούλιο για να περικόψουν υγεία-παιδεία


Τελευταία ενημέρωση: 
Περίπου 2000 «Αγανακτισμένοι» προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών που έφτασαν με ελικόπτερο στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, ώστε να μην ψηφίσουν σημαντικές περικοπές σε υγεία και παιδεία, αλλά τελικά απωθήθηκαν από την αστυνομία.
ENET 15/6/2011


Ισχυρή αστυνομική δύναμη άνοιξε με χρήση κλομπς διάδρομο ασφαλείας ανάμεσα στους διαδηλωτές ώστε να μπορέσουν να μπουν οι βουλευτές και ο περιφερειακό πρωθυπουργός Αρτούρ Μας που είχαν προσγειωθεί με ελικόπτερο μπροστά στο κοινοβούλιο.
Οι βουλευτές προσήλθαν προκειμένου να συζητήσουν σήμερα και αύριο τον τοπικό προϋπολογισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές περικοπές δαπανών στους τομείς της υγείας και της παιδείας.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το πάρκο Σιουταντέλα, όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου, για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών τους οποίους αποδοκίμασαν φωνάζοντας “κανείς δεν μας αντιπροσωπεύει",  ρίχνοντας σπρέι στα ρούχα τους και πετώντας τους μπανανόφλουδες ή σμπρώχνοντας τους.
Στο μεταξύ, στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, στη βορειοδυτική Ισπανία, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το περιφερειακό κοινοβούλιο της Γαλικίας.
Το κίνημα διαμαρτυρίας, γνωστό ως 15-Μ ή "οι Αγανακτισμένοι", άρχισε στις 15 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν από τις τοπικές και περιφερειακές ισπανικές εκλογές.

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ "ΑΡΘΡΟ ΕΝΑ" ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!



ΠΗΓΗ: ISKRA
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!
 Θύελλα αντιδράσεων πρέπει να προκαλέσει η  -κατάφωρα αντισυνταγματική - διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, την οποία έχει επιλέξει η, μοιραία για τον τόπο, κυβέρνηση τουΠΑΣΟΚ


Εκτός δηλαδή από το ίδιο το περιεχόμενο του προγράμματος – το οποίο σε περίπτωση που εφαρμοστεί θα σπρώξει στην άβυσσο την ελληνική κοινωνία και οικονομία – ακόμα και το νομικό «περιτύλιγμά» του «βιάζει» τον υπέρτατο νόμο του κράτους, καθώς και τηναξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
Συγκεκριμένα, το Μεσοπρόθεσμοπρόγραμμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με βασικές διατάξεις του Συντάγματος αλλά και με τον Κανονισμό της Βουλής. Επομένως, η ψήφισή του συνιστά αντισυνταγματική και παράνομη πράξη.  Αναλυτικότερα, σύμφωνα με συνταγματολόγους – όπως ο καθηγητής και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος – τα σημεία αιχμής είναι τα ακόλουθα:

Εθελοντικά...


Πηγή: ΑΥΓΗ
του Θ. Καρτερού


Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/06/2011
Το επίθετο εθελοντικός-ή-ό έρχεται και ξανάρχεται τον τελευταίο καιρό σε δηλώσεις επισήμων της Ευρώπης, αναλυτών και αρθρογράφων. Εθελοντική αναδιάρθρωση, εθελοντική επιμήκυνση, εθελοντικό κούρεμα, εθελοντική συμμετοχή - εθελοντικά τα πάντα όλα.  Ετοιμαζόμαστε να βρούμε μία λύση, η οποία βασίζεται στην εθελοντική επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων και κάτω από προϋποθέσεις που δεν θα οδηγήσει σε πιστωτικό επεισόδιο, είναι η τελευταία δήλωση του επιτρόπου Όλι Ρεν.
Πολύς εθελοντισμός, όπως βλέπετε. Που αφορά πάντα στους ίδιους -στους ιδιώτες επενδυτές ή αλλιώς δανειστές ή, κατά πολλούς, τοκογλύφους. Τους οποίους ο Παπανδρέου διαβεβαιώνει ότι δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ. Στους οποίους μεταβιβάζονται κυριολεκτικά χέρι με χέρι όσα παίρνει η χώρα από το «μηχανισμό βοήθειας» με τους γνωστούς δρακόντειους όρους. Και τους οποίους συνεχώς διαβεβαιώνουν επισήμως και ανεπισήμως, οριζοντίως και καθέτως, πώς μόνο εθελοντικά θα συμμετάσχουν σε οτιδήποτε τους θίγει έστω ελάχιστα.

Υποστήριξη στην νέα αποστολή διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα



”FREEDOM FLOTILLA II – STAY HUMAN”       
πρωτοβουλία: "Ενα καράβι για τη Γάζα"


Από την νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 31 Μαΐου 2010, όταν  οι ισραηλινές ειδικές ναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα (80 μίλια από τις ακτές του Ισραήλ) στον πολυεθνικό στολίσκο «Freedom Flotilla», σκοτώνοντας 9 συνανθρώπους μας, τραυματίζοντας βαριά δεκάδες άλλους, οδηγώντας στην συνέχεια το σύνολο των συλληφθέντων σε ισραηλινές φυλακές, πέρασε σχεδόν ένας χρόνος.

Οι 38 Έλληνες της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» που συμμετείχαν στην διεθνή αυτή αποστολή -την δεύτερη σε αριθμό επιβαινόντων αντιπροσωπεία- συνελήφθησαν, κάποιοι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, τα υπάρχοντά τους κλάπηκαν, ενώ τα 2 ελληνικά πλοία της αποστολής, σε αντίθεση με τα τουρκικά πλοία που αποδεσμεύθηκαν  σε τρεις μόλις μήνες μετά το πειρατικό συμβάν, βρίσκονται ακόμα,  υπό ισραηλινή κατοχή στο λιμάνι της Χάιφας.