Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

«Μπράβο κύριε Παπανδρέου!», γράφει το Spiegel για το δημοψήφισμα



ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ 1/1
Βερολίνο 
«Η Ευρώπη σάστισε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει ο λαός να αποφασίσει για τη σωτηρία της χώρας. Ο Παπανδρέου ποντάρει σε ένα και μοναδικό χαρτί. Η απόφασή του είναι σωστή» γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο το Spiegel Online υπό τον τίτλο «Μπράβο κύριε Παπανδρέου!» και εξηγεί γιατί θεωρεί πως η απόφαση του πρωθυπουργού είναι ορθή.

«Ο κίνδυνος να πουν οι Έλληνες «όχι» στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής υπάρχει. Παρόλα αυτά η απόφαση είναι ορθή για τρεις λόγους» αναφέρει το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel και εξηγεί:

Το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος



Πηγή: greek rider
Το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος θα ήταν (αν γινόταν) ότι τέρμα οι τζάμπα μάγκες. Και τι σημαίνει αυτό, θέλεις κύριε να γκρινιάζεις; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ψήφισε να φύγουμε από το ευρώ. Αν ψηφίσεις όμως να μείνουμε μέσα στο ευρώ τότε θα φας όλη την παπάρα και δεν θα πεις και ούτε κιχ.

Δεν μπορείς όμως να υποστηρίζεις και μέσα στο ευρώ και την επίπλαστη ευημερία του 2007 δηλαδή και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

Βεβαίως αυτό το τίμιο δίλημμα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός.

ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Το  κίνημα «Δεν πληρώνω» www.oxidiodia.gr,  συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα του ενάντια στους εκμεταλλευτές του λαού δύο χρόνια τώρα. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα τα στρατόπεδα πλέον έχουν διαχωριστεί. Από τη μία ο λαός και οι κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται βάναυσα από την καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων και χαρατσιών, και από την άλλη όλοι οι υπηρέτες του εκμεταλλευτικού συστήματος, δηλαδή οι μεγαλοεργολάβοι, οι τράπεζες και οι μαριονέττες τους στο πολιτικό σύστημα.
Εμείς γνωρίζουμε καλά ότι όταν μας χτυπάνε οι εχθροί μας βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.
Στα πλαίσια αυτού του χτυπήματος η Αττική Οδός, του εθνικού μεγαλοεργολάβου, η εταιρία εκμετάλλευσης του δρόμου που με θυσίες έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός, επιστράτευσε τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους.
Εκλήθησαν συναγωνιστές του «Δεν πληρώνω» σε απολογία για παρακώλυση συγκοινωνιών, με αφορμή άνοιγμα διοδίων που πραγματοποιήθηκε στις 10/3/11 στην Αττική Οδό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημά μας, στα εκατοντάδες ανοίγματα διοδίων που έχει πραγματοποιήσει δύο χρόνια τώρα, το μόνο που πράττει είναι η διευκόλυνση των συγκοινωνιών, καθώς απελευθερώνει το δρόμο και δεν τον αποκλείει.

Μην τους ρίχνετε, πέφτουν μόνοι τους




Στο νοσοκομείο βρέθηκε ο Μπένι καθώς πόναγε το στομάχι του. Προφανώς βαρυστομάχιασε από το πολύ φαγητό. Έτρωγε φορολογούμενους.

Δημοψήφισμα θέλει να κάνει ο Γιωργάκης. Πρόκειται για άλλη μια πασοκιά καθώς το δημοψήφισμα θα γινόταν προς το τέλος του Ιανουαρίου.

Μέχρι τότε θα έχουν γίνει τόσα πράγματα που ποιος θα το θυμάται. Θα έχουμε ξανά πτωχεύσει, θα τρέχουμε για νέο κούρεμα, μπορεί να μην υπάρχει καν ΕΕ, οπότε άκυρο και το δίλλημα.

Ασε που μέχρι τότε ο Γιωργάκης μάλλον θα κάνει παρέα στον κουρασμένο.

Αλφαβητάρι



Πηγή: Τσαλαπετεινός



Αγανάκτηση, αβεβαιότητα, απώλειες, αξιολόγηση,  ασφυξία, αντίδραση, ανάπτυξη, αυτοκτονίες, απασχόληση, απεχθές, ανεξαρτησία, αγορές, άλγος, Άγκελα, αποζημίωση, απολύσεις, ανεργία, ασιτία, απατεώνες, ασφαλισμένοι, αδιέξοδο, αλληλεγγύη, ασυλία (βουλευτική)
Βοήθεια, βύθιση, βόρβορος, βουλευτές, βρόχος, βολή (χαριστική), βόλεμα, βούληση, βιασμός, βαρβαρότητα, Βουλή, 
Γραμμάτια, γρίφος, γκάλοπ, γκρεμός, γιουχάισμα, γιαούρτωμα, γήπεδα, 
Δημοψήφισμα, δραχμή, δείκτες, διχασμός, δυναστεία, δημοκρατία, δράμα, δάνεια, διαψεύσεις, διαμαρτυρία, διάσωση, διαβούλευση, διαδηλώσεις, διλήμματα, δύναμη, 
Εκλογές, ελλάδα, ενημέρωση, ελλάδα, εκτίναξη, ελλάδα, έλλειμμαελλάδα, εμπιστοσύνη, ελλάδα, εφεδρεία, ελλάδα, εργαζόμενοι,


Ναι στο δημοψήφισμα, το ταχύτερο δυνατό!



Δημήτρης Καζάκης www.epam-hellas.gr

Πανικός στα επιτελεία  όλων των κομμάτων προκάλεσε η φραστική αναφορά του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, κ. Γ. Α. Παπανδρέου, στην πιθανότητα δημοψηφίσματος σχετικά με την νέα συμφωνία «διάσωσης» της 26ης Οκτωβρίου. Στην πραγματικότητα το δημοψήφισμα είναι μια μπλόφα της κυβέρνησης για να μπορέσει να «αγοράσει χρόνο» προκειμένου να προχωρήσει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο όνομα της χώρας και του λαού της. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου εκτελεί συμβόλαιο ενάντια στην χώρα και τον λαό της με την συνενοχή, την σύμπραξη και την ανοχή του συνόλου της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Η κίνησή της αυτή περί δημοψηφίσματος είναι η τελευταία απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί στην εξουσία μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή της.

"Κανένας χωρίς ρεύμα"




του ciaoant1

Η πολιτικές εξελίξεις καθορίζονται κυρίως από το δημοψήφισμα, και θα γράψουμε και άλλο άρθρο επί του θέματος, αλλά προς το παρόν ας δούμε και ένα επίσης σημαντικό θέμα, που αφορά την "καθημερινότητα του πολίτη", αλλά έχει και ευρύτερες προεκτάσεις: Το θέμα με τη ΔΕΗ.


Είναι ενθαρρυντικό που ο κόσμος δε δέχεται να γυρίσει πίσω έναν αιώνα, και πολλοί εργάτες να μείνουν χωρίς ρεύμα. Άλλωστε, αν πριν 100 χρόνια το ρεύμα ήταν κάτι το "νέο" ως εφεύρεση, και άρα όχι και τόσο προσιτό για όλους, σήμερα είναι εξοργιστικό να μένει κόσμος χωρίς ρεύμα επειδή μια χούφτα ολιγάρχες "ρουφάνε" τα πάντα στο πέρασμα τους λες και είναι μαύρες τρύπες, αφήνοντας την κοινωνία χωρίς τους πόρους για να συντηρηθεί και να καλύψει βασικές ανάγκες.



Όπως δημιουργήθηκε και γιγαντώθηκε η κίνηση του "δεν πληρώνω", έτσι θα πρέπει να γιγαντωθεί -και γρήγορα- μια αντίστοιχη κίνηση "κανένας χωρίς ρεύμα". Είναι τεράστια η πολιτική και κοινωνική σημασία του να μην αφήσουμε το κράτος να κόψει το ρεύμα σε άπορους εργάτες. 

Κήρυξαν τον πόλεμο στον λαό. Στο μπούνκερ της Καγκελαρίας μέχρι την τελευταία ώρα



της Σ. Βούλτεψη

Πόλεμο κατά του λαού που χωρίς αμφιβολία θα εξελιχθεί σε εμφύλιο κήρυξε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, διακηρύσσοντας την απόφασή του να μην προχωρήσει σε εκλογές και αντικαθιστώντας τις με δημοψήφισμα και με ψήφο εμπιστοσύνης προς τον εαυτό του. 

Διαφημίζοντας της νέα συμφωνία (που ήδη αμφισβητείται από τους πάντες), κατά την χθεσινή ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται με δημοκρατικές διαδικασίες να θέσει υπό την κρίση του λαού – με κανονικές εκλογές – την διακυβέρνησή του και επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία του μέχρι τελικής πτώσης – του ίδιου και της χώρας. 

ΟΧΙ! «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού», θα τους πνίξει τώρα!


ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ
Αθήνα 1/11/2011
ΟΧΙ! «Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού»,
θα τους πνίξει τώρα!
Με το αναγγελθέν δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των μνημονίων, της διαρκούς λιτότητας, του ξεπουλήματος των εργατικών δικαιωμάτων και της λαϊκής περιουσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη διεθνή των τοκογλύφων και της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης, ποντάρει στο «φόβο του χειρότερου» μέσα στον λαό. Νομίζουν ότι μπορεί να εκτονώσει την λαϊκή οργή στην αναμονή ενός δημοψηφίσματος. Πανικόβλητοι, προσδοκούν να φυλακίσουν την αγανάχτηση και την αξιοπρέπεια στο κουτί μιας κάλπης, δημοψηφίσματος ή και εκλογών.
Ζουν στο κόσμο τους. Η κοινωνία δεν κάμπτεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η οργή του λαού θα τους πνίξει με ατιμωτικό τρόπο, όπως τους αξίζει.
Οι εργαζόμενοι με τους μισούς μισθούς, οι συνταξιούχοι με  τις συντάξεις-επιδόματα κηδείας, το εκατομμύριο των ανέργων, οι περήφανοι άνθρωποι που νοιώθουν ταπεινωμένοι από το δοσιλογισμό και τη δουλεία του σάπιου πολιτικού συστήματος, θα τους διώξουν νύχτα, με την απεργία, τη διαδήλωση, την πλατείατον πολιτικό αγώνα.

Αυτή η Δευτέρα δεν θα είναι σαν τις άλλες Δευτέρες


Πηγή: aristero blog

Τσελεπής Θεόδωρος*


Αυτή τη Δευτέρα δεν θα ξυπνήσω στις 5:00 τα χαράματα, δεν θα μαζέψω τα τάπερ με τα φαγητά της βδομάδας, δεν θα κάνω 100 χιλιόμετρα για να φτάσω στην δουλειά μου. Γιατί δεν έχω πλέον δουλειά.
Η εταιρία μου αποφάσισε πως δεν υπάρχει πλέον θέση για μένα, με αποζημίωσε και με έστειλε στο ταμείο ανεργίας.Θα περιμένει κανείς από έναν πρόεδρο Σωματείου όπως εγώ να πει πως τίποτα δεν πάει χαμένο, ψηλά το κεφάλι συνάδελφοι, θα βρεθούμε στους δρόμους και πως όλοι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ωραία είναι όλα αυτά αλλά εγώ θα μιλήσω για συναισθήματα, για φόβους, για συμπεράσματα. Τα άλλα θα τα γράψω σε κάποια ανακοίνωση, μπας και την διαβάσει κανείς και αποφασίσει να σηκώσει τον κώλο του και βγει στους δρόμους.


The final blackmail of Baron Papandreou



by Costas Douzinas
The unexpected announcement by Greek PM Papandreou yesterday that he is to call a referendum and ask people to vote about the October 24 agreement is the opening salvo in the endgame of the Greek tragedy. Is this extraordinary gambit a genuine request for a popular mandate or a desperate bluff of a gambler down on his chips? In one obvious way, involving the people in one of the most important decisions of Greek history sounds positive. But as constitutional lawyers and political theorists have explained the use of referenda is not necessarily democratic. Unlike referenda called by a popular initiative, like the recent Italian which reversed the privatisation of water, referenda have been used often to bolster failing governments rather than to give an authentic choice to the people. The formulation of the question by the government according to its priorities, the question’s yes or no character, its lack of nuance and gradation means that on most occasions government referenda are means of blackmailing the people or of forcing an already taken decision.

«Η εθνικοποίηση των τραπεζών δεν πρέπει να αποτελεί λέξη τρόμου»



Η ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση του 2007-2008 όχι μόνο δεν έχει τελειώσει αλλά φαίνεται να επιστρέφει ακριβώς εκεί από όπου ξεκίνησε: με τις επικίνδυνες και δόλιες τακτικές του χρηματοοικονομικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους μεγαλύτερους ομίλους σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Για τη σημερινή κατάσταση των τραπεζών, μια εξέλιξη που οδήγησε και στην πρόσφατη σύσκεψη της Ε.Ε. υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας και της Γαλλίας, με σκοπό -ανάμεσα σε άλλους- την αντιμετώπιση της κρίσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, συνομιλήσαμε με μια παγκόσμια αυθεντία, τον καθηγητή Γουίλιαμ Μπλακ, που είναι και ένας από τους κύριους ομιλητές στις συγκεντρώσεις των αμερικανών διαδηλωτών στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες.

Εκεί που νομίζαμε ότι οι τράπεζες κατάφεραν επιτέλους να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, ήρθε η κατάρρευση της γαλλοβελγικής τράπεζας Dexia, που μπορεί να είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα. Εκπλαγήκατε από αυτή την εξέλιξη;

ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα !!!




Νομίζει, ο ατυχής αναγνώστης ελεεινών κειμένων, πως μπορεί να παραμυθιάζει επ’ αόριστον έναν ολόκληρο λαό. Νομίζει, ο ίδιος που τόσο εύκολα  βάφτισε θρίαμβο, το ίδιο που μέχρι τώρα αφόριζε, πως μπορεί τώρα να παρουσιάσει με επιτυχία την απόλυτη ανηθικότητα, τον ωμό εκβιασμό σαν άμεση δημοκρατία. Νομίζει ο αφελής των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων πως έγινε πια καλός στις μπλόφες ! Πως ο ‘λαουτζίκος’ θα τσιμπήσει σαν χάνος στις άτεχνες ντρίπλες του…

Νομίζει κι ο άλλος. Εκείνος. Ο σκοτεινός νους, που με ψυχοσύνθεση μαφιόζου, σκέφτηκε και πρότεινε το χθεσινό εγχείρημα, όποιος και να είναι (δεν ενδιαφέρει),νομίζει πως έτσι κι αλλιώς, θα βγει κερδισμένος. Νομίζει πως η παγίδα, είτε πέσει μέσα ο λαός, είτε ο Παπανδρέου, είναι ασφαλής. Πως ο ίδιος, πάντως, θα ‘κονομήσει. Νομίζει (αστείο πράγματι) πως δεν τον βλέπει κανείς. Πως κανείς δεν τον υποπτεύεται. Πως είναι αόρατος και ασχημάτιστος και σκότος επάνω του, αβύσσου…

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ



ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
Τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης συνάντησε η αποψινή (31.10) εξαγγελία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος 
Η Ίσκρα, με σκοπό την πληρέστερη και σφαιρικότερη ενημέρωσή σας, παραθέτει τις σχετικές ανακοινώσεις/παρεμβάσεις όλων των πολιτικών κομμάτων.

Από τη μεριά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου είναι αδίστακτος και επικίνδυνος. Σαν κέρμα στον αέρα πέταξε την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη.
 Που υπήρξε πάντα κορυφαία στρατηγική επιλογή του Ελληνικού λαού;
 Λέει στον Ελληνικό λαό, ότι «αν δεν ψηφίσετε τις επιλογές μου, σας βγάζω από την Ευρώπη»!

TED: How Economic Inequality Harms Societies

Πηγή: truthdig

Richard Wilkinson and partner Kate Pickett ran the data and came to the conclusion that the national income of a country is insignificant to its social well-being when compared with income inequality. Wilkinson says, “If Americans want to live the American dream, they should go to Denmark.”  —PZS







N.Y. TImes: Greece to Hold Referendum on New Debt Deal



Πηγή: Ν.Υ. Τimes
Niki Katsantonis


ATHENS — Prime Minister George Papandreou announced Monday night that his Socialist government would hold a rare national referendum on a new debt agreement for Greece that was hammered out with the country’s foreign creditors last week, raising questions about Greece’s ability to follow through on its part of the hard-won deal to stabilize the euro.
The surprise announcement, made to lawmakers in Athens, again chained the health of the European Union to Greek domestic politics. Standard & Poor’s 500-stock index fell almost 2.5 percent and the Dow Jones industrials fell about 2.3 percent. European markets, which closed before the announcement, were also down sharply on Monday.