Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κοινή πορεία οπαδών Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού την Κυριακή στο Σύνταγμα!



thumb
OΛΕ!!!

ΠΗΓΗ:contra
Σύμμαχοι απέναντι στην αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Πανιωνίου.
Όπως προκύπτει από συνδεσμιακές πηγές, στελέχη από τα κορυφαία κλαμπ των τριών ομάδων ετοιμάζουν κοινή πορεία προς το Σύνταγμα, όπου το απόγευμα της Κυριακής έχει προγραμματιστεί παλλαϊκό συλλαλητήριο ενόψει της ψήφισης του Μνημονίου 2 στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Η συνεννόηση έγινε το βράδυ της Παρασκευής και το ραντεβού έχει οριστεί για τις 14:30 σε κεντρικό σημείο του Αγίου Δημητρίου, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ενδέχεται να συγκεντρωθούν περισσότεροι από 4.000 οπαδοί. Οι "Πάνθηρες" εκδήλωσαν ήδη τις προθέσεις τους στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Να που μπροστά σ' ένα εθνικό ζήτημα, οι οπαδικές διαφορές μένουν στην άκρη.
πηγή: contra.gr

Μπλόκο Γερμανών -ΔΝΤ στο νέο δάνειο!!!



thumb
Η σύσκεψη των αρχηγών την Τετάρτη κρατούσε μέχρι την ώρα που το «Π» πήγαινε για εκτύπωση. Τα μέτρα που η τρόικα είχε υπαγορεύσει ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους και το νέο δάνειο ήταν σοκαριστικά, και μάλιστα χωρίς καν να είναι... τα τελικά, αλλά οι πιθανότητες να μην επιτευχθεί η συμφωνία, έστω και αν χρειαζόταν να «ματώσουν» πολιτικά οι πολιτικοί αρχηγοί, ήταν ελάχιστες.
Το χειρότερο όλων ήταν ότι, την ημέρα της σύσκεψης, οι «Financial Times» της Γερμανίας αποκάλυπταν πως η περίφημη «μεγάλη δόση» του Μαρτίου δεν θα εκταμιευθεί, αφού ο Σόιμπλε σκοπεύει να δώσει μόνο τα 30 δισ. για τις τράπεζες στο πλαίσιο του PSI.
Στην πραγματικότητα, λοιπόν, οι πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός καλούνταν να συμφωνήσουν σε μια κοινωνική και οικονομική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων, χωρίς να έχουν στο χέρι ούτε καν το επικοινωνιακό «καρότο» της... «μεγα-δόσης» των 90 δισ. ευρώ. Επί της ουσίας καλούνταν να προσυπογράψουν την οριστική καταδίκη της χώρας (αλλά και της δική τους) απλώς για να πάρουν την... επόμενη δόση του πρώτου δανείου της τρόικας. Και για να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του χρέους με τους όρους που πολλές φορές έχουμε αναλύσει.

Austerity politics: Echoes of 1931



ΠΗΓΗ: Economist
by Buttonwood
READING the daily headlines on Greece, a lot of historical parallels come to mind - notably the situation of Britain in 1931. Then a minority Labour government was told by a committee, headed by a City grandee Sir George May, that it needed to make public spending cuts in order to keep on the gold standard. What stuck in the craw of the cabinet was a demand to cut unemployment benefit by 20%. The government fell to be replaced by a broadly-based (but Conservative-dominated) coalition; it eventually gave up on the gold standard. Britain never returned to it. In the mythology of the Labour party, this was a "bankers' ramp" (or racket) that brought down a government.

Europe is now deliberately trying to push Greece out


Euro and Greek flags over the Parthenon
Eurozone leaders are trying to force Greece out of the euro
Πηγή: The Telegraph

Jeremy Warner


There is only one way of interpreting the set of fresh demands tabled by eurozone finance ministers last night in return for agreeing a new €130bn bailout for Greece – that they are now quite deliberately trying to push Greece out of the euro. All pretence at European solidarity has been abandoned, to be replaced by the vengeance of Shylock.
Mind you, it's easy enough to see why their patience has been broken. The Greeks keep promising, but have consistently failed to deliver. Today, their promises are more worthless than ever, as popular support for the political parties which are signing up to them has collapsed.
The way things are going, they'll all be out at the next election, to be replaced by a ragbag of populist politicians unbound by whatever the present lot have signed up to. Even if eurozone finance ministers manage to get their new conditions agreed, there is not a chance of them being adhered to.

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΔΟΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!




ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΤΕΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ!
ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 Σε ένα πρωτοφανές πραξικόπημα, που θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, καταφεύγει η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού, προκειμένου να περάσει άρον - άρον και με διαδικασίες"ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε" το τερατούργημα του νέου μνημόνιου από τη Βουλή.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο τέρας ετοιμάστηκε και μοιράστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες τουΣαββάτου, ενώ ορίστηκε η Επιτροπή της Βουλής που θα το συζητήσει το Σάββατο στις 14.00 και την Κυριακή θα ψηφιστεί σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλειας της Βουλής!  
Τέτοιου είδους διαδικασίες καθιστούν κουρελόχαρτα το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και καταργούν κάθε έννοια Δημοκρατίας.Και δεν έχουμε μόνο τις διαδικασίες, που στην πραγματικότητα είναι ουσία, αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου τέρατος, το οποίο καταργεί πλήρως τα θεμέλια του Συντάγματος και σειράς Διεθνών Συμβάσεων , ιδιαίτερα στα θέματα των Εργασιακών Συλλογικών Συμβάσεων και της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων
Ο "πραξικοπηματίας" δοτός πρωθυπουργός αντί, έστω, να δικαιολογήσει αυτού του είδους τις εκτροπές, επιχείρησε να φοβίσει τον ελληνικό λαό.
Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή, τη διάλυση της κυβέρνησής του και την αποσύνθεση των κοινοβουλευτικών ομάδων που τη στηρίζουν, ο δοτός πρωθυπουργός του τραπεζικού κατεστημένουν κατέφυγε την Παρασκευή το βράδυ σε μια αθλιέστατη και ντροπιαστική κινδυνολογία, η οποία του έριξε κατάχαμα τη μάσκα του δήθεν σοβαρού και υπεύθυνου τεχνοκράτη, την οποία επιμελώς φορούσε.

Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…



ΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ
του Γ. Κιμπουρόπουλου

Ολοκληρωτική η ρευστοποίηση του κομματικού συστήματος
Αν εξαιρέσει κανείς τον Σαμαρά, που επιμένει σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να προβληθεί ως ο μόνος εναπομείνας ισχυρός πόλος της συγκυβέρνησης και, άρα, αξιόπιστος συνομιλητής των πιστωτών της χώρας, το κομματικό σύστημα της χώρας παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα προχωρημένης αποσύνθεσης. Η άτακτη αποχώρηση του ΛΑΟΣ από τη συγκυβέρνηση, οι παραιτήσεις υπουργών και οι συνεχείς αρνήσεις βουλευτών να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, οι διεργασίες για άμεση αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι κορυφαία, αλλά προφανώς όχι τελευταία τέτοια συμπτώματα.
Οι δημοσκοπήσεις, με όση αξιοπιστία μπορεί να έχουν στις πρωτοφανείς συνθήκες ρευστότητας, πιστοποιούν αυτή την αποσύνθεση στο κομματικό σύστημα που φτάνει στα όρια ενός πραγματικού κενού πολιτικής εκπροσώπησης και εξουσίας. Ακόμη κι αν το Μνημόνιο ψηφιστεί κουτσά στραβά από αυτή τη Βουλή, πράγμα αβέβαιο πια, το επόμενο ερώτημα είναι ποιος θα το υλοποιήσει, ποιος έχει τη νομιμοποίηση και τα κότσια να εφαρμόσει κάτι που ακόμη και ο ευφάνταστος Καρατζαφέρης θεωρεί επαρκή αιτία μιας… κομμουνιστικής ανάφλεξης στη χώρα. Ο πονηρός πολιτευτής προσπαθεί -για τους λόγους του, που έχουν σχέση με τη δημοσκοπική του καθίζηση η οποία τον φέρει απειλούμενο ακόμη και από τη Χρυσή Αυγή- να στείλει ένα μήνυμα πολιτικού ρεαλισμού στους εταίρους - πιστωτές της χώρας.

ΤΟ ΕΥΡΩ. ΜΕΡΟΣ 2ο. ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;


ΠΗΓΗ: eparistera
του Γ. Τριανταφυλλόπουλου

ΤΟ ΕΥΡΩ. ΜΕΡΟΣ 2ο. ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ_

The End – The Greek Verdict According to Tom and Jerry


ΠΗΓΗ: economonitor

Author: Daniel Alpert  

The youngest of my four children was watching television this morning and – out of the corner of my eye while writing and reading very serious material of course – I took note of the below.  It just had to be captured for posterity:



ZEIT- Online: «Αφήστε ήσυχους τους Έλληνες!»



«Οι υπαγορεύσεις λιτότητας της ΕΕ σπρώχνουν την Ελλάδα στην καταστροφή» τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
ZEIT- Online: «Αφήστε ήσυχους τους Έλληνες!»
36
εκτύπωση  
 ΠΗΓΗ: Το ΒΗΜΑ 11/2/2012
«Ειδήσεις από μια διχασμένη Ευρώπη: Η Γερμανία αυξάνει για πρώτη φορά τις εξαγωγές της στο ένα τρις. ευρώ. Η οικονομία ανθεί, τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται...Γερμανία: μία νήσος των μακάρων.

 Αντίθετα η Ελλάδα: μια χώρα στο χείλος του γκρεμού και σε αναταραχή. Η μεταβατική κυβέρνηση αποφασίζει ένα νέο πακέτο δραστικών μέτρων υπό την πίεση της τρόικας. Οι μισθοί πρέπει να μειωθούν κατά 20 με 30%. Μέχρι το 2015 πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο 150.000 άτομα. Η οικονομία συρρικνώνεται, φέτος μάλιστα ίσως και κατά 8% και πλέον. Η χώρα παραμένει αμετάβλητα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».
Με την αντίθεση αυτή αρχίζει το άρθρο της γερμανικής ηλεκτρονικής εφημερίδας που εκτιμά  ως την καλύτερη λύση για την κρίση στην ελληνική οικονομία την αλληλεγγύη, το κούρεμα του χρέους αλλά και ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης.

Η Βουλή των Γελοίων και η Αβουλία της Αριστεράς



ΠΗΓΗ: tvxs
του Γ. Πήττα
«Φεύγε πολέμιον και τύραννον δανειστήν, ου γην αιτούντα και ύδωρ ως ο Μήδος, αλλά της ελευθερίας απτόμενον και προσγράφοντα την επιτιμίαν.»
Σε ελεύθερα νέα Ελληνικά: «Διώξε τον τύραννο και εχθρικό δανειστή. Δεν ζητάει όπως οι Μήδοι γη και νερό, αλλά, την ελευθερία σου ακουμπά και προσημειώνει τα δικαιώματά σου.» Από τα Ηθικά του Πλούταρχου.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Θα αντιπαρέλθω την επιχειρηματολογία όσων θέλουν –δικαίωμά τους- να υπερασπίζονται τη γραμμή και τη στρατηγική του ΚΚΕ και θα επιχειρήσω να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις.
Πάνω και πέρα από το χρέος τα ελλείμματα τις παραδοσιακές παθογένειες της Ελλάδας από καταβολής κράτους και το σύνολο των αιτιών που συνιστούν την Κρίση, υπάρχει μία κεντρική, πυρηνική αιτία για όλα αυτά που ξεπερνά τη διεθνή διάσταση της Καπιταλιστικής Κρίσης:
 Η Ελληνική Πολιτική σκηνή και οι πρωταγωνιστές της, διαχρονικά.
Όλοι ίδιοι σε όλες τις εποχές;  Όχι.
Πύκνωση όμως,  στην εποχή της «μεταπολίτευσης».
Ερώτηση:
Υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να πορευθεί προς κάποιο φωτεινό δρόμο με τους Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιώργο Καρατζαφέρη & company καθώς και με όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια;

Α. Καζάκος – Γ. Βαρουφάκης

Η αριστερά και η πολιτική εξουσία: Δύο αντίπαλα μπλοκ σε αντιπαράθεση




Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/02/2012
ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ
Του ΑΝΕΣΤΗ ΤΑΡΠΑΓΚΟΥ


Για πρώτη ιστορικά φορά μετά από μισό αιώνα κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, η ελληνική αριστερά, στο σύνολο των ρευμάτων που την απαρτίζουν, αναδεικνύεται σε δύναμη ισότιμη με το μπλοκ της δεξιάς νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Η καταγραφόμενη εκλογική επιρροή των πολιτικών δυνάμεων (τελευταία έρευνα της VPRC, πρόσφατο βαρόμετρο της Public Issue) καταδεικνύει ότι ο συνασπισμός της κλασικής Δεξιάς (Ν.Δ. + ΛΑΟΣ + ΔΗ.ΣΥ.) προσεγγίζει αθροιστικά την εκλογική επίδοση του 39%, ενώ ταυτόχρονα οι αριστεροί πολιτικοί σχηματισμοί, παρά τους επιμέρους μεταξύ τους διαχωρισμούς, αντιπαλότητες και διαφοροποιήσεις (ΚΚΕ + ΣΥΡΙΖΑ + ΔΗΜ.ΑΡ. + ΑΝΤΑΡΣΥΑ), φτάνουν ακριβώς στο ίδιο ποσοστό εκλογικής επιρροής: 39%. Για πρώτη φορά μετά την περίοδο 1944 - 46 η αριστερά δεν αποτελεί απλώς αξιωματική αντιπολίτευση (όπως το 1958 με το 25%), αλλά το ισοδύναμο αντίπαλο δέος προς τα πολιτικά κόμματα εκπροσώπησης της αστικής τάξης και ανώτερων μερίδων των μικροαστικών στρωμάτων.

Επισκόπηση γερμανικού τύπου



Πηγή: dw-world
Στα σχόλια του ευρωπαϊκού τύπου κυριαρχεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα και η αυξανόμενες αντιστάσεις εντός της μεταβατικής κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου στα σκληρά οικονομικά μέτρα και τη νέα δανειακή σύμβαση.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung παρατηρεί: Ο σκληρή γλώσσα στο Eurogroup είναι ενδεικτική για το ότι η υπομονή των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών με την Ελλάδα έχει εξαντληθεί. Γιατί η Ελλάδα να θελήσει να αλλάξει όταν λαμβάνει συνεχώς νέα δάνεια, όταν διαγράφεται μέρος του χρέους και όταν εξακολουθεί να παραμένει στο ευρώ; Πώς μπορεί μια χώρα, η οποία προκάλεσε τη μεγαλύτερη κρίση στην ευρωζώνη, να προωθήσει ριζικές μεταρρυθμίσεις όταν η ΕΕ δεν είναι έτοιμη να αναλάβει το τίμημα μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; Από τα ελληνικά κόμματα, που βρίσκονται υπό πίεση από τον προεκλογικό αγώνα, τις απεργίες και τις περικοπές σε συντάξεις και μισθούς δεν μπορούμε να περιμένουμε μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές. Το ίδιο ισχύει και για την μεταβατική κυβέρνηση».

TO ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ



ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 13 ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ [ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ]

BRUSSELS:547482.2
DRAFT 02/03/12 2:54PM

13. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

(1) Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο.

(2) Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

(3) Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι"Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

(4) Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.