Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

«Αγαπητε» κ.Μόσιαλε...



«Αγαπητε» κ.Μοσιαλε,
Διαβασα με μεγαλη προσοχη την συνεντευξη σας στην εφημεριδα Realnews, της Κυριακης 9 Οκτωβριου 2011.
Ειμαι μελος των Επιτροπων του Κινηματος ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’ (www.denplironodenplirono.gr καιwww.oxidiodia.gr) και ειμαι περηφανος που παλευω με την γυναικα μου καθημερινα , για να παρουμε πισω την αξιοπρεπεια που προσπαθει να μας αφαιρεσει η κυβερνηση σας!
Σε καποιο σημειο της συνεντευξης σας, σε ερωτηση του δημοσιογραφου για τα χαρατσια μεσω της ΔΕΗ , λετε τα εξης: «....Εαν επικρατουσαν οι αντιληψεις του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, καταλαμβανω δημοσιες υπηρεσιες, αντιστεκομαι και κανω οτι θελω, και φαινομενα ανομιας, αντιληψεις που καλλιεργουνται και απο πολυ μεγαλο μερος του πολιτικου κοσμου, τοτε η χωρα θα κατερρεε αμεσα» .

26 Φεβρουαρίου 2009: H 1η Απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας



Dr. Kiriakos Tobras


Αν νομίζετε ότι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παραιτήθηκε της Eθνικής της Kυριαρχίας ήταν αυτή της υπογραφής του Μνημονίου, είστε γελασμένοι.

H απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας συνεπεία πιστωτικού γεγονότος συμφωνήθηκε για πρώτη φορά την 26η Φεβρουαρίου 2009, κατά την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης και του καταστατικού της TITLOS PE, δηλαδή της σύμβασης με την οποία το σαπάκι swap Σημίτη και Goldman Sachs μεταφέρθηκε στην Εθνική Τράπεζα, για να μην επιβαρύνει με τη ζημία που κατέγραψε το Δημόσιο Χρέος.
Και οι Δανειστές, για να είναι διασφαλισμένοι, υποχρέωσαν τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου να αποδεχθεί την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τα κυριαρχικά του δικαιώματα σε συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου.
Δεν είναι ούτε συνομωσιολογία, ούτε επιστημονική φαντασία.
Σας μεταφέω αυτούσιο το κείμενο από τις σελίδες 18 & 19 της Ιδρυτικής Πράξης της Titlos  pe.
Aν θέλετε να μάθετε περισσότερα και αντέχετε τις συγκινήσεις, διαβάστε το όλο στο link

Στο παρά πέντε της κοινωνικής έκρηξης



Πηγή: avant garde
Κ. Μαραγκός
Βρισκόμαστε μια βδομάδα πριν τη γενική απεργία στις 19 Οκτώβρη. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι τοπολυνομοσχέδιο (νέο μισθολόγιο και εφεδρεία στο δημόσιο, περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, πετσόκομμα φοροαπαλλαγών και κατάργηση κλαδικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα) πρέπει να έχει ψηφιστεί πριν τη σύνοδο κορυφής την Κυριακή 23 Οκτώβρη. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Όλα θα παιχτούν τις επόμενες μέρες. Ο στόχος του κινήματος πρέπει να είναι ένας. Μέχρι το τέλος της βδομάδας που έρχεται η κυβέρνηση του ΓΑΠ πρέπει να πάρει δρόμο.

Foreign riot police may now be operating in Greece.



Did you know that the EU has its own riot police that can operate in any European country but is answerable directly to none of them?  No I didn’t either.
They are called the European Gendarmerie Force (Eurogendfor) . They are based in Italy but funded and staffed by six signatory nations who are France, Italy, Holland, Spain, Portugal and Romania.  However, according to the Treaty which established Eurogendfor they can operate in any EU country and are available to others who invite them to do so. The country which invites them in is refered to as the ‘Host’.
The Gendarmerie are specifically set up to deal with riots and civil unrest and as the treaty spells out they are to be
…exclusively comprising elements of police forces with military status
Here is a picture of the force. How many police forces or even riot police do you know who drill with bayonet?
The force is 3000 strong based in Italy composed of two rapid deployment brigades. Since Greece is not a member of Eurogendfor few if any of its troops/officers(?) will speak Greek. Yet they may  now be operating in Greece. I have checked with friends in Athens and they tell me it is true.
I have also contacted – or tried to contact – Eurogendfor directly to double check the facts. However the email contact on their web site does not work.  You can fill out the form but for the last 4 and a half hours when I press send I get this reply,
“Server is unable to send your request.Please try later”.

Τα μυστικά κονδύλια...


Το υπουργείο Εξωτερικών αποφεύγει τη δημόσια συζήτηση για το θέμα της αλματώδους αύξησης των ποσών που δόθηκαν για μυστικά κονδύλια την περίοδο 2009-2011.
Αυξήσεις οι οποίες έφτασαν και το 270%! Επικαλούμενο το εθνικό συμφέρον, το υπουργείο αρνείται ν' απαντήσει γιατί υπήρχαν αυτά τα χρόνια οι τεράστιες αυξήσεις αυτών των κονδυλίων. Περίεργη η αντίληψη περί εθνικού συμφέροντος. Και ύποπτη. Γιατί πίσω από αυτό το επιχείρημα μπορούν να δαπανηθούν όσα ποσά επιθυμούν κάθε φορά, χωρίς να δίνουν εξηγήσεις σε κανέναν. Στην κυριολεξία.
Δεν μιλάμε για κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ. Το 2009 είχαν προϋπολογιστεί δαπάνες 18,5 εκατ. ευρώ και έφτασαν τα 57 εκατ. (αύξηση 210%), την επόμενη χρονιά, από 18 εκατ., ανέβηκαν στα 68 εκατ.! Φέτος, με προϋπολογισμό 34 εκατ. για όλη τη χρονιά, ήδη έχουν δαπανηθεί 43 εκατ.!

Απόσυρση του πολυνομοσχεδίου ή πτώση της κυβέρνησης



"Υποχρεώστε την κυβέρνηση να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και αν αρνηθεί να το πράξει, καταψηφίστε το. Μη συμπράξετε στην απόλυτη εξαθλίωση της χώρας μας. Το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι στα χέρια σας".
Η έκκληση των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚ-Δημοσίου) προς τους συντρόφους τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης "έστω και την ύστατη ώρα να σταματήσουν τον κατήφορο της κυβέρνησης και να διασώσουν την τιμή και το κύρος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης", είναι απόλυτα σαφής, ενδεικτική της πρωτοφανούς ρήξης των συνδικαλιστών με την κυβέρνηση, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του ηγεσία, έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες αποστρατεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων που έχουν "πράσινη" συνδικαλιστική ηγεσία. Ουσιαστικά, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ ζητούν από τους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, αν αυτό δεν αποσυρθεί.

48ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Συνολική σύγκρουση των εργαζομένων και της κοινωνίας με τη βαρβαρότητα


Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/10/2011
    Πηγή: ΑΥΓΗ

    Σε συνολική αναμέτρηση με το πολυνομοσχέδιο, το μνημόνιο και το καταστροφικό δίδυμο τρόικας και κυβέρνησης που διαλύει με συνοπτικές διαδικασίες εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, διευρύνοντας ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση -μέσω επαχθών νέων φορολογικών μέτρων- την αφαίμαξη των εισοδημάτων εκατομμυρίων ανθρώπων, απειλώντας τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, προχωρούν τα Συνδικάτα με την 48ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Οκτώβρη.

    Σημείο Μηδέν: "Οι Δίκαιοι"

    Ριτα: Μια ζωή πληρώνω...





    Δεν μπορεί, Γιωργακη, κάποιο cd της Ρίτας θα κληρονόμησες απ' τον πατέρα σου.

    German Politicians Call for Changes to EU Treaties



    Πηγή: SPIEGEL

    A new idea to solve the euro crisis has suddenly become popular among Germany's political parties. People from all sides of the political spectrum are falling over themselves to call for a new European convention in a bid to fix the crisis that is putting the whole future of the European Union at risk.
    According to the proposal, the convention -- which would be composed of representatives of national parliaments and governments, the European Parliament and the European Commission -- would revise the current European treaties as quickly as possible. There is a widespread belief in Germany that the euro crisis, which has long since become a crisis of the European Union, cannot be solved in the long term without fundamental changes to the treaties.



    Οι 5 άξονες του σχεδίου για την Ελλάδα



    Πηγή: ΧΑΑ



    Ένα ευρύτερο σχέδιο έχουν αποφασίσει να υλοποιήσουν οι Ευρωπαίοι ώστε να πείσουν τις αγορές για την αποφασιστικότητα τους να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση χρέους. 
    Το σχέδιο περιλαμβάνει 5  βασικούς άξονες οι οποίοι θα πλήξουν καίρια το τραπεζικό σύστημα αλλά θα υπάρχει μέριμνα για την κεφαλαιακή του προστασία.

    Άξονας πρώτος. Θα αποφασιστεί haircut 40% ή 50% στο ελληνικό χρέος υποχρεωτικά για όλους. Η εθελοντική συμμετοχή ως νομική και εναλλακτική διαδικασία θα συνεχίσει να υφίσταται αλλά θα τεθεί για πρώτη φορά η έννοια της υποχρέωσης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το haircut θα πραγματοποιηθεί υπό καθεστώς επίσημης χρεοκοπίας της Ελλάδος. 

    Ραντεβού για μια ειρηνική και αποτελεσματική εξέγερση!



    Πηγή: Διακυβέρνηση και Πολιτική

    Από τη σύνταξη


    Οι εικοσιτετράωρες και οι σαρανταοκτάωρες απεργίες δεν ανατρέπουν κυβερνήσεις. Οι πορείες, οι διαμαρτυρίες, οι στάσεις εργασίας και τα συνήθη συλλαλητήρια μπορεί να έχουν αποτελεσματικότητα α) εν καιρώ ειρήνης και β) όταν διαχειριστές της εξουσίας είναι εθνικές κυβερνήσεις. 

    Σήμερα, α) βρισκόμαστε σε κηρυγμένο πόλεμο του κεφαλαίου κατά της εργασίας και των λαών, πόλεμο ανελέητο, με στόχο την πλήρη και άνευ όρων παράδοση της κοινωνίας στους τραπεζίτες και τους πολιτικοοικονομικούς ελίτ και β) η κυβέρνηση της χώρας δεν είναι εθνική αλλά υπερεθνική, οι δε καίριες πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται εκτός συνόρων (το παραδέχονται ανερυθρίαστα πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές καθημερινά). 

    ‘’για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα’’



    ή τι (δεν) πρέπει να  (μη) κάνουμε σήμερα;
    του Π. Μαυροειδή
    πηγή: aristeroblog
    Οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και απειλητικές. Η παλιά ζωή για όλες τις κοινωνικές τάξεις και στρώματα ανατρέπεται. Οι συνήθειες για όλες τις κοινωνικές φιγούρες θα επαν-οριστούν. Οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί θα ανασυντεθούν ριζικά. Μια γιγαντιαία κοινωνική σύγκρουση κυοφορείται και θα εκδηλωθεί με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Η αριστερά μπορεί και πρέπει  και μπορεί να προετοιμαστεί  ‘’για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα’’. Με έγνοια αλλά και με τόλμη. Με αυτοπεποίθηση αλλά και σκέψη.

    Τσουνάμι της καπιταλιστικής κρίσης και απειλή  της κοινωνικής καταστροφής
     Σκοτεινοί δρόμοι,  κλειστά μαγαζιά, ο εφιάλτης της ανεργίας, η κατρακύλα του εισοδήματος, διαρκή χρηματιστηριακά κρακ, πτώση των αναπτυξιακών προοπτικών των αναπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών…. Τα διαρκή ‘’πολεμικά ανακοινωθέντα’’, δημιουργούν την αίσθηση, ακόμη και στο μέσο άνθρωπο, για την ταχύτατη επέλαση της κρίσης. Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Είναι το γενικότερο στόμωμα του καπιταλισμού, είναι η κρίση της ευρωζώνης. Εκατομμύρια ανθρώπων από τη μια στιγμή στη άλλη πετιούνται στη ζώνη της ανεργίας, της φτώχειας, του φόβου και της ανασφάλειας. 
    Από τη μια σωτηρία του ευρώ και  διάσωση της ΕΕ. Από την άλλη καταβύθιση του σημερινού επιπέδου ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας και υποθήκευση της προοπτικής ανάταξης της στο μέλλον. Αυτό είναι το σχέδιο ‘’ελεγχόμενης χρεωκοπίας’’ της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ένα σχέδιο που όχι μόνο ‘’δεν χαλάει’’, αλλά αντίθετα χαροποιεί το ελληνικό κεφάλαιο. Η υποβάθμιση της δικής του θέσης επιχειρείται να αντισταθμιστεί με τον πολλαπλασιασμό της πτώσης του άμεσου και έμμεσου εργατικού κοινωνικού κόστους. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Αν δεν τους ανατρέψουμε: