Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ


Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς πραγματοποιεί  η ΓΕΝΟΠ. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 
Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΟΥΜΠΟΗΣ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Το ντου να γίνει σε αυτούς που έχουν τα 600 δις στις τράπεζες της Ελβετίας και φοροδιαφεύγουν και όχι στην τσέπη του ελληνικού λαού.
Αυτοί που αποφάσισαν το ρόλο του σερίφη για τη ΔΕΗ για να λεηλατήσουν τον Ελληνικό λαό εξαιτίας του ότι οι πολιτικές τους εδώ και ενάμισι χρόνο απέτυχαν παταγωδώς να φροντίσουν πρώτα να πληρώσουν αυτά που της χρωστάνε
θυμίζουμε:
Χρέη Δημόσιου στη ΔΕΗ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 46,63 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 9,41 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 7,10 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 14,50 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 4,41 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 1ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΗ 2,30 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 3,80 ΕΚ.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2,2 ΕΚ.
ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΕΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ 135 ΕΚ.
Σε όσους πήραν την απόφαση του νέου έκτακτου φόρου και την είσπραξη του την συνδυάζουν με την διακοπή ρεύματος εάν και εφόσον ο καταναλωτής δεν πληρώσει άραγε σκέφτηκαν ότι 2,5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας σα να είναι μπάζα και σκουπίδια είναι σπρωγμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής εξαιτίας αυτών των πολιτικών;
Σκέφτηκαν ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα οι διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά εξαιτίας των πολιτικών τους έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο;
Αυτοί άραγε θα μπορούσαν να ζήσουν μια ώρα (όχι μια μέρα) χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους;
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΗ
Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΙΦΗΣ
Η ΔΕΗ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χρεωκοπία.


Πηγή: arkoudos.com 

Δεν ξέρω πως φτάσαμε ως εδώ. Κοιτάω που φτάσαμε, κοιτάω πως να διαφύγουμε, αλλά, πραγματικά, είμαι πολύ, πολυ απογοητευμένος.
Όλα είναι σκατά.
Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε πιθανή λαϊκή εντολή. Το κράτος υπολειτουργεί, σε όλους τους τομείς. Χρήματα λείπουν από παντού, οι πολίτες έχουν σταματήσει να το εμπιστεύονται, βγαίνουν νόμοι αναδρομικοί, σκαρφίζονται κάθε τρόπο, νόμιμο ή ακόμα και παράνομο, με τους πιο γελοίους όρους, για να κλέψουν, στην ουσία, χρήματα από τον πολίτη. Ζητούν να ξανακάνεις περαίωση, ακόμα και αν έχεις ήδη κάνει στο παρελθόν, ακόμα και αν έκανες κάθε-προηγούμενη-χρονιά, ακόμα και αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις. Κρύβουν χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να τα δώσεις, ακόμα και εκβιαστικά. Ταυτόχρονα, κάθε αγορά είδους πολυτελείας γίνεται χωρίς ποθεν έσχες, αποκλειστικά για να ξαναέρθει το χρήμα που την κοπάνησε στο εξωτερικό.


Με ποια λατινοαμερικανική χώρα θα μοιάζει η Ελλάδα όταν χρεοκοπήσει; / του Τζέιμς Μιντουέι

 

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εθελοτυφλίας, φαίνεται επιτέλους πως ολόκληρη η Ευρώπη αποδέχτηκε πως η Ελλάδα αναπόφευκτα θα χρεοκοπήσει. Οι διαδοχικές ενισχύσεις της χώρας απλά ανέβαλαν το μοιραίο. Σήμερα μελετώνται πια στους πιο επίσημους κύκλους γιγάντιες απώλειες στους δανειστές της Ελλάδας, με τη διαγραφή ίσως και του 50% του ελληνικού χρέους. Αναφέρεται δε πως το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ) πιέζει τους υπόλοιπους διεθνείς παράγοντες να αποδεχθούν μια τέτοια εξέλιξη.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΡΙ ΚΑΖΑΚΟ

Αν δεν αναχαιτίσουμε τη λαίλαπα, θα έχουμε εργασιακές σχέσεις Κίνας

Αντεργατικό τσουνάμι

Πηγή: ΕΠΟΧΗ

Φτώχεια, φόροι στους μη έχοντες, ληστεύουν και ό,τι απέμεινε στο Δημόσιο, κόβονται ξανά οι συντάξεις, κατεδαφίζουν τις εργασιακές σχέσεις.
Με το πολυνομοσχέδιο φτώχειας που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, επιβάλλονται νέα φορολογικά χαράτσια μετά τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, από 12.000 που ίσχυε μέχρι και το 2010, ποσό εισοδήματος που είναι πιο κάτω ακόμα και από το επίπεδο φτώχειας, καταργούν ουσιαστικά τις φοροελαφρύνσεις (ιατρικές επισκέψεις, τόκοι δανείων, ενοίκια, δαπάνες παιδιών που σπουδάζουν). Και όλα αυτά αναδρομικά από 1.1.11. Έτσι, θα φορολογηθεί φέτος και ο φτωχός εργαζόμενος που παίρνει 400 ευρώ το μήνα. Και όλα αυτά μετά το έκτακτο –που γίνεται μόνιμο– χαράτσι, καθώς και με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για όλες τις κατοικίες.
Απολύουν με διαδικασίες αργού θανάτου –σε πρώτη φάση– 30.000 υπαλλήλους, ενώ μέσω του Ενιαίου Μισθολογίου περικόπτουν πάλι τις αμοιβές των δημόσιων υπαλλήλων, που χάνουν μέχρι και το 55% του εισοδήματός τους. Ανακοίνωσαν νέα επίθεση στις συντάξεις, με αιχμή αυτή τη φορά τις επικουρικές.

“ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ / ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ”

Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς

Ενάντια στα μέτρα Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. – Κυβέρνησης

http://epitropikifisias.blogspot.com/  


ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

“ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ / ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ,
ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ”

Εισηγητές:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Δημοσιογράφος – πολιτικός αναλυτής

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ
 οικονομολόγος

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, στις 18:30 στο Δημαρχείο Κηφισιάς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Διονύσου και Μυρσίνης 2)

Προϋπολογισμός: Λεφτά υπάρχουν αλλά για τους …πιστωτές!Μπορεί τα σενάρια για την χρεοκοπία «δια χειρός Μέρκελ» να οργιάζουν αλλά το 2012 η Ελλάδα θα δώσει για τόκους 17,9 δισ. ευρώ!
Πηγή: ΠΡΙΝ 9/10/2011
του Λ. Βατικιώτη
Εκπλήξεις επιφύλασσε το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Βαγγέλης Βενιζέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη.
Οι εκπλήξεις δεν αφορούσαν στο σκέλος των κοινωνικών δαπανών. Τα κονδύλια που σχετίζονται με κάθε είδους κοινωνική παροχή, μισθοδοσίες δημοσίων υπαλλήλων και μεταβιβαστικές πληρωμές σφαγιάζονται, τόσο ψυχρά που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί σε καιρό ειρήνης. Εντελώς ενδεικτικά: Οι αποδοχές και οι συντάξεις μειώνονται το 2012 σε σχέση με φέτος κατά 5,8%, οι μισθοί στο δημόσιο γενικά κατά 9,3% και του προσωπικού νοσηλευτικών ιδρυμάτων κατά 8,4%. Τα κονδύλια που δίδονται για ασφάλιση – περίθαλψη και κοινωνική προστασία μειώνονται κατά 9% και οι επιχορηγήσεις των ασφαλιστικών ταμείων κατά 10%!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ
Απεργία σημαίνει επίθεση. Σημαίνει χτύπημα εκεί που η εργοδοσία και το κράτος πονάνε. Μπλοκαρίσματα, σαμποτάζ, καταλήψεις, με σκοπό την οικονομική και παραγωγική τους εξασθένιση. Όμως το κράτος δεν έχει κανένα κόστος από τις απεργίες που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Όσοι απεργούμε χάνουμε ημερομίσθια και αιμορραγούμε οικονομικά ενώ τα σχολεία τις ημέρες της απεργίας ...λειτουργούν!

Είναι καιρός πλέον να επαναανακαλύψουμε τις απεργίες με όρους μάχης.
Είναι καιρός να βάλουμε σε εφαρμογή πρακτικές που ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός έχει χώσει στο λάκκο της ιστορικής λήθης.
Είναι αναγκαίο να σταματήσουμε πια τη ρουτινιέρικη αδιέξοδη πρακτική μας.