Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δεν πληρώνουμε - ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ , 5 μμ - ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ


- ΣΠΡΩΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ



ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ -ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΑΠΛΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ

Αρνούμαστε να υπογράψουμε οτιδήποτε

   Οδηγίες για το πως δεν πληρώνουμε τα διόδια

Τι θα γίνει εάν πτωχεύσουν οι τράπεζες;


του Π. Παναγιώτου

Πριν η Ελλάδα υιοθετήσει το ευρώ τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είχαν μικρή έκθεση στο πιστωτικό ρίσκο, καθώς από τη μία η ‘νοοτροπία’ της υπέρμετρης δανειοδότησης ήταν ξένη προς το μέσο Έλληνα πολίτη και από την άλλη τα επιτόκια ήταν υψηλά και οι τράπεζες είχαν περιορισμούς ως προς το ρίσκο που μπορούσαν αναλάβουν κατά την παροχή δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Μετά τη διεθνή ύφεση του 2001, ωστόσο, η Ελλάδα βρέθηκε σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον ....

Αναπτυξη !!!....



Πηγή: Καθρέφτη Καθρεφτάκι μου

Η τελευταία εύλογη επιδίωξη της σοσιαλιστικής μας κυβέρνησης, των ‘εργοδοτών’ της, των ‘υπηρετών’ της, αλλά και της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι βέβαια η ‘ανάπτυξη’ ! Πήραμε τα επείγοντα μέτρα, για το έλλειμμα κλπ, είπε χθες ο πρωθυπουργός, τώρα μπαίνουμε στη χρονιά της έντασης των διαρθρωτικών αλλαγών, ώστε το 2012 να μπορέσουμε να περάσουμε σε φάση ‘ανάπτυξης’. Το ίδιο ακριβώς, άλλωστε, είπε και ο ‘γιατρός’ μας, κύριος ‘Δ.Ν.Τ.’, πως ‘χωρίς ανάπτυξη, δεν θα λυθεί το πρόβλημα της χώρας σας’.

Μυαλά και χημικά ληγμένα

Χημεία και τέρατα
Χημεία και τέρατα
Πριν από κάποια χρόνια, ήμασταν στο «είναι ένα αβλαβές και ήπιο μέσο καταστολής». Αργότερα, περάσαμε στο πιο ριζοσπαστικό «βλάπτουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία» και ακριβώς μετά, στη βαρύγδουπη υπόσχεση «θα τα καταργήσουμε». Το ενδιαφέρον είναι ότι όλες οι παραπάνω φράσεις ειπώθηκαν για το ίδιο πράγμα, τα δακρυγόνα, από τρία διαφορετικά άτομα του ίδιου κόμματος, που είχαν αναλάβει το ρόλο του πολιτικού προϊσταμένου της ΕΛ.ΑΣ.

Σενάριο… Αργεντινής μέσα στο ’11 τρέμει το ΔΝΤ!


argentina_big_mapΠηγή: Sofokleous 10
Έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι το 2011, δηλαδή πολύ πριν η χώρα «δοκιμαστεί» στις αγορές, ή απολαύσει τα ευεργετήματα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δις. ευρώ, η Ελλάδα θα διολισθήσει σε βαριά ύφεση και κοινωνική αναταραχή, που θα παραπέμπει ευθέως στις τραγικές εξελίξεις του 2001 στην Αργεντινή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “S10”, στο ΔΝΤ εκτιμούν ανεπίσημα, ότι το 2011 η ύφεση θα ξεπεράσει αρκετά ακόμη και τις αναθεωρημένες προς το χειρότερο τελευταίες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς τόσο οι επενδύσεις, όσο και η εξωτερική ζήτηση, από όπου προσδοκά το Ταμείο να βρει στήριξη η οικονομία στην πτώση της, είναι πολύ πιθανό να απογοητεύσουν. Αν το ποσοστό συρρίκνωσης, ύστερα από δύο χρόνια ύφεσης, κινηθεί προς το 4%, έναντι του 3% που περιμένει η κυβέρνηση, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων θα καταστεί αδύνατη, η ανοχή της κοινωνίας στο τριετές οικονομικό πρόγραμμα θα «εξατμισθεί» και η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με αναταραχή, φοβούνται στο ΔΝΤ.