Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Γιατί με απέλυσαν από το Σκάι 100,3 του Άρη Χατζηστεφάνου



Πηγή: TVXS
Πολιτική χαρακτηρίζει την απόλυσή του από το Ρ/Σ ΣΚΑΙ, ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, σε ανοιχτή επιστολή του. Ο κ. Χατζηστεφάνου απολύθηκε από τον ΣΚΑΙ την Πέμπτη 31/03, μαζί με 15 ακόμα εργαζόμενους, με επίσημη δικαιολογία τις «περικοπές». Ακροατές της εκπομπής του διοργανώνουν μέσω Facebook συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ’ το κτήριο του ΣΚΑΙ την Κυριακή στις 11:00 το πρωί –την ώρα της εκπομπής του.
To πρωί της 31ης Μαρτίου η διεύθυνση του Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100.3 μου ανακοίνωσε την απόλυσή μου. Θεωρώ ότι πρόκειται για μια προσπάθεια πολιτικής φίμωσης καθώς οι πληροφορίες που παρουσίαζα στην εκπομπή δεν ταίριαζαν με τη φιλοκυβερνητική και φιλομνημονιακή γραμμή που επιχειρούσε να επιβάλλει η διεύθυνση.
Η προσπάθεια περιθωριοποίησης της εκπομπής μου ξεκίνησε πριν από χρόνια με τη διακοπή του τηλεοπτικού Infowar. Συνεχίστηκε με τη διακοπή των δεύτερων μεταδόσεων της ραδιοφωνικής εκπομπής αλλά και τις συνεχείς ακυρώσεις της μετάδοσης τις Κυριακές – θυμίζω ότι στα πρώτα χρόνια σε περίπτωση εκδηλώσεων και δράσεων του σταθμού η εκπομπή απλώς άλλαζε ώρα.

Ρευστοποιήστε τα πάντα για ακόμη πιο βαθιά ύφεση



ΤΟ ΒΗΜΑ/ The New York Times 
του Paul Krugman

«Ρευστοποιήστε την εργασία, ρευστοποιήστε τις μετοχές, ρευστοποιήστε τους αγρότες, ρευστοποιήστε την ακίνητη περιουσία». Αυτή ήταν, σύμφωνα με τον πρόεδρο Χέρμπερτ Χούβερ, η συμβουλή που του έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Άντριου Μελόν, καθώς η Αμερική βούλιαζε στην Μεγάλη Ύφεση. 

Για να είμαστε δίκαιοι, βέβαια, παραμένει αμφίβολο αν ο Μελόν είπε ακριβώς αυτά τα λόγια: διαθέτουμε μόνο την εκδοχή Χούβερ, που γράφτηκε πολλά χρόνια αργότερα. Ένα όμως είναι βέβαιο: ο «ρευστοποιητισμός» τύπου Μελόν αποτελεί πλέον το επίσημο δόγμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η Goldman Sachs επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις της με το ελληνικό δημόσιο…..Γιατί;



Πέτρος Λεωτσάκος  

www.bankingnews.gr

Οι  αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι εισηγούνται δελεαστικές προτάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση ώστε να βοηθήσουν την χώρα στα θέματα του χρέους αλλά προφανώς να επιτύχουν υπερκέρδη από τις προμήθειες που θα πάρουν στο μέλλον από τις αποκρατικοποιήσεις. 

Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η επάνοδος στην ελληνική αγορά της Goldman Sachs η οποία άλλοτε με το swaps της Ελλάδος άλλοτε με την ακραία πολιτική υποτιμητικής κερδοσκοπίας, άλλοτε με την ισχύ του παρεμβατικού της ρόλου έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ελληνικά δρώμενα. 
Η Goldman Sachs επιδιώκει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την ελληνική κυβέρνηση και να στηρίξει πρωτοβουλίες αποκρατικοποιήσεων, προσφέροντας ωστόσο ένα συνολικό πακέτο εναλλακτικών λύσεων στην ελληνική κυβέρνηση που αφορούν ευαίσθητα και λιγότερο ευαίσθητα θέματα με έμφαση στα θέματα αναδιάρθρωσης χρέους. 
Το www.bankingnews.gr έχει ενημερωθεί από μια πολύ αξιόπιστη πηγή ότι η Goldman Sachs θα ήθελε να διαδραματίσει ρόλο και στα θέματα αναδιάρθρωσης χρέους όσο και στις αποκρατικοποιήσεις και ως εκ τούτου επίκεινται εξελίξεις ίσως και άμεσα… 
Ωστόσο πρόσφατα είχε τονιστεί ότι  πολλοί ξένοι οίκοι  είχαν υιοθετήσει και διαδραματίσει τον  πλέον βρώμικο ρόλο κατά των αδύναμων χωρών της Ευρώπης και κυρίως κατά της Ελλάδος, Ιρλανδίας. 

Vodafone: Ζήστε τις... απολύσεις



Mα, τι λες; Γίνονται απεργιακές κινητοποιήσεις στις γκλάμορους και πολυδιαφημισμέ­νες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα; Ναι, όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο, φαίνεται ότι γίνονται. Με τη διαφορά βέβαια ότι δεν «ακούγονται», αφού ταδιαφημιστικά πακέτα που σπρώχνονται προς τα ΜΜΕ είναι τόσο μεγάλα ώστε να εξασφαλίζουν τη σιωπή.
Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει και με τηVodafone, η οποία εδώ και πολλούς μήνες δεν είναι η εταιρεία που ξέραμε. Πτώση στα έσοδα, διοικητικές ανακατατάξεις και πολλές γκρίνιες από το υ ς πελάτες γ ια την ποιότητα των υπη­ρεσιών συνθέτουν ένα αρκετά δύσκο­λο παζλ, το οποίο καλείται να λύσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος Γλαύκος ΠερσιάνηςΟ άνθρωπος που από τις 2 Μαΐου παίρνει πρακτικά τη σκυτάλη από τον Νίκο Σοφοκλέουςμια και ανα­λαμβάνει τη συνολική λειτουργία, αλ­λά και τα αποτελέσματα της εταιρείας, που επί του προκατόχου του άρχισαν να παίρνουν την κατηφόρα.

Πιέζουν για την πτώχευση



thumb
Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου – Αναλυτή
Με νέα υποβάθμιση, αυτή τη φορά από τη S&P, υποδέχτηκαν οι αγορές τη «μεγάλη επιτυχία» της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου. Η S&P απλώς ανταποκρίθηκε στις πιέσεις που άρχισαν να ασκούν σχεδόν από την επόμενη ημέρα οι αγορές και οι κερδοσκόποι στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.
Αυτό που έκανε τον οίκο να υποβαθμίσει περαιτέρω την Ελλάδα και την Πορτογαλία ήταν ότι η επίσημηδήλωση της 25ης Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που είχαμε δημοσιεύσει προηγουμένως, ότι η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους είναι μια οιονεί προϋπόθεση για τον δανεισμό από τον ΕΜΣ», σύμφωνα με τη S&P. Κι αυτό, σύμφωνα πάντα με τον συγκεκριμένο οίκο, δημιουργεί ανησυχίες ότι η χώρα, που θα απευθυνθεί για δάνεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης μετά το 2013, θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της με ζημία των ιδιωτών.

ΔΙΑΣΠΑΣΤΕ, ΠΟΥΛΗΣΤΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!


altΠΗΓΗ: ISKRA
της ΦΛΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΕΔΕ*
Το σίριαλ της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που ξεκίνησε με την Οδηγία 92/1996 της Ε.Ε., αποδείχτηκε τεράστια εισπρακτική επιτυχία για ξένους και ντόπιους επιχειρηματικούς ομίλους. Η σειρά χρηματοδοτήθηκε από τις «ελληνικές» κυβερνήσεις και στηρίχθηκε από τις «αντιπολιτεύσεις», τα ΜΜΕ, και τιςσυνδικαλιστικές ηγεσίες. Απ’ όλους αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου. Συνέβαλε έτσι σημαντικά στο ανέβασμα της μεγάλης υπερπαραγωγής «Η Διόγκωση του Δημόσιου Χρέους». Που καλείται να πληρώσει και πάλι το γνωστό υποζύγιο: ο ελληνικός λαός.
Τώρα Ε.Ε., ΔΝΤ και δοσίλογη κυβέρνηση ετοιμάζουν το νέο κύκλο του σίριαλ, το «τρίτο πακέτο απελευθέρωσης». Τα τρέιλερ των νέων επεισοδίων κόβουν ήδη την ανάσα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, αλλά και κάθε εργαζόμενου σε αυτή τη χώρα όταν ανοίγει το λογαριασμό του ρεύματος.
Οι παραγωγοί της σειράς υπόσχονται νέα κορύφωση της αγωνίας καθώς προχωρούν σε μια καινοτομία άγνωστη μέχρι σήμερα στα χρονικά των ριάλιτι σόου: τον επί σκηνής διαμελισμό και τη δολοφονία του πρωταγωνιστή!
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που με το υστέρημα του ελληνικού λαού και τον κόπο των εργαζομένων της έχτισε αυτή την τεράστια κοινωνική υποδομή, πρέπει να πάψει να υπάρχει. Η απόσχιση και η ιδιωτικοποίηση των δικτύων, η πώληση και το κλείσιμο λιγνιτικών κοιτασμάτων, ορυχείων και μονάδων, η παραχώρηση των υδροηλεκτρικών, η αναγόρευση της «ανεξάρτητης» ΡΑΕ σε γκαουλάιτερ, δεν αφήνουν αμφιβολία ούτε στον πλέον καλόπιστο: στόχος της συνέχισης της πολιτικής των απελευθερώσεων-ιδιωτικοποιήσεων είναι η διάλυση κι η εξαφάνιση της ΔΕΗΓιατί η ύπαρξή της συνεχίζει να θυμίζει στον ελληνικό λαό ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, όπως το νερό, οι συγκοινωνίες, η παιδεία, η υγεία, είναι κοινωνικό αγαθό.