Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ιστορική ημέρα. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για Εσχάτη Προδοσία (ΠΚ 134) κατά της Κυβέρνησης και των «βουλευτών» που ψήφισαν το Μνημόνιο, μετά από την από 27-05-2010 μήνυσή μου με ΑΒΜ: ΙΔ 10/19743/15-10-2010 της Εισαγγελίας Αθηνών.
Οι μηνυόμενοι έχουν ήδη κληθεί – σύμφωνα με τον νόμο- να καταθέσουν ανομωτί ενώπιον του Εισαγγελέα αυτοπρόσωπα, ως ύποπτοι διάπραξης του αιδεχθεστέρου των εγκλημάτων, ήτοι αυτού της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, η οποία ως συνεχές έγκλημα χαρακτηρίζεται ως «αυτόφωρο κακούργημα» και διώκεται χωρίς την άδεια της Βουλής (Συντ. 62). Εγώ καταθέτω την 11-01-2011 στην Χαλκίδα.
Αυτή είναι η Εκδίκηση του Λαού. Αυτή είναι η νέα μας Εθνική Εορτή. Η πολιτική κηδεία των Επιόρκων άρχισε. Σύντομα και ο Ενταφιασμός των.

Μονόδρομος η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέουςΠηγή: ΔΡΟΜΟΣ
του Λ. Βατικιώτη

Χωρίς προηγούμενο είναι οι θυσίες που ζητά από τους εργαζόμενους ο προϋπολογισμός του 2011 και μαζί οι δεσμεύσεις που επιβάλλει το νέο, τρίτο κατά σειρά, Μνημόνιο της τρόικας ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Πολύ επιλεκτικά, μόνο και μόνο για να φανεί η έκταση της οπισθοδρόμησης που μας επιφυλάσσουν, ξεχωρίζουμε: Μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων κατά 2,1% (19,8 δισ. από 20,2 δισ. ευρώ) όταν και το 2010 είχε καταγραφεί μείωση της τάξης του 9,3%. Αύξηση των άμεσων φόρων κατά 2,2% (20,9 δισ. από 20,4) που προκύπτει μάλιστα από έναν ταξικά σκανδαλώδη, λεόντειο επιμερισμό αύξησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 6,5% από τη μια και της μείωσης του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 16% από την άλλη!

Άρον-άρον στον «εθνικό εργολάβο»ΠΗΓΗ: Δρόμος
Του Νίκου Ταυρή.
Παράδοση και των σκουπιδιών σε ιδιώτη με σύμβαση τύπου Αττικής Οδού. 
Ένας διαδημοτικός φορέας και μια κρατική υπηρεσία που από 1/1/2011 καταργούνται και οι αρμοδιότητές τους περνούν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, προσπαθούν στο όριο της λήξης της θητείας τους να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση για τη διενέργεια δημόσιου διεθνή διαγωνισμού για την κατασκευή τεσσάρων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων. Πρόκειται για τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής, που οι περισσότεροι αιρετοί που τον απαρτίζουν δεν είναι καν εκλεγμένοι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και την κρατική Περιφέρεια Αττικής, η οποία ουσιαστικά παύει να υφίσταται αφού έχει εκλεγεί η αιρετή, οι οποίοι με αυτή την προγραμματική σύμβαση θα προωθήσουν διαγωνιστική διαδικασία «το ακριβές πλαίσιο της οποίας θα οριστικοποιηθεί μετά από σχετική συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατάλληλη κοινοβουλευτική διαδικασία».

Αν έχεις τείχη διάβαινε


του Άκη Τζάρα
Λίγες μέρες πριν από τον Παπουτσή και το τείχος του, ήταν ο πολύς Πάγκαλος που σε συνέντευξη του κατηγορούσε τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς για σταλινισμό και υπόθαλψη τρομοκρατών αντίστοιχα και αναγνώριζε ως μόνη υπεύθυνη δύναμη το Λάος εκφράζοντας -για μια ακόμη φορά- το ίδιο το καθεστώς.
Όπως έχουμε πει, η επίθεση στις κατακτήσεις του προλεταριάτου, η βίαιη επιβολή νέου πλαισίου εκμετάλλευσης και καταπίεσης είναι μονόδρομος για την αστική τάξη και για το ιππικό της τρόικας.Η κοινωνική αυτή αντεπανάσταση καταστρέφοντας τα απομεινάρια του κοινωνικού κράτους, επαναπροσδιορίζει και το περιεχόμενο του κράτους δικαίου. Καταστολή σε όποιον διαμαρτύρεται, νέοι τρομονόμοι που ποινικοποιούν το φρόνημα και την άσκηση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα από τις δολοφονικές επιθέσεις της αστυνομίας. Οι τόνοι ψέματος και ιδεολογικής ακροδεξιάς σαβούρας που εκστομίζονται από τα καθεστωτικά χείλη των κυβερνητικών υπαλλήλων και των τηλεοπτικών-δημοσιογραφικών αστέρων είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα αυτής της πολιτικής και η ιδεολογική της νομιμοποίηση.

Ψευδαίσθηση δημοκρατίας

Ο ξυλοδαρμός του βουλευτή της Ν.Δ., Κ. Χατζηδάκη, από εξαγριωμένους διαδηλωτές δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση.
Αποτελεί έναν κρίκο στην αλυσίδα της συμπιεσμένης οργής και αγανάκτησης των πολιτών κατά του συνόλου του πολιτικού κόσμου, που εκτονώνεται προς το παρόν με εντελώς αυθόρμητο, συμβολικό, άμορφο και άρα ακίνδυνο, για το σύστημα εξουσίας, τρόπο.
Η πρωτόλεια αυτή και συχνά απρόβλεπτη λαϊκή αντίδραση κατά της πολιτικής άγριας λιτότητας αναγκάζει εδώ και καιρό τους περισσότερους πολιτικούς όλων των κομμάτων, και όχι μόνο τους υπουργούς της κυβέρνησης, να κρύβονται και να κυκλοφορούν «ινκόγκνιτο», συνοδεία πάντα ισχυρής ασφάλειας, προκειμένου να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες εκδηλώσεις απαρέσκειας των ψηφοφόρων τους.